Zozinak fáj a füle, de fél az orvosi vizsgálattól. Prücsök este nem mer elaludni a sötét szobában. Mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb félelmei, az egészen hétköznapiaktól kezdve az olyanokig, mint egy szerettünk elvesztése. Farkas Nóra kedves meséi és a történetek végén található játékos feladatok segítenek oldani a kicsiknek ezeket a félelmeket.
3 éves kortól ajánljuk
Nem félek! 19 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2022

Farkas Nóra: Nem félek! 94% Öt mese a bátorságról
Farkas Nóra meséi olyan szeretetteljesek, hogy az ember valóban elfelejti/megérti-megismeri a félelmeit: a sötétségtől, az orvostól, a bántó emberektől, szeretteink elvesztésétől való félelmét.
A könyvben 5 mese szól különböző félelmekről, de Zozi és anya, valamint Prücsök és apa segítségével megtanulhatjuk, hogyan győzzük le őket.
Azt hiszem F.N többi könyvét is beszerzem, mert a polcon van a helyük, hogy idővel a kisfiamnak felolvassam őket.

Farkas Nóra: Nem félek! 94% Öt mese a bátorságról
Szuper kis könyv a félelmekről és azok legyőzéséről, ráadásul mindezt szeretettel telin. Ovis korosztálynak. És, ami a legjobb, hogy Apa is főszerepben van. A legtöbb könyvben csak Anya, vagy ketten együtt, pedighátugye… Imádtam mind az öt mesét, és a mesék végén a „feldolgozó” feladatokat is.

Farkas Nóra: Nem félek! 94% Öt mese a bátorságról
A szerzőtől korábban már olvastam Farkas Nóra: Apa szeret! című mesét, ami nagyon tetszett. Most sem csalódtam.
A kötet öt történetet tartalmaz. Mindegyik nagyon megható és tanulságos. Nem csupán a gyerekeknek nyújt segítséget, hanem a szülőknek is egy-egy szituáció kezelésében. Szinte mindegyik mese számunkra aktuális témát dolgoz fel, legalábbis a 3 éves lányom életében ezek már felmerülnek. Remélem az ötödik téma átélése még sokáig várat magára. spoiler
Azt gondolom, ez egy nagyszerű összeállítás, még sokszor elő fog kerülni.

Farkas Nóra: Nem félek! 94% Öt mese a bátorságról
A mesekönyv olyan témákat boncolgat, amik előbb-utóbb minden kisgyerek életében előkerülnek, hiszen teljesen természetes, hogy mindenki fél valamitől – a sötétségtől, az orvosi vizsgálattól vagy éppen attól, hogy elveszik a játékát.
Ugyanakkor ezek a mesék sokkal többek is ennél, mert a szerző olyan módszereket ad általuk a kezünkbe, amivel segíthetünk gyermekeinknek meghaladni ezeket a félelmeket.
Ráadásként a kötet lapjain a mesékhez kapcsolódó játékos feladatok is várják a gyerekeket.
A szerző kedves, szeretettel teli meséi gyorsan belopják magukat az olvasó szívébe. Szeretettel ajánlom!

– Csak hinned kellett abban, hogy belőled is lehet szuperhős!