A ​flox 2 csillagozás

Faragó Ferenc: A flox

A flox az a szó, mellyel a lakott világból elkóborolt dolgok, a nyárba csellengett gyerekcsapatok, a kinccsel süllyedő karavellák visszahívhatók. Gyakorlati haszna mégsem több, mint egy kétezer éves lyukas amfórának, a sallangtalan görögtudásnak vagy Kosztolányi Dezső telefonszámának: senki nem tudja kimondani. Szomorú, de lehet, hogy nem is így írják. Talán le se lehet írni és ki se kell mondani, valami törzsi tánc ez, az első bozótban ruhás szeretkezés, annak a vad és szelíd démonnak a neve, aki a mádi aszúban lakik.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: JAK-füzetek

>!
Balassi / József Attila Kör, Budapest, 1995
140 oldal · ISBN: 9635060556

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

KNW I>!
Faragó Ferenc: A flox

Erre a könyvre felhívta a figyelmet valaki, akinek hittem… Hát, a bizalom kérész életű volt. A vékony kis kötetben található novellák szinte mindegyike hülyeség. Az egyetlen, ami érdekes volt, az a Toona-hangya, de itt meg a szerző a címadással ellőtte a poént. Ezen kívül az összes írás vagy érdektelen, vagy pedig abszurdnak látszani akaró marhaság. Egyszerűen nincs meg bennük az ötlet.
Külön sajnálom, hogy nem hegyezték ki a szerkesztők-kiadók a floxra az egész könyvet. Könnyedén lehetett volna a sok értelmetlenségnek kerete a flox, ami jelenthet ezt is, azt is, hol ezt, hol azt… de még ezt a ziccert sem lőtték be.
Csak annak ajánlom, akinek a világon semmi, de semmi egyéb olvasnivalója nincs.
(Na jó, talán Oravecz Nóra helyett azért mégis ezt ajánlom.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Háy János: Napra jutni
Tar Sándor: Ennyi volt
Krasznahorkai László: Megy a világ
Lázár Ervin: Mesék felnőtteknek
Tar Sándor: Lassú teher
Halász Margit: Forgószél
Tar Sándor: A 6714-es személy
Bächer Iván: Hatlábú
Krasznahorkai László: Kegyelmi viszonyok
Bartis Attila: Tizenegy novella