A ​Katamarán akció 10 csillagozás

Falus György – József Gábor: A Katamarán akció

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Valahol Nyugat-Európában egy bizonyos Mr. Banks eligazítást tart három hírszerző ügynöknek. A kémakció egy magyar energetikai vállalat igazgatója ellen irányul és végső célja az áldozat kompromittálása, majd informátorként való beszervezése. Nos, ez így felsorolva sem jelentéktelen program, Falus György és József Gábor regényében azonban valóságos esemény-zuhataggá válik. A regény arénájának egyik oldalán a kémek, a másikon a kémelhárítók; a pergő cselekményben az egyik izgalmas fordulat a másikat követi. A színhelyek változnak: hol Pesten, hol Nyugat-Németországban, hol pedig Ausztriában vagyunk. A Néma dosszié című, nagy sikert aratott magyar kémfilm és regény szerzőpárosa a számos érdekfeszítő epizóddal mindvégig feszült várakozásban tartja olvasóját, míg végül az – némi meglepetés után – elégedetten teszi le kezében A Katamarán akció történetéről szóló könyvet.

>!
Zrínyi Katonai, Budapest, 1980
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633267722

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

gesztenye11>!
Falus György – József Gábor: A Katamarán akció

A könyv a Néma dosszié folytatása olyan értelemben, hogy a magyar főszereplők, Rózsa Bálint kémelhárító alezredes és munkatársai itt is megjelennek, és ellenfelük főnöke egy idegen ország hírszerzésének egyik vezetője, bizonyos Mr. Banks. A történet azonban más, itt most beszervezés, II. világháborús ügyek előrángatása koholt vádakkal, gazdasági hírszerzés, emberrablás és budapesti megfigyelések sora jelenik meg a cselekményben. Az viszont nem változik, hogy a krimi izgalmas, olvasmányos, ugyan egy kicsit retro, ami az autókat illeti, de hát van, aki ezt szereti. Abban sincs változás, hogy itt is a végén jön egy meglepetés az olvasó számára, de nem akarok spoiler-t! Jó olvasást hozzá, és olvassunk rendszerváltás előtti magyar krimiket – jók!

Leilaa>!
Falus György – József Gábor: A Katamarán akció

Találomra vettem meg egy könyvtári kiárusításon. A leírás alapján érdekesnek tűnt, aztán letenni is nehéz volt. Szövevényes, itt-ott néha bele is gabalyodtam. aztán a végére minden nyilvánvalóvá vált.


Népszerű idézetek

Leilaa>!

Még egy jó hír: Imre Béla az esti géppel érkezik!
– Hála istennek!
– Azt hittem, ateista! – nevetett a hangszóróba Rózsa.

172


Hasonló könyvek címkék alapján

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Sylvia River: Reményhajsza II.
Anita Boza: Elsikkasztott szerelem
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Anthony Horowitz: Krokodilkönnyek
Anita Boza: Édes borzongás
Daniel Silva: Az új lány
Tom Clancy: Utolsó parancs
Robert Ludlum: A Fantom