Koko ​és Kiri varázslatos utazásai 14 csillagozás

Erwin Moser: Koko és Kiri varázslatos utazásai

Itt vannak Erwin Moser Álomországának hősei:

Kokó, a görbe orrú medve;
barátnője, Kiri;
a bölcs fehér madár;
a növénybűvölő;
Rico, a rőt sárkány,
nyolc éhes bogár, és még sokan mások.

A varázsernyő és a repülő szőnyeg segítségével sok-sok kalandot élnek át. Megtanulják, hogy a kívánság akkor teljesül, ha sikerül egyszerűen megfogalmazni, ám annál hosszabb idő kell hozzá, hogy teljesüljön…

Erwin Moser varázslatos meséi mindenkit elbűvölnek: kicsit és nagyot egyaránt!

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034469 · Fordította: Nádori Lídia

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Erwin Moser: Koko és Kiri varázslatos utazásai

Kokó és Kiri varázslatos utazásai szám szerint az ötödik Erwin Moser olvasásunk (az újraolvasásokat nem számolva) és stabilan megunhatatlanok a történetei. A hétköznapok pörgése, az óvoda, iskola alapzaja, a sok teendő után valóságos felfrissülés, biztos pont Moser nyugodt, szelíd világa.

A fejezetek Kokó és Kiri aranyos, ártatlan és kivétel nélkül jól végződő kirándulásait örökítik meg. Van, amelyik titkon türelemre (oh yeah!) inti a hallgatóságot, és olyan, ami a veszteség helyett inkább azt hangsúlyozza, hogy a pohár mégiscsak félig teli. Ami nagyon tetszett: szereplői nem bújnak el a felelősség elől. Ha hibáztak nem magyarázkodnak, vagy kenik másra a sarat. Megpróbálják helyrehozni. Ez is olyan szerethető vonásuk, amikkel éles élethelyzetekben előszeretettel példálózom és a hatás nem marad el.
Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/04/10/erwin_moser_koko_es_k…

>!
Honey_Fly P
Erwin Moser: Koko és Kiri varázslatos utazásai

Nagyon vártam az új Erwin Moser könyvet és a négyévesnek is kiesett a kezéből minden amikor meglátta, hogy mit hoztam haza. Azonnal letelepedtünk és az első oldalnál a megszokott moseri békés, barátságos hangulat ölelt körül bennünket. Koko és Kiri kalandjai nem a nyúlfarknyi kategóriába tartoznak, pont olyan hosszúak amit még kényelmes egyhuzamban felolvasni és nem lankad a 4 évesnél ifjabb hallgatóság figyelme sem. Az illusztrációk egyszerűbbek a Csodálatos jóéjtmeséknél, az író régebbi könyveit idézik. A két görbeorrú medve apró varázslatokkal teli kalandjai tényleg olyanok, mint egy puha, színes takaró amit bármikor magunkra terítünk, azonnal biztonságban, otthon érezzük magunkat. Elfogult vagyok az író könyveivel, de ez most megint telitalálat nálunk.

>!
OlvasóMókus
Erwin Moser: Koko és Kiri varázslatos utazásai

Néha annyira kedvet kapok a mesékhez. Amikor telítődöm a felnőtt élet nehézségeivel és gazságaival, akkor iszonyú jól esik meséket vagy gyerekkönyveket olvasni. A Koko és Kiri varázslatos utazásai azon kívül, hogy cuki történet még az illusztrációjával is teljesen elbűvölt.

>!
imma A+P
Erwin Moser: Koko és Kiri varázslatos utazásai

Sajnos Julit (majdnem 4), nem igazán varázsolta el, két mesére sikerült rábeszélnem, aztán azt mondta, vigyük vissza a könyvtárba. Én végigolvastam, de megértem, engem sem győzött meg eléggé.
Ezt a görbe orrú medve dolgot amúgy nem értem. Ez most egy létező dolog? Mert én még nem hallottam róluk, és pont úgy néznek ki, mint a koalák. De ha koalák, akkor ne hívjuk már folyton medvéknek őket. Ha meg kitaláltak, pláne ne nézzenek úgy ki, mint a koalák.


Népszerű idézetek

>!
tbkrisztina P

A kívánságot nem lehet sürgetni. Hagyni kell, hogy magától teljesüljön. Minél jobban sürgetjük, annál később teljesül.

76. oldal

>!
tbkrisztina P

– Te jó ég! – szörnyülködött Kokó. – Tudjátok meg, hogy ez egy repülő szőnyeg! Most aztán hogyan jutunk haza?
– Repülő szőnyeg? – kiáltott fel kórusban a nyolc zöld bogár. Egymásra néztek, és tudták, hogy mind a nyolcan ugyanarra gondolnak. Széttárták a szárnyukat, és zümmögve fölrepültek.
– Nézzétek, mi is tudunk repülni! – szólt az egyikük.
Hát persze, hogy tudtak, miután megettek egy egész repülő szőnyeget!

128. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ida Bohatta: Mesealbum
Uli Brée: Barátom, Gombocska
Mira Lobe: A kicsi én én vagyok
Ida Bohatta: Karácsonynak éjszakáján
Ida Bohatta: Jégmanócskák
Ida Bohatta: Tavasztündérek
Mira Lobe: A kék kenguru
Ida Bohatta: Karácsonyi album
Mira Lobe: Mit talált ki Jani?
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik