A ​bennünk kódolt jövő 9 csillagozás

Sorsunk a pszichogenetika tükrében
F. Galló Béla: A bennünk kódolt jövő F. Galló Béla: A bennünk kódolt jövő

Napjainkban ​egyre többet hallunk arról, hogy az ember problémája, pszichés vagy testi betegsége, sőt egész sorsa nem érthető meg, nem értelmezhető teljes mélységében, csak szűkebb és tágabb környezetének eseményhálójába illesztve. A hétköznapokban gyakran hall az ember olyan mondatokat, hogy „Nem csoda, hogy elveszítettem a munkámat – anyámat is kirúgták az állásából, amikor ennyi idős volt”. „Ne akarj túl sokat fiam, csak csalódás ér, a mi családunk sorsa a szegénység.” A „nálunk már csak így szokás”, az „ötévenként komolyan megbetegszem”, az „október végén mindig depressziós vagyok” mondatok mintha egy előre megírt forgatókönyvről árulkodnának. Lehet, hogy az egymástól látszólag független események között van összefüggés? Létezik generációkon át öröklődő átok vagy áldás? Megőrződik az elődök sorsa bennünk, és ha igen, a múlt hogyan kódolja a jövőnket?

F. Galló Béla pszichogenetikus, pszichoteoretikus több mint harmincnégy esztendeje kutatja az emberi lélek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
238 oldal · ISBN: 9789630852098

Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Edna_Purviance>!
F. Galló Béla: A bennünk kódolt jövő

F. Galló Béla: A bennünk kódolt jövő Sorsunk a pszichogenetika tükrében

Egyszerre felemelő, letaglózó és cselekvésre ösztönző!!! Ajánlom minden olyan embernek, aki az önmegismerés illetve az „ön birtokbavétel” rögös útjára lépett.


Népszerű idézetek

Kinga1>!

A kollektív tudattalanban rejtőző kultúrgenetikai információ csak abban az esetben aktiválódik motiváló, cselekedtető impulzusként, ha ebben az egységben támadásnak minősülő változás jön létre. Ekkor alakul ki a kultúrgenetikai identitászavar, amelyről a 6.fejezetben bővebben szólok. De valójában a kultúrgenetika az, amin az egész emberiség el tud bukni. Ebből táplálkozik a nacionalizmus és később majd a rasszizmus. Igaz persze, hogy az emberek nagy részének szüksége van a valahova történő gravitálásra, mert az adja a biztonságérzetét és a gőgjét. Elfelejtik az igazságot, hogy méltóságot belülről nyerünk, az élet tiszteletéből és valódi megéléséből.

2. Fejezet. 49. oldal. Pszichogenetikai örökség, mentálgenetikai módosító program, kultúrgenetikai környezet.

F. Galló Béla: A bennünk kódolt jövő Sorsunk a pszichogenetika tükrében

Kinga1>!

Az egész emberiségre jellemző az önszenvedtetés, aminek rengeteg kiváltó oka lehet. Legfontosabb alapja a családi pszichotropizmus. Kialakulásához egy mártír anya vagy apa, esetleg a betegségnél megnyilvánuló jutalmazó,sajnálkozó magatartás elég lehet.
Amikor a gyereket akarata, óhaja,vágya ellenére elvisszük az oviba, ő pedig erre folyamatos betegséggel reagál és otthon marad, már megágyaztunk az önszenvedtetésnek.
Aztán kialakul a biokémiája is, ami olyan,mintha drogozna, mert ahogy a rossz megoldó képlet használata
során szenved, majd ez lassan csökken és jön a megkönnyebbülés,hasonló szerkezetű anyagok keletkeznek a szervezetben,mintha bedobna magának egy kis heroint.
Erre filozófiát is építettek a régiek, a megkönnyebbülés elméletét.
A ‘60-as évek végén, ‘70-es évek elején csináltak olyan kísérleteket emberi állatok, hogy néhány hónapig fájdalmat okoztak kutyakölyköknek etetés közben. Amikor megváltoztatták az etetési szokásokat és egy idő után elkezdték simogatni őket, a kutyák egy része elpusztult.
Az eldobott gyerekek nagy százaléka kínozza önmagát. Fájdalmat okoz magának vagy a környezetének, hogy ezek után az kitaszítsa.
Ezzel visszaigazolást kap arra nézve, hogy nem
szeretetre méltó, így érthető lesz saját maga számára, hogy a
szülők miért tették állami gondozásba. Hasonló tüneteket felfedezhetünk váratlanul óvodába adott gyermekeknél is. Ezért is embertelen gondolat ennek kötelezővé tétele, mert nem szocializál,hanem életidegen társadalmi termék.

38-39. oldal, 1. fejezet - Életünk mozgatórugói: a traumák (Galló Intézet, 2012)

F. Galló Béla: A bennünk kódolt jövő Sorsunk a pszichogenetika tükrében


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Az ötödik Sally
Daniel Keyes: Szép álmokat, Billy!
Daniel Keyes: Billy Milligan háborúi
Robert D. Hare: Kímélet nélkül
Steven Carter – Julia Sokol: Segítség, a párom narcisztikus!
Gegesi Kiss Pál – P. Liebermann Lucy: Személyiségzavarok gyermekkorban
Popper Péter: A kriminális személyiségzavar kialakulása
Tuija Välipakka – Arja Lehtosaari: A lélek meggyilkolásának száz módja
Joachim Gneist: Szerető gyűlölség
Babits Mihály: A gólyakalifa