Apa ​szeret! 47 csillagozás

Farkas Nóra: Apa szeret!

Hányféleképpen mutatkozhat meg apa szeretete? Honnan tudhatja Pötyi, hogy az apukája akkor is gondol rá, ha épp nincsenek együtt? Vajon mi a közös a tőle kapott játéknyusziban, a hűtőben lapuló málnában és a délutáni labdázásában? Hogyan köti össze őket a mosolyuk, és miért olyan fontosak az együtt átélt pillanatok?

Ebből a bájos rajzokkal illusztrált csodaszép történetből – amelyben Pötyi és az anyukája nyomozós játékba kezdenek, hogy felkutassák apa szeretetnyomait – minden kiderül. A kicsiket játékos feladatok és kitölthető oldalak is segítik abban, hogy megértsék, mitől különleges az apai szeretet.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634036173 · Illusztrálta: Láng Anna

Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

"– Szeretlek! – tette hozzá.
Ezt már Pötyi is tudta. Egészen biztosan.
Hiszen apa szeretete ott van az ajándékba kapott játéknyusziban, a frissen szedett málnában, a labdázós, szaladgálós délutánokban.
Ott van a reggeli pusziban és az esti mókázásban. Minden napban, minden órában és minden pillanatban.
Akkor is, ha épp nincsenek együtt. Mert összeköti őket a szeretet."

Csodálatos mesekönyv, mert egy olyan témát dolgoz fel, melyről eddig nagyon ritkán volt lehetőségem olvasni. Ez pedig nem más, mint az apai szeretet és kötelék.
Nagyon fontos, hogy mindkét szülőről szóljanak a történetek, de sokszor a családi szféra csak az anyáig, nagyszülőkig és a testvérekig terjed. Hol marad Apa?
Apa nélkül nem teljes a család. És eszembe juttatta az én édesapámat, bár ritkán látom, és keveset tudok beszélni vele, minden kézügyességemet tőle örököltem.
Mindennap eszembe jut, mikor nem érem el a felső polcot, hogy bizony alkothatott volna picit magasabbnak is.
De akkor is velem van, mikor belenézek a tükörbe.
Tehát hiánypótló és nagyon örülök, hogy kézbe vettem.
Kedvenc!♥

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634036173 · Illusztrálta: Láng Anna
Bea_Könyvutca P>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

Tapasztalatom szerint kevés gyerekkönyv szól az apákról, bár ez a helyzet javuló tendenciát mutat. Tulajdonképpen az apai szeretetnek a bebizonyítása a könyv, az apával kapcsolatos jelek felkutatása, a szeretet nyomainak megtalálása.
A könyv segít megnyugtatni az apukájuk után vágyakozó gyerekeket, segít megerősíteni és felelevíteni az apával kapcsolatos érzéseket, szeretetet, vidámságot, biztonságot.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/08/gyerekeknek.html

bagie P>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

Mindig is apás voltam… „apa barátja”, „apuci kis hercegnője”… fontos volt, hogy érezzem, tudjam Apu szeretetét, bizalmát. spoiler
Lassan 10 éve nincs, de igyekszem a szeretetnyomokat nem feledni, megtalálni a rohanó mindennapokban, olykor elgondolkodva, hogy mit is tenne, tanácsolna egy-egy jelenkori szituációban. Mert Apu onnan túlról is szeret. <3

Molymacska P>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

Nagyon szimpatikus kötet, ami arról szól, hogy az apuka mennyire a gyermek fejlődésének része is. Az első történetrészben nyomozgat a gyerek és anyuka azután, milyen szeretetnyomokat hagyott apu a picire. Apró ajándékok, pici kedveskedés és gondoskodás: erről szól ez a rész. A második részben apa megjön, így már láthatjuk az ő szemszögéből is a szeretet, hogy mit érez a lánya iránt.
Szerintem nagyon fontos egy ilyen kötet, ami megmutat egy idilli történetet, amiben apuka foglalkozik a gyerekével, kedves vele, szereti őt. Egyrészről fontos, hogy a gyerek tudja, apu is szereti, másrészről, hogy az apa is benne van a családban, akármennyire is sokat dolgozik.
Érdekes, kedves, modern mesekönyv. csak ajánlani tudom.

Linszyy P>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

Az ötlet nagyon jó, csak lehetett volna valamivel hosszabb a megvalósítása.
A végén a feladatok szuperek, a mondanivaló is tetszik, mert a szeretet megfoghatatlan, főleg a kicsiknek, így viszont kézzelfoghatóvá tesszük. Szerintem különösen akkor lehet jó ez a könyv, ha olyan helyzetben vagyunk, mint a főszerepő kislány, Pötyi – tehát nincs a közelünkben az apukánk. Pont ezért szeretném elolvastatni a kishúgommal is, talán segíthet neki. :)
https://youtu.be/lxNjy3hnsCU

krlany IP>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

Végre egy csodaszép gyermekkönyv! Kedves, bájos, léleksimogató… Pötyi szeretetnyomokat keres, apáéit. Az ötlet is nagyon jó, de maga az egyszerűségben rejlő gyermeki mosoly is, amely menet közben felcseréli a legörbülő szájat. Az illusztrációk is tetszenek – pasztellszerűen bájosak –, és a könyv végén lévő kis „foglalkoztató” is, ahova össze lehet gyűjteni a saját szeretetnyomokat, és bármikor elő lehet venni, ha épp hiányzik az aktuális ős.
Ideje volt már egy normális gyermekkönyvet is olvasnom…

meseanyu P>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

Ugyanúgy vagyok, mint a szerző előző kötetével, hogy tetszik, elismerem a cél helyességét és a megvalósítás korrektségét, a rajzok még jobban is tetszenek, mint ott, de valami mégis hiányzik a tökéletes élményhez. Nem varázsol el igazán.

Trudiz>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

Ez egy igazi szeretetkönyv.
Kedvesen, példamutató ötletektől sugárzóan adja a jót át nekünk, olvasóknak, kik hasonló módon élhetünk e csodás lehetőségekkel.

PTJulia P>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

A címet látva először azt hittem, hogy elvált családról és vasárnapi apukáról lesz szó, de erről szó sincs. A kicsivel még otthon lévő édesanya és gyermeke a dolgozó, este hazaérő apát várják, és közben keresik a lakásban apa szeretetének nyomait. Megható, édes mesekönyv, amely az apák fontosságára is felhívja a figyelmet, nagy-nagy szükség van erre!!! Jó lenne, ha minden kisgyerek és édesanya, édesapa megkaphatná ezt a könyvet, de méginkább tudna összetartó, szerető család maradni!

2 hozzászólás
Niki_>!
Farkas Nóra: Apa szeret!

Ez egy nagyon édes könyvecske, tündéri illusztrációval!
Történt, hogy a Nagy épp könyvet keresgélt magának az Alexandrában és gondoltam, addig megnézem a mesekönyves részleget. Elég hamar a kezeim közé akadt ez a könyvecske és el is olvastam, amíg várakoztam. Tudom, csúnya dolog, de ez van. Amúgy meg fogja kapni a Kicsi, mert nem hiányozhat a könyvespolcáról.
Rengeteg könyvecske szól arról, hogy az anya milyen kincs, mennyire szereti a gyerkőcét, stb. De igazán olyannal még nem találkoztam, aminek a középpontjában az apai szeretet áll. Pedig ez sem elhanyagolható, hisz az apai szeretet ugyanolyan fontos, mint az anyai, csak így lesz kiegyensúlyozott felnőtt a gyerkőcből, ha mind a kettőből kap.
Na de a könyv.
Pötyinek hiányzik az apukája, aki épp dolgozik és még várnia kell, amíg hazaér a munkából. Ezért az anyukája kitalálja, hogy keressenek olyan jeleket a házban, amikből Pötyi tudhatja, hogy az apukája mennyire szereti. Gondoljatok pl. arra, hogy ott a labda, amit az apukájától kapott; vagy épp az eper a hűtőbe (vagy málna volt?), amit az apuka vett Pötyinek, mert tudja mennyire szereti; stb.
Nagyon édes könyv! Bájos, könnyed, aranyos és olyan igaz! Nagyon megható volt számomra. Szerezzétek be ti is!


Népszerű idézetek

Caledonia_Valley P>!

– Ugyanúgy kuporodsz össze alvás közben, ahogy én. A spagetti a kedvenc ételed, akárcsak nekem. És a jobb bokád fölött van egy aprócska anyajegy, ugyanúgy, ahogy az enyémen – sorolta mosolyogva apa.
– Az nem anyajegy! – vágta rá a kislány, miközben hol a saját, hol az apukája lábára pillantott. – Ez itt Pötyijegy, az meg ott egy apajegy!

Kapcsolódó szócikkek: anyajegy · spagetti
Trudiz>!

Málna! A kedvencem! Apa szedte tegnap a nagyinál!

Kapcsolódó szócikkek: málna
Trudiz>!

Képzeld, apa! Nyomoztunk! … A szeretetnyomaid után!

Caledonia_Valley P>!

– Megmondtam, hogy apát akarom! – harsogta Pötyi, miközben apró lábacskáival nagyokat toppantott.

(első mondat)

Caledonia_Valley P>!

– Ha igazán szeretne, biztosan itt lenne velem!


Hasonló könyvek címkék alapján

Harcos Bálint: A Tigris és a Motyó
Kolozsi László: Apufa
Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
József Attila: Altató
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Csukás István: Sün Balázs