Top ​2000 magyar–román szótár / Dicţionar maghiar–român 0 csillagozás

A 2000 legfontosabb magyar szó példamondatokkal
Farkas Jenő: Top 2000 magyar–román szótár / Dicţionar maghiar–român

A ​TOP 2000 magyar–román szótár egyesíti a szótárak és a társalgási könyvek előnyeit. A magyar nyelv legfontosabb kétezer szavának használatát egy-egy példamondattal világítja meg, megadva a szavak és a példamondatok pontos román megfelelőjét is.

Az előszó röviden összefoglalja a román szavak kiejtési, szótagolási és elválasztási szabályait.

A szócikkekben elöl állnak a magyar szavak, mellettük a román megfelelőjük. A szótár közli a román szó kiejtését, és megfelelő eligazítást ad a helyes hangsúlyozáshoz is. A kiadvány hatékony segédeszköz a legfontosabb szavak megtanulásához, mivel a jól megválasztott példamondatok életszerű beszédhelyzetekben hangzanak el, ezzel elősegítik, hogy később könnyen felidézze őket a nyelvtanuló.

A szótár használatával a román nyelv iránt érdeklődő magyar anyanyelvű diákok vagy felnőttek alapos és gyakorlati nyelvtudásra tesznek szert. A nyelvtanulók egyénileg, akár tanár nélkül is gyorsan és eredményesen sajátíthatják el a… (tovább)

>!
Tinta, Budapest, 2020
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634092346

Hasonló könyvek címkék alapján

Fundatia Beatrice: Magyar-román szótár
Helen Davies – Kovács A. Zoltán: Kezdők román nyelvkönyve
Fazakas Emese: Román-magyar közigazgatási szótár
Szabó M. Attila – Szabó M. Erzsébet: Erdélyi helységnévszótár
Szász Lőrinc: Magyar-román kéziszótár
Magyar-román, román-magyar kisszótár
Školski rečnik za ekonomsku i trgovinsku struku / Közgazdasági-kereskedelmi iskolai szótár / Školský slovník pre ekonomický a obchodnícky odbor / Dicţionar şcolar de economie şi comerţ / Школски словнïк за eкономски и трговински фах
Pipics Zoltán: Dictionarium bibliothecarii practicum
Alexandru Manoliu – Nikolae Barabaş – Bartók Katalin: Dicţionar micologic în şapte limbi / Lexicon mycologicum in septum linguis
Éri István – Végh Béla: Dictionarium Museologicum