Csapdában 22 csillagozás

F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Sötét, ​viharos, téli éjszaka, valahol Amerikában… egy fiatal özvegyasszony kisfiával hazafelé tart a kórházból. Az országúton, éppen annál a kanyarnál, ahol férje évekkel korábban halálos balesetet szenvedett, kishíján karambolozik egy eszelősen száguldó kocsival. Valamivel távolabb katonakülsejű emberek állítják meg. Átvizsgálják az autóját, de nem árulják el, hogy mit keresnek.
Hazatérve a család megnyugodva zárkózik be a meleg házba, nem törődve kutyájukkal, pedig az érez valamit… Valami szokatlan, idegen dolgot.
Az ember időnként istent játszik, átalakítja környezetét és a tudományra hivatkozva, új fajokat teremt a már létezőkből. Hogy ez milyen következményekkel járhat, azt a fiatal nőnek saját bőrén kell megtapasztalnia, amikor szembekerül a közeli kísérleti telepről megszökött félelmetes lényekkel.
Koontz ismét bebizonyította az örök igazságot: a valóság sokszor félelmetesebb és kegyetlenebb dolgokat produkál, mint a legmerészebb képzelet.
(tovább)

Eredeti cím: Trapped

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Szukits, Szeged, 2001
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639344893 · Fordította: Vándor Judit

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Static
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Csalódás volt ez a könyv, elég gyenge alkotásokat tartalmaz. Három esetleg négy novella volt csupán ami miatt megérte végigszenvedni a könyvet. Voltak kifejezetten unalmas történetek is, hogy alig értettem mit is akart ezzel az írója. A címadó Koontz iromány is csupán egyszer olvasós kategória. Egyetlen „ kincset” találtam az pedig Al Sarrantonio – Káin gyermekei (brutálisan jó novella). Rá még érdemes lesz odafigyelni.

>!
Alumni
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Nagyszerű novelláskötet magyarul jobbára nem túl ismert szerzőktől, melyek közt bőven találtam kedvencnek valót. Koontzé is jó, de többen felülmúlják az ő eresztését.

>!
placyd
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Eléggé vegyes novellagyűjtemény – voltak benne elég jók (pl. a borítón szereplő szerzők művei), de volt sok gyengébb alkotás is, amit úgy érzek csak töltelékként voltak a könyvben.

>!
gebra
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

sok nagyon gyenge írás volt benne. kiemelkedő talán nem is volt, esetleg néhány, amelyen nem unatkoztam.

>!
baluguru
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

Voltak szórakoztató és unalmas történetek. Sajnos több pontot nem érdemel.

>!
Christine_
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

A címadó novella tetszett, a többi olyan volt, mint egy összecsapott fogalmazás.

>!
atr0p0sz
F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában

1. Dean R. Koontz – Csapdában: Újabb történet ahol a csúnya gonosz kormány génmanipulál állatokat, akik persze vérengző fenevadakká válnak. Ezt már több ízben megírta, bár nem tudom miért lepődök meg ezen. Ha valaki olvasta Koontztól a Túlélő és a Sötétség szeme c. könyveket, óhatatlanul is fel kell ismerje, hogy szinte ugyanazt a könyvet írta meg, más karakterekkel. Ez a novella tipikus, sablonos iromány Koontz selejtesebbik futószalagjáról, ráadásul James Herbert is megírta már ezt a sztorit, csak egy fokkal izgalmasabbra sikeredett.
Tényleg csak egy fokkal…

2. John Coyne – Szökés: Egészen jó írás, sok helyen nyomasztó és tébolyult, de mégis izgalmas a végéig. Abszolút többször is olvasható.

3. F. Paul Wilson – Az élet egy napja: Néha kicsit kamu, de alapvetően jó novella és tetszenek a főszereplő ügyeskedései. Jól megírt novella összességében. Érdemes elolvasni.

4. Robert R. McCammon – A gyíkember – Nem sok értelme volt elolvasni. Igazából szinte semmiről nem szól…

5. Joe R. Lansdale és Dan Lowry – Pilóták: Nem nagy szám egy akkor írótól, mint Lansdale.

6. Ed Gorman – Nyomkereső: A fő karakter hirtelen pálfordulása anélkül, hogy ténylegesen lenne megbizonyosodna valamiről, teljesen elüt attól a képtől, ami addig kialakult róla. Nem nagyon tudom hova tenni ezt a történetet. Viszonylag jól megírt, de akkor sem tudok mit kezdeni vele.

7. Rick Hautala – A munkát be kell fejezni: Kíváncsi lennék a miértre, de nem kapom meg… Idegesítő és néha nevetséges kifejezéseket használ. Azt meg hogy egy sorozatgyilkost a sajtó a 'Sikátor macskájának" titulál, eléggé hiteltelennek és nevetségesnek tartom.

8. Al Sarrantonio – Káin gyermekei: Anélkül, hogy vévig olvastam volna az összes novellát a kötetben, már most bátran le merem fogadni, hogy ez a leghátborzongatóbb, legnyomasztóbb novella mind közül. Ez az író nagyon brutális. Bár lenne még tőle valami magyarul.

9. Max Allan Collins – Elvi kérdés: Vicces akar lenni de nem az. De legalább félelmetes nem akar lenni. Csak tudnám mit keres ebben a kötetben?!

10. Rex Miller – December kisasszony: Ühüm. Az ilyenből szoktak regényt írni, ha van elég bátorságuk hozzá. Novellának túl rövid és így emiatt eléggé pocsék is.

11. John Maclay – Az elbocsátás: Uncsi bosszúálló-szellem sztori.

12. Charles De Lint – A szent tűz: Szódával elmegy, de csak egyszer.

13. Edward D. Hoch – A lélekvadász: Erőltetett.

14. Barry N Malzberg – Darwini tények: Unalmas és nem sok értelme van.

15. Richard Laymon – A vadászat: Kissé kiszámítható, de legalább jól megírt sztörténet.

16. James Kisner – Tucker anyó: Nevetségesen gyenge és egy nagy baromság.

17. J. N. Williamson – Jezabel: Érdekes elgondolás, lehetett volna kicsit hosszabb. Szeretem ha néha konkrétabban meg van magyarázva a háttér és a miért, de ennél a sztrorinál nem kaptam meg. Bár nem is akartam volna.

18. Michael Seidman – Mit mondott Chelsea: Maga a cselekmény nem túl izgalmas, ettől függetlenül felkeltette és fenntartotta az érdeklődésemet.

19. Trish Janeshutz – Riverenos: Hát ez meg mi a szöszmösz akart lenni??? Mindenesetre gyengécske .

Összefoglalva: A novelláskötet kevés olyan novellát tartalmaz, ami igazán jó lenne, összeségében nem nagyon érte meg elolvasni…


Népszerű idézetek

>!
csillagka P

Elhatározta, hogy szép sorjában felírja, mi az, amivel baja van. Elővett egy fekete tollat, lecsavarta a tetejét, és nyomtatott betűkkel írni kezdett.

1. Cincinnatiban vagyok.
2. Nem érzem jól magam.
3. Minden.

263. oldal

>!
csillagka P

Mindenesetre belém ette magát az unalom, és az elmúlt pár éjszakán nehezen aludtam el. Egész éjjel fent voltam, a műholdas adásokat néztem a tévében, papírkötésű westerneket olvastam; aztán másnap alig vonszoltam magam, délután elszunyókáltam, épp annyi időre, hogy aztán baszhattam az éjszakai nyugodalmat.
Kezdett idegesítő lenni.
A negyedik szar éjszaka után, hajnali fél négykor arra gondoltam, hogy biztos a kaja a megoldás. Megtöltöm a bendőmet egy csomó gyorskajával, a vér a fejemből leszalad a gyomromba, és végre sikerül az a rohadt alvás.

241. oldal

>!
KrisztaBaricz

A halálakor űr keletkezett,már-már fizikai seb,olyan,mint egy golyó ütötte lyuk.A külömbség csak annyi volt,hogy ez nem gyógyúlt be olyan hamar.

>!
Beja

A filmeknek köszönhetően az üldözéses műfajnak rossz híre kerekedett.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Rémálmok bazára
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Damien Forrestal: A kelepce
Nathan Archer: Betondzsungel
Michael Crichton: Szörnyek szigete
Stephen King: Végítélet
Stephen King: A búra alatt
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Stephen King: Titkos ablak, titkos kert