9. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
23. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
54. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​33-as ügy (Dávid és Vivien 2.) 270 csillagozás

Farkas Anett: A 33-as ügy Farkas Anett: A 33-as ügy

Mit tennél, ha a gyermekedet valaki elvinné?
Dávid és Vivien ezúttal egy emberrablóval találják szembe magukat. Eredménytelenül keresik a nyomokat, de az elkövető mindig két lépéssel előttük halad.
Aztán egy különös idegen toppan be a nyomozónő életébe.
Egy naplót nyújt át neki, ami 1971-ig repíti vissza az időben. Dávid és Vivien egy kislányt ismerhetnek meg, akinek keserű élete elevenedik meg a lapokon.
Egy gyermeké, akinek köze lehet a mostani ügyükhöz.
De vajon a nyomozópáros hihet a naplónak, Pavlovics Linett fájdalmas vallomásának?
Az újságíró
A polgármester
A vértestvérek
A bántalmazott gyermek
Az akta, amit már mindenki elfeledett:
A 33-as ügy

>!
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150143842

Enciklopédia 1


Kedvencelte 43

Most olvassa 6

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 79

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Farkas Anett: A 33-as ügy

A 33-as beteg után egyértelműen kíváncsi lettem a folytatásra, így izgatottan fogtam neki Dávid és Vivien következő közös nyomozásának. Ezúttal egy gyerekrabló tartja rettegésben a keszthelyieket, előkerül egy napló, melyen keresztül súlyos múltbeli események vetnek árnyékot a jelenkori bűnesetekre. Titkok, rejtélyek, lelepleződések, izgalmas fordulatok és meghökkentő végkifejlet jellemzi ezt a feszes krimit, mely képszerű leírásaival, az idegrendszerünket felborzolva tart fogva az első laptól az utolsóig. Aki szerette a szerző előző kötetét, az ezt egyenesen imádni fogja! Köszönöm Farkas Anettnek, hogy előolvashattam a könyvét! Már most alig várom a folytatást!

>!
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150143842
1 hozzászólás
MissFortune>!
Farkas Anett: A 33-as ügy

Fantasztikus volt, ismét!
Már az első pár oldallal teljesen lebilincselt. Sajnos az olvasási időm viszonylag hosszú lett, nem volt kifejezetten ráérős a hétvégém, de minden pillanatot megragadtam, hogy a kezembe vegyem. Nagyon pörgős volt, nem eresztette a gondolataimat. A nyomozás ismét érdekesre sikerült, leginkább a naplóbejegyzéseket szerettem olvasni. Iszonyatosan valósághűen mutatta be az érzelmeket, szinte már megszólaltak a lapok. Felkavartak, lehengereltek ezek a részek, a kíváncsiságom pedig az egekbe szökött.
A szerelmi szál kifejezetten nem lett a kedvencem, Dávid karaktere nem győzött még meg. Viszont ez az élményből egyáltalán nem vett el.
Jöhet a harmadik rész!

1 hozzászólás
mate55 >!
Farkas Anett: A 33-as ügy

Egy igazán komor „mese” a barátságról, a gyermekkori szeretethiányról, az iskolai hierarchiáról, a kamaszkori kegyetlenségről és az általa hagyott hegekről, az árulásról és a bosszúról – „sérült” emberekkel, mélyen felkavaró eseményekkel. A fiatalok lelkivilágát, kommunikációjának megértését is szolgálja, viszont annak hétköznapi ábrázolása helyett sokkal mélyebbre mer ásni, mindezt a didaktikusság legkisebb jele nélkül. Minden apróbb „kinyilatkoztatással”, az emlékdarabokkal (naplóval) lépésről-lépésre válik világosabbá a múlt és a jelen elválasztása. Mintha az írónő direkt nem mondaná ki maga sem, hogy könyve valahol az elveszett múltnak a regénye is, ezáltal a „tegnap” néha szinte észrevétlenül csúszik át a jelenbe. Ahogy az áldozatok és a bűnösök viselkedése mögött megértjük a tetteik motivációit, annál inkább tűnik sokkal fájdalmasabbnak minden cselekedetük. A helyes arányokat tökéletesen sikerült megtalálnia, ezért eredményesen ötvözi a kor és a társadalomrajzot a krimi követelményeivel. Miközben zajlik a nyomozás, az apróságokból a háttérben szépen kibomlanak az emberi viszonyok, amelyek élettel töltik meg a regényt. A szerepekkel való azonosulásnak köszönhetően, ezekben a pillanatokban egészen együtt tudunk gondolkodni a két nyomozóval, saját elméletet állítunk fel, hogy végül kellőképpen ledöbbenjünk a végkifejlet olvasása közben. Azok, akik még nem „szálltak fel Farkas Anett vonatára”, most nyugodtan megtehetik, mert egy könnyen követhető izgalmas történetet kapnak, még akkor is, ha nem olvasták az első részt.

4 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog>!
Farkas Anett: A 33-as ügy

Farkas Anett ebben a regényben egy olyan nyomozás színterére varázsol el bennünket, ahol a kegyetlenségnek nincs határa, ahol a hazugság szinte már felismerhetetlenné válik, ahol a bűnös és az áldozat között vékony mezsgye terül el. A 33-as ügy egy irgalmatlan, brutális kimenetelű emberi csapást dolgoz fel, miközben fontos témák is előtérbe kerülnek: erőszak, iskolai zaklatás és bántalmazás.

A regény bombasztikus élményt nyújt a történet befogadása közben, a befejezés pedig döbbenetes, ugyanakkor szívet tépő. Olyan emberi sorsokat ismerhetünk meg, melyek megfosztják a szótól az olvasót. S a történet végéhez érve döntésképtelenné tesz – foglalkoztatni fog a kérdés, hogy létezik-e olyan bocsánatra méltó ok, amiért megértenénk a gyermekünk elrablását?

A 33-as ügy borzalmakkal teli, ádáz küzdelemre hívja a gondolatainkat. Farkas Anett mesterien perdíti a szálakat, izgalommal teli fordulatokkal tarkítva.
Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szeretik a krimit pszichothriller jellemmel felhúzva, csipetnyi érzelmi sokkal fűszerezve, s szívesen megismernének egy gyermekrablási ügyet, mely a történet végére megkérdőjelez mindent!

A teljes értékelésem itt olvasható el:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/03/farkas-…

2 hozzászólás
Euthümia_K P>!
Farkas Anett: A 33-as ügy

Már a sorozat első része is nagyon tetszett. Nem gondoltam, volna, hogy lehet überelni, de aztán elolvastam a második részt, és rájöttem, hogy bizony lehet! A sztoriban minden megtalálható, ami számomra szükséges ahhoz, hogy teljesen lekösse a figyelmem: bűnügy, rejtély, nyomozás, cseppnyi romantika, némi humorral fűszerezve.
Na és a végén az a hatalmas dupla csavar, hát az valami zseniális!
Az különösen tetszik, hogy az írónő magyar szerzőként nem ragaszkodik a külföldi vonalhoz; a történet Magyarországon játszódik magyar szereplőkkel. És bár régebben inkább külföldi szerzők regényeit olvastam szívesebben, most már kifejezetten jólesik magyar írók könyveit is kézbe venni, köszönhetően többek között Farkas Anettnek is, aki bebizonyította, hogy kis hazánkban is élnek színvonalas szerzők.

4 hozzászólás
Cukormalac >!
Farkas Anett: A 33-as ügy

Kicsit már kevesebb a glamour, de továbbra is hiányzik az igazi hard boiled krimis mocsok – emiatt nehezebben tudok belehelyezkedni, a lélektani vonal nem kifejezetten kedvencem –, viszont működik annyira, mint a Beteg, sőt. A megvadult gőzmozdonyként robogó cselekmény és elbeszélésmód ezúttal sem enged egy pillanatnyi kizökkenést sem – ráadásul ezúttal két idősíkon játszódik a regény. Vivien és Dávid hajszája ezúttal is érdekfeszítően izgalmas: a 33-as ügy aktájának lapjai okos és meghökkentő csavarokkal megtűzdelt módon tárulnak fel előttünk, az érzékletes leírásoknak köszönhetően pedig szinte végig átsüt a lapokon a hangulat.

Ki a bűnös és a valódi áldozat? Érezhetünk szimpátiát – olvasóként – egy utolsó, megveszekedett, aljas gazember iránt? Biztosan az a hibás, aki a tettet elköveti? Mi köze egy évtizedekkel korábbi, elfeledett esetnek a környéken megszaporodó gyerekrablásokhoz? Talán ebből is kiderül, hogy A 33-as ügy nem ponyva. Néha erős szívet és lelket igénylő bűnügyi történet, amely eddig ismeretlen aspektusból mutatja be a rendőrség rengeteg részletre kiterjedő, alapos munkáját és azt, hogyan befolyásolják bizonyos gyerekkori rossz élmények az ember életét, mire vagyunk képesek a másikért, egymásért és saját magunkért, valamint hogy mi minden bujkál a romlott, beteg elmék mélyén.

>!
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150143842
1 hozzászólás
Mocori_>!
Farkas Anett: A 33-as ügy

Nagyon tetszett, jobban mint az első rész!
Fordulatos és a végén egy csavar. Pedig azt gondoltam, tutira tudom ki hogy miért. :D

2 hozzászólás
szentesi_katalin P>!
Farkas Anett: A 33-as ügy

Kezdem az elején: köszönetnyilvánítást én még soha nem olvastam ilyen örömmel. Teljesen meghatott, pedig rám csak az utolsó mondat vonatkozik.
Ha belegondolok lehet, hogy picit jobban tetszett mint az első rész.
A sztori (ismét) nagyszerű volt, izgalmas, imádtam!
Igazi érzelmi hullámvasút, az egyik oldalon nevettem, a másikon elkapott az ideg, szomorúság, undor.
Váltott szemszögből ismerhetjük meg a történteket, nincs üresjárat, garantáltan fenntartja az érdeklődést.
Az egész könyv magával ragadott, de az utolsó oldalak különösen. Egyszerűen nem tudtam letenni. Mikor már azt hittem, hogy tudom mi a helyzet, koppantam egy jó nagyot.
Az epilógusban leírtak nagyon igazak, mindenkinek tudnia kéne. Alap dolognak kellene lennie.
A hőseinket nagyon szerettem, aranyosak voltak ahogy táncolnak egymás idegein.
off
Fanna annyira aranyos kislány, imádtam a kis cserfes modorát. off
Büszke vagyok Anettre! Férfi írókat is túlszárnyaló krimit ad ki kezei közül. Simán versenyre kel velük.
Remélem sok könyvet olvashatunk még tőle.
Nagyon várom a következő részt!

2 hozzászólás
Niki_Salamon>!
Farkas Anett: A 33-as ügy

A 33-as beteg után kíváncsian vártam a folytatást, mivel a könyv végén az írónő már előkészítette a terepet Dávid és Vivien új ügyének. Őszintén mondom, elég erős kezdés volt a prológus, nem emlékszem, hogy olvastam volna már ilyesmit valahol, ennek hatására nagy lendülettel vetettem bele magam a könyvbe. Várható volt,hogy nem egy unalmas regényt fogok kapni.

Az írónő időutazásra invitál minket egy régi naplón keresztül, melyben egy fájdalmas történetet tár elénk, ami a szívünkbe és a lelkünk be mar. Anett ismét nagyon fontos témákhoz nyúlt. A családon belüli erőszak és az iskolai bántalmazás, a zaklatás már akkor sem volt ismeretlen és sajnos ez a mai napig jelen van. De van olyan tett, amiről nem mernek beszélni, ami belülről rág, pusztít és felőröl. Jelen esetben ez a trauma az, ami a bosszút élteti.
Szerettem, hogy egyszer a jelenben egyszer pedig a 70es években találtam magam, hogy ugyanazokat a szereplőket más életkorban ismerhettem meg. Érzelmi hullámvasút ez a könyv, hiszen egyik pillanatban az írónő mosolyt csal az arcodra, a másikban pedig már dühös vagy, vagy éppen a szíved szakad meg. Ami különösen tetszett, az a nyomozónő dilemmája az üggyel kapcsolatban és hogy a társával az érem két oldalát mutatják meg. Bár jó ügy érdekében, de mégis bűnt követ el valaki, mi hogy döntenénk ? Kapunk egy leheletnyi romantikát, Dávid továbbra is ostromolja Vivient, még egy apró segítője is akad Fanna személyében, aki annyira eleven és cserfes kislány.
Örülök,hogy az írónő a történetben ismét a krimi szálra összpontosít inkább és megint megtalálta az egyensúlyt. Nagyon jól tudja csűrni-csavarni a dolgokat, írásával érzelmeket vált ki az olvasóból, és ért hozzá, hogy feszültséget keltsen és ne akarjuk letenni a könyvet.

4 hozzászólás
latenight_reader P>!
Farkas Anett: A 33-as ügy

Nagyon ritkán fordul elő velem, hogy a szó szoros értelmében értve, képtelen vagyok letenni egy könyvet, ami ugye annyit tesz, hogy kezdettől számítva, egy ültő helyemben érek el a könyv végére. Most viszont ismét megtörtént és ha őszinte akarok lenni általában ez csak az ilyen jellegű, érdekfeszítő krimiknél jellemző rám. Hiszen nincs is lebilincselőbb, mint egy feszültségekkel teli történet, legalábbis a számomra biztosan nincsen.

Azt viszont le kell szögeznem, hogy ez a könyv bizony nem egy könnyű olvasmány és eléggé megviselte a lelkemet, hiszen, ahogy az első rész esetében is, itt szintén a gyermekbántalmazás, az iskolatársak általi abúzus és az erőszak adja a fő témáját a könyvnek.

A történet fő cselekménye ismételten a 2000-es évek elején játszódik, hiszen ott vesszük fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt. Dávid és Vivien, immár jól összeszokott párosként, ezúttal egy elrabolt kisfiú okán nyomoz, akinek eltűnésével kapcsolatban, egy egykori úttörőtáborból nyomtalanul eltűnt kislány, az 1970-es években íródott és most hirtelen előkerült naplója ad némi támpontot.

A naplóban leírtak számtalan szörnyűséget tárnak a szemünk elé, amelyek ezzel a kislánnyal és annak legjobb barátjával történtek meg még a hetvenes években és amik kellően megfekszik az ember gyomrát. Megmondom őszintén, hogy sírva olvastam ezeket a sorokat arról, hogy az emberi kegyetlenség mennyire határtalan is tud lenni és a szomorú igazság az, hogy mióta világ a világ ez nem, hogy változott volna, de sajnos egyre inkább csak rosszabb lesz.

Azonban a sok gyötrelem és fájdalom ellenére, az írónő stílusa és az általa megteremtett atmoszféra teljesen magával ragadott, így hajnali fél 4 környékén a könyv végére is értem.

A történet újfent kellően csavarosra sikeredett és habár már úgy a könyv felénél sejtettem, hogy mi is a nagy fordulat, ez nem vette el az élvezeti értékét a könyvnek, azonban maradt számomra néhány megválaszolatlan kérdés a lezárással kapcsolatban, amelyek miatt minden imádatom ellenére is csak 4.5 csillagra értékelem a könyvet.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

szentesi_katalin P>!

A fájdalom túlságosan eluralkodott a pitypangokkal tarkított füzet tulajdonosán. Bár az igazság felszínre fog bukni, segíteni már nem tudnak rajta. A keserűség rég megölte a lelkét.

165. oldal

_Katie_ P>!

Létezik az a bánat, amit nem lehet megsiratni, az a fajta, amit egy életen át titokban tartasz, őrződ kilétét, hisz ha elmondanád, senki sem értené meg.

Bookish_Moments_Blog>!

Csupán annyit szeretett volna, hogy a sírás abbamaradjon, a szenvedés, ami felőrölte, megszűnjön.

szentesi_katalin P>!

– […] Szükségem van rád a túléléshez. Szeretném, ha a barátom maradnál örökre.
– Én a barátod leszek mindörökké.

52. oldal

szentesi_katalin P>!

Szabadok voltak, boldogok. Ebbe az érzésbe kapaszkodtak.

76. oldal

Bookish_Moments_Blog>!

Van az életben olyan pillanat, mikor nem várunk már semmit a világtól, mindössze a megbocsátást. Létezik az a bánat, amit nem lehet megsiratni, az a fajta, amit egy életen át titokban tartasz, őrzöd kilétét, hisz, ha elmondanád, senki sem értené meg.

Bookish_Moments_Blog>!

A meglepődésre gondolt, az elképzelt, elnyúlt ábrázatukra, majd a saját sebeire, melyek nyitva maradtak.

Bookish_Moments_Blog>!

(..) mutassuk ki szeretetünket, mert cserébe megtapasztalhatjuk azt a fajta ragaszkodást a másiktól, ami a mai világban igazi kincsnek számít.

kicsimoly P>!

– Miben van igaza? – vonta fel a szemöldökét kíváncsian Dávid.
– Hogy a legjobbkor érkeztem. Fordítom innentől kezdve a kollégáknak, amit mondasz. Az a benyomásom nem beszélik folyékonyan a bunkó nyelvet.

20. oldal

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Dávid és Vivien sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Ludányi Bettina: Kisujjeskü
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Melinda Leigh: Egy végső búcsú
E. K. Blair: Bang
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Diana Hunt: Őrület határán
Sienna Cole: Az ígéret szép szó