Paper ​Princess (The Royals 1.) 70 csillagozás

Erin Watt: Paper Princess Erin Watt: Paper Princess

From strip clubs and truck stops to southern coast mansions and prep schools, one girl tries to stay true to herself.

These Royals will ruin you…

Ella Harper is a survivor―a pragmatic optimist. She’s spent her whole life moving from town to town with her flighty mother, struggling to make ends meet and believing that someday she’ll climb out of the gutter. After her mother’s death, Ella is truly alone.

Until Callum Royal appears, plucking Ella out of poverty and tossing her into his posh mansion among his five sons who all hate her. Each Royal boy is more magnetic than the last, but none as captivating as Reed Royal, the boy who is determined to send her back to the slums she came from.

Reed doesn’t want her. He says she doesn’t belong with the Royals.

He might be right.

Wealth. Excess. Deception. It’s like nothing Ella has ever experienced, and if she’s going to survive her time in the Royal palace, she’ll need to learn to issue her own Royal decrees.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
ASIN: B01N4IS1S3 · Felolvasta: Angela Goethals
>!
Timeout, 2016
370 oldal · ASIN: B01DT9ZWNI
>!
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781682304563 · ASIN: 1682304566

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Easton Royal · Reed Royal · Ella Harper · Callum Royal · Brooke Davidson


Kedvencelte 11

Most olvassa 6

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Erin Watt: Paper Princess

MegaGiga F***!
Kifejezetten YA és NA könyveknél megszokott panelekkel felépített (társadalmi ellentétek, népszerűség, pletykák, intrikák szexi, gazdag, alfa istenségek), modern romantikus történet. Elképesztően magával ragadó írásmóddal, telenovellába illő, életszerűtlen helyzetekkel.
Mindezek ellenére imádtam. Ha majd megjelenik magyarul, az olvasók nagy része imádni fogja. Szerintem kifejezetten népszerű könyv lesz. spoiler
Ami határozottan tetszett, hogy nem voltak árnyaltak a karakterek. Nem lehetett tudni, sem eldönteni, hogy ki a „jó” és ki a „rossz”. A lényeg, hogy senkiben nem bíztam, mindenkit a kettő keverékének éreztem. Az olyan „tökös” hősnőket szeretem a legjobban, mint Ella. Az egész történetet az ő szemszögén keresztül olvasható. Pimasz, kitartó. Mindig kiáll magáért. jó adag szarkazmussal van megáldva, aki soha nem hátrál meg. Nagyon jól állta a sarat a Royal fiúkkal szemben, akik mindent elkövettek, hogy megnehezítsék, jobban mondva, pokollá tegyék a lány életét. Reed volt a legnagyobb rejtély, aki saját bevallása szerint, nem olyan, mint a többi Royal.
Az egész Royal család őrült a maga nemében, de pozitív értelemben. Jópofák, szerethetőek (fogjuk rá!) és mindenkinek van valami titka, ami mindent borít.
Callum apuci. Te. Édes. Jó. Isten! Nos, nem a legjobb gondviselő, spoiler Milyen perverz már! Ilyen és ehhez hasonló abszurditások miatt nem tudok most 5 csillagnál kevesebbet adni rá. Pont jókor talált meg. Engem tönkretettek ezek a Royal fiúk.
Drámai és szórakoztató olvasmány nagyon erős, gyilkos függővéggel. Mázli, hogy nálam a folytatás.

19 hozzászólás
pveronika>!
Erin Watt: Paper Princess

Ez a kötet a „ne a borító alapján ítélj meg egy könyvet” tipikus esete, mert bár néhányszor szembejött velem az elmúlt héten, de mindig simán továbbsiklottam felette. Teljesen azt hittem, hogy valami fantasy, vagy egy kis cukros „hercegnős” ifjúsági regény, de ennél nem is tévedhettem volna nagyobbat. :)) Aztán az egyik Goodreads-es barátnőm ajánlotta, hogy szerinte nekem ez tetszene, és miután a rákattintás után rájöttem, hogy Erin Watt bizony nem más, mint az a titokzatos bestselling szerzőpáros, akiket múltkor Colleen Hoover megosztott, és be lehetett küldeni a tippeket, hogy kik ők, azonnal dobtam el minden mást. :)

Na ez egy olyan Young Adult könyv volt, ami az is meg nem is, mert az tuti száz, hogy a gyerekem kezébe nem adnám. :)) Kezdjük azzal, hogy a főszereplő lány egy 17 éves sztriptíz táncos, aki ebből próbálja meg egyedül fenntartani magát, miután az egyedüli szülője, az anyukája meghal. Aztán miután a sztriptíz klubban feltűnik egy gazdag pasas azt állítva, hogy ő a hivatalos gondviselője, és felkapva a lányt, elviszi magával a „palotájába”, ahol az öt igencsak haragos fia várja, a lány élete hirtelen a feje tetejére áll. Kiderül, hogy a férfi, a multi-milliomos Callum Royal, aki Ella vér szerinti apjának legjobb barátja volt, és innentől kezdve Ella is belecsöppen a gazdagok visszás világába, ahol minden a kapcsolatok, a pénz, a partik, a szex és az addikciók körül forog.

Nagyon-nagyon imádtam ezt a könyvet. Humoros és letehetetlen volt, és ráadásul egyedi is, főleg abból a szempontból, hogy minden egyes szereplőt utálsz, de valahogy mégis szereted őket. :) Az öt Royal fiú, hát… megér egy misét. Főleg Easton-t kedveltem meg, bár ő is egy szemét kis suttyó tud lenni. :)) És a cliffhanger a végén… Huh meglepett.

Közben egyébként már kiderült, hogy kiket rejt az Erin Watt álnév spoiler, de amíg nem tudtam, végig ezen kattogott az agyam. :D Azt sejtettem, hogy tutira nem CoHo van a háttérben, mert ő a tökéletes book boyfriend-ek képviselője, és ebben a könyvben határozottan nem találsz egy olyat sem. :D Viszont nálam Tarryn Fisher valószínűleg benne lett volna a pakliban, mert az egész könyvnek volt egy nagyon egyedi humora, és a „f*ck the world” hozzáállás is sütött az oldalakról. :DD

Összességében mindenképpen ajánlom a könyvet, kicsit Narancsvidék és Gossip Girl kombó, 5 szuperdögös, szuperidegesítő (en imádnivaló) sráccal és egy belevaló női főszereplővel. :))

http://veronikasreaderfeeder.com/erin-watt-paper-prince…

10 hozzászólás
Szami81>!
Erin Watt: Paper Princess

A borító/címadás miatt az hittem, hogy egy hercegnős, királyi családos, amolyan Neveletlen hercegnős cukiságot fogok olvasni. Hát nem!
Van ebben a sztriptíztől kezdve középiskolai bully-n át a családi drámázásig minden. Leginkább a Fallen Crest High jutott róla eszembe, olyan tini szappanoperás.

Abszolút letehetetlen, gyakorlatilag egész éjszaka olvastam, hogy befejezzem. Imádtam!
Vigyázat! Csak akkor kezdj bele, ha kéznél van a második rész! :))

3 hozzászólás
LyennSunny>!
Erin Watt: Paper Princess

Mégis mi volt ez?? Kövezzetek meg, de nekem nagyon tetszett. De ez a függővég… Kár hogy júliusig kell várni. Még nem olvastam az írónőktől de ezek után mindenképp előresorolom őket a TBR listámon. Lendületes volt a könyv, csak úgy olvastatta magát, persze időhiány miatt nem úgy haladtam vele ahogy akartam.
Na de ilyen jelenetekkel YA kategóriába sorolni ezt a könyvet??

1 hozzászólás
hiviki P>!
Erin Watt: Paper Princess

Nincsenek szavak, hogy mennyire kiszámíthatatlan ez a könyv. Nem volt olyan pillanat, amikor ne történne valami, vagy ne lenne egy kisebb dolog amin gondolkozhatunk, hogy mi is történik a háttérben. Tényleg olyan, mint egy szappanopera ebből a szempontból. Valahogy mégis ezért szerettem.

CsepAdri>!
Erin Watt: Paper Princess

WOW!!
Igen abszurd szituáció a kezdés ezzel a sztriptízes dologgal és a folytatás is hasonló a milliomos közeggel. Jókat nevettem Ella visszaszólásain amik elhagyták a száját vagy amiket éppen gondolt. Próbáltam megérteni a testvéreket mit miért csinálnak az egész szituáció fura, mi mozgolódhat a háttérben, mert valami titok lappang abban a nagy házban. A végére megkedveltem a fiúkat :) de Reed… nem tudom mit gondoljak…
A vége pedig, kaptam volna a folytatásért…

csucsorka IP>!
Erin Watt: Paper Princess

Szépen beszippantott a sztori, és tudom, hogy még jobban élveztem volna, ha a célkorosztály tagja vagyok.

Lassabb, mint a második rész – fel kell építenie a kereteket, a karaktereket, de miután ez megvan (vagy miközben) egyre izgalmasabbá válik. Abszolút letehetetlen. Ja, itt egy jó tanács: ha nem pihen az éjjeli polcodon/kindle-n/bármin a második rész, NE KEZDD EL! Meg fogsz őrülni, ha nem tudod, mi a folytatás…

bellablack>!
Erin Watt: Paper Princess

My life is mine. I live it. I control it.

5 big royal stars!!!

Borzasztóan féltem ettől a könyvtől, mert iszonyatosan vártam már, és azt akartam, hogy nagyot üssön, hogy bevonzzon, hogy hatással legyen rám, hogy szeressem. – Nem kellett csalódnom.

(Cinder)Ella élete nem fenékig tejföl. Sztriptíz klubban dolgozik, hogy megéljen valamiből, édesanyja halála után teljesen magára marad, apjáról csak annyit tud, hogy Steve-nek hívják. Majd hirtelen megjelenik az életében a herceg (apja) fehér lovon, elviszi őt a kastélyába, befogadja a családjába, bemutatja az „új testvéreinek”, ruhákat vásárol neki, szép iskolába járatja, kocsit vesz neki. Ella pedig beleszeret a hercegbe (nem az apjába) és boldogan élnek, amíg… – persze, azt hittétek mi?

This house is an illusion. It's polished and pretty, but the dream Callum is trying to sell is as flimsy as paper. Nothing stays shiny forever in this world.

Történetünk ugyanis minden csak nem tündérmese – nekem mégis tetszett ez a halványnál is haloványabb párhuzam – ha egyáltalán annak nevezzük.

Annyira zseniálisan helyén volt minden egyes mondat, hogy csak ámultam és bámultam. Hiszen olyan sok helyen el lehetett volna rontani ezt a könyvet! De szerintem sehol se lépett bele ebbe a csapdába az írónő. Én például nagyon örültem, hogy NEM kaptunk váltott nézőpontú elbeszélést, mert itt nekem nem hiányzott. Örültem, hogy végig Ellával maradhattam és az ő szemén keresztül izgulhattam végig a történetet. Szinte le se tudtam tenni a könyvet, kivégeztem 2 nap alatt. Úgyhogy most már én is beállhatok a „OMG mikor lesz már július 25-e?!?!” táborba :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Naiva P>!

He has everything a girl could want: the hard body, the handsome face that will still look good years from now, the money, and that extra something. Charisma, I guess. The ability to slay you with a single look.

CsepAdri>!

“When I said my day could be worse, it wasn’t meant as a challenge.”

LyennSunny>!

“You’re playing a dangerous game,” he rasps out.
Don’t I know it. Still, I can’t let Reed see he’s gotten to me…
“I don’t know any other way to play it.”

Naiva P>!

But he can endure physical pain, so the only thing I can do is make him believe that I’m going to ruin his precious family in ways that can’t be rebuilt. Like the way he’s breaking me apart into so many tiny pieces.

LyennSunny>!

“Look, I like you. Didn’t think I would but I do, and because I like you, I feel the need to warn you that we Royals are pretty fucked up. We’re good in bed, but out of it? We’re like a stage four hurricane.”

LyennSunny>!

“I was having the best dream,” I mumble as he curls his body around my back.

“What was it?” he says roughly.

“That you showed up in my bedroom and held me all night long.”

“I like that dream,” he whispers in my ear and then he does just that—holds me until I fall asleep.

Kapcsolódó szócikkek: Ella Harper · Reed Royal
LyennSunny>!

“You’re poking a tiger.”

I shrug. “He poked me first.”

Callum shakes his head. “And I thought raising five boys was an adventure. I haven’t seen anything yet, have I?”

Kapcsolódó szócikkek: Callum Royal
CsepAdri>!

“Everything you do is my business. Every move you make affects me and my family.”
“Wow. It must be nice to live in a world where everything revolves around you.”

LyennSunny>!

„You should get away from here. These Royals will ruin you.”
„Maybe I want to be ruined.” I say lightly.

Kapcsolódó szócikkek: Brooke Davidson · Ella Harper

A sorozat következő kötete

The Royals sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Cruel Prince
Kelly Oram: Cinder & Ella
Colleen Hoover: Regretting You (angol)
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
Kasie West: On the Fence
Kody Keplinger: Lying Out Loud
Simone Elkeles: Perfect Chemistry
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
Claire LaZebnik: Things I Should Have Known
Jenny B. Jones: I'll Be Yours