Mondtam ​már, hogy szeretlek? (DIMILY-trilógia 1.) 289 csillagozás

Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Amikor a tizenhat éves Eden Munro beleegyezik, hogy a nyarat a rég nem látott apjánál tölti a kaliforniai Santa Monicában, még nem sejti, mi vár rá. Eden szülei elváltak, és az apja új családot alapított. Ezt azt jelenti, hogy Eden találkozik a három mostohatestvérével.
A legidősebb, Tyler Bruce, egy heves természetű, hatalmas egójú problémás kamasz, aki mindenben szöges ellentéte Edennek. A fiatal lány nemsokára egy új élményekkel teli világban találja magát, mert Tyler baráti köre úgy dönt, hogy a szárnyai alá veszi a jövevényt. A legnagyobb rejtélyt Tyler jelenti számára, és minél jobban próbálja megérteni a fiút, annál jobban megtetszik neki. Pedig pont a mostohatestvérébe nem lenne szabad beleszeretnie.
A helyzetet tovább bonyolítja Tyler levakarhatatlan barátnője meg egy srác, aki azonnal szemet vet Edenre. Sok titok, sok hazugság, és rengeteg dráma van a háttérben. Vajon Eden le tudja győzni az érzéseit? És sikerül kiderítenie az igazságot Tylerrel kapcsolatban?

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2017
440 oldal · ISBN: 9789634065340 · Fordította: Gonda Éva
>!
GABO, Budapest, 2017
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063285 · Fordította: Gonda Éva

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Tyler Bruce · Eden Munro · Rachael · Jamie Bruce


Kedvencelte 46

Most olvassa 17

Várólistára tette 198

Kívánságlistára tette 160

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Engem meglepett, hogy viszonylag ennyire alacsony százalékon áll ez a könyv, pedig semmivel sem volt rosszabb igaz jobb se, mint a legtöbb hasonló témájú/tartalmú könyv. Azt kaptam tőle, amit vártam. Megvolt benne az, ami leköt: romantika, intrika, kellő önkritikával rendelkező hősnő és a szükséges bunkó, de dögös pasi, akinek muszáj tiltottnak lennie! Mind a két szereplőt bírtam. Eden még csak 16, de spoiler Ráadásul imádom a tiltott szerelmi történeteket.
Őszintén élveztem ezt a regényt. Igaz, olykor eléggé frusztráló döntéseket hoztak a szereplők, de mentségükre legyen, hogy ezek a karakterek még csak tizenévesek. Szerintem ebben a korban a legtöbb kamasz ostoba és elhamarkodott döntéseket hoz, meggondolatlanul cselekszik, és erre csak akkor jön rá, amikor már túl késő. Jó volt olvasni, ahogyan Eden és Tyler kapcsolata, a kezdeti ellenségeskedéstől a barátságon át, egészen a szerelemig fejlődött. Élvezhető volt, ahogy ez az aranyos és szerintem teljesen összeillő páros ebben a tabu kapcsolatban navigáltak.
Nem egy világmegváltó olvasmány, de lehet a helyén kezelni és azon a szinten egyáltalán nem volt rossz. Tele volt tiltott csókokkal, titkokkal, árulással, barátsággal, szeretettel és persze veszteséggel. Érdekel a folytatás.

7 hozzászólás
ZitussKa P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Egyetlen egy szerencsèm van: mèghozzá az, hogy èrettsègi után került a kezembe ez a könyv mert máskülönben piszkosul megbuktam volna. Egèsz egyszerűen totálisan függő lettem. Ez a törtènet annyira nyár, tiltott ès idegesítően túlbonyolított. De mindig is szerettem a szappanoperákat (erről is tudnèk mesèlni) úgyhogy nálam ez hatalmas kedvenc lett :)) Mondjuk a következő rèszben már jócskán benne vagyok ès csak azt tudnám kèrdezni: hova tűntek a szerethető karakterek ès mi ez az eszetlensèg? Idegtèpès tetőfoka, de èlvezem. A helyszín mondjuk már öt csillag. No de erről majd kèsőbb.
Az kètsègtelen, hogy fantasztikusat alkotott, főleg korához kèpest az írónő.

deen>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Az első gondolatom, amikor befejeztem a könyvet: most komolyan elolvastam ezt a borzalmat? El ám! Ritkán kerül a kezembe olyan könyv, amire az első oldaltól az utolsóig azt mondom teljesen felesleges volt az időt rászánni. A szereplők egytől egyig unszimpatikus los angelesi elkényeztetett kölykök, aki jó dolgukban nem tudnak mit csinálni, csak bulizni, drogozni, piálni, hazudni és hazudni és hazudni, megjátszani magukat, és átverni mindenkit. A két főszereplő, természetesen mostohatestvér Tyler és Eden úgy viselkedik, mint az idióták. Tyler egyszerűen nem kedvelhető, a történet háromnegyedében nyújtott alakítása után egyáltalán nem érdekelt, hogy mi a magyarázata minderre és mi a nyomora. Eden-t egyszerűen nem értettem, mert egyik pillanatról a másikra mászik rá Tyler-re, merő szívjóságból. Tiffani tényleg egy pszichopata, de úgy kell Tylernek, hogy figyelemelterelésre használta, és visszájára sült el a dolog. A könyv kétharmadában nem történik semmi, csak fent felsorolt tini hülyeségek. Eden apja tényleg egy szemétláda, nem is érdekli a lánya. Csoda, hogy Eden ki van akadva rá? Ella és a gyerekek Jamie és Chase voltak az egyetlen kedvelhető szereplők. Ella-t sajnáltam, de már régen befizettem volna az egész családot egy kis terápiára, vagy egy haladó színész tanfolyamra, mert itt aztán egy őszinte szó nem hangzott el. Egy idő után legszívesebben egymás után csaptam volna le a szereplőket, annyira idegesítőek voltak. A cselekmény nem tartogatott meglepetéseket, egyértelmű volt, hogy merre haladunk, de az epilógus vitte nálam a pálmát. spoiler Fujj! Amilyen mazohista vagyok, most elolvasom a folytatást is, hátha elhányom magam.

3 hozzászólás
Kelemen_Hanna>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Hosszú volt és unalmas, az egyetlen újdonság, hogy a szerhasználatot és a bulizást, a szexet stb. kb. úgy mutatja meg, ahogy van, nem valami idealizált és hamis képet ad a tizenhatévesek életéről. (Mármint az amerikaiakéról, de ez a rész e itt is így van, csak nekünk még nincs jogosítványunk ennyi idős korunkban, és nem zárják börtönbe az apánkat, ha megver minket.) Azért persze a főszereplő Eden udvarias távolságot tart ezekkel a dolgokkal szemben, és az is kiderül, hogy Tyler csak az elszenvedett traumák miatt bonyolódott bele ebben a szörnyű életformába – ami a valóságban evidencia.

DarknessAngel>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Elsőként a borítót kell megemlítenem, mert egyszerűen imádom!♡ És nem csak az első részét, de komplett az egész trilôgiáét.
Most pedig jöhet maga a történet. Sajnos nem tudom megadni az 5csillagot, mert számomra elég várós volt ez a könyv, mégis egy picit csalódnom kellett benne.
Igazából oda vagyok az ilyen nyári romantikákért, a titokzatos mogorva srác, aranyos lány felállásért. És itt ez meg is volt. Kíváncsi voltam, mikor lesz valami több Eden és Tyler között, de valahogy nem úgy alakultak a dolgok, mint azt gondoltam.
Néha nagyon lehetett érezni mennyire egy tiniregény az egész, főleg Eden viselkedésén és az úgynevezett „barátnőkén”. Itt-ott elfogott a Gossip Girl feeling a sok gazdag kölyöktől és hazudozástól, partyzástól.
Ezek ellenére is élveztem az olvasást, egy valami zavart csak nagyon, és az nem más, mint ez a mostohatesós dolog. Könyörgöm, hát már hogy a fenébe lenne ez helytelen?! Nem is rokonok. Konkrétan semmi köze egymáshoz a két fiatalnak, mégis úgy tesznek, mintha nem tudom milyen vérfertőzést követnének el. Olyan hülye kifogás ez, és most sír értük a szívem, és egyszerre vagyok mérges is. spoiler
Megyek is inkább folytatom az olvasást, mert így befejezni… jaj!

Hddorka P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Nem nagy elvárásokkal kezdtem bele a könyvbe. Mondhatni azt kaptam amit vártam vele kapcsolatban. A történet nem volt rossz. Szinte felvonultatta azokat a problémákat, amivel manapság a tiniknek szembe kell nézniük: elvált szülők, szexi mostohatestvér, buli, drog, alkohol, hazugságok.
Edennek ezekkel kell szembe néznie, miután megérkezik a napfényes Santa Barbarara apjához és annak új családjához.
Nem a legtökéletesebb történet, itt-ott kiszámítható, de ugyanakkor élveztem olvasni. Tyler és Eden szerethetőek voltak. Az tetszett, ahogy Tyler fokozatosan nyílik meg és megismerhetjük a kemény felszín alatt lapuló igazi énjét. Ehhez Eden kellett, illetve az, hogy fokozatosan kialakuljon közöttük a szerelem. Az olyan szerelem, ami átsegíti őket minden akadályon…talán majd a folytatásban.

Evika82 P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Egyszerűen nem tudok kevesebb csillagot adni erre a könyvre. Pedig nem tökéletes, vannak hibái, de engem annyira magával ragadott a történet. Nagyon jól esett olvasni, élveztem az olvasás minden percét. :)
Olyan jó, hogy ilyen gyorsan jön a folytatás már előrendelve :), mert itt kattognék rajta hónapokig, hogy hogyan fog folytatódni Tyler és Eden története…

Illatos_Hópehely P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Alap sztoriban kicsit hasonlít a Papír hercegnőre, de mégis más.
Ez nem szippantott be első perctől kezdve.
Kicsit zavart a lányok közönséges stílusa, hogy a bulik nem szólnak másról, csak a piáról, drogról, szexről töménytelen mennyiségben. Tipikus amerikai tinik.
A vége felé éreztem azt, hogy történik valami.
Az elején még azt mondtam, hogy ennyi, nem olvasom a többi részt, de most egy kicsit kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Eden és Tyler kapcsolatából.

1 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika P>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Bármilyen alacsonyan áll is a százaléka,nekem ez akkor is tetszett. :)
Tele van klisével és idegesítő szereplőkkel,de akkor is tetszett és kiváncsi vagyok a folytatásra is. :))
Eden remek döntést hozott a végén,bár én lehet nem kevertem volna bele spoiler. Oke,hogy figyelem elterelés,de szerintem ez spoiler
Tiffany pedig…..ajajajj. A világ tele van ilyen kis spoiler.
Na jó,akkor jöjjön a folytatás. Mikor is?? :D

8 hozzászólás
Magdi1017>!
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

Nekem nem okozott csalódást! Tudom,hogy sablonos,a jó kislány és a rosszfiú ellenségeskedése szépen lassan átvált mindent elsöprő szerelemmé…
Eden L.A.-be utazik az apjához,meg is ismeri az új családját! Ella,a mostoha…a két mostoha kisöccs,na és Tyler…A problémás mostohabáty! Szerencséjére összebarátkozott pár fiatallal,így annyira nincs is elveszve talán az idegen helyen!
Tiffany-t nagyon nem tudtam megszeretni, tipikus Méhkirálynő..Eden apja is csak egy szükséges rossz a történetben!
A többi szereplőt elfogadtam!
Szép lassan bontakozik ki közöttük a szerelem,de vajon ez elég ahhoz,hogy Tyler jó útra térjen? Persze ebben a sztoriban sincs hiány a kínlódásból…
Kellemes kikapcsolódást nyújt, nekem tetszett!


Népszerű idézetek

Cheril>!

A megbocsátást nem elvárni kell, hanem kiérdemelni.

Kapcsolódó szócikkek: megbocsátás
Anda1213>!

-Ne hagyd, hogy túlságosan hiányozzak neked, és akkor gyorsabban telik az idő.

126. oldal

Szyszyyy I>!

Igyekszem mosolyogni, sőt vigyorogni, mert így nem kell magyarázkodnom, miért vagyok mindig olyan komor.
Mindig könnyebb mosolyogni.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eden Munro
Cheril>!

– Nahát! A kedvenc lányom életben van!
A szavai melegséggel töltenek el. Ez az a melegség, amitől az ember önkéntelenül elmosolyodik, akármilyen rossz napja is van. Most még jobban értékelem.
– Anya… – szólok a telefonba, természetesen mosolyogva. – Én vagyok az egyetlen lányod.
– Ezért ilyen könnyű a választás – vág vissza tréfásan.

Kapcsolódó szócikkek: Eden Munro
Cheril>!

A sötét hajú fiúk tényleg sokkal, de sokkal jobbak.

Kapcsolódó szócikkek: Eden Munro
Cheril>!

De a tiltott gyümölcs ellenállhatatlan.
És megéri megízlelni.

Kapcsolódó szócikkek: Eden Munro
namelessev>!

– Tehát mégsem vagy akkora fenegyerek?
– Hát… – A hangja kicsit magasabb a megszokottnál. – Egy igazi kemény
srác elárulná neked, hogy szerelmes a vattacukorba?

Kapcsolódó szócikkek: Eden Munro · Tyler Bruce
beatrix_0823 P>!

Tyler szeme mindig a hangulatát tükrözi. Fakó és világos: sérülékeny és kiszolgáltatott. Normális: öntelt hólyag. Sötét és vibráló: olyan dühös, hogy ölni tudna.

354 .oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tyler Bruce
haligali>!

A vásárlást a lehető legpocsékabb időtöltésnek tartom, hacsak nem egy könyvesbolt polcai között böngészhetek.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eden Munro

A sorozat következő kötete

DIMILY-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Nicola Yoon: Minden, minden
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Ann Brashares: Négyen egy gatyában
Penelope Douglas: Nélküled
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Amy Harmon: Arctalan szerelem