Chili ​és csokoládé 9 csillagozás

Farsang Erika: Chili és csokoládé

Összetevők: 100 % farsangerika (azaz 99 % angyal + 1 % nem angyal) alias „szuperanyu”, az első két kötetből (Szuperanyu, Szuperanyu újra száguld) már jól ismert 7köznapi családanya, dolgozó nő és feleség nem mindig 7köznapi történetei, könnyed chilis-csokis stílusban. Éljenek az endorfinok!! Stresszoldó hatása révén bárhol, bármikor fogyasztható!

>!
Czuki & Honey, Budapest, 2008
224 oldal · ISBN: 9739630649551

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Baba082>!
Farsang Erika: Chili és csokoládé

Igaz nem vagyok humoros kedvemben manapság, de ettől eltekintve is bugyuta egy könyv ez.
Nem értettem sose, hogy kinek csak szimpátiából mosolyognak a humorán, az miért hiszi azt, hogy vicces?! Nem az!
Unalmas, és ostoba.
És rettentő káros is azt hiszem a farsangerika és hasonló nőnemű egyedek áldatlan munkája. Egy könyv, teletűzdelve azzal az életfilozófiával, hogy egy nő, ha sikerül valami szerencsétlent oltár elé cibálnia, akkor leszokik a gondolkodásról, rászokik azonban a zsebkendők vasalására, önállótlan gyerekeket nevel, de közben azért dohog, a főzésen kívül nincs más az agyában, indulatait a macskarúgja meg szinten bájosan, habosan, rózsaszínben adja elő, csak azért hord tűsarkút, hogy a vezérhím ezzel meg legyen elégedve, amúgy menni nem bír, de ez nem számít. Miért kell ezt? És ezért miért kell fákat kiirtani?
Szerencsére óriási betűkkel nyomtatták a könyvet és levegősre, nyilván, hisz sok értelme nem lenne a sűrű, apró betűknek, ennyi mondanivalója még a domestosról sincs ennek a libának, pedig igen folyékonyan képes a takarításról kommunikálni. Én csak remélni merem, hogy egyszer eljutunk arra a szintre, hogy attól, mert valaki férjhez megy, nem válik agyhalottá.Persze tudom, ez a jó taktika, mert nehogy már egy nő a befőzésen kívül is értsen valamihez, és az az érzésem, ez egy szint fölött már nem a férfiak elvárása, különben nem csalnák ezeket a patent anyukákat hús-vér igazi nőkkel. Ez a kényelmes agyi inaktivitás inkább a nők kapaszkodása a társadalmilag elfogadott létformához …
Bocsánat, ha sértek ezzel bárkit, de ezzel a részlettel alátámasztom akkor a fentebb mondottakat:
„Miért forog a Föld, miért esik lefelé az alma a fáról és nem fordítva, miért a globális felmelegedés és a többi. A Pasik algoritmusokat, téziseket és teóriákat gyártanak a golflabda röppályájának kiszámításához, a tőzsdeindex mozgásának lekövetéséhez. Is. Mármint az okos Pasik. Mert a kevésbé okosak csak golfoznak meg tőzsdéznek. És annyi. Minket, Nőket – azaz személy szerint engem – a fentebb említett problémák közül pusztán a globális felmelegedés érdekel. Az is csak a befőttek, fűtés és az évszakok változása miatt. Na, jó. Ennél mélyebben is. De azt nem kell Pasik orrára kötni.”

Hát igen anyukám, nehogy fény gyúljon az agyadba, vagy a Pasid rájöjjön, hogy nem is akkora szám, csak egy ilyen agyhalott mellett …

Mina>!
Farsang Erika: Chili és csokoládé

Szeretem ezeket a szuperanyu könyveket. Aranyos, kedves, mókás kis életképekről olvashatunk. Magunkra is ismerhetünk akár, láthatjuk, hogy nahát másnak is akadnak hasonló problémái, nem csak mi vagyunk így ezzel. Volt olyan szösszenet amelyiknél kacagtam, volt amelyiknél ingattam a fejem, vagy helyeslően bólogattam, esetleg jólesően elmosolyodtam.
Szeretem azért is mert akár egy pár perces várakozás alatt is elolvashatunk 1-2 kis történetet.

1 hozzászólás
Hársi_Era>!
Farsang Erika: Chili és csokoládé

Ebben a könyvben benne van minden, ami egy hétköznapi családdal megtörténik. Egy „szuperanyunak” mindig, mindenhol, mindenkor ott kell lennie, sőt tudnia kell, hogy mikor és mit kell csinálni. Amikor olvastam, sokszor eszembe jutott, hogy hát igen, velem is volt ilyen. Jó és rossz dolog is, de most már csak mosolyogtam magamban. Szerettem ezeket a kis történeteket.

endorfinlány>!
Farsang Erika: Chili és csokoládé

Jaj, ismét sikerült belesétálnom a saját csapdámba…
Mikor a könyvtárban megpillantottam a csokoládé szót és ráadásul még a borítón a képét is, akkor elveszett minden. Amúgy ötször megnézem, hogy mit veszek ki, mi fér bele épp a nyolcas kölcsönzési keretbe,de most nemhogy bele sem néztem, de még a hátulját sem olvastam el. De ha már belekezdtem, hát le is küzdöttem.
Elképzelni nem tudom, hogy valaki öt tűsarkút visz egy 12 napos nyaralásra (igazából azt sem, hogy ennyit tart otthon…) és hogy erről könyvet lehet írni. És hogy voltam olyan buta liba, hogy kivettem…


Hasonló könyvek címkék alapján

Spiró György: Fogság
Urbánszki László: A nemzetségfő
Darvasi László: A könnymutatványosok legendája
Tyll J. Pollman: Farkasok születése
Benkő László: A vér törvénye
Benkő László: A végső tenger I-III.
Kékesi Dóra: A holnap érintése
Szomolai Tibor: Felvidéki saga
Benkő László: Idegen tüzek
Fábián Janka: Emma évszázada