S ​lőn sötétség… 7 csillagozás

Eugenio Fuentes: S lőn sötétség…

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Paternoster rezervátumban brutális kegyetlenséggel meggyilkolják Gloriát, a fiatal és vonzó festőnőt. Pár napra rá egy kamasz kirándulót hasonló módszerrel mészárolnak le. A S lőn sötétség… eltávolodik a bűnügyi regények szokványos cselekményétől, hogy elénk tárhassa egy talányos és rémisztő hely belsejébe vezető utazás történetét, ugyanakkor elvezet bennünket a szereplők lelkének sötét titkaihoz, akik képesek szörnyű bűnök elkövetésére, ám egyben saját sorsuk áldozatai is. A fennkölten ábrázolt természet önálló szereplővé növi ki magát, hogy végül kibontakozzon a cselekmény, amely a kezdettől a végkifejletig rejtélyektől terhes.

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2004
272 oldal · ISBN: 963549131x · Fordította: Tantos Ágnes

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
cirmilla
Eugenio Fuentes: S lőn sötétség…

Egy jó krimi, nagyon is „emberi” nem a jó értelemben vettek szerint.

>!
Cecameca
Eugenio Fuentes: S lőn sötétség…

Kicsit nehézkesen indult a történet, de nem biztos, hogy ez a művet minősíti, lehet, hogy csak rá kellett hangolódnom: Kellett egy kis idő, mire elkaptam a hely hangulatát, a szereplők ábrázolását.
Érdekesen áll össze a kép, nem csak a gyilkos kilétét illetően, hanem a Paternoster, és Breda városa is úgy kel életre, mintha a nyomozással haladva mindig kiszíneződne egy-egy részlet. Összességében jó kis könyv, a másfél pont mínuszt csak azért kapta, mert olyan nehezen jött lendületbe a sztori, csak a harmadánál vált igazán letehetetlenné, addig nem voltam benne biztos, jó választás volt-e.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
Dan Wells: Ruins – Romok
Josh Malerman: Madarak a dobozban
Stephen King: Tortúra
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Stephen King: A ragyogás
Max Brooks: World War Z – Zombiháború
Robert R. McCammon: Csak az enyém