Marco ​Polo és a Titkos Szövetség (Idődetektívek 2.) 87 csillagozás

Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

– Izgalmas krimi
– Kalandos utazás a múltba
– Hiteles történelmi háttér
– Szószedet, a korszak jellemző kifejezéseivel
– Függelék a történelmi tényekről

Julian, Kim és Leon bűnözők nyomát kutatják a múltban. Ám az időutazások nem veszélytelenek…

A titokzatos idő-tér időszámításink szerint 1275-be, a mongóliai Kambaluk városába repíti a kis detektíveket. Valaki meg akarja mérgezni Marco Polót, a hírneves európai felfedezőt, aki a Selyemutat bejárva Kubiláj kán hatalmas birodalmába érkezett. Kit zavarhat ennyire, hogy Marco Polo találkozik és jó kapcsolatot épít ki a Nagy Kánnal? Miközben a bátor idődetektívek a gonosz összeesküvés kiderítésével foglalkoznak, maguk is életveszélybe kerülnek.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2019
152 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443447
>!
Scolar, Budapest, 2017
152 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443447
>!
Scolar, Budapest, 2015
154 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443447 · Fordította: Sárossi Bogáta · Illusztrálta: Almud Kunert

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 6

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Kiss_Julianna>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Izgalmas kalandokban van részünk megint! Most Marco Poloval utaznak a gyerekek a Selyemúton a Mongol kán birodalmában. Így ismerjük meg történelem egy kis részét.

5 hozzászólás
a_bookworm_named_honey>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Kicsit más volt, mint amit vártam tőle, de nem volt rossz! Nagyon jónak gondolom, hogy érthető a többi rész ismerete nélkül is a sztori, mert rögtön az elején egy tök jó gyorstalpalóval indított az Író. Ezt hatalmas plusznak vettem!
A karakterek egyébént nem túl nagy eresztések, egyszerű gyerekek, de a komplikált sztorinak ez egy jó támpillére, hiszen felesleges hisztiktől és konfliktusoktól mentes.
A kétharmadánál vált érdekessé számomra a könyv, az addigi, leginkább felvezető történések szerintem kicsit el voltak húzva, de ettől függetlenül élvezhető és szerethető! :)
Történelemkedvelő palántáknak kiváló lehet, hiszen a kort és kultúráját szuperül bemutatja.

Homolya_H_Tímea P>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Újabb múltbéli kalandozás a három gyerekkel és macskájukkal, Kijával.
Ezúttal Mongóliába érkezünk Kubiláj kánhoz, aki haladó szellemű uralkodóként szeretné megismerni a keresztény vallást. Csakhogy ez nem mindenkinek tetszik.
Cselszövés, ártatlanok megvádolás és egy zseni macska. Gyerekeknek íródott, nem véres, de lehet rajta gondolkodni.

Paulina_Sándorné P>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Élveztem a három fiatal, Kim, Leon és Julian kalandját. Tetszik, ahogy össze tudnak dolgozni. Ismét jó kis kalandban volt részük. Mongólia, Kubiláj kán és Marco Polo. Megmondom őszintén nem emlékeztem rá, hogy Marco Polo megfordult Mongóliában. Érdekes, kegyetlen világ volt.

gab001>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Szeretem ezt a sorozatot, bár kicsit túlzásnak érzem olykor, hogy három gyerek ilyen bátran belevágjon bármilyen kalandba. Ugyanakkor nagyon tetszik a történelmi hangulat és a karakterek formálása, illetve az is, hogy bármilyen sorrendben olvashatóak az egyes részek. Ezúttal sem volt hiány eseményekben és meglepő fordulatokban. Rájöttem, hogy elég keveset tudok Marco Polóról a nagy általánosságokon kívül. A nyomozás során akaratlanul is keresi az ember a gyanúsítottat, de engem annyira elvitt maga a történet, hogy erre nem is igazán koncentráltam. Külön tetszett, hogy a könyv végén kapunk egy leírást, hogy mely részek voltak kitaláltak a könyvben. Felnőtt fejjel is élvezetes olvasmány.

>!
Scolar, Budapest, 2015
154 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443447 · Fordította: Sárossi Bogáta · Illusztrálta: Almud Kunert
atomarcú P>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Már a múltkor is csípte a csőrömet a titokzatos téridő-kapu, ami átlépéskor megváltoztatja a szereplők ruházatát, és hirtelen érteni kezdik az érkezési hely/idő nyelvét is. Ez a startrekizmus most új magasságokba emelkedik, mert a gyerekhősök ugyanolyan játszi könnyedséggel értetik meg magukat Marco Polo velencei küldöttségének tagjaival, mint Kubiláj kán mongoljaival. A kaland maga elég uncsi és kiszámítható, és az egy ilyen hosszú sorozatnál cseppet sem megnyugtató, ha már a második kötetnél leírhatom, hogy repetitív.
Nem csinált kedvet a továbbiakhoz off.

anesz P>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

borító: 5
tartalom: 4
stílus: 5
szereplők: 4
élmény: 4
mondanivaló: 4

Ebben a kötetben a Mongol Birodalom egy utódállamába, Kínába látogattak a gyerekek Marco Polo szolgálatában. Ismét egy rejtély az alap: saját úti beszámolója a nevével megjelent napló, vagy csak más utazók élményeit írta meg? A végén van erről egy kis elmélkedés, aminek végkövetkeztetésével teljesen egyetértek.
A vallási tolerancia csak a kánnak volt evidens, népe és miniszterei nem feltétlenül értettek ezzel egyet. A Titkos Szövetség erős ellenfele volt a gyanús európaiaknak. Kija ismét nagy erőkkel segíti a gyerekek nyomozását, szabadulásuk is neki köszönhető. Marco Polónak nemcsak a pozitív tulajdonságai vannak bemutatva, így sokkal emberibb a szememben. Tetszik ez a sorozat.

NyZita>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Úgy néz ki, ebben a sorozatban a macska a legerősebb karakter :D Mert a három gyerek főszereplőt gyakorlatilag alig bírom megkülönböztetni egymástól, még úgy is, hogy egyikük lány… Ráadásul szerencsétleneket a távoli múltba csöppenve már megint konyhai szolgáltra osztják be, akárcsak az előző részben. Viszont mindezt bőven ellensúlyozza az izgalmas történet, mely ez alkalommal a mongol kán uralta Kínába visz minket. Utazgathatunk Marco Poloval és társaival a Selyemúton, bóklászhatunk a főváros piacain, vagy loholhatunk egy titkos társaság ügynökeinek nyomában.

Történelemkedvelő gyerekeknek tökéletes választás.

Sophiechan>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Nagyon tetszenek ezek a kis sztorik! :)
Tényleg örültem volna, ha hasonló formában tanítják az iskolában…
A gyerekek közül úgy látszik, most Kim állt a talpára, de ők hárman tesznek ki egy teljes rafinált felnőtt szereplőt. :D A macska meg többezer éves bölcs cukiság, ahogy nézem. A sztori egyszerű, nekem már elején leesett, hogy ki lesz a főkolompos.
Úgy látszik, hogy velük csak a baj van, minden korban és térben.
Megoldották a rejtélyt, majd hazajutottak, úgyhogy a kalandos utuk ismét véget ért. :) Várom majd, hogy mi lesz a következő részben.

Takkancs90 P>!
Fabian Lenk: Marco Polo és a Titkos Szövetség

Hmm….. Amennyire tetszett az első kötet, ez annyira volt bénácska. Miért kell egy oldslon 3x is kiírni mindhárom gyerek nevét? Mint valami rossz mantra… Maga a sztori nem volt rossz, de néhol igen csak magyartalanra sikerült a fordítás. Még megpróbálkozom a következő résszel, aztán lehet, hogy feladom….


Népszerű idézetek

a_bookworm_named_honey>!

Ha jó üzleteket akarsz kötni, mindenhol boldogulnod kell.

58. oldal, A rabszolgapiacon (Scolar, 2009)

Klaudia98>!

– Marco Polo biztosan egy csipetnyi sáfránnyal fizetett volna – jegyezte meg.
– Valószínűleg igen – nevetett Leon. – A fizetésről jut eszembe, Kambalukban senki sem tett ajánlatot, hogy megvegye tőlünk Kimet… pedig azt olvastam, ott jó árat fizetnek a fiatal feleségekért… Egyetlen nyomoronc tevét sem ajánlottak fel érted, Kim!
Kim megdobta a fiút a kis papíresernyővel, amely a fagylaltkelyhét díszítette.
– Tudod, az a helyzet, hogy nem vagyok megvásárolható, Leon – mondta nevetve. – És ezt valószínűleg az ottani emberek is látták rajtam. De szerintem ezt neked tudnod kellene, hiszen régóta ismersz!
Leon mosolygott: – Jó, jó, csak vicceltem! Mindannyian tudjuk, hogy te egyszerűen megfizethetetlen vagy!

142-143. oldal

Klaudia98>!

Négy barát és egy közös titok: a cserfes Kim, az okos Julian, a sportos Leon és a rejtélyes egyiptomi macska, Kija. Az ő birtokukban van a Szent Bertalan bencés kolostor régi könyvtárának kulcsa. Ez a könyvtár rejti a Tempuszt, a félelmetes idő-teret, ahonnan bárki a múltba utazhat.

7. oldal


A sorozat következő kötete

Idődetektívek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Irene Adler: A bűn fejedelme
Robin Stevens: Hova tűnt Miss Bell?
Csukás István: Vakáció a halott utcában
R. L. Stine: A színpad fantomja
Astrid Lindgren: Kalle nem ijed meg az árnyékától
Nancy Springer: A titokzatos levél esete
Kristina Ohlsson: A kastély titka
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Frances Hardinge: Hazugságok fája
Anthony Horowitz: Az utolsó bevetés