Tőzsdejátszmák 3 csillagozás

Faragó József: Tőzsdejátszmák

A békebeli szakácskönyvek hangulatát idézi ez a rendhagyó tőzsdesuli, mely az alapműveletnek tekinthető szelvényvagdosástól tárgyalja a tőkepiaci boszorkánykonyha alapfogásait. Nincs sok matek és az agyonfirkált grafikonokat is mellőzte a tőzsdei újságíró szerző, aki a legjobb alapanyagokból, élő kereskedési sztorikból dolgozott. Az elmúlt évek sikeres pénzügyi receptjeit és a nagy piaci odakozmálásokat egyaránt szemügyre vehetjük.
A könyvben szót kapnak spekulánsok, brókerek és elemzők. Láthatjuk, hogyan sütögetik pecsenyéjüket a profik, de azt is megtudhatjuk, miként kerülnek vigyázatlan kisbefektetők a levesbe.

>!
Alinea, Budapest, 2012
192 oldal · ISBN: 9639659902

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

düválka>!
Faragó József: Tőzsdejátszmák

Második nekifutásom a könyvnek, teljesen kezdőként próbálkoztam vele, de kínlódtam, mert nem értettem egy szót se. Pár hónap gyakorlat után megint elővettem és így már – annak ellenére, hogy kb. 10 éve íródott – rendkívül hasznosnak és kötelező olvasmánynak tartom. Nagyon tetszik, ahogy világosan, közérthetően elmagyarázza az árfolyammozgások hátterét gyakorlati példákon a magyar tőzsdéről.

barbara__17>!
Faragó József: Tőzsdejátszmák

Szeretnék közelebbről megismerkedni a tőzsde világával, és ez az a könyv, ami először akadt a kezembe egy barátnőm révén. Nagyon olvasmányos és könnyen érthető, bár némi alaptudás azért nem árt hozzá. Különösen tetszik, hogy a tőzsde működését megtörtént eseteken keresztül mutatja be.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Tracy: Önerőből milliomos
Lawrence A. Cuningham (szerk.) – Warren Buffett: Warren Buffett jelenti
Napoleon Hill: Gondolkodj és gazdagodj!
Don Failla – Nancy Failla: Gyakran feltett kérdések és világos válaszok a Network Marketingről
André Kostolany: Tőzsdeszeminárium
Vida Imre – Gyenge Balázs: Csináljunk pénzt!
Fellegi Tamás: Bárki lehet tőzsdés
Nicolas Darvas: Hogyan nyertem 2 millió dollárt a tőzsdén?
Varga Géza: Menj biztosra!
James G. March: Bevezetés a döntéshozatalba