A ​homok titka 6 csillagozás

A titkosszolgálat aktáiból
Erskine Childers: A homok titka

Író politikus, katona, hírszerző és tengerész. Alighanem telhetetlen életfaló és megveszekedett kalandor is. Igazi arcát, igazi szenvedélyeit a világ talán sohasem fogja megismerni. Ám épp azért, mert nevén kívül aligha maradt fenn egyéb, mint egyetlen regénye, „A homok titka”. Könyve, melyet az irodalomtörténet az első modern kémregénynek tekint, a huszadik századi történelem legjelentékenyebb és legfatálisabb politikai és stratégiai fejleményeinek zseniális megsejtése az angol-német ellentét kapcsán, mely a könyv megjelenése után 12 évvel történt. Poroszos precizitással, szinte tanulmányszerűen tárja fel a publikum előtt a szigetország katonai sebezhetőségének okait. Nem csak a közvélemény, a brit katonai vezetés figyelmét is felkeltette.

Eredeti megjelenés éve: 1903

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A krimi gyöngyszemei Alexandra

>!
Alexandra, Pécs, 2007
354 oldal · ISBN: 9633699614 · Fordította: Kovács Lajos

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

vitemerius>!
Erskine Childers: A homok titka

Erskine Childers: A homok titka A titkosszolgálat aktáiból

A könyv kémregénynek álcázott tanulmány a századforduló német és brit haditengerészeti viszonyairól. Sajnos inkább tanulmány, mint kémregény, s ennek az olvashatóság, illetve az élvezhetőség sokszor áldozatul esik. Ettől függetlenül, pontosabban éppen ezért a történészeknek, illetve a hajózás szerelmeseinek nagyon tetszhet.

szelll>!
Erskine Childers: A homok titka

Erskine Childers: A homok titka A titkosszolgálat aktáiból

A krimi gyöngyszemei sorozatban jelent meg, pedig inkább útikönyv, kémregény vagy oktató könyv vitorlázóknak. Rengeteg vitorlás szakkifejezés és térképészeti munka vár a kedves olvasóra. Szárazföldi emberként először érdeklődtem, majd később kicsit besokalltam.
Igazi krimi szál nem található benne, de a kémkedés, kutatás ad némi izgalmat.
Tetszik az író elbeszélő és választékos írásmódja és plusz pont, hogy 11 évvel a háború előtt megértette és fontosnak tartotta felhívni a figyelmet a Német Császárság gondolkodásmódjára és céljaira.

>!
Alexandra, Pécs, 2007
354 oldal · ISBN: 9633699614 · Fordította: Kovács Lajos
csiripelek P>!
Erskine Childers: A homok titka

Erskine Childers: A homok titka A titkosszolgálat aktáiból

Hááát. A nyelvezet tetszett. A hajózás része azt hittem, hogy tetszeni fog, de untam. Azt éreztem, hogy van itt két kisfiú, aki kémeset játszik és itt fontoskodnak meg bújócskáznak meg leskelődnek. Jó, teszem azt, megtudnak valamit. És aztán mi lesz, ír Kis Pista egy levelet a főmuftinak, aki erre megvilágosodik és átszervezi az egész birodalom tengeri stratégiáját? Jó, elvileg ez történt, de nekem olyan hiteltelennek tűnt. Nem tudtam beleélni magam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Flann O'Brien: A harmadik rendőr
Ittzés Laura: Nyolc perc
Jason Matthews: Az árulás palotája
María Dueñas: Öltések közt az idő
Frederick Forsyth: Az ördög alternatívája
Olen Steinhauer: A legközelebbi vészkijárat
Falus György – József Gábor: A Katamarán akció
Frederick Forsyth: Az Odessa-ügyirat
Tom Clancy: Bűntudat nélkül
Mattyasovszky Jenő: Hód és az elárult ügynök