Mondtam ​már, hogy szükségem van rád? (DIMILY-trilógia 2.) 187 csillagozás

Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Eltelt egy év azóta, hogy a tizennyolc éves Eden Munro utoljára látta Tyler Bruce-t, a mostohatestvérét… és a titkos szerelmét. A családjuk kedvéért véget vetettek a kapcsolatuknak, Eden mégis izgatott lesz, amikor Tyler meghívja magához, hogy töltse vele a nyarat New Yorkban.
Eden már megtalálta a boldogságot a barátjával, Deannel, és úgy gondolja, hogy Tyler is biztosan továbblépett. De miközben eltöltenek egy hosszú, forró nyarat a sosem alvó, izgalmas városban, hamarosan kiderül, hogy egyáltalán nem felejtették el egymást. Vajon ellen tudnak állni a csábításnak?
Estelle Maskame fantasztikus DIMILY-trilógiájának második részében Tyler és Eden felvállalja az érzéseit, és el kell dönteniük, mit tegyenek ezután. Elég erős a szerelmük, hogy elviseljék a rájuk váró kihívásokat?

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789634065357 · Fordította: Gonda Éva
>!
GABO, Budapest, 2017
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063292 · Fordította: Gonda Éva

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Tyler Bruce · Eden Munro · Stephen Rivera (Snake) · Emily · Rachael · Dean Carter


Kedvencelte 39

Most olvassa 11

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 63


Kiemelt értékelések

Szami81>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Végtelenített tini szappanopera.
Képtelen vagyok leakadni róla.
Utálom.
Imádom.

14 hozzászólás
ZitussKa P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Ha valaki azt mondja nekem tegnap, hogy ez is öt csillag lesz, akkor biztosan nem hiszem el neki. Ugyanis az első fejezetekkel iszonyat hadilábon álltam, bosszantott Eden ès Tylert sem tudtam hova tenni. A helyszín viszont már akkor maximális csillagot èrdemelt. New York? Minden álmom kèt szóban. A kezdeti állapotok ellenère viszont valahogy kiforrták magukat a törtènèsek, èrtelmet nyertek a dolgok ès megint nagyon-nagyon elsodortak az esemènyek.
Mèg mindig úgy hiszem, hogy az írónő szereti túldramatizálni a helyzeteket ès túl nagy jelentősèget tulajdonít bizonyos tènyezőknek, valamint túl nagy hatalommal ruház fel bizonyos szereplőket, akik vègül mindig befolyásolják a törtènèseket. De ez nem baj, pont jó így.
Mondanám, hogy ez a trilógia milyen pihentető de valójában minden voltam èn az utóbbi napokban csak higgadt nem. Mèghogy az olvás milyen nyugodt tevèkenysèg.. :)) Imádom ezt a hullámvasútat. Kèsz pont :)
Várom mit hoz a befejezès.

7 hozzászólás
Naiva P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Nagyon élveztem Eden és Tyler „tiltott” szerelmi történetének folytatását. A szereplők sokat fejlődtek az előző részhez képest. Eden olykor sajnos visszafelé. Volt néhány igazán önző húzása. spoiler De ezt leszámítva továbbra is szimpatikus volt.
A helyszín most New York volt. Meglehet, hogy már tövig lerágott csont, de még mindig sokkal jobb és érdekesebb helyszín, mint LA.
Azokat a részeket nagyon élveztem. Mintha személyesen ott lehettem volna és szinte magam előtt láttam NY nevezetességeit.
Rengeteg aranyos jelenetnek volt helyszíne pl. a bronx-i Yankee Stadonban a Yankees meccsen, ahol még a baseball legenda, Derek Jeter is szerzett egy hazafutást, a páros legnagyobb örömére. Valójában New York, mint új helyszín adott lehetőséget a két főszereplőnek, hogy kiteljesedjen a kapcsolatuk.
A vége nagyon felhúzott. Grrr. Ne már! Mondtam már, hogy muszáj lesz elolvasni a befejező részt is?

deen>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Tyler és Eden második felvonás. Ebben a részben Eden vitte nálam a pálmát. Másfél éve együtt van Dean-nel, de közben számolja a napokat, hogy mikor láthatja újra Tylert New York-ban. Kicsit sem gyanús, hogy a barátja helyett nem kevesebb, mint hat hetet akar eltölteni Tyler-rel. Szegény Dean, ha nincs ló, jó a szamár is, nemde? Eden egyszerűen csak nem akar két szék között a pad alá esni, ezért győzködi magát, hogy szereti Dean-t, miközben az első New Yorkban töltött perctől kezdve eszébe sem jut a srác. Csak Tyler létezik neki. Eden ráadásul mindenkire féltékeny, aki Tyler közelébe megy, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy csak mostohatestvérek. Az új szereplők Snake és Emily megint sokkal jobb karakterek, mint a kis turbékoló párocskánk, akik egy idő után kezdenek unalmassá válni, hiába vagyunk a gyönyörű New Yorkban. A csavart a régi banda megjelenése hozza. Tiffani nélkül is meglettem volna, főleg, hogy megint megpróbálja felkavarni az állóvizet, Eden pedig annyira buta, hogy fülét farkát behúzva próbálja menteni a menthetőt. Én csak jól belerúgtam volna Tiffaniba, aztán elküldtem volna a fenébe. A cselekmény vége ismét Santa Monicaban játszódik, és ez az a pont, ahol Tyler-t is már meg tudtam volna fojtani, olyan gyáva volt. Na, lássuk hogyan lesz ebből happy end.

6 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Nem igazán tudok mit mondani. Az elején azt éreztem,hogy nem üti meg az első rész szintjét. Sőt,Eden kifejezetten irritált és azt gondoltam,hogy sokkal érettebb volt 16évesen,mint 18évesen. Aztán valahogy összeszedte magát és így sokkal jobban tetszik a karaktere.
Annyira,de annyira sajnálom,hogy Tyler szemszögéből nem látom a történéseket. Iszonyatosan kiváncsi lennék mikre gondolhat,mit miért tesz!!!
Most emiatt is vontam le a fél csillagot. Meg egy két hülye húzás miatt. spoiler
Most vagy én vagyok a hülye vagy…….mit tom én :D késő van már
Deant nagyon sajnáltam. Tudtam,hogy nagyon fogja bántani a dolog.
Eden apját meg paaaffff!!! Jó büdös k*rva anyukádat….azt. spoiler

A vége pedig……igazából teljes mértékben megértem Tylert,de…….én lehet nem így cselekedtem volna.

Ide a 3.-at MOST AZONNAL!!!!!!

gabiica P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Egy fokkal jobban tetszett, mint az első rész. Továbbra is amondó vagyok, hogy kicsit szappanopera jellege van, de itt kevésbé volt érezhető, hiszen későn lépett be az igazi intrika a színre. Tetszett Eden és Tyler egymásra találása New Yorkban, hogyan is élték meg a viszontlátást.
Ennek ellenére azonban Eden viselkedése számomra mondhatni elfogadhatatlan volt. Talán azzal lehet a legegyszerűbben kifejteni, hogy mindenre és mindenkire való tekintet nélkül cselekszik és gondolkodik. Sajnáltam Deant, nem csak a végén, hanem az egész kötet során. Ő az, aki tényleg nem ezt érdemelte.
A leginkább ellenszenves karakter azonban továbbra is Eden apja marad. Nem tudom hova tenni, szerintem túlzó a karaktere. Lehet, hogy így még hangsúlyosabb a probléma, de számomra ez már sok volt.

Evika82 P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Egy hajszálnyival elmaradt az előző résztől, de még mindig élveztem az olvasást, bár sajnos lassabban haladtam vele, mint szerettem volna… csak hát húzós volt ez a hét…
A befejező részt pedig most akarom AZONNAL!!! :)
Hogy lehet már így befejezni egy könyvet?!?!
Tudom, tudom, mit vártam? ;) De akkor is. Még jó, hogy jön a zárókötet. :D
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz még itt az utolsó részben. :)

3 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Alakul.
Nem bánom, hogy a folytatásra szavaztam.
Tyler hihetetlen változáson ment keresztül.
Mondjuk Eden viselkedése nem tetszett spoiler
Tiffany változatlanul egy álnok kígyó, Eden apjára meg szavak sincsenek.

DarknessAngel>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Már el is felejtettem, milyen az, ha az ember konkrétan vévigszenvedi az olvasást. Az első rész sem volt tökéletes, de ott még ha behunytam egy kicsit a szemem, és helyette csak a jóra koncentráltam, úgy elég élvezhető volt. Itt viszont? Esküszöm, ha vakon olvastam volna, se találok benne semmit, ami ne idegelt volna ki.
Sajnos rá kellett, hogy ébredjek, ez a sorozat egyszerűn rossz. Nemcsak a szereplők hülyék, de maga a történet is valami katasztrofális.
Tyler-ről itt el lehet mondani, hogy jobb felé változott, viszont Eden két év elteltével csak még beképzeltebb és sekélyesebb lett. Lényegében Tiffanie kettő, mínusz a zsarolási hajlamok.
Eden annyira képmutató. Ott nyivákol, hogy Tylernek tuti van új barátnője, biztos már mást szeret és túl van rajta, holott Edennek van pasija, akit állítólag szeret is. No, persze! És még van képe azt mondani, hogy neki milyen szar, mert majd döntenie kell a két srác között! Az egész egy nagy vicc, és még nevetni se tudtam.
Egyik „kedvenc” jelenetem, amikor Dean megtudja az igazságot, erre Eden képes ezzel védeni magát. spoiler Egy másik könyvben Dean lenne a főszereplő, akit a hazug gerinctelen „barátai” vezettek az orránál fogva, és jót röhögtek a háta mögött, ezért kicsit sérült a lelke és önbizalma, de végül rátalál a megfelelő lányra, aki úgy szereti, ahogy megérdemli. Vagy egy pszichopata gyilkos lesz belőle, aki olyan csajokat öldös, akik az exére hasonlítanak. End of story. Szerintem mindjárt jobban hangzik, mint amit én itt olvastam.
Amúgy ez a könyv tele volt aranyköpésekkel, azaz hülyébbnél hülyébb gondolatokkal. Természetesen ez is Edentől származik, szintén egyik „kedvencem”: spoiler Micsoda meglepetés, a pasid totál kiakadt azért, spoiler
Az van, hogy sajnos még az utolsó részt is el kell olvasnom, kihívás miatt, de az is lehet, hogy amúgy is elolvasnám, mert rossz, nem rossz, érdekel mi lesz a vége. Fogalmam sincs, miért, hisz úgy is egyértelmű, mi lesz a vége, de ettől függetlenül érdekel. Fura.

Magdi1017>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?

Vártam, hogy a folytatásban mi fog történni! Tyler New Yorkba hívja Edent szimpla látogarásra,de várható, hogy ez mit jelent! Mondjuk,hogy Dean egy kedves figura,a korrektség megillette volna
A város leírása tök olyan, mintha az ember ott sétálna , együtt lélegezne a várossal…
A sok kalamajka akkor kezdődik, mikor felbukkannak a L.A-i barátok,ami nem is meglepő!
Karen és Ella jófej anyukák,na de Eden apja…fúúújjj!
Kíváncsian várom,hogy milyen lesz a következő rész


Népszerű idézetek

_Enii_ P>!

Ezt teszi a távolság. Vagy időt ad a továbblépésre, vagy rádöbbent, hogy milyen nagy szükséged van a másikra.

Cheril>!

– A szüleim irtó vallásosak. Biztos vagyok benne, hogy szerintük be kéne köpnöm titeket Jézusnál.

Kapcsolódó szócikkek: Stephen Rivera (Snake)
fejesadel>!

No te rindas.
Mielőtt kinyitnám a szám, Tyler válaszol a kérdésemre.
– Azt jelenti, hogy ne add fel – közli halk hangon és szórakozottan forgatja a tollat a kezében. – Ha rólad van szó, egyszerű a helyzet: ha te nem adod fel, én sem fogom.

78. oldal

Anda1213>!

Megint meg kell állnunk egy piros lámpánál, és amikor balra nézek végre valami zöldet látok. A Central Park! Persze csak a széle, de ez is elég, hogy megint izgalomba hozzon. Az elmúlt huszonöt percben, amíg Manhattanben navigáltunk, kicsit megcsappant a lelkesedésem, de most újra érzem. Már alig várom, hogy lássam a Central Parkot. Arra a helyre vágyok a legjobban. Biztos csodás érzés lehet ott futni,

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eden Munro
Szédültnapraforgó>!

Kéz a kézben lépünk be a kapun, és megyünk a lifthez.
Nem szoktunk így, kézen fogva közlekedni. A párok járnak így, és nem azok, akiknek titkai vannak.

Kapcsolódó szócikkek: Eden Munro · Tyler Bruce
Naiva P>!

A verekedések mindig szórakoztatóak, mármint azoknak, akik nem vesznek részt benne.

Naiva P>!

Tudod, mit mondanak azokról, akiket gyerekkorukban bántalmaztak (…) – Felnőttkorukban ők is bántalmazók lesznek.

Kapcsolódó szócikkek: Rachael

A sorozat következő kötete

DIMILY-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Lauren Oliver: Káosz
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Nalini Singh: Angyalvér
Cecily Von Ziegesar: Hot girl
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi