A ​rózsalugas 10 csillagozás

Fábián Janka: A rózsalugas

Radványi Endre az 1848-49-es szabadságharcot még gyermekfejjel éli meg, és a rá következő, sivár években apa nélkül, az „elveszett nemzedék” tagjaként tengődik a világban. Mikor végre megállapodna Balaton-felvidéki birtokán, és a szerelmet is megtalálná, egy váratlan tragédia hatására újra elveszít mindent, és a hazáját is kénytelen elhagyni.
Hátrahagyott szerelme, Anna kétségek közepette és a nyugodt családi élet reményétől megfosztva próbál boldogulni, mígnem egy szerencsés véletlen következtében befolyásos pártfogókra tesz szert a kiegyezés előtti császári udvarban.
Endre Amerikában próbál új életet kezdeni. Új barátokra talál, és egy új szerelem lehetősége is felcsillan számára, ám ekkor kitör a polgárháború, Észak és Dél ádáz harca, amiből az Egyesült Államokba csak nemrég érkezett emigránsok, köztük Endre sem maradhatnak ki.
Túléli-e Endre a polgárháborút, s elképzelhető-e, hogy Anna és Endre sorsa újra keresztezi egymást?

>!
Libri, Budapest, 2018
468 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634331834
>!
Libri, Budapest, 2018
468 oldal · ISBN: 9789634335443

Most olvassa 7

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P
Fábián Janka: A rózsalugas

Kedvenc történelmi-romantikus írónőm nagyszerű történettel rukkolt elő ebben a regényben. Most talán kicsit hangsúlyosabb szerepet kapott a történelem, amelynek minden egyes történését alapos és mélyreható kutatómunka tette hitelessé, s a rövid, lényegretörő lábjegyzetek még érthetőbbé. Tetszett, hogy párhuzamosan élhettük az eseményeket Anna és Endre szemszögéből, akik egy „térből” indultak, s mintegy a regény kereteként egy helyre is tértek vissza. Érdekes volt olvasni az akkori magyarországi nemesi életről, a felemelkedésről és a mélybehullásról, tisztességről, becsületről, a kor ádáz politikai rendszeréről, amely mindkét fiatal családi életének irányt szabott. Endre véletlenek egybeesése miatt kényszerült szökésre, hátrahagyva bimbózó, de szilárd alapkon nyugvó szerelmét. Küzdelmes úton, de támogatva ért célt, illeszkedett be az újvilág társadalmába, s élt a felkínálkozó lehetőségekkel. Itt kapcsolódunk be az amerikai történelembe, Észak és Dél rabszolgaság elleni küzdelmeibe, amiből Endre is kivette a részét. Megalapozta életét, de mindig hazavágyott … s Anna mindvégig hazavárta. A két fiatal szerelme töretlennek bizonyult – mégha többen tettek is ellene –, s bizonyította két szív összetartozását. Remek olvasmány volt, igazi kikapcsolódást nyújtott számomra!

>!
Libri, Budapest, 2018
468 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634331834
>!
Mariann_ P
Fábián Janka: A rózsalugas

Mindent azonnal tudni akaró világunkban egy kis megállásra, elmélkedésre késztetnek bennünket az ilyen könyvek , mint ez az 1800-as években játszódó.
Átélhetjük az akkori időket, amikor hónapokat, sőt még többet is várni kellett egy-egy hírre.
Ez egy kedves kis történet.
A rózsalugas környéki eseményeket jobban szerettem, mint a külhonit, de szerencsére a végén összefutottak a szálak.

>!
hmargit
Fábián Janka: A rózsalugas

Nagyon vártam Fábián Janka új könyvét. Szeretem a történeteit, ezt a könyvet is csak nehezen tudtam letenni, majdnem egy éjszaka alatt kiolvastam. A két főszereplőt rögtön az elején megszerettem, nagyon kíváncsi voltam, hogy találnak egymásra. Bevallom, néhol a polgárháborús leírásokat kicsit hosszúnak találtam, legszívesebb átugrottam volna.
Tetszett a könyv, de az írónőtől az abszolút kedvenceim még mindig az Emma sorozat és Az angyalos ház.

>!
Emőke_Nagy_2
Fábián Janka: A rózsalugas

Meseszép borító, csodálatos történet. Fábián Janka legújabb műve ismételten magával ragadja az olvasót egy letűnt korba.
A fantasztikus cselekményvezetés, és a jól megírt szereplők emberközelivé varázsolják a műben leírt történetet.
A könyvben ezúttal is rengeteg információt, érdekességet megtudunk történelmi személyekről, eseményekről, amelyek tovább színesítik az olvasottakat. Az írónő előadásmódjának hála testközelből válunk mi is részeseivé történelmi pillanatoknak.
Izgatottan várom következő könyvét. :)

>!
Hoagirl P
Fábián Janka: A rózsalugas

Nagyon szeretem Fábián Janka könyveit, mindegyiket olvastam, az Emma trilógia az abszolút kedvenc. Ezt a könyvet is előjegyeztem már nyáron, nagyon vártam a megjelenést, még a naptáramba is beírtam a dátumot és bosszankodtam is rendesen hogy nem jelent meg október 31.-én, csak pár nappal később. :) Kedveltem a regényt, főleg a történelmi vonulatát, szeretem, hogy olyan dolgokat tudok meg Fábián Janka írásaiból, amit a történelemkönyvekből soha. Valahogy azonban mégis küzdöttem ezzel a könyvvel, nem haladtam vele túl gyorsan, nem kötötte le a figyelmemet teljesen. A borító csodás, tetszik, hogy a zöld krinolinos ruha az elejéről megemlítésre került a könyvben is. Emmát nem sikerült megelőzni, de alapvetően tetszett a regény.


Hasonló könyvek címkék alapján

Budai Lotti: A nyugati szerető
Kosáryné Réz Lola: Leányfurfang
B. Czakó Andrea: Hervadhatatlan
Szélesi Sándor: Kincsem
Faylné Hentaller Mária: A Sződy leányok
Bauer Barbara: A leggazdagabb árva
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Margaret Mitchell: Elfújta a szél