Omladozó ​királyság (A Royal család 5.) 289 csillagozás

Erin Watt: Omladozó királyság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mióta Hartley Wright találkozott Easton Royallal, az élete fenekestül felfordult. Minden sarok mögött ellenség, minden ajtó mögött veszély rejlik. Amikor beüt a tragédia, ami elragadja az emlékeit, a lány már senkiben sem bízhat, még a kék szemű fiúban sem, aki azt ígéri, minden rendben lesz.

Mert míg Hartley emlékei tele vannak fehér foltokkal, az ösztönei azt súgják, hogy Easton veszélyes. Képtelen eldönteni, hogy a fiú vajon a kígyó az édenkertben, vagy az esélye a megváltásra. A káoszt, ami vele jár, képtelenség kezelni, az érzések pedig, amiket őbenne kelt, túl zavarosak ahhoz, hogy kibogozza őket.

Easton azt akarja, hogy a lány emlékezzen. Hartley szerint jobb felejteni.

És talán igaza van.

Tragédia. Árulás. Bizalom. Hartley-nak szembe kell néznie a tényekkel – a Royalok elől képtelenség menekülni.

Tanulj meg a szabályaik szerint élni, vagy a vesztedet okozzák.

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
352 oldal · ISBN: 9789635615575 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
352 oldal · ISBN: 9789635615582 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578154 · Fordította: Benedek Dorottya

Kapcsolódó zóna

!

Elle Kennedy

35 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2021. június 18., 01:30 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Easton Royal · Hartley Wright · Dylan Wright


Kedvencelte 20

Most olvassa 18

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 198

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Erin Watt: Omladozó királyság

Tökéletes befejezést kapott a sorozat. Azt viszont nem igazán értem, hogy az ikrek történetét miért nem írták meg, ha már mindig Royal fiúnak megvan a maga könyve.
Hartley az előző részben sem volt kedvencem. A könyv eleje borzasztó, nagyon csúnyán bánnak vele az iskolában, össze-vissza hazudnak neki. Felicity itt is megkavarja azt a bizonyost. Kicsit idegesített az elején maga Hartley is, de a végére teljesen megbékültem vele. Hú, de hogy én hogy utálom az apját! Tisztességes helyettes kerületi ügyész, mi? Apuka egy féreg, de az anyját sem kell félteni, ő egész végig félrenézett. Régen volt már ennyire utálatos mellékszereplőkkel dolgom.
Easton édes volt, végre megjavult, már tudott viselkedni. Nagy kedvencem lett. Tudnék róla ömlengeni fél órát, de ettől inkább megkímélek mindenkit.
Jó lett volna ha az ikrek történetét is megírják, mert elejtettek ebben a kötetben egy megjegyzést, amely engem nem hagy nyugodni. Ezt a tényt leszámítva tökéletes lett a befejezés. Ez a könyv sem maradt alul a többivel szemben, a sorozat Sav és Gideon történetét leszámítva tartotta a mércét. Rendkívül olvastatja magát mindegyik rész, ugyan van egy kis szappanopera beütés, de Royalék mindenért kárpótolnak.

3 hozzászólás
Hddorka P>!
Erin Watt: Omladozó királyság

Most mit mondjak? Szomorú vagyok egy kicsit. Én, aki oda-vissza voltam/vagyok a sorozatért, elfogult voltam vele, mert imádtam az összes Royal fiút, az egész történetet (a klisékkel együtt), mégis most nem tudok öt csillagot adni erre a könyvre. off Sajnálom is, hogy számomra nem igazán hozta azt, amit elvártam. Az egy dolog, hogy a könyv olvastatja magát (főleg a második fele), lehet vele haladni, mert itt aztán zajlanak az események, jobban mint egy szappanoperában, de én már úgy érztem, hogy a szerzők átestek a ló túloldalára. Főleg a végét éreztem túlzásnak. Sok volt. Ami még számomra fájó pont, hogy a történet Hartley-t helyezi előtérbe. Körülötte pörögnek az események. Eastonon kívül a Royal család csak felbukkanó mellékszereplők.
Easton nagy kedvenc. Az hogy pozitív irányba elkezd változni, felnőtt módjára kezd el élni és gondolkodni, csak még szerethetőbbé tette őt számomra ♥. Hartley-val spoiler igen gyorsan szerelembe esnek, annak ellenére, hogy barátként egy teljes könyvön át kerülgették egymást.
Az ikrekből talán ebben a részben kapunk a legtöbbet, de számomra ők még mindig örök rejtélyek. off
Összességében a sorozatnak a kedvenceim között a helye. Sajnalom hogy vége és búcsút kell mondjak a Royal fiúknak♥

4 hozzászólás
Pati28 P>!
Erin Watt: Omladozó királyság

”Hogyha a mai egy szar nap, akkor is örülnünk kell, mert még ha a holnap ugyanolyan borzasztó élmény lesz is, már tudjuk, hogy túlélhetjük.”

Méltó befejezése a sorozatnak. Az utolsó oldalak teljességgel elvarázsoltak, viszont azt kicsit bánom, hogy az ikrek történetéből nem lesz folytatás.
A könyv ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, de Eastonnak és Hartleynak újabb akadályt, újabb nehézségeket kell leküzdeniük.
Tetszett, hogy Easton próbál felnőni a feladatokhoz, de azért ez nem mindig sikerült neki. A Bukott örökös teljes egészében a barátságukat öleli fel, addig ebben a részben már sokkal meghittebb a kapcsolatuk, és a szerelem sem marad el, ami Hartley számára a fényt jelenti a sötétségben.
Úgy érzem ez a záró rész inkább Hartley-ról szólt, mert az ő tusáit olvashatjuk, az iskolában való megaláztatásait, míg Easton picit a háttérbe szorul.
Pár mellékszereplő rendkívül idegesített, de vigasztal a tudat, hogy mindenki megkapta a méltó büntetését.
Izgalmas oldalak, rejtélyek és megdöbbentő titkok hálója, melyekre megkapjuk a várva várt válaszokat.
Sajnálom, hogy evvel a könyvvel lezárul egy korszak, mert imádtam a Royal fiúkat.♥

Pandaaaa P>!
Erin Watt: Omladozó királyság

„Ezek a Royal fiúk tönkretesznek.”

És tényleg :D
Nagyon nagyon vártam már, hogy megjelenjen. Tavaly amikor olvastam a Bukott örököst és annak amilyen vége lett utána már majdnem arra vetemedtem, hogy ezt angolul elolvasom, mert muszáj tudnom, hogy mi a folytatás. :D De kibírtam és megvártam a fordítást :D
Most is egy igen eseménydús fordulatokkal és nem várt történésekkel teli történetet kaptunk. ♥
Amennyire vártam, annyira nehezen tudtam olvasni az elején. Hartley már az előző kötetben sem nyerte el a tetszésemet és itt is az elején nagyon idegesített, de a végére megkedveltem :)
Easton pedig Easton. Imádoom ♥ Imádom ahogy észheztért és felnőtté vált.
És imádom ahogy végül alakult az életük ♥
Hartley családja elég gáz. Egyedül a húga Dylan normális. Undorító volt az apja viselkedése, de az anyja se volt semmi :/
És a Vége te jó ég. Annyira imádoom ♥♥♥
Easton a könyv minden hibájáért kárpótolt ♥♥
Nagyon sajnálom, hogy vége van a Royalok történetének. Az ikrekről igazán olvasnék könyvet, hogy jobban megismerhessük őket. Remélem megírják majd ♥
Annyira a szívemhez nőttek, hogy nem akarom még elengedni őket. Szeretnék még velük történeteket ♥♥

4 hozzászólás
ap358 P>!
Erin Watt: Omladozó királyság

A szappanopera folytatódik.
Talán pont ez a regénysorozat sikerének a kulcsa: olyan gyorsan le lehet darálni egy részt, mint egy fejezetet egy délutáni sorozatból, amelyről tudjuk, hogy egy harmada nyűglődés, egy harmada klisé, és az utolsó harmada életképtelen vicc (emlékezet kiesés, kóma), olyan események, amelyek irreálisak. És mégis kikapcsolja az ember agyát, és elülteti azt a kis bolhát, hogy másnap megnézze a folytatást. Na, ez a regénysorozat is ilyen. Az IQ szintem lejtmenetbe kapcsolt tőle, de az élvezeti faktort megadta, és szerettem. Néha ilyen is kell, csak meg kell találni, melyik az a stílus, ami nem felidegesíti az embert, hanem tényleg szórakoztatja.
Ebben a részben nagyon sok drámát a helytelen kommunikáció okozott (pl.telefon), és csak a regény végére kerültek elő az igazi problémák. Az ikrek itt kevesebb szerepet kaptak, azt sem éppen pozitívan, hiányoltam az igazi énjüket, hogy a bajaik mögé lássak. Azért sajnálom, hogy ők nem kaptak külön kötetet, de jobb is így, ha már nincs szufla, meg kell állni.

Pandalány P>!
Erin Watt: Omladozó királyság

A Royal-család története lezárult és nagyon kíváncsian vártam, hogy az utolsó, befejező rész vajon milyen lesz és felteszi-e rá a koronát (ha már Royalok).
Az előző kötet sajnos csalódást okozott és emiatt is reménykedtem benne, hogy a lezárás méltó lesz a sorozathoz. Alapvetően elégedett vagyok a befejezéssel, de azt el kell árulnom, hogy a könyvnek az utolsó harmada vált igazán izgalmassá, eleinte sajnos túl nagy fordulatokat nem hozott.

Mivel egyhuzamban olvastam az előző kötettel, ezért különösen jól jött, hogy gyakorlatilag pontosan ugyanott kezdődött a történet, ahol a negyedik könyv véget ért. Próbálok spoilermentesen fogalmazni, de nehéz lesz. Szóval: az utolsó kötet cselekményszálának gyakorlatilag egészét az az esemény adja, amivel az előző kötet zárul.
Ennek eredményeképpen a korábbi kötetben megismert Hartley Wright amnéziában szenved, Sebastian Royal pedig kómában fekszik. A meglehetősen szokatlan kiindulópont végigkíséri az egész könyvet és számtalan bonyodalmat okoz.
Szerencsére izgalmas végkifejletet kaptunk, mely valahol várható volt. Viszont összességében bizonyos értelemben kicsit csalódás nekem ez a kötet is: egyrészt a Royal-fiúk közül Reed, Gideon csak futólag tértek vissza, másrészt azt éreztem, hogy komoly témákba kap az írópáros (bipoláris zavar, családi kapcsolatok, bántalmazás), ugyanakkor egyikbe sem merültek bele. Olvasmányos, pörgős könyv, ez kétségtelen, de nem adta számomra azt az élményt, amit a sorozat első három kötete, amitől ebbe a történetbe beleszerettem az elején.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2020/09/blogturne-er…

Dsheavenofbooks>!
Erin Watt: Omladozó királyság

"Mindig furcsa érzés elérkezni egy hosszabb sorozat zárókötetéhez. Nehéz elengedni a megszeretett világot, a karaktereket, és egyszerűen nem lehet elég lassan olvasni a könyvet, mert bizony hamarabb a végére érünk, mint azt szeretnénk. Keserédes érzés van most bennem. A sorozat első három (+kiegészítő) kötete nem lettek a kedvenceim, de Easton története egyszerűen belopta magát a szívembe. Ahogy az előző regényt, úgy ezt is imádtam.

A Bukott örökös akkora csattanóval ért véget, hogy csak lestem. Emlékszem, körülbelül egy éve olvashattam azt a kötetet, és alig tértem magamhoz. […] Az biztos, hogy egy, a sorozathoz méltó zárást kaptunk, amelyben sem romantikából, sem drámából nem adódott hiány."

A teljes értékelésem olvasható a blogomon: http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2021/06/konyverteke…

Ács_Milán >!
Erin Watt: Omladozó királyság

A 4. részben nem lopta be magát a szívembe Easton Royal, azonban ennek a résznek az elolvasása után egy kicsit megváltozott róla a véleményem, természetesen pozitív irányba.
Hartley élete és családi kapcsolatai nem mondhatóak túl fényesnek. Az apja egy állat, aki nem is érdemli meg, hogy apának hívják vagy szólítsák a gyerekei. Sajnáltam ezt a lányt, mert egy ennyi idős gyerekkel nem így kellene viselkednie a szülőknek, mint amit ő kapott.

Maga a történet alakulása nem volt rossz, de véleményem szerint meg sem közelítette az első két rész színvonalát. Többször vontatottnak éreztem és hiányzott valami, ami egy kicsit felrázza az eseményeket.
Már kezdtem lemondani arról, hogy ez a kívánságom teljesül, mire olyan történések közepébe csöppentem, amire nem gondoltam. Viszont itt pont az volt a gondom, hogy túl hamar rendeződött minden és pikk-pakk kiderült egy olyan titok, amit már azért sejteni lehetett.
Az utolsó fejezet nem okozott meglepetést, viszont időben nem igazán tudtam, hogy hol is járunk? Az előző fejezethez képest mennyivel későbbi esemény van ebben a záró fejezetben?

konyvmolyblog>!
Erin Watt: Omladozó királyság

Dráma, megbocsátás, bolondéria.

Még mindig tisztára mint egy brazil szappanopera, bár itt kicsit kevesebb volt a dráma, mint a többi részben. Ez – és a testvéri szeretet – adta, hogy annyira olvastatta magát.

„A felnőtteknek védelmezniük kellene a gyerekeiket, nem tönkretenni az életüket.”

Hála a magasságosnak Easton végre összeszedte magát és észbe kapott – itt volt már az ideje. :D De ez egy kicsit háttérbe szorult Hartley ügyei miatt, amit sajnáltam. Nem vártam mély magyarázatot, mert az nincs ebben a sorozatban, de egy iciri-picirit több Eastonnal azért kibékültem volna. spoiler
„A mocskos titkokat az ember igyekszik elrejteni a pincéjében, nem akarja lebegtetni mások orra előtt.”

Hartley nem lett a szívem csücske, de becsülöm benne a kitartását és a motivációt, ami a tettei mögött állt. off) Jó, azért voltak beszólásai, amin jókat nevettem. :'D spoiler

Felicity ebédlős jelenetén sírva nevettem, nagyon megérdemelte. :'D
spoiler
A mellékszereplők közül még Larry karaktere tetszett, így utólag sajnálom, hogy előbb nem kapott egy-két kisebb szerepet korábban.

„Minek nekem alkohol? A legjobb drog épp itt van velem.”

Kicsit fáj a szívem, hogy véget értek azok az igazi Royal fiús drámázások, de szerintem nagyon jól tette az írópáros, hogy itt lezárta a sorozatot spoiler , mert erről már nem lehet több bőrt lehúzni. A Twisted palace és Fallen Heir így is ellaposodott egy kicsit az első részekhez képest, de ez egy fokkal jobban tetszett. off Összességében elégedett vagyok a lezárással, de hiányozni fog ez a tipikus „brazil szappanopera” érzés, amit a sorozat olvasása közben éreztem. :)

KleineKatze>!
Erin Watt: Omladozó királyság

Őszintén… Ezért kár volt még egy kötetet megírni.
Annyira oda és vissza voltam ezért a sorozatért. Imádtam a Papír hercegnőt. Még a második rész is oké volt… De ami utána jött, az rosszabb, mint bármilyen szappanopera. Úgy tűnt, a mélyrepülést Easton megállítja, de annyira mégsem sikerült.
Érdekes egyébként, mert hiába olvastam az előző részt még egy fél éve, ugyanúgy amnéziám volt, mint a főhősnőnek. Semmire sem emlékeztem belőle, annyira nem hagyott mély nyomot.
Aztán persze fokozatosan előjöttek az emlékek, de nem volt könnyű a dolgom, mert kb semmi nem történt . A 110. oldalon tartottam, de még mindig nem jártunk előrébb, ráadásul utána is olyan jelenetekkel volt tele, amik teljesen feleslegesek voltak, és… a végét aztán jó gyorsan összecsapták. Arról a logikátlanságról, hogy Hartley egy nyári zápor ideje alatt szeret bele Easton-be, akire addig nem is emlékezett… Szót sem érdemel.

Csalódott vagyok, mert amennyire jó volt az elején ez a klisés, csillogós, amerikai álmos tejszínhabfelhő, annyira ellaposodott a végére.
Ráadásul nem olvashatunk az ikrekről, akikre én személy szerint rettentő kíváncsi lennék, és Gideonnak is egy könnyen feledhető kis semmi novella jutott. Ráadásul Easton, a kis fenegyerek Royal sem egy ilyen érzelemmentes, száraz és unalmas drámázást érdemelt volna. Miééért kellett elrontani ezt így? :(


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 P>!

East maga mögé hajítja a törülközőt, lekapcsolja a villanyt, és az ágyra vetődik. Félig rám, félig a matracra érkezik.
– Nem bízom benned – cukkol.
– Látom – jegyzem meg szárazon, ahogy lelököm magamról egyik nehéz végtagját. – Épp úgy festesz, mint egy rémült szűz fiú.

Pandaaaa P>!

– Mit nézel? – kérdezi Easton, és állát a fejem tetejére támasztja.
– Rögzítem az emléket.
– Áá! – Átkarolja a vállamat. – Szerintem szebb emlék lenne, ha levennénk a ruháidat.

351. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Easton Royal · Hartley Wright
konyvmolyblog>!

A felnőtteknek védelmezniük kellene a gyerekeiket, nem tönkretenni az életüket.

Könyvmolyképző KU>!

Felpattanok. Mi a fenét művel Hartley ezzel a sráccal? Velük szemben az a kígyó Felicity látszik. Pash újabban Frankensteinnek hívja, mert egy ijesztő picsa, inkább szörnyeteg, mint ember. Basszus, valószínűleg az, hogy Franknek hívja, sértő szegény Frankensteinre nézve.

mester_aniko>!

– Neked is jönnöd kéne. Te vagy a koszorúsfiú – emlékeztetem.
– Tanúnak hívják – pontosít. – Hányszor kell még elmondanom nektek, hogy a megnevezésem: tanú?
– Ahogy akarod, koszorúsfiú – cukkolom, majd elszaladok, mert ki tudja, milyen büntetést tervez nekem a beszólásomért.

344. oldal, 34. fejezet

mester_aniko>!

– Ez nem helyes. – (…) – Nem paktálhatsz le az ördöggel.
– Késő.

228. oldal, 24. fejezet

mester_aniko>!

– Szeretem ezt a hangot – mondja Easton széles mosollyal.
– Milyen hangot?
– A nevetésedet. A legszebb hang a világon.
A szememet forgatom.

194. oldal, 21. fejezet

Könyvmolyocska1 P>!

Megrázom a vállát.
– Fent vagyok – motyogja.
Kissé elmosolyodom a nyilvánvaló hazugságon, és még erősebben rázom. Oldalra fordul, és álmosan rám mosolyog.
– Helló, bébi! Valami szexit álmodtál, és pár részletet kidolgoznál a valóságban is?

mester_aniko>!

Gideon: Reeddel holnap megyünk. Reed 1-kor zh-t ír. Tartsátok a frontot!

Reed: Kihagyom a zh-t.

Gideon: Reed zh-ja után indulunk.

200. oldal, 22. fejezet

konyvmolyblog>!

– De komolyan, tudom, kik az igazi családom. Gid, Reed, az ikrek, és Ella a tesóim. Callum az apám. Maria az anyám. Te, te pedig az én szívem és lelkem vagy.


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Cassandra Clare: Árnyak ura
L. J. Shen: Vakmerő
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
L. J. Shen: Vicious – Ádáz
J. A. Redmerski: A soha határa
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel