Érints ​meg! 75 csillagozás

…lelki cseppek hétköznapokra!
Érints meg!

Szerelemfalatkák, lelki cseppek hétköznapokra!

Mit tennél, ha mindig ott éreznéd a bőrödön a lelki társad fizikai sérülését,
és minden életben hozzá vezetne az utad?
Vagy ha boszorkányként el tudnád lopni a húgod arcát?
Milyen érzés lehet szoborként beleszeretni egy élőbe?
Vágytál már méhek közé az első randin, álmodoztál a szerelemről francia utcákon?
Milyen színű lehet a hiány, a szerelem, a vágy?
Tizenhét novella, tizenhét szívdobogtató történet!
A szerelem sokféle: néha érzéki és szenvedélyes, máskor derűs, gyakran keserédes, de mindenképpen csodálatos.
Az antológia első fele a fantázia világába kalauzol el, míg a második fele a valóságban mutatja be, milyen lenyűgöző, ha valaki elrabolja a szíved.
Az Érints meg! pályázat tizenkét nyertes írása.
A kötetet tovább gazdagítják On Sai, Helena Silence, Kemese Fanni, , Róbert Katalin és Rácz-Stefán Tibor novellái.

Engedj a csábítás bűvöletének!

Eredeti megjelenés éve: 2017

A művek szerzői: On Sai, Helena Silence, Kemese Fanni, Róbert Katalin, Rácz-Stefán Tibor, Sebestyén Kinga, Nyírő Szabina, V. K. Bellone, Csikász Luca, Kiscsatári Zsófia, Eszes Rita, Istók Anna, Novák Vica, Itvás Éva, Miklóssy Niki, Nagy Roxána, Misz Anna

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572831 · Illusztrálta: László Maya

Kedvencelte 6

Most olvassa 16

Várólistára tette 98

Kívánságlistára tette 144

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Szücsi
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

A könyv boritoján látható apró szöveg valoban igaz. Ezek a kis tortenetek tenyleg lelki cseppek a szomoru es unalmas hetkoznapokra. Mindegyik novella egyedi es gyönyörű. Orom volt oket olvasni.
Engem megerintett. Na és téged?

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

17 igazán szeretnivaló történet, melyek számtalan alkalommal mosolyt csaltak az arcomra és mélyen megérintettek.

2 hozzászólás
>!
Beatrice8
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Imádtam! Egybe nem lenne fair értékelni ezért külön-külön fogom. Egyébként az egészet nézve fantasztikus.
(…)
Ajánlom bátran mindenkinek, aki szereti a romantikát. Összességében azt hiszem egy kedvencelést is kaphat tőlem egyes történetek hibái ellenére is.
Hosszabban: https://molybirodalom.blogspot.hu/2018/04/erints-meg-le…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572831 · Illusztrálta: László Maya
1 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Egyik-másik írás ugyan kevésbé lopta bele magát a szívembe, de még így is találtam kedvenceket, amiket biztos, hogy újra és újra el fogok olvasni.
Olyan kötet, aminek bérelt helye lesz az éjjeliszekrényemen, hogyha egy kis szeretetre, „lelki cseppekre” vágyom a mindennapok monotonitásában, fellapozhassam és elmélyedhessek a történetekben.
Napi egy-két novella olvasását ajánlom, életkedvetlenség, szomorúság ellen, szeretetéhség csökkentése céljából.

>!
Molymacska P
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

A kötetről
Nagyon örültem, mikor megjelent ez a kötet, mert ez azt jelenti, hogy valakiket már érdekel a kispróza, az a fajta novella irodalom, amelyet nagyon sokszor lebecsülnek az emberek. Én csak remélni tudom, hogy jól fogyott (vagy legalább megfelelően) hiszen most decemberben is érkezik egy novelláskötet, amit nagyon várok már :)
A kötet szépsége (mint az On Sai és Böszörményi kötetnél is) nem csak az, hogy a novellák előtt helyet kap egy grafika, hanem az oldalszámok mellett is van kisebb díszítőmotívum is. A novellák előtti grafikák néha túlságosan mások voltak, int amit én vártam volna, néhol úgy éreztem, egy más képpel sokkal jobban ki lehetett volna fejezni a novella lényegét, értelmét. Ettől függetlenül nagyon szép alkotásokat láthatunk, külön kiemelném On Sai novellája előtt a raszta srácot, aki borzasztóan hasonlít az egyik kedvenc mangakarakteremre és emiatt a szívem mélyére hatolt.
A novellák sokban hasonlítottak egymáshoz, nagyon sok történet dolgozta fel az idő jótékony hatását, amikor észrevétlenül lesz szerelmes az egyik fél. Ez nem volt rossz, bár számomra furcsa volt, milyen sok ilyen történetet található a kötetben.
A két rész (A fantázia szárnyain és Életed életem) jó, hogy elkülönült, de néhol itt is furcsa érzésem volt. A fantázia szárnyain részben azt hittem, alapvetően fantasy novellák fognak várni, de több disztópikus történet is várt. Ez sem volt feltétlen rossz, bár én nagyon másra számítottam (és talán egy-két kivételen kívül nem kaptam meg azt a vagány fantasy novellát, amit vártam) ((illetve kicsit meg vagyok illetődve Helene Silenc novelláján, spoiler
Alant pedig a novellákról essék szó egyenként is:

On Sai: Utálom a hétfőt
Borzasztóan rossz érzés volt egy ilyen erős novellával indítani, mert On Sai stílusát azért valljuk be, nehéz megugrani. Ellenben ahogy belefogtam, ezt a szintet vártam el, és sajnos nem mindig kaptam meg.
A történetet imádtam spoiler a szerelmi szál, ami nem is igazán volt szerelmi, egyszerűen levett a lábamról. Nagyon tetszettek a könyvmolyos utalások, illetve a felzárkózás kérdésköre, amit fejteget a novella (és rájöttem, hogy én is kezdtek lemaradni. Egy kicsit)
A karakterek iszonyatosan szexisek voltak, és a főszereplő raszta hajú. Atyaúristen!

Sebestyén Kinga: Azok akik vagyunk
Az első nagy megdöbbenésem, hiszen disztopikus környezetet kaptunk. Nem volt rossz, de másra számítottam, főleg a történetben. A Hazugok számomra (lehet rosszul értelmeztem) de egyfajta kémek, és én vártam volna a történetben spoiler hogy legyen egy kis akció, egy kis vagány kémregény átütés, de sajnos ez nem volt meg.
Azt is hiányoltam, hogy az érzelmeket a végén nem fejti ki teljesen, mert a cím így értelmet nyert, de mégis hiányérzetem volt a végén. Ettől függetlenül imádtam olvasni, csak teljesen más dolgokra számítottam, ezért volt picit csalódás.

Nyíró Szabina: Kristálykastély
Ennyire egyedi történetre vártam mindig az ilyen kötetekben és nagyon örültem, hogy ezt megkaptam. Az, hogy a főszereplő egy szökőkút, és az ő életét, és érzelmeit követhetjük végig, borzasztóan izgalmas, és rengeteg réteg feszül egymásnak a novellában, amit az olvasó egyenként hánthat le olvasás közben.
Borzasztóan szép leírásokat olvashatunk, amik megelevenednek a szemem előtt. Szívesen olvasnék még az írónőtől hasonló novellákat.

Róbert Katalin: Holdvilág piknik
Vámpír és vérfarkasok közötti szerelem, miközben a főszereplő meg akarja győzni apját a gyors kaja negatív oldaláról és a vadászat fontosságáról. A történet talán csakennyi, de Róbert Katalin stílusa is olyan, ami szinte mondatról-mondatra megnevetett. A novella olvasása után én is elmajszoltam egy salátát, csak hogy úgy tűnjön én is egészségesen élek (nem. Ahogy Sebestyén sem :D )

V. K. Bellone
A Kristálykastély után ez a másik novella, amelyik számomra nagyon egyedi és borzasztóan tetszetős volt. Az, hogy egy mitológiát dolgoz fel, borzasztóan tetszetős (nem csak világépítésben, de a novella stílusában is), de az még jobban megnyert, hogy a történet is valahogy más volt, nem a mitológiákban elképzelt történet.
A rengeteg leírás, az érzések megélése, a vágyódás és a szeretet különféle megnyilvánulásai egyszerűen elképesztőek voltak a novellában. Ezek után a könyvére is kíváncsi vagyok, ami remélem, még jobban elkápráztat a világépítéssel ÉS a borzasztóan szép leírásokkal is.

Csikász Luca: Lélekbe vésve
Izgalmas világ volt, amiben a lélektársak tényleg össze vannak kötve egymással, és az előző életeket tényleg megélték. Szép volt számomra, hogy a történetet is erre a konfliktusra húzta fel az írónő. spoiler A karakterek közötti érzelem szépen jelent meg, néha kissé láthatatlan, de az idővel azért a lélektársak is egymásra találnak minden tekintetben.

Kiscsatári Zsófia: Éjfél
Az egyik novella, amely annyira ködös számomra, hogy fogalmam sincs, mit olvastam. Lehet, velem van a baj, és néhány dolgot ki tudnék emelni, de valahogy túl sok volt a szereplő, és a szereplők közötti viszony, és túl kevés a valódi magyarázat, emiatt számomra az egész novella érthetetlen volt. Nagyon sajnáltam, mert a világ, amennyire megértettem, érdekes volt, de több kérdésem van a novellával kapcsolatban, mint válaszom.

Kemese Fanni: Emléket a fejedből
Mondtam már, hogy szeretem a negatív szereplőket? Bár igazán nem volt negatív Melódia, mégis beleszerettem a karakterébe. Nagyon érdekes volt a világ, amelyben két lehetőségük van a boszorkányoknak: vagy emléket esznek, vagy csecsemőket. Tetszett, ahogy a kifejti az írónő nem csak az étkezést, de az egész világot is, nagyon részletes képem van róla, és szívesen olvasnék még történeteket ebből a világból.
A történet is érdekes, ahogy Harmónia szerelmi kapcsolatára fény derül. A két ellenpont a két női szereplőnk, és nekik a harcuk spoiler borzasztóan izgalmas volt.

Helena Sllence: Álmomban, egy életben
Féltem ettől a novellától, mivel nagyon népszerű mostanság a bántalmazással kapcsolatos történetek, és a legtöbb számomra már túl sok. Ellenben a félelmem alaptalan volt, mert az írónő briliánsan lavírozott a témában. Egyrészt megértettük, hogyan épül fel egy ilyen kapcsolat, mit érezhet a nő, és kicsit azt is, mit érezhet a férfi, miközben láthatjuk a kiutat is.
Kemény témákat feszeget, mint a bántalmazás, a szabad akarat, spoiler és jó kicsit erről is olvasni, ilyen formában.
Eddig eszembe sem jutott az írónőtől olvasni, most egy kicsit elbizonytalanodtam a novella után. Remélem a regényei is vannak ilyen jók, mint ez a novella.

Eszes Rita: Ajtók
Itt nem tudnám megmondani mi miatt, hiszen minden le van írva, de ez is picit ködös novella volt számomra. Minden le volt írva, mégsem tudtam úgy összerakni, és főleg akkor, amikor fontos lett volna (!) mint szerettem volna.
A történet érdekes, hogy két mostohatestvér között milyen kapcsolat alakulhat ki, bár számomra a novella felénél már megvolt a tetőpont, onnan pedig picit szenvedés volt nekem a sok utazás spoiler

Istók Anna: Frissen pigmentált bűneink
Ez az a novella, amelyhez az írónő úgy írta alá nekem: „Éld túl az első bekezdést”
Jelentem, túléltem, és egy olyan varázslat tárult fel a szemeim előtt, amit nem is hihettem volna. Tudomány és a művészet határait feszegette, megpróbálta összekötni őket. A szerelem volt az egész motorja, indítója, és furcsa, mégis jó volt egy ilyen kiállításról olvasni, ahol a saját magunk képzelete és érzelmei töltik fel a kiállítási tárgyakat.
Ezután a novella után őszintén kíváncsi vagyok a könyvére is, és mondhatom azt, biztos vagyok benne, hogy nem fogok csalódni.

Novák Vica: (Át)hangolókulcsok
Ha egy szóban kellene mondanom valamit a novelláról, azt mondanám: gyönyörű.
Nem elég, hogy Franciaországban játszódik a történet, és a másik fél egy helyes francia pasi, de még a várost is úgy tudja bemutatni (az írónő az olvasónak, és a főszereplő a lánynak) hogy csak ülünk, és nézünk, hogy mi lehet ez. Gyönyörű, ahogy minden apróságot látunk, elmerülünk benne, miközben az érzések is fejlődnek, alakulnak, és még én is (az örök bad end rajongó) is vágyakoztam a happy end után. Gyönyörű <3
Sajnos itt regényt nem várhatok, de a decemberi novelláskötetet igen, hátha abba is ilyen gyönyörű novellát fog írni.

Itvás Éva: A filmrajongó lány különös betegsége
Mindenképpen örültem neki, hogy a főszereplő (habár nem könyvmoly) de filmrajongó, így nagyon jó volt egyrészről a popkultúrális utalások, másrészről, hogy egy igazi rajongó szemén át láthattuk az egész történetet.
Maga az történet is érdekes volt, hiszen nem a megszokott szerelmi szál rajzolódik kie előttünk, hanem valami egészen más. Kicsit megmutatja a novella a szerelem aspektusait, az érzéseket és érzelmeket, összehasonlítja mással, és a végén kapunk valami olyat, ami kicsit fájdalmas ugyan (néha, ha nem értik meg) de azért boldog.

Rácz-Stefán Tibor: Ó, Rómeó!
Mostanság belevetettem magam az LMBTQ irodalomba (és még többet is szeretnék olvasni) és emiatt kicsit félve álltam neki ennek a novellának, hiszen tudtam: ez vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon rossz. Azt mondhatom, hogy előbbi volt, minden apró hibájával együtt is.
Én csak egy randira számítottam, ami jó volt, de elsődlegesen a testiségről szólt (legalábbis számomra), hiszen a lényeget (hogy kedvelik egymást) már a neten elintézték. Az viszont egy nagy meglepetés volt, hogy a randi végén kiderülnek dolgok és ez átírja az egész történetet.
Nagyon tetszett benne, hogy az őszinteségről ír, a bizalomról, hiszen ez minden kapcsolatban nagyon fontos, de egy ilyenben talán még fontosabb.
Én szívesen olvasnék egy olyan történetet is, ami ennek a folytatása spoiler

Miklóssy Niki: Merülés
Kicsit vártam is ezt a novellát, hiszen nagyon szépeket hallottam róla, de amikor elolvastam, kicsit megrökönyödtem. Ez volt a harmadik „ködös” novella, amelyben nem is a történet volt ködös, hanem az érzelmek. A miértek, a hogyanok, és az egész úgy furcsa volt.

Nagy Roxána: Zsongás
Én borzasztóan félek a méhektől, így először is gratulálok az írónőnek, hogy egyrészt méhekkel is foglalkozott, másrészt, hogy ilyen lazán tud írni róla.
A történet borzalmasan aranyos volt (itt jegyezném meg, hogy nekem a főszereplő inkább 14-16 éves volt, de ettől még nagyon jó, és aranyos) és rengeteg réteget tartalmazott, amiket az olvasó lehánthatott. Nem csak a méhekről szólt, és nem csak egy szerelem kialakulásáról, de a természetről, a bizalomról, tudásról, családi mintákról.
Az egyik kedvenc novellám lett az antológiából (sőt talán az egyik kedvenc romantikus novellám is!)

Misz Anna: Színteória
Meglepődtem, hogy egy young adult kötetbe hogyan került be egy idős párról szóló történet, mégis a végére kicsit megértettem. A vakság, és mégis a színek észlelése, érzelemmel párosítása olyan különleges volt, leíratatlan, mit éreztem akkor spoiler
Az a fajta nyugalom is tetszett benne, amit a fiatal karakterekre nem jellemző. A nyugalom, a játékosság, a szeretet, az a fajta megnyugtató szeret, ami biztosítja a másikat abban: sosem leszek egyedül.
Rövid novella volt, de velős. Szép.

Mindazoknak a hölgyeknek ajánlom a kötetet, akik szeretnének a szerelem különféle formájáról olvasni, és mindazon uraknak, akik szeretnék megtudni, mit is esznek a nők. Gyönyörű a kötet, és mondhatom azt, viszonylag egyenlően jó novellákkal. Igazán rossz novella nincs is benne, és ennek borzasztóan örültem, ellenben rengeteg nagyon erős novellával találkozhatunk a kötet olvasása során.

1 hozzászólás
>!
reddemon
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Ezt a könyvet azért vettem meg, hogy egy picit jobban megismerkedjek a hazai felhozatallal.
Lássuk is:
On Sai – Utálom a hétfőt: Az eleje nem nyerte el a tetszésem, de a téma nagyon közel áll a szívemhez és a végére egész jó lett. 5/4

Sebestyén Kinga – Azok, akik vagyunk: Érdekes és fordulatos volt. Tetszett a jövőábrázolása és a „hazugok” csapata is. 5/5

Nyírő Szabina – Kristálykastély: A három közül ez volt az a történet, ami a legjobban elnyerte a tetszésem. Eleinte nem tudtam, hogy micsoda is lehet Lea, de tetszett a végkifejlet. 5/5

Róbert Katalin – Holdvilág piknik: Ezzel a vámpíros témával igazán le vett a lábamról. Tetszett a farkasvérű lánnyal való „kapcsolat” kialakulása is. Szívesen olvastam még volna tovább. 5/5

V. K. Belonne – Tajték: Ó, hát imádtam a selkie-k történetét. A vége nagyon szomorú volt, de mégis szép! 5/4,5

Csikász Luca – Lélekbe vésve: Nagyon szomorú vagyok, mert nem tetszett. Maga az ötlet jó volt, de nagyon nem szerettem olvasni. Lehet nem volt meg hozzá a hangulatom… nem tudom. 5/3

Kiscsatári Zsófia – Éjfél: A hátborzongató hatást elérte, de nekem túl furcsa volt. Túl sok miért maradt bennem a végére. Őszintén szólva, tegnap olvastam, de ma meg kellett lesnem újra, hogy miről is szólt, annyira nem maradt meg bennem. Sajnálom… 5/3

Kemese Fanni – Emléket a fejedből: Hihetetlenül jó zárása volt a könyv első részének! Már azt hittem velem van baj az előző kettő nem tetszés miatt, de Fanni története nagyon magával ragadott! Imádtam a boszorkányos világot! 5/5*

Helena Silence – Álmomban, egy életben: ÚÚÚÚ, úúúú de nagyon élveztem ezt a sztorit is! *-* Sokan magukra ismerhettek bizonyos részekben és igazán lelkesítő és erőt adó történet volt. 5/5*

Eszes Rita – Ajtók: Ez a történet is nagyon elnyerte a tetszésem. A válás mindig nagyon nehéz tud lenni és nagyon élveztem a két család egyesülésének történetét. A végére nem számítottam, de nagyon tetszett. 5/5

Istók Anna – Frissen pigmentált bűneink: Itt megint volt számomra egy mélyrepülés. Ebből a történetből sem maradt meg semmi másnapra. *belelapoz* Jaaa, igen! Ez volt az a rövid és számomra furcsa sztori. Nem… nagyon nem jött be! 5/2,5

Novák Vica – (Át)hangolókulcsok: Jaj, ezt is nagyon imádtam! *-* Végre egy zárkózott lány, aki kilép a komfortzónájából! Nagyon kedves és kalandos történet volt! 5/5

Itvás Éva – A filmrajongó lány különös betegsége: A könyvhét nagyon jól bele lett csempészve, ráadásul hamarosan aktuális is. Örülök, hogy a végére minden jól alakult! 5/4

Rácz-Stefán Tibor – Ó, Rómeó: Nagy szerencséje van Tibornak, hogy az utána következő történet is hasonló témát dolgoz fel. Magában annyira nem tetszett. Nem vagyok homofób, semmi ilyesmi, de alapból sosem olvasnék ilyen sztorikat. Valahogy nem fognak meg. Viszont mivel a Merülés ennél sokkal rosszabb volt (számomra), így 5/4,5.

Miklóssy Niki – Merülés: Nem volt annyira rossz, de annyira jó sem. Kellemesen elolvasgattam, de nem hiszem, hogy érdekelne belőle egy hosszabb verzió. 5/4

Nagy Roxána – Zsongás: Méhecskés, a végére szerelmes történet. A kullancsos rész meg brr…kirázott a hideg. :'D 5/4,5

Misz Anna – Színteória: Nagyon rövid, ám mégis kedves történet volt a látás elvesztéséről és a színek hiányáról. Jó befejezése volt a könyvnek! :) 5/5

Összegezve pedig, aki 4,5-5 értékelést kapott, hamarosan begyűjtök pár olvasnivalót tőlük. (Bár van, akitől már van.) :D

3 hozzászólás
>!
dreamborder
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Abszolút pozitív csalódás ért. Igaz, voltak benne olyan novellák, amelyek kevésbé fogtak meg, de összességében igazi kis gyöngyszemeket olvashattam. Sokáig tartott, mire a végére értem, de talán volt ebben egy kis szándékosság is. :)
Ebben a gyűjteményben mindenféle szerelmi történet megtalálható. Biztos vagyok abban, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. :)

>!
Börtöntöltelék P
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Nekem ez tetszett :DD De úgy nagyon-és-tényleg :)) Volt néhány ami a szomorú mivolta miatt nem igazán jött be, vagy éppen nem értettem, de… összességében… IIIMMÁÁDTAAAAM :D
Egyesével:
I.
On Sai: Utálom a hétfőt – Nekem kicsit zavaros volt az eleje….. meg az a spoiler Egyébként tetszett, humor az nagyon ott volt :'D
Sebestyén Kinga: Azok, akik vagyunk – Teeetszeeett, nem igazán aggódtam a szereplőkért, valahogy tudtam, hogy minden jó lösz majd :D
Nyírő Szabina: Kristálykastély – Naaaagggyon szerettem!! Végig szurkoltam Leának :D ^^
Róbert Katalin: Holdvilág piknik – Ehh, nem tudom, mindenki imádta, nekem szimplán csak tetszett. Nagyon jó volt, de csak tetszés szintjén
V. K. Bellone: Tajték – Áhhj, szomorúúúú :'( spoiler
Csikász Luca: Lélekbe vésve – Kicsit kusza volt, nem igazán értettem, hogy akkor most újraélik az életüket? Mikortól kezdenek új életet? Mikor indul újra a körforgás? Hogy van az egész? Egyébként amit értettem, az tetszett :D
Kiscsatári Zsófia: Éjfél – Becsületére váljon, aki ezt értette :'D Értettem én, de…. maradtak dolgok, amikhez egy teljes regény kellett volna, ez nem egy egynovellás dolog volt.
Kemese Fanni: Emléket a fejedből – Nem tetszett, bocsiii. Kegyetlenség. :(
II.
Helena Silence: Álmomban, egy életben – Egy kérdés maradt, ami…. uuuutááááloooooom, hogy nem válaszolt meg a novella!!!!!!! spoiler
Eszes Rita: Ajtók – Mindigis szerettem a mostohatestvér kapcsolatokat, ez se volt kivétel. Ezek ketten nem hagytak aludni este!! :'D
Istók Anna: Frissen pigmentált bűneink – Ebből egy büdös szót nem értettem… Ha valaki megkérdezné, mi volt ebben a novellában, elkezdenék neki hablatyolni a talplenyomatokról meg valami kiállításról, meg a totális baromságról…. Ez nekem magas :'D
Novák Vica: (Át)hangolókulcsok – Hmm, imádtam. Má azzal megvett, hogy Étienne <3 :'D
Itvás Éva: A filmrajongó lány különös betegsége – <3 Szerettem. Bár azét meg tudtam volna fojtani azért, amiért a Könyvhetet meg a Könyvfesztet hogyan emlegette….!
Rácz-Stefán Tibor: Ó, Rómeó – Ááááá!!! Ezen akadtam ki a legjobban!! Már keszültem a nyalizásra, erre… buuuummm :'D A vége jó volt, jót röhigtem rajta. (Első olvasásom az írótól… :D)
Miklóssy Niki: Merülés – Ehh. Nem fogott meg. Persze hogy veled megyek drágám…. Grrrrrrr.
Nagy Roxána: Zsongás – Egyik kedvencem :D Koooornéééel <3 :D
Misz Anna: Színteória – Ez nagyon cuki volt :)
Szóval igeeen, olvasd el, ha még nem tetted meg, határozottan!! :D

10 hozzászólás
>!
Adrirawia
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Mikor először megláttam régen a kiadó oldalán, első gondolatom az volt, hogy gyönyörű borító. A második pedig hogy mennyire letisztult a rajz, egyszerű, és gyönyörű. A címe ráadás volt, bár túl romantikusnak gondoltam. Én nem vagyok az a romantikus ember. Később, nem tudom mennyi idővel ugyan, de megtaláltam az iskolai könyvtárunkban. A lelkem felsikoltott, hogy ő azonnal, de olvasni akar. Nem verset, nem hosszú regényt, hanem ezt.
És az elején sajnos nem volt időm sokat olvasni. Mosolyogva mondtam a drága könyvtáros tanárnőnknek, Zsóka néninek, hogy majd minden nap elolvasok egy novellát. Sajnos nem sikerült betartanom, de legalább megadtam magamnak az esélyt: minden nap magammal vittem, hogyha van erőm, és nem kell buszon tanulnom, akkor! Majd akkor belekezdek.
Nem jött össze, most, csütörtöktől kezdve volt több időm, és szinte daráltam az oldalakat (bár már csak háromnegyedét daráltam le, a negyedét már az előtt elolvastam)
És a lelkem boldog lett. Ez hiányzott.
Az első történet angyalos volt. Annyira vártam még a folytatást. Megmosolyogtatott, és el is szomorított.
A második történet, az Azok akik vagyunk érdekes volt, először nem tudtam mi a helyzet, szépen lassan tudtam meg az információkat, és a legvégére állt össze a kép.
Majd következett a Kristálykastély, egy szobor élete. És úgy éreztem, mintha egy Oscar Wilde novellába estem volna. Gyönyörű volt minden amit elképzeltem, a szobor, a hangulat. De nem tudtam hogy a vége az lesz, ami lett.
A holdvilág piknik vicces volt, mosolyogtató, nagyon abszurd.
Következett a Tajték és ott kilóra megvettek, ha eddig a Kristálykastéllyal nem tették volna. Egy nagyon érdekes történet, bár szinte éreztem mi lesz a történet kimenetele. Viszont ugyanúgy nem számítottam a legvégére, ami történt, és ez jó. Megtud lepni.
A Lélekbe vésve történetről egy kép jutott eszembe, amikor az emberek valaha egyek voltak, majd elkerültek egymástól. Két félgömb volt, majd mikor találkoztak, egészek lettek. Szinte ugyan ez játszódott le itt is.
És jött egy törés, az Éjfél című történetben. Be is cetliztem magamnak, hogy nem értem a történetet. Úgy éreztem túl sok a név, információ, és nem tudtam megjegyezni.
Majd megint egy törés. Emléket a fejedből Pozitívnak éreztem. Majd negatív történetté csapott át, ahol a főszereplő boszorkánnyal, Melódiával nem tudtam azonosulni. Valahogy ezt a történetet nem igazán éreztem olyan romantikusnak,mint az eddigieket, és hiába volt ott, hogy Melódia is átérezné a szerelmet, egyszerűen nem jött le nekem hogy ez a történet miért is van benne.
Álomban, egy életben című novella felkavart, megdöbbentett, elérzékenyített, boldoggá tett. Ötletes volt az a karácsonyi ének szerű megjelenés.
Ajtók pedig… se túl pozitív, se túl negatív élményt nem tudok társítani, egyszerűen tetszett.
Frissen pigmentált bűneink pedig a második mondatával ragadott meg, bár utána kiderült, hogy nem az olvasóhoz szólt. De megragadott, tetszett. Jó volt.
Éééééés az (Át)hangolókulcsok pedig akkorát dobbantott a szívemen, és szurkoltam az elején ne legyen baj (eltévedsz egy városban, és egy idegen segítséget ajánlj, ráadást igazán fess idegen, kétszer is meggondolom, hogy elfogadjam-e az ajánlatot). Kíváncsian olvastam, faltam az oldalakat, és amikor az újra találkozásra került a sor, a sírás kerülgetett, hogy nem jött el újra a fiú.
A filmrajongó lány különös betegsége igazán aranyos történet. Vicces, mosolyogtató, néha elszomorító, de mindenképp jó történet.
Ó,Rómeó . Olyanná váltam majdnem mint azok a lányok fenn a tetőn. Édesnek találtam őket, drukkoltam nekik. És elgondolkodtató a végkifejlett. És teljesen normális, ha valaki nem akar második lenni. És az is ha titkolózik. De jó azért előállni mi a helyzet. A legvége mosolyogtató volt, én is Ági vagyok. (miért van az, hogy a legtöbb Ági morbid? )
Merülés. Sosem olvastam még egy írótól sem talán lány-lány párosról történetet, most ez is megtörtént. Érdekesnek találtam. Plusz ráadás, hogy az írónőnek a nevében van y (imádom az y-ra végződő vezetékneveket, nem tudom miért). Szóval ehhez hasonló élményem még történettel nem volt, viszont nem tudom mennyire igaz, de hogy akik hegyek közt laknak, azok kicsit távolságtartóbbak(az ölelés), és hogy milyen is amikor egy kis faluban történik valami. És hogy milyen ha ez a kis falu vallásos. Vezeklés, vezeklés, vezeklés. Csupán az érzéseid miatt, mert nem fogadják el.
Végül, de nem utolsó sorban a Zsongás című novellát olvastam, amiben megsajnáltam a főszereplő lányt. Ahogy fogalmazott a fiú, hogy apukája törte először össze a szívét, mielőtt bárki összetörte volna. Ekkor kapott értelmet miért kiabált rá Tibi bácsira.
A Színteóriáról pedig nem tudok úgy írni, hogy ne szorulna el a torkom. El kell olvasni. Átérezni. Átgondolni.
Az egész könyvet el kell olvasni, átérezni, átgondolni, mert meg fogja érinteni a lelked, ebben biztos vagyok.

>!
raniaki
Érints meg!

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Nem akartam ehhez a kötethez értékelést írni, de muszáj valami borderline produktívat csinálnom ma, mert már kitépem magamtól a hajamat, szóval íme:

On Sai – Utálom a hétfőt
Ez a kötet nyitónovellája, ami abból a szempontból tök jó, hogy egy humoros történettel és egy erős névvel indítunk. Tetszett a világa, a klasszik flegma hapsi is, megúgy szinte minden, a szerelmi szálon kívül, ami egy romantikus antológiában azért vicces. Sürgetettnek éreztem, ha lett volna még rá harminc oldal, sokkal jobban szerettem volna, de összességében így is jó volt.

Sebestyén Kinga – Azok, akik vagyunk
Itt is a világ fogott meg, a karakterek közül pedig inkább csak a lány. Ennél a sztorinál is azt éreztem, hogy kevés, még szívesen olvastam volna, részletesebben megismertem volna a szereplőket és a világot is, de ugye novella, nem regény, szóval erre itt nem volt lehetőség.

Nyírő Szabina – Kristálykastély
Na ez volt az a novella, amiről ha jól láttam, mindenki áradozott, nekem viszont egyáltalán nem jött át. Ez valószínűleg az én hibám, mert látszik a történeten, hogy nagy gonddal lett megírva, csak nekem egy kicsit túl nagy gonddal. Túlírt, számomra kicsit giccses, és ez tudom, hogy ízlés kérdése, de engem nagyon zavart, hogy a lány végig kizárlólag a környezete befogadója. Nehéz volt így emberként gondolnom rá spoiler, és nem tudtam örülni annak, spoiler – hiszen akkor sem szólalt meg.

Róbert Katalin – Holdvilág piknik
Paródiaszerű történet, a karakterek a maguk karikaturista jellegükben nagyon jól eltaláltak, és összességében az ötlet és a kis fricska is tetszett, bár a poénok nekem néhol erőltetettek, de volt, ahol felnevettem, szóval összességében tetszett.

V. K. Bellone –Tajték
Na igen, ezt valahogy így kell. Kiforrott, szép stílus, van eleje, vége, mondanivalója, megdobogtatta aztán összeszorította az én érzéketlen szívemet, szóval megtörtént minden, ami csak megtörténhetett. Nagyon szerettem, egészen biztos, hogy bele fogok nézni a Felvont vitorlákba.

Csikász Luca – Lélekbe vésve
Kedvenc. Minden a helyén van benne, az elejétől a végéig minden mondatát faltam. A világ ötletes és lehetőségekkel teli, a karaktereknek vannak céljai és motivációi, imádtam.

Kemese Fanni – Emléket a fejedből
Fanni nagy erőssége a világépítés, és ha szabad ilyet mondani meg akkor is, ha nem, mert igaz, ez a világ még sokkal izgalmasabb és érdekesebb is, mint a Pippáé, pedig az se volt piskóta. Nagyon remélem, hogy fog még írni ebben a világban ezzel a testvérpárral, mert azt hittem, sikítok, mikor lapoztam és vége lett.

Helena Silence – Álmomban, egy életben
Okosan van adagolva a történet, egyetlen oka van annak, hogy annyira nem lett a szívem csücske, de az személyes: nem szeretem a Karácsonyi ének-szerű sztorikat. Tetszett a felvezetés, a mondanivaló, a közepén a két ismeretlen alak megmondja a tutit annyira nem, aztán a vége megint nagyon. Szóval összességében jó volt, a szerkezetét nem kedveltem.

Eszes Rita – Ajtók
Jól ír Rita, a történet maga viszont annyira nem fogott meg. Voltak fordulatok, amik tetszettek, például az, hogy a lány először saját magát és az életét tette helyre, ez nagyon ritka a romantikus sztorikban, általában mindent a nagy szerelem old meg, de itt nem. Szóval klassz volt, aranyos volt, csak nem az én műfajom.

Istók Anna – Frissen pigmentált bűneink
Nagyon-nagyon kíváncsi voltam erre a novellára, kirázott a hideg, miközben olvastam. Imádom Anna stílusát, a könyve már várólistás, az első pár oldalt elolvastam az üzletben és azonnal beszippantott. Nagyon igen.

Novák Vica – (Át)hangolókulcsok
Vica valami eszméletlenül jól ír. Ha a sztori eleje nem lenne ennyire valóságtól elrugaszkodott spoiler akkor egy szavam se lehetett volna róla. Igazából ez sem vont le az élvezhetőségéből, nagyon szerettem ezt a történetet, olvastatta magát. Szerintem háromszáz oldalt simán tudnék olvasni Vicától együltő helyemben, és többet is, ha valaki főz nekem teát.

Itvás Éva – A filmrajongó lány különös betegsége
Ez megint egy olyan sztori volt, ami aranyos volt, kedves volt, de nem igazán… höhö… érintett meg. Valószínűleg azért, mert kőből van a szívem, meg nem ez a zsáner a kedvencem, mindenesetre a szerző jól ír, a karakterei koruknak megfelelően viselkednek, szóval klassz volt.

Rácz-Stefán Tibor – Ó, Rómeó!
Én el nem tudom mondani mennyire féltem ettől a novellától. Ennek ellenére ez eddig a legjobb dolog, amit valaha Tibitől olvastam. Mielőtt még valaki azt hinné, hogy a KMK egyik ügynöke fegyvert szorít a fejemhez, miközben ezeket a sorokat írom, azért azt halkan mögé szúrnám, hogy még mindig nem tartom jónak, de fejlődik, és esküszöm, már szurkolok, mert ebből még lehet itt valami emberek. A novella fő mondanivalója, ami az utolsó két oldalon van összegezve és az eleje mintegy felvezetés hozzá nagyon jó! A felvezetés… nem annyira. Ugyanazok a hibák, egybites jelenetek, túlmagyarázás, biszexuális karakternél a „megcsaló” sztereotípia erősítése, satöbbi. De a vége jó. Tényleg jó.

Miklóssy Niki – Merülés
Nagyon, nagyon, nagyon igen. Ez volt a harmadik olyan novella, ami tényleg érzelmeket váltott ki belőlem. Niki hihetetlenül jól ír, a lányok és a történetük a maga egyszerűségével nagyon megkapó, és a kötet szerintem egyik legszebb pár sora ebben van, ki is írtam idézetnek – szó szerint elfogyott akkor a levegőm. Imádtam ezt a történetet, remélem még fogok tudni Nikitől olvasni.

Nagy Roxána – Zsongás
Szerettem nagyon. A kis felépített, emberektől mintegy elzárt világa és a mondanivalója is nagyon megfogott. A szerző nagyszerűen tud hangulatot teremteni, a karakterek nem skiccesek, a cselekedeteiknek van oka és következménye. A főhős belső utazása és ennek fokozatos felépítése nagyon tetszett.

Misz Anna – Színteória
Tökéletesen megérdemelt helye van zárónovellaként. Úgy írnék róla, de valahogy nem tudom összefoglalni az érzéseimet azon kívül, hogy nagyon tetszett és jó volt. Megnevettetett, egy kicsit meggyűrt, gondolkoztam meg éreztem is miközben olvastam. Remélem, fogok még Annától olvasni, kellett a lelkemnek ez a történet.

Összességében szerettem ezt a kötetet, vannak benne történetek és gondolatok, amelyekért abszolút megérte elolvasni, és sok olyan új szerző is, akikre érdemes odafigyelni.


Népszerű idézetek

>!
raniaki

Ez a baj az örökléttel: az ember apja szó szerint örökké tudja hajtogatni ugyanazt.

83. oldal (Holdvilág piknik)

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
raniaki

– Milyen olvasmányt ajánlanál valakinek, aki a hülyesége miatt vezekelni szeretne?
– Az attól függ.
– Mitől? – biccentette félre a fejét a fiú.
– Ha az a cél, hogy lecsapjunk vele valakit, akkor mindenképpen epikus fantasyt választanék, ami legalább 700 oldalas.

276. oldal (A filmrajongó lány különös betegsége)

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
Szücsi

Az a nyugtalaníto gondolatom támadt, hogy ilyen lehet boldognak lenni. Nem egyszerűeb túlélni egyik napot a másik után, hanem várni az ébredést, minden reggel, ugyanúgy.

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
Szücsi

Mit mondjak? Leszarom.

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
Szücsi

– Attól, hogy te erre vágytál, nem biztos, hogy mindenkinek ez az életcélja

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
raniaki

– A barátnőd apáca?
– Nem. Halott, úgy ezerötszáz éve.

246. oldal (Áthangolókulcsok)

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
raniaki

– Öreg vagyok én már ahhoz, hogy a halandók kedvére tegyek és az erdőben szaladgáljak utánuk, csak mert évszázadokig ezt nevezték romantikának.

82. oldal (Holdvilág piknik)

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
raniaki

Miközben a ház felé lépkedtem, szinte hallottam a tenger sértett suttogását: „Hát jobban szereted ezt a halandót, mint engem?"
„Nem, nem szeretem jobban" – gondoltam. „Másképp szeretem."

114. oldal (Tajték)

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
Szücsi

– Kávét?
– Még egyet?

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

>!
Szelén

Mágnes voltam, és ő volt az Északi-sark.

57. oldal

Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!


Hasonló könyvek címkék alapján

Büksi Zsuzsanna – Agnes Epstein – Ronnie W. A. – Megyeri Judit – Remy Dalmore – Demeter Attila – Kozi Bogi: Amit a Sors egybekötött…
22 híres romantikus történet
Schäffer Erzsébet: Hol vagy?
Sienna Cole: Az álmok küszöbén
Carrie Cooper: Ügynökjátszma
Sienna Cole: Az álmok útján
R. Kelényi Angelika: A porfészek
R. Kelényi Angelika: Az örökség
Budai Lotti: A hercegnő haragja
Anne L. Green: Elfojtott indulatok