When ​It's Real – Igazán szerelem 81 csillagozás

Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

„A ​nagy szerelem tisztítótűz. Az összes hülyeséged a lángok martalékává lesz, és jobb emberré válsz általa.”

Rendes körülmények között ez a fiú és ez a lány még csak össze sem futna.

A srác neve Oakley Ford. A tinik bálványa, menő popsztár, híres filmsztárok csemetéje, akiért lányok milliói bolondulnak… és megrögzött rosszfiú. Az ember azt gondolná, hogy az élete kész diadalmenet, de a magánélete széthullóban, a dalszerzésben elhagyja az ihlet, a bulvársajtó a botrányaitól hangos. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak.

A lány neve Vaughn Bennett. Tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, részmunkaidőben pincérnőként dolgozik. Maga a megtestesült hétköznapiság. Normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, de a családja megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad.

A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576938 · Fordította: Moldova Júlia

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Oakley Ford · Vaughn Bennett · Oakley Ford


Kedvencelte 15

Most olvassa 10

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 213

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

Nagyon szeretem Elle Kennedyt Erin Watt-ot, mert folyton megcsinálja és lehetővé teszi a lehetetlent. Nagyszerű szerzőpárosról van szó. Ahogy a többi könyvüknél is, ennél sem akartam, hogy a történet véget érjem. Lassú égésű, romantikus, mesés történet igaz szívből, némi mélységgel. Az eredmény, egy imádni valóan édes, ifjúsági, romantikus könyv, amely valóban ifjúsági keretek között marad.
Megeshet, hogy kiszámítható volt, mert nem nélkülözte a konvenciókat, de akkor is egy élmény volt olvasni, és nagyon édes az egész sztori. A szerzőpárostól megszokott módon a humortól kezdve a drámán keresztül minden volt a történetben, mégis a karakterfejlődés volt a legérezhetőbb. Nagyon tetszett Oak szemszöge. Egészen más volt, mint a The Royals sorozat.
Mind a két különleges nevű főszerelőt nagyon szerettem. Vaughn nagyon szellemes, szarkasztikus humorú hősnő. Még csak 17, de nem volt olyan pont, ahol azt gondoltam volna róla, hogy túl fiatal, vagy éretlen lenne.
Oakley egyszerűen fangirlködésre született szereplő. Miközben a könyvet olvastam, végig azon agyaltam, vajon akad-e hozzá hasonló a mai, sztárvilágban, de sajnos találat nélkül maradtam. spoiler
Annyi lehetőség lett volna még ebben a könyvben. Mi lett volna Vaughn célja az életben és persze, ne feledkezzünk meg Paisley-ről és Tyrese-ről, hiszen az ő történetük folytatásért ordítozik! Mindenesetre így is tökéletes volt, de egy tartalmasabb, kielégítőbb epilógusnak azért jobban örültem volna.

9 hozzászólás
>!
Illatos_Hópehely P
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

Nekem ez most annyira nem tetszett.
A fülszöveg alapján valami ütősebbre számítottam.
A végével sikerült azért egy fél csillagocskát rábiggyesztenem, oda sikerült egy picurka izgalmat és egy kicsivel több romantikát belecsempészni a szerző párosnak.
spoiler

2 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

A szerzőpáros nekem ismét bebizonyította, hogy remekül dolgoznak együtt, sokat nevettem a vicces részeken, az érzelmek pedig megdobogtatták a szívem, és voltak bizony elérzékenyülős részek is. Jelentős mondanivaló volt a regényben a szülő-gyerek kapcsolat, és a testvérek egymásra figyelése, a család fontossága.
A párbeszédek élvezetesek, külön imádtam a twitter üzeneteket, amit egymásnak írtak, a kitaláltakat és a valósakat is, meg jókat röhögtem a rajongók beszólásain is, annyira jellemzőek voltak.
A végkimenetel és az előtte lévő fordulat is borítékolható, de nem bántam, mert az egész regény kedves, vicces, aranyos volt, biztos elő fogom még venni, és szívből ajánlom minden korosztálynak 15 fölött, igazából nem is értem, hogy miért nem vörös pöttyös lett, szerintem semmi sem indokolja a rubin besorolást, talán több olvasóhoz is eljuthatna.
http://www.kellylupiolvas.com/2020/01/erin-watt-when-it…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

Gyorsan haladós, humorral és érzelmekkel teli kötet volt, amit az alaptörténete és a két főhős komplex ábrázolása tett igazán szerethetővé számomra.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/01/konyvkritika-erin-watt-w…

>!
csfannie P
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

„Az Igazán szerelem egy ízig-vérig modern tündérmese egy megtört, a helyét nem találó lányról, és egy nem mindennapi rosszfiúról, akik egymást segítve és ösztönözve elérték a nekik járó happy endet. Habár klisésnek mondható az alapkoncepció, engem magával rántott, és élveztem minden sorát.”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/01/erin-watt-ig…

>!
Mariann_Radasits
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

Nekem ez most csalódást okozott, amiért részben a besorolást okolom. Attól, hogy Erin Watt szerzőpárosának neve alatt fut, még nem lesz egy történet automatikusan rubin pöttyös. Ez nem egy komoly és érzéki NA regény, hanem egy könnyed YA, cuki vörös pöttyös. Bár ezt inkább csak a történet második felére mondhatom, mert az elejét kegyetlenül untam. Már majdnem feladtam az olvasást, amikor a 200. oldal körül kezdett kialakulni a főszereplők közt egy aranyos románc.

1 hozzászólás
>!
Beusom24
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

Tetszett, igaz tinik a szereplőink, de cukik voltak. Ahogy alakul a kapcsolatuk, h az elején mennyire nem bírják egymást. Azért vonók le fél pontot, mert szerintem több cselekmény is lehetett volna benne. Egy sztárról beszélünk, miért nem kapunk több olyan jelenetett, ahol zaklatják őket, vagy mit tudom én, illetve a vége nem tetszett, ok h happy end, de többet is írhattak volna róla. Így vissza gondolva, lehetett volna hosszabb is, legalábbis én olvastam volna tovább őket.

1 hozzászólás
>!
Salminas
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

Ha tehetném 10 csillagot adnék neki. Az írónők zseniális munkát végeztek. Már a Royal család is jól vokt megírva, kötetről kötetre.
De ez… ez igen. Emelem a kalapom az írónők előtt és kérem a folytatást. Bár kétlem, hogy terveztek neki, de egy jó 10 ével későbbi epilógusnak is örültem volna.
Azt nem mondom, hogy az eleje a „románc” nem lehetett volna elhúzva egy kicsit jobban. Vagy, hogy a nagy hacacáré a szerződés későbbi szakaszában történjen meg. Magyarán egy jó 100 oldalnyi plusz feszültséget én az elején elviseltem volna. De lehet csak azért mert nagyon jó élmény volt olvasni. Ha tehettem volna együltő helyembe elolvastam volna.

>!
NagyEdina96 
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

Újabb kedvencet avattam.
Nagyszerű könyv, pont ezt vártam a sztoritól. spoiler
A szereplőket szinte azonnal megkedveltem. Főleg Vaughn és családját, bár Oakleynál csak kicsit később érte el ezt az írónő nálam.
Ami nagyon megfogott Vaughn kapcsán, hogy nem temetkezett a gyászába spoiler. Mindig vidám, boldog és sokat nevetett.
Imádtam a közös jeleneteket, remek párost alkotott a két főszereplő.
Oakley viselkedése és stílusa először kiakasztó volt, de később kiderült, hogy ez csak egy álca, ami alá bújik. S minden reakciójának megvan a mélyebb érzelmi oka is. spoiler Igazi énje már sokkal jobban megfogott.
A könyv megmutatta milyen is sztárnak lenni. Láthattuk mind a pozitív mind a negatív oldalát.
A srác szülei is megértek egy misét… Bár hála spoiler az anyukájának csak egy kis biztatásra volt szüksége a változtatásokhoz. S a könyv végére egész rendes anya-fia kapcsolat alakult ki közöttük. spoiler
W volt az első olyan szereplő, akit az elejétől kezdve gyűlöltem. Számító gonosz dög. Teljesen megértettem a nővérét, hogy miért nem bírta. Még jó, hogy Vaughn előtt is megmutatta igazi arcát. Bár a lány visszaemlékezései alapján már rég szakítottam volna egy ilyen alakkal. spoiler
A sajtosok is kicsit idegesítetőek, de sok bajt nem nagyon okoztak. spoiler
Imádtam ezt a könyvet!
Gyorsan lehet vele haladni, olvastatja magát. Végig megfogott s kíváncsi voltam mit tartogat a jövő számukra.
A tweet bejegyzéseknek nem nagyon volt hasznuk, de néha ötletesek és figyelemfelkeltőek. Bár egy rendesebb epilógusnak jobban örültem volna. A vége eléggé el lett nagyolva.
Abszolút kedvenc.
Csak ajánlani tudom.

>!
Aninaa
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem

Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez most tetszett vagy sem. Az biztos, hogy nagyon nagyon sablonos volt. Már több ilyen sztorit is olvastam. Nem hozott semmi újat. Persze ez már a fülszövegből is egyértelmű volt szóval tudtam mire számítsak. De valamiért mégis jobbat/többet vártam. A szereplőket nem kedveltem meg egyáltalán. Mindig emlékeztetnem kellett magamat, hogy tinikről van szó ne legyenek túl nagy elvárásaim. De már a nevük is idegesített :D Én eddig ráadásul azt hittem hogy a Vaughn az férfinév (nem mintha ennek lenne jelentősége :D )
Nem írom a könyv számlájára azt, hogy ezért most nem voltam túlságosan oda. Inkább annak tudom be, hogy ez nem nekem íródott.


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

A kapcsolatok mozgatják a világot.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oakley Ford
>!
Naiva P

Az, hogy „jó", egy borzalmas szó. Olyan, mint a kihűlt kávé. Se íze, se bűze.

285. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oakley Ford
>!
Naiva P

A szavaknak éle van, az ember szívébe vájnak.

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oakley Ford
>!
Naiva P

– Manapság minden zene egyformának hangzik. Ez a probléma.

159. oldal

1 hozzászólás
>!
Naiva P

Elvégre minden művésznek eljön az a pont az életében, amikor áldozatot kell hoznia a művészetéért.
Igaz?

16. oldal, Első fejezet, A srác

Kapcsolódó szócikkek: Oakley Ford
>!
Naiva P

Az iskolai számtannak és a hollywoodi matematikának semmi köze egymáshoz.

214. oldal

>!
Naiva P

Néha el is felejtem, hogy csak tizenkilenc éves. Olyan magas, izmos és férfias jelenség, hogy idősebbnek néz ki. Igazából egyre jobban hasonlít filmsztár apjához, de a hasonlítgatást megtartom magamnak, mert nem hiszem, hogy Oak örülne neki.

340. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oakley Ford
>!
Naiva P

A show-bizniszben még akkor is szépnek kell lenned, ha a színfalak mögött dolgozol.

28. oldal, Harmadik fejezet, A lány

Kapcsolódó szócikkek: Vaughn Bennett
>!
inmydreams

Általában mindenki csak a jó dolgokat akarja hallani, holott az őszinteség az, ami igazán betalál, és hosszú távon az ember javára válik.

158. oldal, Tizenegyedik fejezet, A lány


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Sz mint szűz
Leiner Laura: Valahol
Sarah Dessen: Altatódal
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Rainbow Rowell: Szív küldi
Leiner Laura: Bábel
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!
Rick Riordan: Hádész Háza