Emma ​fiai (Emma 2.) 395 csillagozás

Fábián Janka: Emma fiai Fábián Janka: Emma fiai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​romantikus családregény első kötete végén úgy búcsúztunk el Emmától és Gábortól, hogy éppen önfeledten játszottak három gyönyörű kisfiukkal a balatonkörtvélyesi házuk kertjében, és Emma már negyedik gyermeküket várta.
Az Emma fiai című második részben a három fiúgyermek – Tamás, Péter és Gábor, azaz Öcsi – történetével ismerkedhetünk meg. A három fiú, akik külsőleg és jellemükben is nagyon különböznek egymástól, a maguk egyéni módján és eszközeivel próbálják megtalálni a boldogságot a húszas–harmincas években. A második világháború kitörése és eseményei azonban a Kóthay családot is megtépázzák; nem maradnak el a tragédiák sem. A háború után kibontakozó új rendszer pedig baljós árnyékot vet az életben maradottak jövőbeni sorsára.
Az Emma szerelméhez hasonlóan a családregény második kötete is bővelkedik izgalmas, váratlan fordulatokban, valamint megható, boldog és elkeserítő pillanatokban – egyszóval igazi kikapcsolódást ígér. Ha a kedves Olvasónak tetszett az Emma… (tovább)

Megjelent az Emma évszázada című könyvben is.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
380 oldal · ISBN: 9789632545332
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
380 oldal · ISBN: 9789632544687
>!
Hungarovox, Budapest, 2009
244 oldal · ISBN: 9789639908383

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Vallay Emma · Kóthay Éva · Kóthay Gábor (Öcsi) · Kóthay Péter · Kóthay Tamás · Wágner Klári · Zách István (Pincés mester)

Helyszínek népszerűség szerint

Budapest


Kedvencelte 62

Most olvassa 21

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Fábián Janka: Emma fiai

A helyzet fokozódik, vagyis a folytatás izgalmasabb és fordulatosabb, mint az első rész. Korábban a szülők spoiler történetét ismerhettük meg, most pedig Tamás, Péter és Öcsi sorsát. Itt még többet olvashatunk a történelemből, és a magyar múlt szégyenteljes eseményeiből. Igen, ez csak egy regény, de el tudom képzelni, hogy sok családnak volt része hasonló szenvedésekben, tragédiákban, mint Kóthayéknak. Feltűnik az első rész spoiler Zách István, aki tele van gyűlölettel és csak az Emmáék elleni bosszú élteti. spoiler A másik karakter, aki nem lopta be magát a szívembe: Varga Erzsi spoiler, aki tele van Kóthayék elleni gyűlölettel spoiler. Kicsit olyan, mintha kígyót melengetnének. Haragszom a befejezés miatt spoiler Mintha az én szívem is megszakadt volna, nemcsak Emmáé.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
380 oldal · ISBN: 9789632544687
Sippancs P>!
Fábián Janka: Emma fiai

Most örülök igazán, hogy az első részre csak 4,5 csillagot adtam, mert ez a rész csillagos ötös, vagy ha lenne ilyen kategória, hatos.
Nagyon-nagyon tetszett a könyv! Három fivér, három különböző jellem, akik teljesen máshogy élték meg és át a II. világháború borzalmait. Eleinte Tamás volt az, akihez a leginkább húzott a szívem, aztán végül átpártoltam Öcsihez. Szegény fiú nagyon nem találta a helyét a világban, főleg miután spoiler, ami pedig Petit illeti, még ha voltak is undorító húzásai (lásd lovas „baleset”), nem gondoltam volna, hogy így ér véget spoiler.
Jó volt arról olvasni, hogy Emma és Gábor milyen idillikus, stabil gyerekkort biztosított mind a 4 gyereknek, az utolsó sorok viszont, Varga Erzsivel és az ávóval az élen nem ígérnek túlzottan boldog folytatást…

dwistvan P>!
Fábián Janka: Emma fiai

Eleven történelem ez a könyv. Ugyanolyan izgalmas családtörténet, mint ahogy az eddig olvasott könyvekben megszoktuk Fábián Jankától. Jó ez a sorozat, izgalma, meglepő fordulatai az előző kötet óta sem csillapodnak. Nagy előnye ennek a sorozatnak, hogy a sorsokon keresztül közvetlenül mutatja meg a XX. századot ahogyan az a hétköznapokban történt és nem csak mesél róla. A vége pedig arra ösztönöz, hogy azonnal kézbe kapjam a következő kötetet.

TiszlaviczMarcsi IP>!
Fábián Janka: Emma fiai

Ez az a könyv, amit minden érettségizőnek el kell olvasnia ahhoz, hogy fogalma legyen a második világháborúról, és átérezze mindazt, amit az embereknek akkor át kellett élniük. Nem csak a harcokról, hanem az uralkodó irányelvekről, a németek, majd az oroszok elnyomásáról, az üldöztetésekről és bujkálásokról mind-mind mesél a könyv.
Nem is tudom, ki a kedvencem a Kóthay családból. Talán így mindannyian. Együttéreztem velük örömükben-bánatukban. Szorítottam nekik, hogy minden jól sikerüljön (már amennyire az adott helyzetben jóra lehetett számítani), és mindig a helyes döntést hozzák meg.
Nagyon érdekes volt a család szemén keresztül átélni a borzalmakat, de leginkább a vidám perceket.
Noha az első kötet is hiteles volt történelmileg, és ott is részünk volt jóból és rosszból, ez a rész mégis jobban tetszett.

Ananiila>!
Fábián Janka: Emma fiai

A történet még rendben is lenne, de a stílus és a karakterek….. Minden érzelem nélkül írás, aminek tárgyilagos stílusa szinte semmilyen érzelmet nem vált ki belőlem pedig tele van a történet drámával, gyűlölettel vagy éppen szerelemmel. És mégis.
A szereplők többségét ki nem állhatom, alig van jellemábrázolás. Olyan felszínt kapargató és ritmustalan az egész.
Jó esetben ez egy két napos könyv én meg hetekig szenvedtem vele. És még hátra van egy rész.

1 hozzászólás
Ildó P>!
Fábián Janka: Emma fiai

Tamás, Péter és Gábor. Három fiú, három különböző jellem, három sors. Már az elején rögtön elkapott az a bizonyos Fábián Janka-hangulat, melyet annyira szeretek a regényeiben.
Csodás családi idillel kezdődik a történet, megismerhetjük a fiúkat, bepillantást nyerhetünk a nagycsalád mindennapjaiba, problémáiba, boldogságába. De aztán közbeszól a háború.
Hatalmas a törés a háború előtti események és a háború történései közötti hangulatban, ami remekül érzékelteti a megváltozott körülményeket. Hirtelen nagyon komollyá válik a történet, elillan a felhőtlen boldogság, gondtalanság. A háború berobban az egyszerű emberek mindennapi életébe. A történelmi eseményekből épp csak annyi jelenik meg, ami kihatással van a szereplők életére, ami a történet folyásához szükséges, pedig erről én szívesen olvastam volna részletesebben is.
A szereplők közül volt, akit megkedveltem; volt, akit, nem; volt, akiben hatalmasat csalódtam; volt, akiért a szívem szakadt meg. A történet vége pedig kissé keserű szájízt hagyott bennem. Viszont szerencsére azonnal folytathatom a harmadik kötettel.

Heruska>!
Fábián Janka: Emma fiai

Hihetetlen, hogy mennyi megpróbáltatás várhat egy nőre, egy családra. Igazán példaértékű történetet kaptunk ebben a regényben.

robinson P>!
Fábián Janka: Emma fiai

Rég volt ilyen,hogy „egyszuszra” olvastam végig egy könyvet.Ha azt írom,izgalmas,érdekes,tragikusan szép… keveset mondta, Lehet,"csak" szórakoztató irodalom,de azt nagyon jól,magas fokon a történelem pedig még izgalmasabbá teszi mind ezt.Én megbocsájtom a kompos jelenetet… az, amikor a két szerelmes testvér megtalálja az ártatlanul megölt lányt,akit mindketten szeretnek… döbbenet.És még nincs vége! Várom Emma lányát! Szeretettel, kíváncsian.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2013/12/emma-trilogia.html

Anó P>!
Fábián Janka: Emma fiai

Szerettem ezt a részt is! Talán nem varázsolt el annyira, mint az Emma szerelme, de érdeklődéssel követtem a fiúk sorsát. A történelem, a háború itt is keményen befolyásolta Tamás, Péter és Öcsi sorsát. Péter élete a legszerencsétlenebb, félresiklott.
S várom a következő részt! Állítólag Éva története is nagyon „ütős”.

utazó>!
Fábián Janka: Emma fiai

Meglepődtem ennek a kötetnek a befejezésén, ill. a más könyvek reklámozásán, ez eléggé rosszul esett. Valamint a Varga Erzsi egy görény.
Jöhet is a harmadik kötet, mert az biztos a háború utáni évekről szól.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

szera>!

Emma újra elhallgatott, és egy darabig a kertben lepkékre vadászó Perecet bámulta.
– Igazad van – mondta végül –, de az ember nem azért segít másoknak, hogy cserébe hálát várjon tőlük.

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hála · Vallay Emma
Melinda_Mátyus>!

– Csak a legszükségesebbeket hozzák magukkal! – figyelmeztette őket.
Az egyik fiatalember bólintott. Megfogta a felesége kezét, és felálltak.

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kóthay Péter
Anó P>!

Ekkor érezte, hogy valami puha a lábához dörgölőzött. A macska volt. Öcsi leguggolt, és simogatni kezdte az állat fejét, aki erre hangos dorombolásba fogott.
– Ó, úgy látom, maga megtetszett Dezsőnek – szólt Klári derűsen. – Tudja, nem túl barátkozó fajta. Megválogatja, ki simogathatja meg.

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kóthay Gábor (Öcsi) · Wágner Klári
szera>!

Annak idején a kommunisták mindenáron be akartak költöztetni hozzájuk mindenféle népséget, ezek a nyilas gazfickók pedig folyton azt ellenőrzik, nehogy beköltöztessen valakit! Ki érti ezt?

304. oldal

Ildó P>!

A szerelem mindenre megfelelő mentség (…)

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Anó P>!

Milyen csoda is volt ez a rádió! Eddig Gábor nem támogatta, hogy nekik is legyen – attól tartott, hogy ez majd elveszi a gyerekek kedvét az olvasástól, valamint az egyéb, értelmesebb időtöltéstől.

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: rádió
Anó P>!

A kicsiny boltot zsúfolásig megtöltötték a régi könyvek, a mennyezetig érő polcokon, állítva és fektetve egyaránt, és a földön is, kisebb nagyobb tornyokba rendezve, színes összevisszaságban könyv hátán könyv volt. Az egész helyiséget az ódon könyvek összetéveszthetetlen illata lengte be.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
TiszlaviczMarcsi IP>!

– Mert akkor már a világ legfontosabb embere fogja vezetni az országot, amelynek a fővárosa Berlin. Az ember, akibe minden reménységünket és hitünket vethetjük (…) Hallottál-e már Hitlerről?
Péter bólintott. Persze, hogy hallott. (…) Látta is a képét az újságokbnan: szigorú arcú emberke, vicces kis bajusszal.

123. oldal, Ulpius-ház 2011.

varadiera>!

Egy kórház valóságos külön világ! Mennyi szenvedés, halál, de gyógyulás és élet is zsúfolódik egy épület falai közé! Az emberek sorsa az orvos kezébe van – életről és halálról dönthet.

129. oldal

Félix>!

– Te, Péter! – szólította meg bátortalanul.
– No, mi az? – kérdezte Péter, de még mindig az újságot olvasta, és nem nézett az öccsére.
– Hogyan kell megcsókolni egy lányt?
Péter erre már letett a kezében tartott lapot, és döbbenten nézett Öcsire, aki fülig pirult. Az idősebb fiú erre elvigyorodott.
– Neked van valakid? Na végre! Már éppen ideje volt!
– Nem válaszoltál a kérdésemre! – mondta Öcsi bosszúsan.
Péter megvonta a vállát.
– Mit tudom én! Nincs erre recept. Fogod és megcsókolod – nem kell ebből felhajtást csinálni.

208-209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kóthay Gábor (Öcsi) · Kóthay Péter

A sorozat következő kötete

Emma sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Jókai Mór: A kőszívű ember fiai
Kate Morton: Felszáll a köd
Chitra Banerjee Divakaruni: Szívtestvérem
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Bella Andre: Örökké a tiéd
V. C. Andrews: Ha szúr a tövis
Mary Alice Monroe: Nyári fuvallat
Jane Austen: Büszkeség és balítélet