Milyen életfeladatokkal születtem? Mit oldottam meg ezekből, és mi az, amit még meg kell oldanom? Mi a duál és ikerlélek? Valóban létezett a legendás Merlin, Arthur Király és a Kerekasztal Lovagjai? Hogyan készült a hatalom kardja, „Excalibur”? Kiderült Stonehenge titka? Létezett-e Atlantisz, és ha igen, hol terült el? Hogyan gyógyítottak az atlantisziak? Milyen beavatásokon mentek keresztül Atlantisz papjai? Kik voltak Atlantisz Mestereinek Angyalai?
A könyv szerzője válaszol mindezekre a kérdésekre, fellebbenti a fátylat Atlantisz további titkairól, sőt, ezen túlmenően további bizonyítékokat sorakoztat fel. Minden olvasónak lehetősége nyílik, hogy saját hétköznapjaiban önmaga is átélhesse az atlantiszi papság beavatási útját. A könyvhöz tartoznak a papi beavatások szimbólumai is egy tarotsor formájában, melynek használatát a szerző részletesen elmagyarázza. „Az első, valóban spirituális Tarot” – vélekednek a szerző szemináriumának résztvevői Dániában és Németországban.
Atlantisz mestertudása 5 csillagozás