Házi ​kenyerek, péksütemények 2 csillagozás

Eredeti – Természetes – Házi
Eva Maria Lipp – Ingrid Fröhwein: Házi kenyerek, péksütemények

A könyv megmutatja, hogyan készíthetünk egyszerű, változatos, pikáns kenyeret, bagettet, bármilyen péksüteményt. Megismertet formázási technikákkal (pl. a tészta csavarása vagy fonása) és ötleteket ad a különböző sós, édes és zöldséges töltelékekre is.

A tartalomból
Gabonafajták, lisztek tulajdonságai
Tésztakészítés lépésről lépésre
Hasznos sütési tanácsok és ötletek
Egyszerű receptek a hétköznapokra és ünnepekre

>!
Cser, Budapest, 2019
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632785691

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Eva Maria Lipp – Ingrid Fröhwein: Házi kenyerek, péksütemények

Ha soha nem sütöttél még kenyeret vagy péksüteményt, vagy csak néhányszor, mint például én, akkor ez a könyv egy tökéletes eszköz arra, hogy elkezdd és megismerkedj a kenyérsütés alapjaival.

Remek ötletadó azonban sütni tudó és rendszeresen sütögető embereknek is, mert nagyon sokféle kenyér és péksütemény elkészítése szerepel a könyvben, szerintem valami újat még azok is találhatnak benne, akik már a kisujjukból rázzák ki a kenyérsütés tudományát.

Bővebben a blogon: http://konyvutca.blogspot.com/2019/03/eva-maria-lipp-in…

>!
Aemitta
Eva Maria Lipp – Ingrid Fröhwein: Házi kenyerek, péksütemények

Meglepődtem, milyen baráti ára van a könyvnek, hiszen a kenyérsütéssel foglalkozó kötetek ára igencsak borsosak. Igaz, nem kemény táblás (mondjuk engem ez nem zavar), és kevesebb csicsás kép van benne, de úgy is a recept a lényeg.
Kicsit hümmögtem, hogy a kenyerek és péksütemények többségének alapanyaga tönkölyliszt, de ettől nem ijedek meg, hiszen bármilyen más liszttel felcserélhető.

Nem csak a gyorsan elkészíthető kenyerek elkészítését tanulhatjuk meg a könyvből, hanem a hagyományos, (saját) kovásszal készült parasztkenyér elkészítését is. Kedvenceim: sárgarépás kenyér, és csalános kenyér.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sabine Kieslich (szerk.): Olasz ételek
Bodó Alpár (szerk.): A 100 legjobb bajor fogás
Toró Elza: A 100 legjobb német recept
Bereznay Tamás: Németország ízei
Lusztig Tamás – Csigó László: Bajor konyha
Gabula András – Halmos Monika – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Nagy Süteménykönyv
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Kárai Dávid: 50 édesség, amit el kell készítened