Csapdában 26 csillagozás

F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Sötét, ​viharos, téli éjszaka, valahol Amerikában… egy fiatal özvegyasszony kisfiával hazafelé tart a kórházból. Az országúton, éppen annál a kanyarnál, ahol férje évekkel korábban halálos balesetet szenvedett, kishíján karambolozik egy eszelősen száguldó kocsival. Valamivel távolabb katonakülsejű emberek állítják meg. Átvizsgálják az autóját, de nem árulják el, hogy mit keresnek.
Hazatérve a család megnyugodva zárkózik be a meleg házba, nem törődve kutyájukkal, pedig az érez valamit… Valami szokatlan, idegen dolgot.
Az ember időnként istent játszik, átalakítja környezetét és a tudományra hivatkozva, új fajokat teremt a már létezőkből. Hogy ez milyen következményekkel járhat, azt a fiatal nőnek saját bőrén kell megtapasztalnia, amikor szembekerül a közeli kísérleti telepről megszökött félelmetes lényekkel.
Koontz ismét bebizonyította az örök igazságot: a valóság sokszor félelmetesebb és kegyetlenebb dolgokat produkál, mint a legmerészebb képzelet.
(tovább)

Eredeti cím: Trapped

Eredeti megjelenés éve: 1989

A művek szerzői: Dean R. Koontz, John Coyne, F. Paul Wilson, Robert R. McCammon, Ed Gorman, Al Sarrantonio, Max Allan Collins, Edward D. Hoch, Barry N. Malzberg, Richard Laymon, J. N. Williamson, Joe R. Lansdale

Tartalomjegyzék

>!
Szukits, Szeged, 2001
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639344893 · Fordította: Vándor Judit

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Mary_J P>!
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Nem várt csalódás volt ez a kötet. Koontz novellája tetszett, érdekes volt tőle, magához képest egész visszafogott kis történet lett. De a többi…. nagyon vegyes és volt és sajnos a nagy részét egyáltalán nem tudtam élvezni, több helyen még ha jó is volt az ötlet a kivitelezés nem sikerült és arról a tucatról ahol egyik se volt meg még nem is beszéltem. Mintha csak a címadó novellához kerestek volna valami tölteléket, hogy ki lehessen adni

Static>!
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Csalódás volt ez a könyv, elég gyenge alkotásokat tartalmaz. Három esetleg négy novella volt csupán ami miatt megérte végigszenvedni a könyvet. Voltak kifejezetten unalmas történetek is, hogy alig értettem mit is akart ezzel az írója. A címadó Koontz iromány is csupán egyszer olvasós kategória. Egyetlen „ kincset” találtam az pedig Al Sarrantonio – Káin gyermekei (brutálisan jó novella). Rá még érdemes lesz odafigyelni.

Alumnus>!
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Nagyszerű novelláskötet magyarul jobbára nem túl ismert szerzőktől, melyek közt bőven találtam kedvencnek valót. Koontzé is jó, de többen felülmúlják az ő eresztését.

placyd>!
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Eléggé vegyes novellagyűjtemény – voltak benne elég jók (pl. a borítón szereplő szerzők művei), de volt sok gyengébb alkotás is, amit úgy érzek csak töltelékként voltak a könyvben.

gebra>!
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

sok nagyon gyenge írás volt benne. kiemelkedő talán nem is volt, esetleg néhány, amelyen nem unatkoztam.

baluguru>!
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Voltak szórakoztató és unalmas történetek. Sajnos több pontot nem érdemel.

Christine_>!
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

A címadó novella tetszett, a többi olyan volt, mint egy összecsapott fogalmazás.

atr0p0sz>!
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

1. Dean R. Koontz – Csapdában: Újabb történet ahol a csúnya gonosz kormány génmanipulál állatokat, akik persze vérengző fenevadakká válnak. Ezt már több ízben megírta, bár nem tudom miért lepődök meg ezen. Ha valaki olvasta Koontztól a Túlélő és a Sötétség szeme c. könyveket, óhatatlanul is fel kell ismerje, hogy szinte ugyanazt a könyvet írta meg, más karakterekkel. Ez a novella tipikus, sablonos iromány Koontz selejtesebbik futószalagjáról, ráadásul James Herbert is megírta már ezt a sztorit, csak egy fokkal izgalmasabbra sikeredett.
Tényleg csak egy fokkal…

2. John Coyne – Szökés: Egészen jó írás, sok helyen nyomasztó és tébolyult, de mégis izgalmas a végéig. Abszolút többször is olvasható.

3. F. Paul Wilson – Az élet egy napja: Néha kicsit kamu, de alapvetően jó novella és tetszenek a főszereplő ügyeskedései. Jól megírt novella összességében. Érdemes elolvasni.

4. Robert R. McCammon – A gyíkember – Nem sok értelme volt elolvasni. Igazából szinte semmiről nem szól…

5. Joe R. Lansdale és Dan Lowry – Pilóták: Nem nagy szám egy akkor írótól, mint Lansdale.

6. Ed Gorman – Nyomkereső: A fő karakter hirtelen pálfordulása anélkül, hogy ténylegesen lenne megbizonyosodna valamiről, teljesen elüt attól a képtől, ami addig kialakult róla. Nem nagyon tudom hova tenni ezt a történetet. Viszonylag jól megírt, de akkor sem tudok mit kezdeni vele.

7. Rick Hautala – A munkát be kell fejezni: Kíváncsi lennék a miértre, de nem kapom meg… Idegesítő és néha nevetséges kifejezéseket használ. Azt meg hogy egy sorozatgyilkost a sajtó a 'Sikátor macskájának" titulál, eléggé hiteltelennek és nevetségesnek tartom.

8. Al Sarrantonio – Káin gyermekei: Anélkül, hogy vévig olvastam volna az összes novellát a kötetben, már most bátran le merem fogadni, hogy ez a leghátborzongatóbb, legnyomasztóbb novella mind közül. Ez az író nagyon brutális. Bár lenne még tőle valami magyarul.

9. Max Allan Collins – Elvi kérdés: Vicces akar lenni de nem az. De legalább félelmetes nem akar lenni. Csak tudnám mit keres ebben a kötetben?!

10. Rex Miller – December kisasszony: Ühüm. Az ilyenből szoktak regényt írni, ha van elég bátorságuk hozzá. Novellának túl rövid és így emiatt eléggé pocsék is.

11. John Maclay – Az elbocsátás: Uncsi bosszúálló-szellem sztori.

12. Charles De Lint – A szent tűz: Szódával elmegy, de csak egyszer.

13. Edward D. Hoch – A lélekvadász: Erőltetett.

14. Barry N Malzberg – Darwini tények: Unalmas és nem sok értelme van.

15. Richard Laymon – A vadászat: Kissé kiszámítható, de legalább jól megírt sztörténet.

16. James Kisner – Tucker anyó: Nevetségesen gyenge és egy nagy baromság.

17. J. N. Williamson – Jezabel: Érdekes elgondolás, lehetett volna kicsit hosszabb. Szeretem ha néha konkrétabban meg van magyarázva a háttér és a miért, de ennél a sztrorinál nem kaptam meg. Bár nem is akartam volna.

18. Michael Seidman – Mit mondott Chelsea: Maga a cselekmény nem túl izgalmas, ettől függetlenül felkeltette és fenntartotta az érdeklődésemet.

19. Trish Janeshutz – Riverenos: Hát ez meg mi a szöszmösz akart lenni??? Mindenesetre gyengécske .

Összefoglalva: A novelláskötet kevés olyan novellát tartalmaz, ami igazán jó lenne, összeségében nem nagyon érte meg elolvasni…


Népszerű idézetek

csillagka P>!

Elhatározta, hogy szép sorjában felírja, mi az, amivel baja van. Elővett egy fekete tollat, lecsavarta a tetejét, és nyomtatott betűkkel írni kezdett.

1. Cincinnatiban vagyok.
2. Nem érzem jól magam.
3. Minden.

263. oldal

csillagka P>!

Mindenesetre belém ette magát az unalom, és az elmúlt pár éjszakán nehezen aludtam el. Egész éjjel fent voltam, a műholdas adásokat néztem a tévében, papírkötésű westerneket olvastam; aztán másnap alig vonszoltam magam, délután elszunyókáltam, épp annyi időre, hogy aztán baszhattam az éjszakai nyugodalmat.
Kezdett idegesítő lenni.
A negyedik szar éjszaka után, hajnali fél négykor arra gondoltam, hogy biztos a kaja a megoldás. Megtöltöm a bendőmet egy csomó gyorskajával, a vér a fejemből leszalad a gyomromba, és végre sikerül az a rohadt alvás.

241. oldal

KrisztaBaricz>!

A halálakor űr keletkezett,már-már fizikai seb,olyan,mint egy golyó ütötte lyuk.A külömbség csak annyi volt,hogy ez nem gyógyúlt be olyan hamar.

Beja>!

A filmeknek köszönhetően az üldözéses műfajnak rossz híre kerekedett.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Rémálmok bazára
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Damien Forrestal: A kelepce
Nathan Archer: Betondzsungel
Michael Crichton: Szörnyek szigete
Stephen King: Végítélet
Stephen King: A búra alatt
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Stephen King: Titkos ablak, titkos kert