Kérd ​és megadatik! I. 37 csillagozás

Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I. Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I. Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.

A ​szerzőpáros a következő alapelvet vallja: bárki lehetsz, bármit tehetsz, és bármire szert tehetsz! Születésedtől megillet a jog, hogy életed megteljen minden széppel és jóval. Ez a könyv megmutatja, hogyan érheted el mindezt. Néhány tanácsa arról szól, miként használd az energiádat és az érzelmeidet, más fejezetei pedig speciális területekről beszélnek: pénzügyi előremozdulásról, az egészség visszaszerzéséről, meditációról, a zűrzavarok megszüntetéséről. Szerte a világon olvassák úgy ezt a művet, mint A most hatalmát: szakaszosan érdemes haladni, s az elolvasottakat javasolt tovább érlelni magadban, mielőtt a következő részbe fognál. A könyv bemutatja az Isteni Forrással fennálló, minden pillanatban létező kapcsolatodat, pontosan megmagyarázza, hogyan működik ez az összeköttetés, majd megtanít a tudatos teremtésre. Az alkalmazás technikáival és az általános bölcsességekkel kapcsolatos összes kérdésedre választ ad, amelyeket könnyű megérteni és használni. Egészségi állapotod,… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2017
320 oldal · keménytáblás
>!
Édesvíz, Budapest, 2014
ISBN: 9789635291670 · Fordította: Ujhelyi Bálint
>!
Édesvíz, Budapest, 2010
290 oldal · ISBN: 9789635288984 · Fordította: Ujhelyi Bálint

1 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 13

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

VeresIbi>!
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.

A könyv tényleg „amerikai”, de hát Istenem! Először is amerikai szerzőpárosról van szó, másrészt ez nem szépirodalmi alkotást, amelyet a stílusa után ítélünk meg.

Márpedig mint személyiségfejlesztő, önismeretre buzdító könyv nagyon is messze a legjobb. Mit nem adtam volna, 2 évvel ezelőtt érte! Nem csak feltárja a hibás látásmódot és annak következményeit, ha nem gyakorlati (!) tanácsokkal is ellát. A Vonzás törvénye könyv után olvastam, és gyakorlatilag bír annak minden előnyével, pluszként pedig ott vannak az említett gyakorlatok. Szám szerint 22, melyek a könyv felét teszik ki. Jól felépített, egyszerű, érthető utasításokkal.

Ajánlom mindenkinek, aki maga, vagy a környezetében lévő szerette számára keres kiutat, kezdve az enyhébb lelki konfliktusból a mély válságig.

Senorita>!
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.

Valóban nem a megfogalmazása és írásmódja alapján kellene megítélni ezt a könyvet, hiszen ez nem egy regény. A dolgokat igazán pontosan és érthetően írja le! Ami kicsit zavaró talán, hogy sok mindent sokszor elismétel, de legalább jól a fejünkbe vési! Szerintem a nyelve választékos, jól megfogalmazott. Akit érdekel ez a téma, szerintem (az általam olvasottak közül) eddig ez a legjobban felhasználható könyv, a legtöbb kérdésre választ ad, és még gyakorlatokat is tartalmaz (odáig még nem jutottam el az olvasásban). A Titok című könyv ehhez képest mesekönyv. Igazából a Titok minden jót leír, hogy erre meg arra vagy képes, viszont a Kérd és megadatik meg is mutatja, hogyan tedd ezt igazán! ;)

Joeymano>!
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.

Végre kimondta azt, amit sok önsegítő könyv, nem is tudom, elfelejtett megemlíteni. Jók a gyakorlatok, ha ügyesen bánunk velük, műkődnek. Nekem pl sok más mellett így lett új telefonom.:-)

Nixike>!
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.

Úgy gondolom, vannak a témában sokkal jobb könyvek is, elég általános, sablonos könyv. A végén található gyakorlatok között azonban van néhány használható.

Rittus89>!
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.

Kissé sokszor ismétel, de ezáltal biztosan el is mélyülnek bennünk a fontos gondolatok. A könyvet áthatja a végtelen szeretet. Minden kérdésemet megválaszolta. Valódi segítsêget adnak a gyakorlatok. Nagy részük jól hasznosítható.


Népszerű idézetek

Gira>!

Senki nem szabhatja meg mások viselkedését, és ha valaki mégis ezt érzi elengedhetetlennek a boldogságához, az tényleg nagy bajban van.

Gira>!

Csakis az állhat vágyad beteljesülésének az útjában, hogy megszokott gondolkodásmódod nem egyeztethető össze vágyaddal.

VeresIbi>!

Ha fizikai életetek első napján szóltunk volna hozzátok, azt mondtuk volna: Köszöntünk, kicsim, a Föld nevű bolygón. Bárki lehetsz, bármit megtehetsz, és bármire szert tehetsz. Nagyszerű teremtő vagy, akit erős és tudatos vágya hozott ide. Meghatározott módon alkalmaztad a Megfontolt Teremtés csodálatos törvényét, és ennek köszönhetően érkeztél ide.
Indulj el, és vonzz magadhoz élettapasztalatokat, hogy eldönthesd, mit kívánsz. És ha egyszer eldöntötted, csak arra gondolj. Időd legnagyobb részét tapasztalatok gyűjtésével fogod tölteni, amelyek segítenek eldönteni, hogy mi az, amit akarsz, igazi feladatod azonban az, hogy ezután minden figyelmedet a vágyadra fordítsd, mert így vonzhatod magadhoz annak tárgyát.
Ez a teremtés.

160. oldal

dudorka>!

Még húsból, vérből és csontból álló fizikai kifejeződésedként is „rezgésekből álló Lény" vagy, és mindent, amit fizikai környezetedben megtapasztalsz, rezgések alkotnak. Kizárólag azért tudod értelmezni fizikai világodat, mert képes vagy lefordítani e rezgéseket: szemeddel látvánnyá, füleddel hangokká alakítod őket. Még az orrod, a nyelved, az ujjhegyeid is arra szolgálnak, hogy illatokká, ízekké és tapintássá fordítsák le a rezgéseket, amelyek segítségével értelmet nyer számodra világod. De a rezgések értelmezésére szolgáló eszközeid közül az érzelmeid a legkifinomultabbak.

44. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Eckhart Tolle: Új Föld
Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban
Vishen Lakhiani: A csodálatos elme kódja
Teal Swan: Hajnal előtti árnyak
Soma Mamagésa: Hogyan ne sárkányosodjunk el?
Michael Acton Smith: Belső csend
Brené Brown: A tökéletlenség ajándéka
Louise L. Hay: Éld az életed
Barry McDonagh: Merj
Brené Brown: Élj szívvel-lélekkel