Afrodité ​sikolya 15 csillagozás

Evelyn Marsh: Afrodité sikolya Evelyn Marsh: Afrodité sikolya

A krimi az antik mondák, a szerelem istennőjének szigetén, Cipruson játszódik. A híres kikötővárosba, Larnacába turistákkal teli luxushajó fut be. Doverből indul és Rotterdamban is felvesz utasokat. Így Ciprusra nemzetközi társaság érkezik. Tagjai idegenvezető közreműködésével bejárják az országot. A látogatókat Afrodité szikláihoz is elviszi a Louis Idegenforgalmi Iroda munkatársa. Főszerepet kap a szerelem istennőjének sziklája, hiszen itt rejtélyes módon nők tűnnek el. Larnacában működik a híres Szent Lázár Szívsebészeti Kórház, amelyet egy görög multimilliomos vásárolt meg. Itt elsősorban érrendszeri műtéteket, valamint szívátültetéseket végeznek. Sőt… A különös történetben a szerző a tőle megszokott izgalmakkal lepi meg az olvasót. A szálak a sziget kisebb településeire is elvezetnek, összefonódva a kórházban folyó munkával és számos bűnténnyel. Az érdekfeszítő, fordulatos cselekményben a luxushajó utasai, a sebészek és a ciprusi emberek közül egyaránt áldozatokat szed a halál…

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Textura, Budapest, 1990
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630285177
>!
Budakönyvek, Kaposvár
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638296757

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Ibanez MP
Evelyn Marsh: Afrodité sikolya

Sajnos ezt nagyon gyengének kell minősítenem. Az alapötlet nem lenne rossz, mármint a szervkereskedelem, akár mehetne mellé a rablásos mellékszál is, de ami ebben a könyvben az olvasóra tódul, az túl sok! Százmillió szerelmi és kapcsolati szál, ilyen rablás, olyan bűntény, meg amaz is megölte az anyját, közben mindenki nevesítve van, akkor is, ha meg sem jelenik a történetben… Aztán ott vannak az Afrodité sziklák, ahová feszt elvetődik egy nő, egyedül marad és beráncigálják abba a barlangba, amit javarészt nem is látnak (kedvenc jelentem az, amikor a csajszi öltözködik a sziklák között, és újra visszatér a „megfogja egy kéz és húzza húzza”… hát már bocsánat, egyik nő se hall és lát semmit és pont a bejárathoz ül le, na ne már! :-D Ja, meg minden nő olyan szépség, hogy Afrodité csak sápadozni tudna mellette :-D Közben megy a szervkereskedős szál, ahol akárkit beszerveznek, az pikk-pakk a pénzre gondol és simán beleegyezik mindenbe… (nem gondolom, hogy ennyire könnyű lenne)… szóval nagyon naiv dolgok, nagyon gyerekesek, a párbeszédek se igazán élethűek, rengeteg mellékszál, aminek igazából nem volt értelme, a krimi vonal nagyon gyenge… Ja, és tele van tűzdelve művészettörténettel, nem is kevés bekezdés (akárhol megfordul a turistacsoport vagy valaki), ami szép és jó, de nem egy krimiben (ha nincs kapcsolódási pontja)… El kellett volna dönteni, hogy krimi, ismeretterjesztő vagy romantikus könyv…

>!
Paulina_Sándorné
Evelyn Marsh: Afrodité sikolya

Amennyire régen szerettem az író történeteit, mostanában azt veszem észre, hogy már annyira nem köt le. Nehezen haladtam vele. Bár magát a cselekményt jónak tartom, de mégis inkább azok a részek tetszettek, ahol Ciprust és a történelmi helyszíneit leírja, bemutatja.

>!
mackótestvér P
Evelyn Marsh: Afrodité sikolya

Aki nem akar sokat, az soha nem kap keveset. Így kell ehhez a könyvhöz is hozzáállni. Aki A.C. regényeken nőtt fel, az mosoloygni fog, aki viszont szerette a Klinikát vagy éppen a Dallast, annak pontosan az lesz, aminek szerintem szánták: tóparti, pihenős ponyva :) SZóval miért is ne ?

>!
dordor
Evelyn Marsh: Afrodité sikolya

Hát nem nyerte el kifejezetten a tetszésem. Ez a krimi-vonal nem fekszik nekem, ez zavart benne a legjobban. Nyilván bennem van a hiba és csak rossz helyen keresgéltem.
Lényegében nem lett volna rossz, csak annyi mindenkiről volt szó. Hirtelen annyi személy és pár szösszenet az ő kis világukból, hogy az utolsó 30 oldalon kellett kapkodni a fejem. Na most akkor ki ez? Ki az? Ő mit is csinált? Ja, hogy ő volt az!

>!
Satanka
Evelyn Marsh: Afrodité sikolya

Elég jó könyveket ír Marsh ,de 1 jó szerkesztőre nagy szüksége lenne. Sok az értelmetlen, nyelvtanilag helytelen mondat.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a tenyérbe mászó turista
Amelie Lawrence: Aphrodité csókja
Csapó György: Levantei utazás
Gárdi Balázs: UNFICYP-misszió: Ciprus / UNFICYP mission: Cyprus
William Shakespeare: Othello
Klaus Bötig: Ciprus
Jack Hughes (szerk.): Ciprus
George McDonald: Ciprus
Paul Harcourt Davies: Ciprus
Szilágyi Éva: Aphrodité szigetén