Vadnövények, ​bogyók és gombák felismerése, gyűjtése és felhasználása 1 csillagozás

Eva-Maria Dreyer – Wolfgang Dreyer: Vadnövények, bogyók és gombák felismerése, gyűjtése és felhasználása

Hogyan lehet az ehető vadvirágokat felismerni és frissen, ízletesen elkészíteni? Mindezt megtalálhatja ebben a praktikus könyvben!
Több mint 100 őshonos vadnövényt, bogyót és gombát ismertet gyűjtési idejük szerint rendezve. Részletes információkat közöl a lelőhelyekről, a gyűjtési időszakról és a mérgező hasonmásokról.
A színes képek a legfontosabb ismertetőjegyeket mutatják be. Ezen kívül konyhai tippeket és 119 ínycsiklandó receptet tartalmaz.

>!
Sziget, Budapest, 2010
176 oldal · ISBN: 9789637268847

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
szanes1
Eva-Maria Dreyer – Wolfgang Dreyer: Vadnövények, bogyók és gombák felismerése, gyűjtése és felhasználása

Gyönyörű, nagyon hasznos könyv szép fotókkal, finom receptekkel, hasznos tanácsokkal. Saját példányom is van belőle, amit rendszeresen olvasgatok kora tavasztól késő őszig.


Népszerű idézetek

>!
avistori

A réti legyezőfű illatos virágai mandulaszerű ízt kölcsönöznek a krémes ételeknek, pudingoknak, tejbedaráknak vagy fagylaltoknak. Bort és bólét is ízesíthetünk vele. A réti legyezőfű virágait azonban mértékletesen adagoljuk, mert túl sok belőlük gyorsan kellemetlen ízt okoz.

55. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hans W. Kothe: Gombalexikon
Sarah Khan – Sue Jacquemier (szerk.): Erdei élővilág
Thomas Laessoe: Gombák
Eva-Maria Dreyer – Wolfgang Dreyer: Milyen virág ez?
Jürke Grau – Reinhardt Jung – Bertram Münker: Bogyósok, vadon termő zöldségnövények, gyógynövények
Christopher Grey-Wilson: Kerti virágok
Roland Spohn – Margot Spohn: Melyik ez a virág?
Joachim Mayer: Milyen fa ez?
Kalmár Zoltán: Gombák
Kim Hurst: Gyógynövények