29. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

Ennél ​zöldebb nem lesz! 166 csillagozás

Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas ​Lívia, a legsikeresebb független női blogger, az Urban:Eve blog gazdája. 2008 óta nők tízezreit látta el tippekkel, tanácsokkal: hol segítő posztjaival, hol személyes levelekben. A blogról jól ismert életszeretetével és az évek alatt összegyűjtött tapasztalatával írta meg ezt a könyvet, amelyben megpróbálja átadni azt a hétköznapi filozófiát, amely sikeressé és boldoggá tette.

A kézikönyvként használható kötet több tucat praktikus gyakorlattal segít:
– megtalálni, mi az, ami téged boldoggá tesz
– hogyan lépj túl a kifogásokon és félelmeken
– hogyan tudod elérhető szakaszokra felosztani a célodat
– hogyan oszd be az idődet és teremts megfelelő körülményeket a munkához
– hogyan tudj súlyozni, mérlegelni, reagálni a változó tényezőkre
– hogyan tudod kezelni a külső befolyásokat, feszültségeket, mélypontokat, sikereket és kudarcokat
– hogyan tudod megőrizni azt a nyitottságot, kíváncsiságot és örömet, ami már a célodhoz vezető… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
Bookline Könyvek, Budapest, 2013
302 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155373022
>!
Bookline Könyvek, Budapest, 2013
302 oldal · ISBN: 9786155373039

Enciklopédia 95

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · Olaszország


Kedvencelte 20

Most olvassa 50

Várólistára tette 218

Kívánságlistára tette 144

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

AeS P>!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Január 4-én kezdtem olvasni a könyvet, és a magam részéről jó jelnek fogom fel azt, hogy eddig tartott. (Ráadásul a gyakorlatok egy részét még mindig nem fejeztem be.)
2014 borzalmas év volt. A külső szemlélő ezt persze nem így gondolná, ha el kellene mesélnem neki, hogy megszereztem a mesterszakos diplomámat, rá három hétre dolgozni kezdtem a szakmámban, felvettek doktori képzésre, a saját lakásomba költöztem, és egyáltalán: megkezdtem a felnőtt életet. De közben folyamatosan rossz volt. A munkahelyemet nagyjából két hét alatt meggyűlöltem, a doktori képzésem önköltséges, tehát még spórolnom is kell rá, és az első kurzusok nem adtak új tudást, a lakás meg poros volt. Nem voltam a csúcson, na.
Ezek a dolgok a január és szeptember között eltelt időben folyamatosan megváltoztak. Ennek nem az az oka, hogy ez a könyv alapjaiban megváltoztatta volna az életemet, nem csinált belőlem új embert, nem nyitotta fel a szemem arra, hogy a vonzás törvényei erősebbek a szar napoknál (mert nem azok). Részben azért változtak meg, mert jóval korábban már tettem érte, ami akkorra ért be, mert jó időben voltam jó helyen, mert az idő begyógyított néhány sebet, és mert öregszem, és számos prioritás átalakul az életemben. Részben pedig azért, mert a könyv, de még inkább a blog hatására elkezdtem valamivel tudatosabban élni, kicsit átgondoltabban fordulni az életem egyes aspektusai felé, jobban megélni helyzeteket és belemenni lehetőségekbe.
Ezt viszont csak úgy lehet, ha újra és újra legyőzöm saját magamat, és elsősorban a lustaságomat, ami miatt legszívesebben egész nap könyvek közt hevernék az ágyban. Ebben a könyvben meg az a jó, hogy elvisz odáig, amikor már csak a lustaságod (kételyeid, félelmeid, stb.) marad, de nem hirdeti, hogy helyetted majd jól meg is oldja.

7 hozzászólás
pikkupilvi P>!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Hét évre volt szükségem a megszerzéstől számítva, hogy elolvassam a könyvet, a saját érdekemben remélem, hogy nem kell újabb hét év, amíg újra előveszem, hogy az olvasottakat konkrétan ki is dolgozzam, átültessem az életembe. Most ugyanis csak elolvastam a könyvet, de a gyakorlatokat nem végeztem el, és ez így kevés. Via blogját olvasom évek óta, követem instán, újabban hallgatom a podcastjait is, így a stílussal, várható ismeretanyaggal nagyjából tisztában voltam. A könyv hozta a megszokott magas színvonalat, a fél csillag levonás az itt-ott felbukkanó szájbarágós magyarázatért jár.

3 hozzászólás
Erzsebeth P>!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Üdítő olvasmány és írásmód. Nem bölcselkedő, figyelemelterelő, hanem valóban hasznos meglátásokat, gyakorlatokat tartalmaz. Számomra hiteles és igényes. Életszerűen támogat a komfortzóna elhagyásában és a saját út megtalálásában. (Nagyobb szükség van erre szerintem, mint gondolnánk.)
(Kell egy saját példány!)

2 hozzászólás
Filippino>!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Viát régóta olvasom, így evidens volt, hogy előrendelem a könyvét, és amint megérkezik, elkezdem olvasni. Gondoltam, pár óra, és felfalom a könyvet, de tévedtem. Pontosan 1év kellett hozzá, hogy befejezzem, és pontosan ez volt az az év, amikor teljesen megváltozott az életem.
Emlékszem, ültünk a rozoga kék személyvonaton, utaztunk Balatonra, és közben hangosan olvastam a könyvet, mellé meg jegyzeteltem, és megtárgyaltam párommal a kérdéseket. Az akkori életem a lehető legkilátástalanabb volt: a családunk széthullott, munkám nem volt, 200 kiküldött jelentkezésre sem reagáltak, mindegy mennyire írtam gerillán vagy hagyományosan az önéletrajzom.Az egyetemet nem tudtam befejezni, a végén hagytam ott, és emiatt büntettem is magam rendesen.És még sok más, fantasztikus körülmény, ami miatt a gödörben voltam.
Nem tudom, Via, hogy sikerült, de az teljesen biztos, hogy elkezdett a könyv életre kelni. Bennem. Csináltam a gyakorlatokat, és csak arra lettem figyelmes, hogy több év helyben toporgás után 1 szempillantás alatt megváltozott minden.(Főleg én.) Az elkövetkező 1 évben 2iskolát csináltam egyszerre, és fejeztem is be őket. Még a nyáron jött egy ajánlat, és azon a héten már munkába is álltam. Azóta már véglegesítettek, és nagyon szeretem, amit csinálok.
Több hónap kihagyás után fogtam megint kezembe a könyvet, és ismét egy olyan résznél jártam, ami pont aktuális. Mintha akkor szólna hozzám, amikor a legnagyobb szükségem van rá.
Ez a könyv azért nagyszerű, mert nem csoda történik, csak azért, mert elolvasod, hanem mert a csodát kihozza belőled, ha figyelmes és szorgalmas vagy magaddal szemben, magadért. Köszönöm, Via!:)

2 hozzászólás
dtk8>!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Kezdjük azzal, hogy az önsegítő könyvek világa nem az enyém. De láttam már ezt a könyvet, nyilván én is célcsoport vagyok, ha elért, és emlékszem rá, olvastam róla pozitív értékelést, és megragadta a figyelmemet a borító és a cím. Azt hittem, a „szomszéd kertje mindig zöldebb” szólásra utal. De mostmár elbizonytalanodtam. Úgy pont beletörődésre szólítana fel a cím. Az új értelmezésem: ennél zöldebb már nem lesz a jelzőlámpa, indulj!
A könyv arról szól, hogyan találd meg a saját utadat, azt, hogy mi az, ami jó neked. Az elején van a világmegváltás, ahol főleg önismereti feladatok vannak. Ezek álltak tőlem a legtávolabb, valószínűleg azért, mert most azt érzem, a helyemen vagyok. Ezután következnek a gyakorlatiasabb részek, amik az időbeosztásról, tervezésről, tevékenységoptimalizálásról, kríziskezelésről szólnak. Ezeket jobban a magamévá tudtam tenni, bár volt egy-két tanács, amit túl banálisnak tűnt (pl. ha nem tudsz felkelni az ébresztőre, használd a szundit.)
Nagyon nagy pozitívuma a könyvnek, hogy nem követendő utat jelöl ki. Nincs a boldogság kitáblázva, azt tényleg mindenkinek saját magának kell megkeresnie. Nagyon általános, és könnyen a saját élethelyzetre lehet a tanácsokat fordítani. Egyszer-kétszer eszembe jutott, hogy na itt most jól jönne a példa, egy rövid történet vagy esettanulmány, de aztán mindig lebeszéltem magam erről. Jó ez így, hogy nem konkrétabb.
Nagyon tetszett a szerző empátiája. Nemcsak az olvasóval szemben, de arra is bátorít, hogy mások helyzetébe is képzeljük bele magunkat (pl. aki gyerekkorunkban negatív hatással volt ránk, attól mi jót is tanulhattunk; a troll lehet, hogy éppen mélyponton van).
Szóval nem bántam meg, hogy elolvastam, köszönöm @fonalaslány az utaztatást! Olyan szerzőt ismertem meg, aki hiteles, és érdemes lesz figyelnem. Lehet, hogy nem napi szinten, de azért majd rá-ránézek a blogra, hogy mizu.

4 hozzászólás
Amrita I>!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Köszönöm. :) A legjobb benne az hogy foglalkozhattam saját magammal. Intenzíven és befelé figyelve. A gyerekkori élmények visszaidézgetése külön jó élmény volt, és bár épp a könyvbe való belekezdés előtt elkezdett körvonalazódni a „sínautóm” mibenléte, sok dologban megerősített a könyv. (Például ezzel a jó kis hasonlattal az A és a B vonatról). Élveztem az időbeosztós, rendrakós tippeket is, a listaírásokat pedig különösen. Egyetlen bajom az lett volna, ha nincs tovább, de hálistennek megleltem a blogot ami szintén ígéretes. Még egy észrevétel: a párom már az első pillanattól folyton beleolvasgatott és alig várja hogy megkaphassa. Csak méltatlankodott szegény, hogy miért csak nőknek szól. De szerintem nem, úgyhogy oda fogom neki adni mindjárt…

Szóval nagyon-nagyon szépen köszönöm mégegyszer. Rettentő pihentető és inspiráló volt. Főleg, hogy az „Üdv a padlón már vártunk” tényleg ott talált ahol… és épp egy troll szólt be a metrón, amikor a trollosat olvastam. És jó volt hogy nem voltam egyedül. :)

11 hozzászólás
bagie P>!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Érdekes gondolatok, amelyeket szerintem többé-kevésbé mindenki alkalmaz az életében, csak nem tudatosan.
Most gyorsan végigrobogtam a könyvön, de hasznos lenne belőle egy saját példány – és a gyakorlatokat jegyzetelve újból megoldani.
Jó könyv, örülök, hogy olvastam.

1 hozzászólás
nagy_anikó >!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

„Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból”
Összességében úgy gondolom, hogy nincs szükségem útmutatásra, nagyon jól boldogulok, és nem is toporgok, ez a könyv nem mondott semmi újat nekem. Vannak célok, melyeket semmilyen útmutatással nem lehet elérni. Ennek a könyvnek nem az én korosztályom a célközönsége, de azért gratulálok az írónőnek.

1 hozzászólás
Nyctea P>!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Rendkívül inspiráló és motiváló könyv! De jó lett volna, ha már egyetemista koromban a kezembe került volna valami hasonló útmutató… :)
Logikusan felépített, jól szerkesztett, átlátható írás, mely önismereti lépésekkel kezdődik, segít megfogalmazni a céljainkat, majd utat mutat ahhoz, hogy sikerüljön is azokat megvalósítani. Van benne egy kis pszichológia, egy kis időmenedzsment, valamint rengeteg hasznos trükk és praktika.
Muszáj volt beszereznem egy saját példányt is belőle, mert biztosan sokszor ki fogom nyitni, ha egy kis biztatásra lesz szükségem…

konyvolvaso >!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Tetszett a pozitiv hozzáállása a könyvnek. Javaslom mndenkinek megnézni. Aki úgy érzi nem elég jó, semmi sem sikerül annak érdemes ötleteket meríteni innen és sikeresebben vághat neki az akadályoknak. Érdemes akkor is átnézned ha úgy érzed a feladatok ellepnek, semmire sincs idő és nincs segítség. Ez esetben megmutatja hogyan lehetne rendszerezni a tennivalókat, a sürgőst és a még sürgősebbet sorba állítani hogy mindenre jusson időd akkor amikor szükség van rá. Egy kicsit hosszúnak találom, a feladatok túl sok helyet foglalnak el, inkább több tanácsadás, gondolatébresztő legyen.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

Járt utat járatlanért elhagyni kaland!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Kapcsolódó szócikkek: kaland
7 hozzászólás
Lunemorte P>!

Pató Pál nem jó mentor.

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Kapcsolódó szócikkek: Pató Pál
4 hozzászólás
m3l1nk4>!

Hiszek benne, hogy a boldogság nem szerencse kérdése.

13. oldal

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

7 hozzászólás
m3l1nk4>!

Álmodozás és sült galambra várás helyett kezdj el tudatosan tenni azért, hogy változzon valami.

85. oldal

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

3 hozzászólás
Szivecskedo P>!

Hiszek benne, hogy a boldogság nem szerencse kérdése. Nagyon sok munka van abban, ha jó az életed. Egyszer-egyszer – sokszor a legjobbkor – jön a véletlen, és helyére pöccint mindent, de ha sorozatosan, éveken keresztül jó dolgok történnek veled, az nem a szerencse miatt van, hanem azt jelenti, értesz ahhoz, amit csinálsz, kihasználod a lehetőségeket, és keményen dolgozol!

13. oldal

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
Lunemorte P>!

Nincs még egy ember, aki pont arra lenne képes, amire te.

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Kapcsolódó szócikkek: emberek · képesség
Lunemorte P>!

Nem kell, hogy mindenki szeressen.

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Lunemorte P>!

Bármit csinálsz, biztosan lesz olyan, akinek tetszik, és biztosan lesz olyan is, akinek nem. Ezért nem kell egyik oldalra sem hagyatkoznod. Csináld továbbra is azt, amit jónak látsz, mert ez a te utad, és bárki bármilyen jó szándékkal beszél, nem vagy köteles elfogadni a tanácsát. Más csak a saját tapasztalatairól tud beszélni, azt már neked kell eldöntened, hogy a te életedbe beleillik-e.

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Kapcsolódó szócikkek: kritika
Lunemorte P>!

Ha belül hiányzik valami, akkor nem fogod magad szépnek érezni a világ legdivatosabb ruhája és legszebb sminkje alatt sem.

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Lunemorte P>!

– Hintázz egy üres játszótéren. Vegyél egy buborékfújót, és használd nyilvános helyen. Ha nem kell menned sehova, maradj egész nap pizsamában. Öltsd ki a nyelvedet a tükörnek.

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szondy Máté: Tudatos változás
Fiáth Titanilla – Heller Ágnes – Popper Péter – Réz András: Hová tűnt a nyugalom?
James Clear: Atomi szokások
Meik Wiking: A hygge otthon
Soma Mamagésa: Öngyógyító könyv
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!
Meik Wiking: Lykke
Meik Wiking: Hygge
Csíkszentmihályi Mihály: A fejlődés útjai
Edward Hollis: Hogyan teremtsünk otthont?