London ​vámpírjai (A különös Wilcox lányok 1.) 30 csillagozás

Fabrice Colin: London vámpírjai

London 1888. Ki ez a két árva lány, aki dacolva az éjszakával a rossz hírű utcákat rója? Talán nem is sejtik, hogy akár Hasfelmetsző Jackkel is összefuthatnak? Hogy még sokkal hátborzongatóbb teremtmények, ghoulok és vámpírok vívnak ott kegyetlen harcot? Amber és Luna azonban nem olyan, mint a többi korabeli lány. Törékeny külsejük mögött szörnyű titok lappang. Ezért lettek épp ők a kiválasztottak. Hogy ki által? Arról lehetetlen többet elárulni. Mindössze annyit, hogy a Brit Birodalom túlélése mostantól a felettébb különös Wilcox lányok kezében van .

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453927 · Fordította: Nagy Abonyi Melinda
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
264 oldal · ISBN: 9789632453927 · Fordította: Nagy Abonyi Melinda

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Fabrice Colin: London vámpírjai

A történet két lányról szól, akik testvérek és egy nap arra ébrednek, hogy a föld alatt fekszenek eltemetve. Kiküzdik magukat a sírból és megpróbálnak hazajutni a sötét londoni utcákon. A viktoriánus Angliában vagyunk, az éjszaka tele van sötét árnyakkal és még sötétebb lényekkel. Nagy nehezen visszatalálnak a házukhoz, aminek helyén csak hamut találnak. Viszont itt fura módon segítségükre siet maga Sherlock Holmes és Watson.
Innentől az utolsó fejezetig kapunk egy hatalmas katyvaszt, mindenféle lényekkel és történelmi személyiségekkel. Szóba kerül Báthory Erzsébettől kezdve Drakula grófon át Hasfelmetsző Jackig számos érdekes személyiség. A lányok vámpírok, és hát természetesen meg kell menteniük a világot.
Egy biztos, ezt a könyvet nem adom a lányom kezébe úgy 14 éves koráig, mert olyan jeleneteket tartalmaz, amire én is csak forgattam a szemem, és annak idején is csak ha nagyon unatkozik.
12 éveseknek messze nem ajánlom, ahhoz túl sok a harapás és a vér, némi belezéssel. Fura egy ember lehet a szerző, ha ezt gyerekeknek szánta.

6 hozzászólás
>!
Dooorka
Fabrice Colin: London vámpírjai

Huuuuu nagyon tetszett :DD omg még mindig a hatása alatt vagyok..! Jellegzetes karakterek,kerek,izgalmas történet,meglepő fordulatok,lenyűgöző helyiségleírások..kell ennél több?! Amikor végelett ezt mondtam magamban: „Mi? Pont most van vége?? Pont most,amikor egy csomó minden kiderült? Mivaan? Nanee..!!” nekem nagyon tetszett a könyv,várom a folytatását *-*

>!
Camelia
Fabrice Colin: London vámpírjai

Nagyon jó volt. Folyamatosan, izgalmasan haladt a történet, sosem volt olyan hogy untam volna. És maga az ötlet hogy vámpírokról ír, ráadásúl kislányokról, az nagyon jó :)

>!
Biry P
Fabrice Colin: London vámpírjai

Cuki tini vámpíros regény, ezerszer inkább, mint a Twilight! (sajna nem hozzák a folytatást)

>!
Fancsi84
Fabrice Colin: London vámpírjai

Alapvetően nagyon szeretem a természet feletti dolgokat. Ezért nem is volt kérdés azonnal megkedveltem. Imádtam olvasni és elképzelni a fejemben a szereplőket, eseményeket. Fordulatos, hangulatos könyv, ajánlom mindenki számára. :)

>!
verébkisasszony
Fabrice Colin: London vámpírjai

Bevallom, hogy a nyaralásról visszavezető úton kezdtem bele. Tehát az elejét kocsiban olvastam. Nekem nagyon tetszett. szeretem a vámpíros könyveket. És ez még fűszerezve volt Sherlock Holmes-szal is. Fantasztikus volt. Jó volt az alapötlet és a kivitelezés is.

>!
Yuuko
Fabrice Colin: London vámpírjai

Én valahogy mindig a borítóról vagy a címről ítélem meg egy könyvről, hogy el akarom-e olvasni, vagy nem. Nos, ezt megláttam a könyvtárban, és gondoltam, jó lesz egy kis agyzsibbasztónak a házi olvasmányok mellé. Csalódtam benne, mert ezt a történetet ennél sokkal jobban meg lehetett volna írni, továbbá én valami jobbra számítottam. A 12 éveseknek inkább valami olyat adnék a kezébe, ami felkelti érdeklődésüket az olvasás iránt, de ez inkább elveszi a kedvet. Sherlock Holmes, Hasfelmetsző Jack és Báthory Erzsébet egy könyvben nálam nagyon nem fér össze két vámpírkislánnyal. Valami jobbra vártam, és ehelyett kaptam egy máklávájszt, aminek se vége, se hossza, ráadásul még a vége felé, ahol az izgalom valahogy kéne fokozódjon, még ott sem keltette fel az érdeklődésemet. De… agyzsibbasztónak megteszi.

>!
Alice_and_the_White_Rabbit
Fabrice Colin: London vámpírjai

Röviden és tömören Sherlock ♥ , pár vámpír és Vatson meg a macska :D.

>!
Sasa07
Fabrice Colin: London vámpírjai

Nagyon jó volt. Én már nagyon untam a tipikus romantikus vámpírtörténeteket. Nem azt mondom, hogy rossz, ízlés dolga, de nekem nagyon jól esett egy kis változatosság, egy másfajta szeretet.
Nem tudja valaki, hogy a folytatást lefordítják-e valaha??

>!
Livcsi2001
Fabrice Colin: London vámpírjai

Imádtam a kömyvet, nagyon jó és izgalmas volt az elejétől kezdve! Remélem, hogy a folytatása minél hamarabb kijön.


Népszerű idézetek

>!
Hope12

– Hat betű – szólalt meg váratlanul Holmes. – „A szerelem mindig ezzé teszi az embert”. A „bolond” szóra tippelnék. Te mit gondolsz?

64. oldal

>!
Hope12

– Maga hisz bennük? A vámpírokban.
Holmes elmosolyodott.
– Kénytelen vagyok.

265. oldal

>!
Dooorka

Az igazság ritkán jön házhoz, húgocskám. Tenni is kell érte,hogy kiderítse az ember.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Égigérő fű
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Varga Katalin: Barátom, Bonca
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A királynő palástja
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.