18. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
91. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Ready ​Player One 752 csillagozás

Ernest Cline: Ready Player One Ernest Cline: Ready Player One
Agave Könyvek · 3.780 Ft –25% 2.835 Ft
Book24 · 3.780 Ft –16% 3.175 Ft
Bookline · 3.780 Ft –15% 3.213 Ft
DiBook · 2.480 Ft –25% 1.860 Ft
Book and Walk 2.480 Ft
3.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

2044-et ​írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja.… (tovább)

Eredeti mű: Ernest Cline: Ready Player One (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155522819 · Fordította: Roboz Gábor
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
458 oldal · ISBN: 9786155522826 · Fordította: Roboz Gábor
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
504 oldal · ISBN: 9786155522833 · Fordította: Roboz Gábor

1 további kiadás


Enciklopédia 47

Szereplők népszerűség szerint

Wade Owen Watts · Art3mis · H · James Halliday · Ogden Morrow · Shoto

Helyszínek népszerűség szerint

iskola


Hirdetés

Kedvencelte 296

Most olvassa 37

Várólistára tette 400

Kívánságlistára tette 379

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
Ernest Cline: Ready Player One

Kis mérete ellenére ez a könyv rengeteg meglepetést tartogatott, és teljesen mást, sokkal többet nyújtott, mint gondoltam volna. Nem vagyok kocka, sem geek, sem gamer, de beszippantott ez a hihetetlen alapötlet, az online világ, és a 80-as évek retro-emlékei, az író zseniálisat alkotott! Egyik eddigi olvasmányomhoz sem tudnám hasonlítani, és pont ezért volt nagyon jó, újszerű, kiszámíthatatlan. Wade és Art3mis izgalmas személyiségek, érdekes volt rajtuk keresztül megismerni a valóság, és az OASIS közti különbségeket, párhuzamokat. Azon is elgondolkoztam, én vajon mit tennék a végén, megnyomnám-e egyszer azt a bizonyos nagy piros gombot… egy viszont biztos: nagyon szeretném mozivásznon látni a történetet, szerintem brutáljó film lenne belőle!

12 hozzászólás
>!
Rodwin P
Ernest Cline: Ready Player One

Ez a könyv mondhatni nekem íródott. Kockaság pipa, amit mára azért sikerült levetkőzni, és elhagyni. ’80-as évek elején születtem, és ebben nőttem fel, részemről ez is pipa.
Nem is értem miért halogattam eddig a könyvet, pedig éreztem, hogy tetszeni fog. Egy időutazás volt számomra tele utalással a ’80-as évekre, ilyenkor mindig mosolyogni támadt kedvem. Magam előtt láttam az épp aktuális filmet, zenét, játékot.
Kockaságom a ’90-es évek közepén kezdődött super mario, zelda és donkey kong trióval. Persze volt sok játék, amire szívesen emlékszem vissza, ezeket most nem sorolnám fel.
Évekig nekem is volt egy OASIS-em, Azeroth és a wow világában, nem vagyok rá büszke. :D
Kb úgy csodálkoztam rá mindenre, ahogy Wade és társai. De szívesen gondolok vissza erre az időre, főleg az első pár évre. Remek barátságok születtek miközben próbáltuk legyőzni a gaz Lich kinget és társait.
Manapság már a könyvek birodalma az én OASIS-em. :)
Nagyon jól megírt könyv, és egyben társadalom kritika is, ha a világunkat nézem, ez a jövőben meg is valósulhat…
Szívem szerint kötelező olvasmánnyá is tenném. Cline azt hiszem megírta élete művét.

Nem csak kockáknak, és ’80-as években születetteknek is szívesen ajánlom, mert ezek nélkül is nagyon élvezetes könyv.
Nálam kedvenc is lett, és az évem egyik legjobb olvasása.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155522819 · Fordította: Roboz Gábor
4 hozzászólás
>!
ViveEe P
Ernest Cline: Ready Player One

Ez egy nagyon jó kincsvadász könyv főleg kockáknak, és annak is aki nem az. :)
Nem sűrűn fordul elő, hogy már a könyv eleje is elvarázsol és kedvenccé válik a könyv már akkor. De itt ez történt, nagyon tetszett a világfelépítés, az OASIS-ben rejlő lehetőségek, és Parzival mesélő stílusa is. Szerintem olyan jól meg van írva ez a virtuális világ, hogy elhiszem, hogy ez nem csak egy szemüveg átal a szembe vetített történet. És a történet humora. Imádom. Van benne jó pár olyan elképesztő jelenet, hogy egyfolytában vigyorogtam az abszurditásán. A legnagyobb kedvencem az első kulcs megszerzése: Bemész egy csapdákkal teli labirintusba, és a végére érve találkozol egy élőhalott királlyal, aki sokkal erősebb nálad. Mi történhet egy bármilyen másik könyvben? 1. Ostorodat csattogtatva, és mindenféle nehézfegyverzettel nekirontasz. 2. Übermágikus képességeid és fortélyos gondolkodásod segítségével harcolsz… Nos itt nem ez történik. Hanem valami sokkal királyabb. spoiler
A közepén picit elvesztettem az érdeklődésemet a szerelmi szál, és a lassabb történetvezetés miatt, de ez sem vonta le a könyv élvezeti értékét, mert a vége megintcsak nagyon jó lett. Nagyon okos a főszereplő, és emberséges. Tetszik a barátság vonal, az összefogás a közös ellenség ellen, és a végkifejletben kimondott jó tanács.
Igaz, hogy töredékét ismerem azoknak a popkult dolgoknak, amiket megnevez a könyv, de én így is nagyon szerettem. :) Ajánlom elolvasásra. :)

6 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Ernest Cline: Ready Player One

Ha belegondolok, hogy a fiam 2 évig könyörgött, hogy olvassam el! Tényleg nagyon jó a könyv, pedig a számítógépes játékok nem az én világom. Szerencsére van azokon kívül is történet. Akik nem profik a számítógépes játékokból, vagy az idősebbek, mint én, jókat nosztalgiázhatnak a ’80-as évek filmjeiből. Nagyon izgalmas a cselekmény, bár a legtöbb kaland a virtuális térben történik. Hát elég szomorú, hogy erre tart a világ, de amit az író felvázolt, akár meg is történhetne 2045-ben. Leszámítva a különc milliárdos hagyatékát. A végtől egy picit többet vártam, pl. a gonosz 6-os vezér kapcsán. spoiler

7 hozzászólás
>!
Szami81
Ernest Cline: Ready Player One

Hogy én hogy utáltam olvasni az elején! Vért izzadtam vele, többször majdnem félbehagytam. Az járt a fejemben, hogy miért is akarok végigolvasni egy olyan könyvet, ami arról szól, hogy néhány kocka többszáz oldalon át számítógépes játékokat játszik egy virtuális valóságban??

Aztán a felénél elkezdett érdekelni, egyre jobban izgultam, a végére pedig akkora 5* lett, hogy nem fér be az ajtón!

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Ernest Cline: Ready Player One

Hát ez valami csúcsszuper, cool, király, egyszóval: fenomenális volt! Tényleg csak ilyen szavak jutnak eszembe most, hogy elolvastam! ;-))) Azt hiszem, kijelenthetem, hogy én megtaláltam a legjobb könyvet, amit 2015-ben olvastam. Ami azért is furcsa, mert én az az emberke vagyok, aki a romantikus/erotikus könyvekért van oda, és aki a számítógépes játékok világát messzire kerüli. Erre tessék, jön ez a könyv és én teljesen oda meg vissza vagyok! :D Hatalmas kedvenc lett, és holnap már a kezemben is tarthatom, szagolhatom, lapozgathatom, mert természetesen megrendeltem, mert ez a KÖNYV ott kell hogy csücsüljön a könyvespolcomon. ;-)
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a nem mindennapi történeteket, még annak is, aki nem szereti a számítógépes játékok világát, mert ebben a könyvben még ez a világ is mérhetetlenül sokszínű és persze annak is, aki egy kis romantikára vágyik, mert még azt is megkapja. ;-)
WOW! Nagyon sokszor használom ez a felkiáltó szót, de most már különösen kedves lett a számomra! Z! Felülmúlhatatlan vagy! ;-)
Ohhh, 2017!! Hol vagy már??? :D

"…néha, bármennyire is rémisztő és fájdalmas, a valóság az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk.
És a valóság valós.
….
Ha lehetőséged van a boldogságra a valóságban, akkor élj vele."

9 hozzászólás
>!
Tinte IP
Ernest Cline: Ready Player One

Kiderült, hogy én nem is vagyok akkora kocka, mint gondoltam. Legalábbis nem abban az értelemben, amit a könyv felvázol. Ellenben tetszett, és jó volt olvasni :D

>!
popKORN0725
Ernest Cline: Ready Player One

Oh egek, sir a lelkem, hogy ezt a konyvet nem hamarabb olvastam.
Eszmeletlenul jo volt, meg akkor is, ha az eleje egy kicsit laposra sikeredett, de a kesobbiekben mindezert karpotolt a cselekmeny es az aprolekosan felepitett erdekes vilag, es meg a karakterekben is volt kraft. Nehol komolyan elgondolkoztam, mert egy kicsit visszahozott egy regebbi elfeledett korszakombol. Varom a filmet, kivancsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebbol ^^

1 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Ernest Cline: Ready Player One

Nem gondoltam volna, hogy engem ez az egész ennyire leköt majd, de tényleg roppant jó könyv. Mert hiába nem izgatnak a számítógépes játékok, meg a 80-as évek fíling se jött át annyira, mint vártam, lehetett volna kidolgozottabb a disztópikus világ is, de mégis nagyon olvasmányos, izgalmas és kellően érzelmes volt ahhoz, hogy szeretni tudjam. Remek munka, és várom a filmet.

8 hozzászólás
>!
Blissenobiarella
Ernest Cline: Ready Player One

Legszívesebben SIKÍTANÉK, annyira jó ez a könyv!
De mivel ez az oldal erre nem ad lehetőséget, meg kell próbálnom kulturált formában előadni a véleményemet.

Végre, VÉGRE egy olyan könyv, ami igazán a mai fiataloknak íródott, és sci-fi. Ja, meg NEKEM íródott! A sci-fi vonalon ugyan nem rugaszkodik el túlságosan, de azért határozottan ebbe a műfajba sorolható. Hogy miért mondom, hogy igazán a mostani fiataloknak szól? Mert a mai tizen-huszonévesek azok, akik megakadás nélkül el tudnak olvasni egy olyan könyvet, amiben hemzsegnek az olyan kifejezések, mint avatár, szkin, loopol, kimaxol, TP, stb. Persze a szerző/kiadó (nem tudom, kinek köszönhető) volt olyan jó fej, és azért betett a könyv utolsó lapjaira egy „fogalomtárat”, ami igazán jól jöhet azoknak, akik nincsenek annyira otthon a gamer, a kocka világban.
De ez a könyv nem csak ennyi. Egy zseniálisan megszerkesztett történet, szuper karakterekkel, izgalmas cselekménnyel, és a végén egy icipici, elejtett, de azért talán számunkra is fontos mondanivalóval. Egyszerűen beszippant. Magam is úgy éreztem olvasás közben, hogy feltettem egy vizort, és átkerültem az OASIS világába. Mialatt olvastam a könyvet, többször annyira elmerültem benne, hogy a tömegközlekedésről épp, hogy időben még leszálltam, pedig ilyet nagyon rég nem csináltam már!

Jómagam nem vagyok gamer, és soha nem is voltam. Nem idegen azonban tőlem a számítógépes játékok, és a szerepjátékok világa, bár sosem foglalkoztam egyikkel sem behatóan. (A Kaland-Játék-Kockázat könyvekig jutottam ebben, de azokat faltam, mígnem kívülről tudtam az összeset, ami megvolt a bátyám polcán – megj. ezt a könyvet meg kell vennem neki!!) Ismeretségi körömben kifejezetten kockának számítok, de ennek az oka más hobbim: a horror- és sci-fi filmek. Az utóbbi években gyakorlatilag minden egyes horrorfilmet megnézek, amivel szembetalálom magam, és bár Almanachom nincs, de van egy listám nekem is, ami alapján keresem is őket. Az első némafilmektől a maiakig, jöhet bármi. (persze különös figyelmet fordítok a ’70-es, ’80-as évekre) A barátaim tök ufónak tartanak ezért, azt hallgatom, hogy
„Hogy képes egy nő akár egyszer is megnézni a Majmok bolygóját, nemhogy tízszer?!”
(Amúgy az egyik legnagyobb kedvencem)
Filmek, és zene szempontjából is a gyengém a ’80-as évek egyébként, amit aztán rendesen kiveséznek ebben a könyvben. Többen is szenvedünk otthon ebben a mániában, úgyhogy a zenés részeket mindig felolvastam, amire rendszerint egy eldalolt refrén volt a válasz.
Szóval… nagyon kaotikus egy értékelésnek érzem most ezt (remélem, halljátok, ahogy sikítok) de nagyjából ezt nyújtotta nekem a Ready Player One. Egyszerűen teljesen elvarázsolt, és IMÁDTAM és KEDVENC.
Aki egy kicsit is kiigazodik a szerepjátékok és a számítógépek világában, szeretni fogja. Szívből ajánlom!

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
katacita IP

Onnan tudod, hogy teljesen tönkrevágtad az életedet, hogy az egész világod egy szarkupaccá válik, és az egyetlen személy, aki szóba áll veled, a számítógépes rendszered mesterséges intelligenciája.

325. oldal

>!
katacita IP

Úgyhogy kikapcsoltam az ébresztőm szundi funkcióját, és inkább beállítottam a számítógépemet, hogy a Wham „Wake Me Up Before You Go Go” című slágerét bömböltesse ébresztő gyanánt. Lényem összes sejtjével gyűlöltem ezt a számot, és csak akkor tudtam elnémítani, ha felkeltem.

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wham!: Wake Me Up Before You Go-Go
8 hozzászólás
>!
Bori_L 

Parzival: Miért feltételezed, hogy férfi vagyok?
Art3mis: Ne szórakozz már. Nyilvánvaló. Folyamatosan fiúvibrálás jön belőled.
Parzival: Fiúvibrálás: Ezt hogy érted? Férfiasak a mondatszerkezeteim, vagy mi?

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Art3mis · Wade Owen Watts
>!
Irasalgor

Sok nyest még azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán nő-e, bár én nem tartoztam közéjük. Valószínűleg azért, mert képtelen lettem volna elviselni a tudatot, hogy a lány, aki teljesen elcsavarta a fejem, valójában egy Chuck nevű középkorú fazon, akinek szőrös a háta és kopaszodik.

56. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Art3mis
2 hozzászólás
>!
Irasalgor

Akkor értettem meg, hogy néha, bármennyire is rémisztő és fájdalmas, a valóság az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk.

492. oldal, 38. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday · valóság
1 hozzászólás
>!
dr_Eminens

Nem tudom, ti talán máshogy éltétek meg ezt az egészet. De nekem emberi lényként felnőni a Föld nevű bolygón a huszonegyedik században elég nagy szívás volt.

25. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Wade Owen Watts
>!
tenczerszofi

Embernek lenni az idő nagy részében szívás. Egyedül a számítógépes játékok teszik elviselhetővé az életet.
[Anorak Almanachja, 91. fejezet, 1-2. bekezdés]

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday
>!
tomanek

Ha a kutatásomról volt szó, soha nem kerestem kiskapukat. Először is végigmentem a nyestek számára ajánlott olvasmánylista összes tételén. Douglas Adams. Kurt Vonnegut. Neal Stephenson. Richard K. Morgan. Stephen King. Orson Scott Card. Terry Pratchett. Terry Brooks. Bester, Bradbury, Haldeman, Heinlein, Tolkien, Vance, Gibson, Gaiman, Scalzi, Zelazny. Elolvastam Halliday összes kedvenc szerzőjének minden egyes könyvét.
De nem álltam meg itt.

92. oldal, 6. fejezet (Agave, 2012)

>!
psn

– (…) Ha lehetőséged van a boldogságra a valóságban, akkor élj vele.

493. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Neal Stephenson: Snow Crash
Iain M. Banks: Közelkép
Jeff Noon: Vurt
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Veronica Roth: A hűséges
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ann Aguirre: Helyőrség
J. L. Armentrout: Origin
Mitch Albom: Az Idő Ura