Majdnem ​Esterházy 1 csillagozás

Porból a csillagokig
Eszterhai Katalin: Majdnem Esterházy

Eszterhai ​Katalin olyan, mint a csillagok: valósággal beragyogja környezetét. S akár az égboltot járó csillagképek, ő is nagy utat tett meg, míg a szabolcsi nincstelenségből egészen Kanadáig jutott. Memoárját olvasva mi is elkísérhetjük ezen a hosszú, fájdalmas és örömteli fordulatokban egyaránt bővelkedő úton, mely a sparhelt sütőjének melegéből – ahol a hat hónapra született Katalint kisbabaként melengették – a rideg pécsi bányásztelepen, majd a ragyogó Rómán keresztül végül a hűs Niagarához vezet.
Mindannyian nap mint nap tapasztaljuk, hogy az élet válaszutak sokasága: döntenünk kell, mit kezdünk a rajtunk kívülálló adottságokkal, tehetségünkkel, gyengeségeinkkel; merünk-e kockáztatni, feladni a kényelmes életet a kalandosabb és jobb élet reményében. Eszterhai Katalin rendkívül szívhez és lélekhez szólóan vall arról, ő miként küzdött meg ezekkel a kihívásokkal és saját démonaival. Történetének ereje abban rejlik, hogy miközben az ő egészen különleges emlékei között… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2017
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633579060

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Mpattus P
Eszterhai Katalin: Majdnem Esterházy

A Majdnem Esterházy nagyon különleges olvasmány volt számomra, azon könyvek közé tartozik, ahol nehezen tudtam szabadulni olvasás közben a ceruzától (hogy bejelölhessem a számomra fontos gondolatokat), s ahol mindig szükségem volt arra, hogy picit meg-megálljak és átgondoljam az olvasottakat. Bár nem volt idilli a gyermekkor leírása, mégis nagyon megfogott az anya-lánya kapcsolat, a szeretetlenség érzésének finom, mégis mélyreható leírása, míg a kötet második részében a kalandvágy és a bátorság bemutatását emelném ki. S persze, az egész kötetet gyengéden átölelő életörömöt!

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2018/02/eszterhai-katalin…


Hasonló könyvek címkék alapján

Faludy György: Pokolbeli víg napjaim
Hosszú Katinka: A magyar Iron Lady
Polcz Alaine: Asszony a fronton
Székely Éva: Sírni csak a győztesnek szabad
Böszörményi Gyula: Kucó
Nádas Péter: Világló részletek
Nyiszli Miklós: Mengele boncoló orvosa voltam
Robert Capa: Kissé elmosódva
Lakatos Menyhért: Füstös képek
Dénes József: Szökésben