A ​Halhatatlanok Hegye (Az Istenek akarata 2.) 12 csillagozás

Farkas Bíborka: A Halhatatlanok Hegye

Az ​I. századi Britannia nagy részét már bekebelezte a tűzzel-vassal hódító Római Birodalom. Nyugaton és délen, a mai Wales és Cornwall területén még élnek szabad, ellenálló törzsek, noha a folyamatos széthúzás őket is sebezhetővé teszi. Kernow-i Connort, a nyughatatlan lelkű, vándor druidát az Istenek azért küldték vissza a holtak világából, hogy megértesse velük: a valódi ellenségeik nem a szomszédos törzsek, hanem a római betolakodók.
Tanítványára, Gwyneth-ra, a zöldfülű, fiatal bárdra még sok tanulás és kihívás vár, hogy egyszer majd látóvá, később pedig druidává léphessen elő. Nemcsak képességeit kell uralma alá hajtania, hanem próbákon és avatásokon is helyt kell állnia, hogy feltárulhassanak előtte az Istenek titkai. Saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy a kiválasztottság nem csak dicsőség, hanem teljes odaadást kívánó szolgálat. Amíg kislányból lassan felnőtt nővé érik, megismeri a szerelem, a kiszolgáltatottság, a féltékenység, a testiség ízét. Szembekerül római… (tovább)

>!
Pergamen Libro, Balassagyarmat, 2021
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150123646 · Illusztrálta: Takács Emma

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Garbai_Ildikó P>!
Farkas Bíborka: A Halhatatlanok Hegye

Izgalmas, szórakoztató, tele feszültséggel…
Hol a folytatás… ?! :)

4 hozzászólás
Lione IP>!
Farkas Bíborka: A Halhatatlanok Hegye

Az élet szenvedés – ezt tudjuk, ez a négy nemes igazságból az első. Itt pedig a szenvedés fokozódik. Küzdöttem rendesen és össze-vissza facsarodott a szívem. Letehetetlen könyv. Még álmodtam is vele. off

Egy dolgot másképp csináltam volna. Mármint dramaturgiailag. Akkora katarzis volt az a bizonyos utolsó áldozat, hogy ami azután jött még, azt már inkább a következő kötet elejére tettem volna. Mert utána akárhol akárkik akármit akárhányszor is csináltak, már nem érdekelt. Ott ragadtam a katarzisnál.

Hogy fogom-e olvasni a következőt? Ha lesz belőle utazókönyv és még itthon leszek, biztosan. Ha pedig a kiadó készítene belőle (mindből) e-book-ot, asap megvenném… Ha egyik sem teljesül, akkor csak reménykedem. Hogy legalább idővel egy kicsit jobb lesz mindenkinek, és akiket nagyon szeretnék hogy végre… azok végre… :) No, tudom, hű de értelmetlenek ezek a mondatok, de jelenleg nem tudok ennél értelmesebben nem spoilerezni, még gyógyulok.

donzella P>!
Farkas Bíborka: A Halhatatlanok Hegye

Vegyesek az érzéseim.
Ha a könyv második felét nézem, akkor egy izgalmas és váratlan fordulatokban gazdag történetnek mondanám. De ha a könyv első felét (amelyet több mint fél hónapra félre is tettem), akkor… Ahhoz képest, hogy az utolsó fejezetekbe mennyi esemény tömörült, vontatottnak és helyenként unalmasnak éreztem a tanulói éveket. Főleg, hogy a tanítványi lázadás és hiszti csak nehezen maradt el.
Viszont ha a harmadik rész marad ezen a nyomvonalon akkor a sorozat zárása izgalmas lesz.

Stephanie_Ford_és_Városi_Emese IP>!
Farkas Bíborka: A Halhatatlanok Hegye

Én még nem jutottam a végére, de anyukám két nap alatt átolvasta és nagyon várja a befejezést. Imádta.

Végre én is a végére jutottam. Az első fele nem pörgött nagyon, meg nekem is voltam más dolgaim, az olvasás pedig eléggé háttérbe szorult, de aztán beindultak az események. Ennyi szenvedést még olvasni is sok volt, hát még átélni (mert valahogy mindig azt feltételezem, hogy a szereplők élnek-éltek valahol, még akkor is, ha kitalált történet), ami a második részben olvasható. Fontos szereplők estek el, és gondolom, még fognak is, mert az a végkifejlet nem túlságosan rózsás. De majd meglátjuk a következő részben.
Érdekes a druidává válás leírása, bár hogy valóban így zajlott-e, azt nem tudom. Mindenesetre a tudás tisztelete nagyon szimpatikus.

Σtella>!
Farkas Bíborka: A Halhatatlanok Hegye

Abban nem vagyok most jelen pillanatban biztos, hogy lesz e ennek folytatása, de … MÉG, MÉG, MÉG!
Tetszett, hogy nem laposodott el a sztori, sőt, egy picivel jobban is tetszett, mint az előző része, jobban kitudott bontakozni minden, beleértve a főszereplőt.
Egy biztos, ebből nem volt elég számomra, többet szeretnék megtudni e világról.

Zsóka_Molnárné>!
Farkas Bíborka: A Halhatatlanok Hegye

Farkas Bíborka könyvének második kötetét alig vártam az első után. Érdekelt a főhős sorsa, a szabadságszerető őslakosok küzdelme a hódítók ellen. Nem csalódtam. Izgalmas eseménysor vezeti végig az olvasót a főhős felnőtté – nővé – válásának útján. Az író érzékletesen jeleníti meg belső vívódásait, melyek során a legnehezebbre, önmaga legyőzésére is képes lesz. Megismeri a barátság és árulás, a ragaszkodás és elválás, a kétség és elköteleződés gyötrelmeit. Átéli a szerelem minden szépségét és kínját. Népének sorsa mindennél fontosabb számára, érte bármikor kész áldozatot hozni, mert egyéni és közösségi sorsa szorosan összefonódik.Különösen szép a műben a főhős és mestere kapcsolatának ábrázolása, mely kapcsolat vége érzelmi csúcspontja a regénynek, számomra feledhetetlen élmény. A regény nyelvezete – hasonlóan az első kötetéhez – igényes, kifejező, élvezetes, nagy megjelenítő erővel igazít el minket a Római Birodalom korának történéseiben, szokásaiban, az egyéni sors izgalmas, sokszor váratlan és veszélyes fordulatainak olvasása közben. A cselekmény sodró lendületű, ébren tartja figyelmünket. Szívből ajánlom az első kötettel együtt olvasásra.

Zsuzsanna_Balla_2>!
Farkas Bíborka: A Halhatatlanok Hegye

Szeretem a szép könyveket. Milyen a szép könyv? Öröm kézbe fogni. A tapintása, a lapok fénye, a betűtípus olvashatósága, az oldalszámok megjelenítése, mind arról mesélnek, hogy gondoskodással, törődéssel és szépérzékkel komponálták. Ugyanezt üzeni a borító is, a külcsín így szolgálja a belbecset. Kicsi Tölgyfa történetének folytatását sokakkal együtt vártam, hogy bejárhassam vele és a Mesterrel, a Lelkek Kisimítójával a druidává válás útját. Egy olyan utat, amelynek lépéseit korábban nem ismertem, a keltákról pedig nem tudtam sokkal többet az átlag olvasóknál.
Olvasás közben többször eszembe jutott párhuzamba állítva a megfelelő életkori létezésekkel, hogy ezt az utat, mai hiteinkkel és hitehagyottságainkkal szemlélve, hogyan viselkednének a vállalók a próba teremtette feltételek között. Mennyire félnének? Mennyire bizonytalanodna el léptük? Mennyire viselnék el a megaláztatásokat? Mennyire lennének képesek önmagukat helyesen értékelni, úgy, hogy a családjuk legfontosabb személye nem létezőnek, átkozottnak tartja őket?
Gwyneth útja az Istenek akaratának követése. Akkor is, ha könnyebb lenne megállni, vagy akár el sem indulni rajta. Feltétlen bizalma a Mester iránt olyan kapocs, ami megvédi őt önmaga gyengeségétől is, beragyogja a sötétséget, és mentőöv az igazságtalanságok ellen.
Sokat vívódik, könnyekkel küszködik, sír, féltékenykedik, reménykedik, örömtől repes, vágyakozik. Ebben nem különbözik azoktól a kamaszlányoktól, akikkel egykorúként egy gimnázium padjait koptathatná. Amiben más, mint a kamaszlányok, hogy ő 19 éves korára, eléri pályájának azt a magasságát, ami nem hasonlítható az érettségivel. Azzá válik, amivé a kevesek közül sokan csak meglett felnőttkorukban jutottak el, druida lesz, ezzel beteljesíti az Istenek akaratát.
Valószínűleg azon kevés olvasó közé tartozom, aki szereti a leíró, a kalauz részeket, a korrajzot, a szereplők belső világának megjelenítését. Lehet, hogy ez a korral is jár. Nem feltétlenül bilincselnek le azok a könyvek, ahol pereg a cselekmény és hasítunk a cél felé.
Ennél a könyvnél még fontosabb a korrajz, hiszen egy olyan világ kapuja nyílik meg előttünk, ami titkokat rejt, nemcsak a misztikum okán, hanem azért is, mert kevés könyv ad, ennyi hátteret bepillantást a kelta kultúrkörbe.
A szerző által teremtett táj varázsol és vezet, oda, ahol a történet játszódik.
„ A lápon a keskeny ösvény hamvaslila hangabuckák, sárga rekettyebokrok, ágaikat bánatosan lógató, halványzöld füzek között kanyargott. Tavaszi virágoktól részeg méhek zümmögtek körülöttünk. „
A könyvet elolvasni sok-sok „szívdobbanásnyi időre” van szükség. De ez az idő tartalmas és minőségi idő, megéri eltölteni A Halhatatlanok Hegyének olvasásával.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Paul Hut: Az elf
Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A káosz temploma
Ben Kane: Elfeledett légió
Robert E. Howard: Bran Mak Morn és a piktek
William Napier: A farkaskölyök
Mark Morris: Spartacus – Morituri
Kevin Hearne: Tricked – Átverve
Robin LaFevers: Sötét diadal
Madeline Miller: Akhilleusz dala