Az ​indiánok 10 csillagozás

Eva Dix: Az indiánok

-Milyen volt egy indián falu?
-Miről tanultak az indián gyerekek?
-Kiből lehetett törzsfőnök?

Az indiánsátor közepén halkan ropog a tűz. A férfiak holnap hajnalban indulnak a bölényvadászatra. Kicsi Hód és a húga Kacagó Napsugár izgatottan figyelik apjukat, aki a fegyvereit készíti elő. A kisfiú alig várja a másnapot. Életében először mehet ő is a vadászokkal. Hogyan zajlik a bölényvadászat? És mit csinálnak az indiánok, amikor nem vadásznak?
A „Mi micsoda – Junior” sorozat e kötete az indiánok világába kalauzolja el a kis olvasót. Megtudhatják miben hittek az indiánok, hol verték fel a sátrukat és az is kiderül, milyenek voltak az indián ünnepek.
Érdekes fejtörők és felhajtható kukucskálók teszik még izgalmasabbá a könyvet.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mi micsoda Junior Tessloff és Babilon, Babilon

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2011
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639657014 · Fordította: Varga Csaba · Illusztrálta: Stefan Seidel

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

worsi P>!
Eva Dix: Az indiánok

Jó lett volna, ha anno az indiános korszakomban a kezembe akad. De nem akadt, a Winnetou meg nem kötött le különösebben, így elég rövidre sikerült az a korszak – kimerült az indián fonatok gyártásában, farsangkor indiánnak öltözésben és nyáron sk. íjjal és nyíllal lövöldözésben (ha elröpült a nyíl, az már sikerélménynek számított).

Ezt én vettem ki a könyvtárból (köszi, @imma!), a gyerekek nem haraptak rá ott. Délelőtt viszont csak elolvastatta velem a nagylány, ha már a kezébe akadt. Nem tudom, hogy neki mennyire lesz meghatározó, meg fognak-e ilyesmit játszani, azt tudom, hogy nekem egy darabig a „felnőtt bölénynéni” fog eszembe jutni a könyvről. (Elmagyaráztam neki, hogy mi a bölénycsordában a tehén.)

Hogy a könyvről is írjak kicsit: informatív, jól össze van szedve, kedvcsinálónak nagyon jó az indiánokhoz. És pont elég is nagy ovis gyerekeknek ennyi információ.

1 hozzászólás
padamak >!
Eva Dix: Az indiánok

Nagyon szemléletesen, még kisgyermekeknek is érthetően és érdekfeszítően mondja el az indiánok történetét és életét. Azért mindkettőt, mert egy fiktív személy, Kicsi Hód és családja mindennapjai és éves ténykedései köré felépítve ismerhetjük meg a megélhetési, a vallási, az ünnepi indiánlétet és a fehérekkel való kapcsolatukat.
Nagyon érdekesek a felhajtható kukucskálók, bár több feladatot is el tudtam volna képzelni a segítségükkel. Kicsilányunknak tetszett, többszöri bele-elolvasását igényelte. Nyári gyerekhetünkön (Indiántábor) hasznos segédeszköznek használni fogom.

Dia20646 P>!
Eva Dix: Az indiánok

Nagyon sok érdekességet tudhatunk meg ebből a könyvből az indiánok életéről, szokásaikról. Sok információ van kevés, de nagyon lényegre törő tartalommal. Az illusztrációk szépek, segítik elképzelni az indiánok egykori életét.
Még nekem is tartogatott új ismeretet és érdemes volt a kezembe venni.
Nem is biztos, hogy jó egyszerre elolvasni ezt a pár oldalt, inkább többször kell nekiülni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Angela Weinhold: Indiánok
Dornbach Mária (szerk.): A tollaskígyó búcsúja
Ladányi Norbert: Indián mítoszok és legendák
Dömötör Tekla (szerk.): A mesemondó szikla
Walt Disney – Pocahontas
Walt Disney – Kicsi Hiawatha
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas
Walt Disney – Pocahontas és a sasfióka
Erdős István: Aprótörpe indiánok
Peter L. Stork: A lángoló préri legendája