16. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
86. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Ready ​Player One 677 csillagozás

Ernest Cline: Ready Player One Ernest Cline: Ready Player One
Agave Könyvek · 2.980 Ft –25% 2.235 Ft
Scifimarket.hu · 3.780 Ft –15% 3.209 Ft
Bookline · 3.780 Ft –15% 3.213 Ft
Régikönyvek.hu · 3.780 Ft –15% 3.213 Ft
Könyvtár

2044-et ​írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja.… (tovább)

Eredeti mű: Ernest Cline: Ready Player One (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155522819 · Fordította: Roboz Gábor
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
ISBN: 9786155522826 · Fordította: Roboz Gábor
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
ISBN: 9786155522833 · Fordította: Roboz Gábor

1 további kiadás


Enciklopédia 50

Szereplők népszerűség szerint

Wade Owen Watts · Art3mis · H · James Halliday · Ogden Morrow · Shoto

Helyszínek népszerűség szerint

iskola


Hirdetés

Kedvencelte 265

Most olvassa 47

Várólistára tette 382

Kívánságlistára tette 367

Kölcsönkérné 17

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★☆ Eladó
Icur_picur könyve Ernest Cline: Ready Player One
>!
3.000 Ft ★★★★★ Eladó
Hancz_Ákos könyve Ernest Cline: Ready Player One

Kiemelt értékelések

+
>!
Lanore P
Ernest Cline: Ready Player One

Kis mérete ellenére ez a könyv rengeteg meglepetést tartogatott, és teljesen mást, sokkal többet nyújtott, mint gondoltam volna. Nem vagyok kocka, sem geek, sem gamer, de beszippantott ez a hihetetlen alapötlet, az online világ, és a 80-as évek retro-emlékei, az író zseniálisat alkotott! Egyik eddigi olvasmányomhoz sem tudnám hasonlítani, és pont ezért volt nagyon jó, újszerű, kiszámíthatatlan. Wade és Art3mis izgalmas személyiségek, érdekes volt rajtuk keresztül megismerni a valóság, és az OASIS közti különbségeket, párhuzamokat. Azon is elgondolkoztam, én vajon mit tennék a végén, megnyomnám-e egyszer azt a bizonyos nagy piros gombot… egy viszont biztos: nagyon szeretném mozivásznon látni a történetet, szerintem brutáljó film lenne belőle!

12 hozzászólás
+
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Ernest Cline: Ready Player One

Ha belegondolok, hogy a fiam 2 évig könyörgött, hogy olvassam el! Tényleg nagyon jó a könyv, pedig a számítógépes játékok nem az én világom. Szerencsére van azokon kívül is történet. Akik nem profik a számítógépes játékokból, vagy az idősebbek, mint én, jókat nosztalgiázhatnak a ’80-as évek filmjeiből. Nagyon izgalmas a cselekmény, bár a legtöbb kaland a virtuális térben történik. Hát elég szomorú, hogy erre tart a világ, de amit az író felvázolt, akár meg is történhetne 2045-ben. Leszámítva a különc milliárdos hagyatékát. A végtől egy picit többet vártam, pl. a gonosz 6-os vezér kapcsán. spoiler

7 hozzászólás
+
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Ernest Cline: Ready Player One

Hát ez valami csúcsszuper, cool, király, egyszóval: fenomenális volt! Tényleg csak ilyen szavak jutnak eszembe most, hogy elolvastam! ;-))) Azt hiszem, kijelenthetem, hogy én megtaláltam a legjobb könyvet, amit 2015-ben olvastam. Ami azért is furcsa, mert én az az emberke vagyok, aki a romantikus/erotikus könyvekért van oda, és aki a számítógépes játékok világát messzire kerüli. Erre tessék, jön ez a könyv és én teljesen oda meg vissza vagyok! :D Hatalmas kedvenc lett, és holnap már a kezemben is tarthatom, szagolhatom, lapozgathatom, mert természetesen megrendeltem, mert ez a KÖNYV ott kell hogy csücsüljön a könyvespolcomon. ;-)
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a nem mindennapi történeteket, még annak is, aki nem szereti a számítógépes játékok világát, mert ebben a könyvben még ez a világ is mérhetetlenül sokszínű és persze annak is, aki egy kis romantikára vágyik, mert még azt is megkapja. ;-)
WOW! Nagyon sokszor használom ez a felkiáltó szót, de most már különösen kedves lett a számomra! Z! Felülmúlhatatlan vagy! ;-)
Ohhh, 2017!! Hol vagy már??? :D

"…néha, bármennyire is rémisztő és fájdalmas, a valóság az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk.
És a valóság valós.
….
Ha lehetőséged van a boldogságra a valóságban, akkor élj vele."

9 hozzászólás
+
>!
popKORN0725
Ernest Cline: Ready Player One

Oh egek, sir a lelkem, hogy ezt a konyvet nem hamarabb olvastam.
Eszmeletlenul jo volt, meg akkor is, ha az eleje egy kicsit laposra sikeredett, de a kesobbiekben mindezert karpotolt a cselekmeny es az aprolekosan felepitett erdekes vilag, es meg a karakterekben is volt kraft. Nehol komolyan elgondolkoztam, mert egy kicsit visszahozott egy regebbi elfeledett korszakombol. Varom a filmet, kivancsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebbol ^^

1 hozzászólás
+
>!
meseanyu MP
Ernest Cline: Ready Player One

Nem gondoltam volna, hogy engem ez az egész ennyire leköt majd, de tényleg roppant jó könyv. Mert hiába nem izgatnak a számítógépes játékok, meg a 80-as évek fíling se jött át annyira, mint vártam, lehetett volna kidolgozottabb a disztópikus világ is, de mégis nagyon olvasmányos, izgalmas és kellően érzelmes volt ahhoz, hogy szeretni tudjam. Remek munka, és várom a filmet.

8 hozzászólás
+
>!
Tinte IP
Ernest Cline: Ready Player One

Kiderült, hogy én nem is vagyok akkora kocka, mint gondoltam. Legalábbis nem abban az értelemben, amit a könyv felvázol. Ellenben tetszett, és jó volt olvasni :D

+
>!
Blissenobiarella
Ernest Cline: Ready Player One

Legszívesebben SIKÍTANÉK, annyira jó ez a könyv!
De mivel ez az oldal erre nem ad lehetőséget, meg kell próbálnom kulturált formában előadni a véleményemet.

Végre, VÉGRE egy olyan könyv, ami igazán a mai fiataloknak íródott, és sci-fi. Ja, meg NEKEM íródott! A sci-fi vonalon ugyan nem rugaszkodik el túlságosan, de azért határozottan ebbe a műfajba sorolható. Hogy miért mondom, hogy igazán a mostani fiataloknak szól? Mert a mai tizen-huszonévesek azok, akik megakadás nélkül el tudnak olvasni egy olyan könyvet, amiben hemzsegnek az olyan kifejezések, mint avatár, szkin, loopol, kimaxol, TP, stb. Persze a szerző/kiadó (nem tudom, kinek köszönhető) volt olyan jó fej, és azért betett a könyv utolsó lapjaira egy „fogalomtárat”, ami igazán jól jöhet azoknak, akik nincsenek annyira otthon a gamer, a kocka világban.
De ez a könyv nem csak ennyi. Egy zseniálisan megszerkesztett történet, szuper karakterekkel, izgalmas cselekménnyel, és a végén egy icipici, elejtett, de azért talán számunkra is fontos mondanivalóval. Egyszerűen beszippant. Magam is úgy éreztem olvasás közben, hogy feltettem egy vizort, és átkerültem az OASIS világába. Mialatt olvastam a könyvet, többször annyira elmerültem benne, hogy a tömegközlekedésről épp, hogy időben még leszálltam, pedig ilyet nagyon rég nem csináltam már!

Jómagam nem vagyok gamer, és soha nem is voltam. Nem idegen azonban tőlem a számítógépes játékok, és a szerepjátékok világa, bár sosem foglalkoztam egyikkel sem behatóan. (A Kaland-Játék-Kockázat könyvekig jutottam ebben, de azokat faltam, mígnem kívülről tudtam az összeset, ami megvolt a bátyám polcán – megj. ezt a könyvet meg kell vennem neki!!) Ismeretségi körömben kifejezetten kockának számítok, de ennek az oka más hobbim: a horror- és sci-fi filmek. Az utóbbi években gyakorlatilag minden egyes horrorfilmet megnézek, amivel szembetalálom magam, és bár Almanachom nincs, de van egy listám nekem is, ami alapján keresem is őket. Az első némafilmektől a maiakig, jöhet bármi. (persze különös figyelmet fordítok a ’70-es, ’80-as évekre) A barátaim tök ufónak tartanak ezért, azt hallgatom, hogy
„Hogy képes egy nő akár egyszer is megnézni a Majmok bolygóját, nemhogy tízszer?!”
(Amúgy az egyik legnagyobb kedvencem)
Filmek, és zene szempontjából is a gyengém a ’80-as évek egyébként, amit aztán rendesen kiveséznek ebben a könyvben. Többen is szenvedünk otthon ebben a mániában, úgyhogy a zenés részeket mindig felolvastam, amire rendszerint egy eldalolt refrén volt a válasz.
Szóval… nagyon kaotikus egy értékelésnek érzem most ezt (remélem, halljátok, ahogy sikítok) de nagyjából ezt nyújtotta nekem a Ready Player One. Egyszerűen teljesen elvarázsolt, és IMÁDTAM és KEDVENC.
Aki egy kicsit is kiigazodik a szerepjátékok és a számítógépek világában, szeretni fogja. Szívből ajánlom!

10 hozzászólás
+
>!
zamil
Ernest Cline: Ready Player One

Ha a 70-es évekbe születtél, a 80-as években megfogott a számítástechnika, és a 90-es években meghatározó szerepe volt az életedben a karakterlapnak, akkor ez a könyv neked íródott.
Érdekes a könyv, mert a cselekmény inkább az ifjúságnak szól, de a kor amit felidéz az egy másik generációról szól, akik most már a három X után járnak.
Nagyon jól beültette a jövőbe az író, a múltat (a gyerekkorát), amiből egy egyedülálló regény lett.
Szívesen olvasnék még az Oasisról, de úgy érzem, hogy nehéz lenne folytatni, és nem váltaná ki azt a hatást ami a regény erőssége lett.
Nekem egy időutazás volt, tele 8 bites játékokkal, rég elfeledett zenékkel. Olyan emlékek jöttek elő, amikre szívesen emlékszem.
Nagyon jól szórakoztam, biztos újraolvasom még.

+
>!
Kkatja P
Ernest Cline: Ready Player One

Hogy azt az OASIS-ban rekedt avatárját nekije, ez aztán spoiler jó kis nyestpárbaj volt!

Rég olvastam ennyire pörgős, jól felépített és magával ragadó sci-fit (jó tudom, kinek mihez képest). Látszik Ernesten, hogy igazi kocka módjára élvezettel éli újra és mászik bele a 80-as évekbe és remekül elénk tolja mindezen összeszedett tudásmorzsáit, hogy csak tátott szájjal kajálhatjuk és csapkodhatjuk a homlokunk, hogy jé tényleg, ez is, meg az is volt, hmm, tök jó, szuper, zsírkirály és testvérei érzések hullámoztak át rajtam folyamatosan, a nosztalgia faktor tényleg a maximumon járt, bár közel sem ismertem mindent, amit megemlít.
Jó persze a történet vége kicsit kiszámítható, de ettől függetlenül nagyon is élvezhető és tudtam drukkolni a srácoknak az OASIS-on belül és kívül is, bár nem tudnám elképzelni, hogy valaki, aki ennyire függő egy ilyen „drogtól”, az használná a Piros gombot spoiler.

Nem tudom, milyen lenne ilyen világban élni, jó lenne minden kétséget kizárólag azt mondhatnám, hogy igen, én ki tudnám kapcsolni magamat belőle, de egy ilyen elsivárosodott külső világnál lazán megértem, hogy egy ennyire pöpec virtuális még mindig sokkal jobb megoldás. De a mai körülmények között nem látom ennek értelmét sem különösebb értékét, hacsak nem mozgássérült valaki vagy egyéb okok miatt nem tud részt venni a való világban, mert ez itt még nem AZ a világ, amiben nem kell részt vennünk! MOST még a kezünkben van a jövőnk és a döntéseinket múlik, hogy ilyen lesz-e vagy megmarad külsőleg is élhetőnek.

Szívesen olvasnék ilyet a 90-es majd az ezredfordulós évekről is, de amint látom Ernest az következő könyvében is megmarad a biztos tudásánál és 80-as évek mániájánál, de nem baj, jöhet! Meg a filmre is nagyon kíváncsi leszek, mit sikerül majd kihozni belőle Spielberg papának! :)

1 hozzászólás
+
>!
Gorkie P
Ernest Cline: Ready Player One

Amikor rátaláltam erre a könyvre biztos voltam benne, hogy tetszeni fog.
Régebben sokat játszottam online játékokon és érdekel is a téma. Nem vagyok egy nagy számítógépzseni, de szeretem az ilyen világokban játszódó történeteket.
Sajnos ez a könyv viszont nem igazán tetszett.
Az első 100 oldallal küzdöttem napokig. Mindent csináltam, csak ne kelljen olvasni. Nem sokon múlt, hogy félbe hagyjam. Bár a történet érdekesnek indult, borzasztóan untam a rengeteg leírást. Elismerem az Író fantáziáját, alaposságát. Egy rendesen kidolgozott világot teremtett, nagyon sok létező információval. Mégis a nagy részét száraz szövegnek éreztem. Egyáltalán nem tudott megfogni.
Halliday életrajza nagy mélypont volt már számomra. Bevallom végig se olvastam rendesen.
A filmek, játékok egy része számomra ismeretlen volt, így nem is értettem az utalásokat. Ez persze nem a könyv hibája, mégis zavart.
Azt se mondhatnám, hogy megkedveltem volna a szereplőket.
A főtörténet viszont érdekes volt és amikor keresték a kulcsokat, kapukat az tetszett. A végére is beindultak az események. Az utolsó kb 80 oldalba sikerült elmerülnöm.
Egy kicsit elszomorodtam, mert nagyon bíztam ebben a könyvben. :(
Már megint én vagyok az, akinek nem tetszik egy nagysikerű könyv… :'(

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155522819 · Fordította: Roboz Gábor
23 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
katacita I

Onnan tudod, hogy teljesen tönkrevágtad az életedet, hogy az egész világod egy szarkupaccá válik, és az egyetlen személy, aki szóba áll veled, a számítógépes rendszered mesterséges intelligenciája.

325. oldal

+
>!
katacita I

Úgyhogy kikapcsoltam az ébresztőm szundi funkcióját, és inkább beállítottam a számítógépemet, hogy a Wham „Wake Me Up Before You Go Go” című slágerét bömböltesse ébresztő gyanánt. Lényem összes sejtjével gyűlöltem ezt a számot, és csak akkor tudtam elnémítani, ha felkeltem.

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wham!: Wake Me Up Before You Go-Go
8 hozzászólás
+
>!
Irasalgor

Sok nyest még azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán nő-e, bár én nem tartoztam közéjük. Valószínűleg azért, mert képtelen lettem volna elviselni a tudatot, hogy a lány, aki teljesen elcsavarta a fejem, valójában egy Chuck nevű középkorú fazon, akinek szőrös a háta és kopaszodik.

56. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Art3mis
2 hozzászólás
+
>!
Irasalgor

Akkor értettem meg, hogy néha, bármennyire is rémisztő és fájdalmas, a valóság az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk.

492. oldal, 38. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday · valóság
1 hozzászólás
+
>!
Bori_L

Parzival: Miért feltételezed, hogy férfi vagyok?
Art3mis: Ne szórakozz már. Nyilvánvaló. Folyamatosan fiúvibrálás jön belőled.
Parzival: Fiúvibrálás: Ezt hogy érted? Férfiasak a mondatszerkezeteim, vagy mi?

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Art3mis · Wade Owen Watts
++
>!
tomanek

Ha a kutatásomról volt szó, soha nem kerestem kiskapukat. Először is végigmentem a nyestek számára ajánlott olvasmánylista összes tételén. Douglas Adams. Kurt Vonnegut. Neal Stephenson. Richard K. Morgan. Stephen King. Orson Scott Card. Terry Pratchett. Terry Brooks. Bester, Bradbury, Haldeman, Heinlein, Tolkien, Vance, Gibson, Gaiman, Scalzi, Zelazny. Elolvastam Halliday összes kedvenc szerzőjének minden egyes könyvét.
De nem álltam meg itt.

92. oldal, 6. fejezet (Agave, 2012)

+
>!
dr_Eminens

Nem tudom, ti talán máshogy éltétek meg ezt az egészet. De nekem emberi lényként felnőni a Föld nevű bolygón a huszonegyedik században elég nagy szívás volt.

25. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Wade Owen Watts
+
>!
psn

– (…) Ha lehetőséged van a boldogságra a valóságban, akkor élj vele.

493. oldal

+
>!
DoreenDelevigne P

Nincs se Télapó, se Húsvéti Nyuszi. Ezek is kitalációk. Bocs, kölyök. Szokd meg.

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Neal Stephenson: Snow Crash
Iain M. Banks: Közelkép
Jeff Noon: Vurt
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Veronica Roth: A hűséges
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ann Aguirre: Helyőrség
J. L. Armentrout: Origin
Mitch Albom: Az Idő Ura