A ​tigrisbogár 10 csillagozás

Erwin Moser: A tigrisbogár

A levéltetű elhiteti a kert lakóival, hogy a krumplibogár valójában elvarázsolt indiai tigris. A hangyáknak istene van: barna színű, és bőg, mint a tehén. A ravasz légy pedig egy mese segítségével szabadul ki a pók hálójából.
Aki egyszerre vágyik bűbájos és mókás állatok társaságára, vidám kalandokra, valamint filozófiai mélységű gondolatokra, olvassa Erwin Moser történeteit!

>!
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032663 · Illusztrálta: Erwin Moser

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Erwin Moser: A tigrisbogár

Már hiányoztak egy ideje Erwin Moser történetei, így legújabb kötete a Tigrisbogár…és más történetek hamar főszerepet kapott esti (és nappali) meséléseink idejére. (Bárányhimlő-gondűzőként is remekelt.)

A Fantasztikus jóéjt mesék után azt gondoltam, hogy újra pár oldalas kis történeteket olvasunk majd, ehhez képest most megfordult a kép és szöveg aránya. A legtöbb mese minimum öt oldalas, de van egészen hosszan elbeszélt kaland is. Ha volt is előző olvasásainkban hiányérzetem (az is a saját kíváncsiságomból eredt), akkor most végre alaposan megmerítkezhettünk a moseri világban.
Az új kötet 16 története mind rendkívüli kalandokat átélő állatkákról szól. A gerendában lakó szútól kezdve a szavanna oroszlánján át, a szerelmes természetű ganajtúró bogárig. Moser mindannyiukat különleges, váratlan helyzetekbe helyezi. Itt van például a vad és gőgös oroszlán, aki legutolsó értesüléseink szerint az állatok királya. Azonban egyik állat sem kér a kőszívű oroszlán irányításából, így egy nap nem fogadnak többé szót neki. Az oroszlán tomboló vad dühe közepette találkozik a rókával, aki egy furfangos trükkel eléri, hogy az trónfosztott király (átmenetileg) megvakuljon. A nagyvad és a rosszízű tréfát kiagyaló róka végül egy madárfiókától tanulnak alázatot és szánalmat.
Folytatás itt: http://hintafa.blog.hu/2017/05/18/erwin_moser_tigrisbogar

>!
katen P
Erwin Moser: A tigrisbogár

Nagyon szerettük ezt a mesekönyvet, azon ritkaságok közé tartozik, amit a 3,5 éves épp úgy élvezett mint a 7,5. A hosszuk is épp megfelelő esti mesének, 2-3-at is elolvastunk esténként.
Voltak közte igazi gyöngyszemek is, a Tigrisbogár vagy a Félnyúl pl.személyes szívem csücske…
Maga a könyv is gyönyörű, élvezet kézbe venni.
Ajánlom nagyon, olvassátok!!

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Bálint Ágnes: Mazsola
Mihail Pljackovszkij: A sün, akit meg lehetett simogatni
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Rob Scotton: Russell, a bárány
J. Z. Novák: A tücsök meg a hangyák
Rigó Béla: Vuk
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról…
Mélanie Watt: Cidrimókus barátot szerez