A ​Vörös Bosszúálló (Idődetektívek 4.) 65 csillagozás

Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Róma időszámításunk szerint 80-ban. Titusz császárt támadások fenyegetik. Ki lehet a titokzatos íjász? Ki akarhat véget vetni a véres a gladiátorjátékoknak? Az idődetektívek nyomozni kezdenek a Vörös Bosszúálló után, s közben bejárják Róma minden zegzugát, s bepillantást nyernek a legádázabb küzdelmek színhelyéül szolgáló aréna, a Colosseum titkaiba is.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2022
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443461
>!
Scolar, Budapest, 2017
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443461 · Fordította: Sárossi Bogáta · Illusztrálta: Almud Kunert
>!
Scolar, Budapest, 2012
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443461 · Fordította: Sárossi Bogáta · Illusztrálta: Almud Kunert

1 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Homolya_H_Tímea P>!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Ebben a kötetben a négy baráttal az ókori Rómát ismerhetjük meg. Találkozhatunk gladiátorokkal, centúriókkal, császárral, ellátogatunk a Forum Romanumba és a Colosseumba is. És közben ismét nyomozgatunk is

Szodalit>!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Egyértelmûen a kedvencem idáig! off Szeretem ezt a sorozatot, mert sokat lehet tanulni belôle. Mégse szájbarágós. Ez a rész különösen tetszett többek között azért, mert Rómában játszódik. És Róma az egyik legnagyobb kultúrával rendelkezô ókori város/ország, így természetesen érdekel. A történet maga is jó. Bár a “nagy” csavarnál a végén nem lepôdtem meg, de ez az én agyam és nem a könyv hibája.

LeZsu>!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Az eddigi legjobb és legizgalmasabb kötet volt. Kötetről-kötetre egyre jobban csodálom a szerzőt és felnézek rá. Zseniális, hogy ennyire eltérő köteteket tud alkotni. 11 kötetet olvastam el az eddig megjelent 27-ből, mindegyik nagyon karakteres és egyedi volt, nem volt ismétlődés bennük.

Végig szorítottam a gyerekeknek, hogy ne kerüljenek bajba és meg tudják oldani a rejtélyt. A történelmi áttekintésért és a szószedetért ismét hálás voltam, mert ennyire nem ismertem a gladiátorjátékokat és az akkori Rómát. Az is külön tetszett, hogy bár megmutatta a szerző, mennyire kegyetlen és véres gladiátorjátékok voltak, a leírásokat mégis nagyon finoman és nem részletekbe menően tette meg, ezzel át is adta az információt és nem is sokkolt a szükségesnél jobban. Az biztos, hogy a Colosseumra másként fogok ez után a történet után gondolni.

Paulina_Sándorné P>!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Aranyosak voltak a gyerekek. Tetszett, ahogy az író fantáziája szerint viszonylag simán beilleszkedtek a római életbe. A gladiátorok világa nem szívbajosoknak való az biztos. spoiler Szerintem a gyerekeknek is hasznos lehet olvasni, viszonylag rövid, és a történelemből sokat ad az olvasó számára.

koan12>!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

A négy jóbarát ismét dolgozatírásra készül. Hogy jobban megismerjék a római gladiátorharcokat, ezért úgy döntenek, hogy hipp-hopp, ugranak az időben, visszamennek egészen a Colosseum átadásáig. Véletlenül ismét egy kis kalandba cseppennek. A Colosseum megnyitását megpróbálja megakadályozni a Vörös Bosszúálló. A gyerekek mindenáron ki akarják nyomozni – és ki is nyomozzák –, hogy kit rejt az álnév, és mi a célja.
Le kell szögeznem, hogy gyerekkoromban is érdekelt volna ez a könyv, már akkor is szerettem a nyomozós történeteket.

marta_melyi>!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Talán az eddigi legjobb az Idődetektívek közül.
Szeretem ezeket olvasni, talán mert közben rengeteg minden ragad rám, hogy miben voltak, mit ettek, hogyan teltek a napjaik (ez színtiszta töri) és persze kikapcsol.

NyZita >!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Hű, ez tényleg izgalmas volt, és tegyük hozzá, a többi kötethez képest meglehetősen véres is. A szerző nem vacakol, szép színes és realisztikus képet fest az ókori Róma gladiátorviadalairól. Van itt fröcskölő vér, lecsapott végtagok, halálos küzdelmek jobb sorsa érdemes állatok ellen – szóval főleg érzékenyebb lelkű kislány olvasóknak nem biztos, hogy ez a legoptimálisabb rész az amúgy kifejezetten gyerekbarát sorozatból.

Mindettől függetlenül újabb érdekes nyomozás vár ránk az arénában, sikátorokban, csatornajáratokban. Imádtam a helyszínt és a történelmi kort.

FLauraM>!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Töri Tz előtti kis felüdülésként olvastam. (Mitnemondjak, váratlanul segített ) Viccesnek vicces volt, izgalmasnak izgalmas volt, rövidnek rövid volt és fogalomdúsnak is fogalomdús volt. A könyv végén lévő mini-szótár rengeteget segített, ami nagyon is jól jött.

krautwurstkinga>!
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló

Fiamnak olvastam fel esti meseként. Véleménye szerint jó volt, elég kalandos, érdekesek voltak a gladiátorokról szóló információk is, de túl sok volt a latin szó. Ez utóbbival én is egyetértek, sok olyan latin szó is szerepelt, amit feleslegesnek éreztem.


Népszerű idézetek

Kovács_Gyöngyvér>!

Egyszerre csak kiáltások hangzottak fel a három jó barát háta mögött: – Utat! Utat! Engedjetek! Jupiter nevében! – kiáltotta egy férfi. – Éhes oroszlánokat hozok a császár megbízásából! Utat! Utat!

23. oldal A föld alatt

Kovács_Gyöngyvér>!

A vacsora egyre hosszabbra nyúlt, s egyre inkább hasonlított egy tivornyára. Kim csodálkozott, hogy a patríciusok milyen sokat képesek inni az édes, nehéz borból. Reginának már rég megengedték, hogy visszavonuljon a szobájába, de Kim még mindig a konyha és a triclinium között ingázott ide-oda. A soron következő fogás töltött galamb volt, valamint egy igazi különlegesség: sült strucc.

93. oldal A haruspex


A sorozat következő kötete

Idődetektívek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Irene Adler: A bűn fejedelme
Csukás István: Vakáció a halott utcában
Geoffrey McSkimming: Cairo Jim és Doris Martenarten után kutat
Zbigniew Nienacki: Autócska úr és a titkok titka
Silvia Roncaglia – Sebastiano Ruiz Mignone: A szomszéd néni titokzatos eltűnése
Jules Verne: Hódító Robur / A világ ura
Pierdomenico Baccalario: Az elfeledett térképek boltja
Jankó Olga: A kicsi Mit babája
Mészöly Ágnes: A királyné violája
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai