Megtört ​herceg (A Royal család 2.) 817 csillagozás

Erin Watt: Megtört herceg

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa.
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást.
Talán igaza van.

Eredeti mű: Erin Watt: Broken Prince

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572466 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572466 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Reed Royal · Easton Royal · Ella Harper · Valerie Carrington · Sawyer Royal · Sebastian Royal · Callum Royal · Gideon Royal · Wade Castle · Jordan Carrington


Kedvencelte 190

Most olvassa 36

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 229

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Erin Watt: Megtört herceg

„Hölgyeim és uraim, a Royal família szétesett.”

Azt hiszem a fenti idézetet az agyamra is elmondhatom.
Én értem, hogy kellett ez a kötet is, de most komolyan ennyi drámát egy sorozatba is nehezményezek, nem egy történetben!?

Az elsőt viszonylag szeretem, nem volt különösebb gondom vele. De be kell látnom ami nem megy az nem megy.

Valószínűleg a hangulatom sem passzolt most a könyv témájához és azt sem állítom, hogy egyszer nem veszem újra kézbe, de most „az egyszer elolvastam és vége” kategóriába sorolom.

Egyébként a könyv cselekménye kimerül annyiban, hogy mindenki hisztizik, balhézik, önmegtartóztat, túl keveset mond el vagy, túl sokat jár a szája. Olyan dráma van benne ami néhol inkább mulatatott, mert simán meglehetet volna oldani, máshol meg idegesített.

Azt hiszem nem vagyok kedvenc most ezen értékelés alapján, de muszáj szembe menni a forgalommal, ha egyszer nem tetszett!

16 hozzászólás
>!
Klodette
Erin Watt: Megtört herceg

Még csak egy kicsivel jártam túl a könyv felén, amikor már gyorsan kedvencként jelöltem be a Molyon az egész sorozatot, a szereplőket, az írókat és mindent.
Az első résznél már sejtettem, hogy végül ez lesz, hiszen a sorozat eszméletlen, de most, hogy ténylegesen a végére értem… nem tudom, hogy mit mondjak, persze kimondottan jó értelemben. :)
Még mindig a hatása alatt vagyok és teljes sokkhatás ért. Többször is újra kellett magamat indítanom. Komolyan.
A második kötet többek között abban különbözik az elsőtől, hogy – ha lehet ilyet mondani – még jobb, nem mellesleg pedig, egyszerre két szálon fut, hiszen Ella gondolatai mellett, most már Reed piszkos fantáziáját is megismerhetjük. Ami persze – szerintem – kimondottan jót tesz a sztorinak, mert általa gördülékenyebb, stílusában még megosztóbb, pirulásra határozottan okot adó, emellett pedig árnyaltabb és szórakoztatóbb. Ugyan már, csajok! Ti sosem gondoltátok még, hogy a férfiak teljesen és pontosan olyanok, mint Reed? Ne már!
Szinte biztos vagyok benne, hogy a legtöbb pasi pontosan így gondolkodik mint ő, így is fogalmaz és így látja a világot. Szomorú? Egy kicsit. Meglepő? Egy cseppet sem! :)
Sok helyen olvastam, hogy mások azt írták: Reed már nem olyan lehengerlő, mert visszafogottabb és papucsként viselkedik, ráadásul meghazudtolja önmagát. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de én ezzel nem értek egyet. Egy kicsit sem.
Szerintem még mindig szívdöglesztően bunkó és igaz, hogy vannak érzelmes megnyilvánulásai, de szerelmes és ezért nem ítélhetjük el.
Ha engem kérdeztek, bátran állítom, hogy mi nők egyszerűen oda meg vissza vagyunk az ilyen rossz fiúnak tűnő jó fiúkért. Egyszerűen így vagyunk kódolva. Erre nincs más magyarázat. Persze mindig vannak kivételek, de ez az igazság.
Ezért is ilyen sikeres és megosztó ez a sorozat. Ja, meg azért mert korszakalkotó, nagyszájú, provokatív, egyedi karakterekkel, hatalmas fordulatokkal és túlságosan is kifejező, őszinte fogalmazásmóddal ami engem itt kivételesen nem zavart, mert egyszerűen hiszem és tudom, hogy illet hozzá.
Teljesen lekötött, jól tudtam vele haladni, mert olvastatta magát. Minden oldalon történt valami izgalmas és döbbenetes.
Ella még mindig szimpatikus főhős, akivel könnyű azonosulni. Egyszerűen szerethető és nagyon bátor. Kedvelem.
A Royal család meg annyira elcseszett, (már bocsánat!) hogy az már szívmelengető és cuki. Egy kicsit sem hibátlanok ezek a fiúk, sőt… Ám soha, senki sem állította, akár még csak egy perc erejéig sem, hogy azok lennének. Romlottak, mocskosul gazdagok, mindent megengednek maguknak, mégis ott rejlik bennük valami plusz, ami kiemeli őket a sok önző, aljas és beképzelt ficsúr közül.
Ellán és Reed-en kívül még mindig Easton a kedvencem, habár ebben a részben Callum-ot is nagyon megkedveltem. Kiderült róla, nem is annyira vak és kívülálló ebben a családban…
Aztán persze ott vannak még a kedvelhető mellékszereplők, mint a kelekótya Val, Ella legjobb barátnője vagy éppen a nőcsábász Wade. Ebben a sorozatban az is szuper, hogy itt még az olyan alakok, mint Wade is tudnak meglepetést okozni. Amiket ő csinált, na arról inkább nem is írok bővebben, mert nem férne bele a 18-as karikába… :)
Ez a könyv: szenvedéllyel túlfűtött, titkokkal és hazugságokkal teli, mocskos, intrikákkal teli, mégis romantikus, vicces, könnyed és megismételhetetlen. Ha elolvasod, meglátod majd, hogy a Royal fiúk Téged is teljesen és visszavonhatatlanul tönkretesznek…

Bővebben pedig: http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/11/konyvkritika-…

9 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Erin Watt: Megtört herceg

Te jó ég! Ebben több dráma volt, mint a Lear királyban. A gonosz nyugati boszorkány szerepéért pedig Jordan, Brooke és Dinah megkapná az oscart. Maga a történet ott folytatódik, ahol a Papír hercegnő véget ért. Miután Ella meglóg, természetesen Callum megkeresteti. Reednek nagyon sokat kell pedálozni, de ez a dráma nem zavart. Inkább az egész elkényeztetett Astor gimi, ahol a gazdag hülegyerekek feljogosítva érzik magukat mások bántalmazására, megalázásra.
A vége pedig újabb függővég és óriási meglepetés egyben.

3 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Erin Watt: Megtört herceg

Éppúgy imádtam, mint az első részt! Egy pillanatig sem éreztem, hogy amolyan töltelék második részt olvasnék a nagy egymásra találás előtt, zajlottak az események, izgultam a titkokon, drukkoltam a testvéreknek, hogy jöjjön helyre a kapcsolatuk, mert ez az egyik legrosszabb dolog, ha a testvérek összetűznek egymással. A szomorúbb pillanatok mellett persze bőven kap az olvasó romantikus, szexi jeleneteket, és véres verekedéseket is. Ellát ugyanúgy kedveltem, mint korábban is, keményen a sarkára áll. Reednek megvannak a magyarázatai, de ez nem jelenti azt, hogy helyesek a lépései, főleg a korábbiakat illetően. Mondanom sem kell, hogy imádtam az összes közös jelenetüket, spoiler. Easton továbbra is kedvenc, egy újabb sorozatot lehetne ráépíteni.
Tetszett, ahogy a szerzőpáros a sorok között olvasva megmutatja, mennyire megváltozik a család, ha nincs nő, aki összefogja. Korábban az anyuka volt az összetartó erő, és Ella érkezése után újra összekovácsolódott a család. Vissza kellett őt hozniuk, ezt minden családtag egyaránt érezte, ezért is voltak kiakadva Reedre, főleg Easton. Amint elcsodálkoztam, az Callum erősödése, határozottan többet is szerepelt, és bizony okozott meglepetéseket, utólag persze könnyű okosnak lenni.
Intenzív olvasásélmény a regény, újra alig tudtam letenni a könyvet. A bennem maradt kérdések pedig tovább izgatnak! Sajnos nem tudom a következő rész megjelenési dátumát. De ezek után nehogy hónapokig kelljen várni! A szerzőktől pedig kérem szépen minden egyes szereplő saját történetét!
Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2017/11/erin-watt-megtort…

1 hozzászólás
>!
Naiva P
Erin Watt: Megtört herceg

Az eszem megáll(t). Nem hittem volna, hogy ez lehetséges, de minden olvasásnál egyre jobban beleszeretek a Royal fiúkba. Ellába is. Mindenféle ferde hajlam nélkül. Annyira belevaló, vagány csaj. A hozzá hasonló hősnőket szeretem a legjobban. Most is nagyon bírtam. Az is, ahogy Reed-nek meg kellett érte küzdenie. Újból elnyerni a bizalmát. A Papír hercegnőben megismert karaktereknek egy újabb oldalát ismerhettem meg. Callum volt a legpozitívabb meglepetés.
Kész őrület, amilyen élet zajlik a Royal villában és az Astor gimiben. Az ikrekből szeretnék, vagyis szerettem volna sokkal többet. spoiler
Tehát, dráma, romantika, fordulatok és meglepetések. Mindez megannyi érzelemmel! Oh, a szívem! Egy nagyon addiktív, hihetetlenül gyorsan lapozható könyvről van szó ha ilyen gyorsan olvastam volna ki anno a kötelezőket…., amely minimum annyi csillagot ér, ahány tagból állnak a Royal testvérek.

>!
Everglow P
Erin Watt: Megtört herceg

(…) Egyébként a legjobbat még nem is említettem: kétszer, azaz kétszer olvastam el a könyvet, mert ahogy először vége lett, fogtam magam, és visszakocogtam az elejére. (…) És ha ez még mindig nem lenne elég, hajnal 4-kor (!!) képes voltam felkelni, és tovább olvasni. (…) Másnap annyira fájt és viszketett a szemem, hogy kénytelen voltam hideg vizes borogatással mászkálni. Úgy néztem ki, mint egy feldagadt szemmel közlekedő, visszahányt törpapa, de én mégis azt mondom, totál megérte…

https://chroniclesofabookshelf.blogspot.hu/2017/11/and-…

5 hozzászólás
>!
Tünde_JLT IP
Erin Watt: Megtört herceg

Kicsit döcögősen indult, de a kezdeti nehézségek után abszolút letehetetlen volt a könyv.
Imádtam Reed kitartását, Easton beszólásait és azt, hogy Callum végre összeszedte magát apaként.
Nagyon szeretem a váltott szemszögű könyveket, most különösen jó volt Reed gondolatait olvasni.
A Royal fiúk külön-külön is megérdemelnének egy-egy könyvet.
Kíváncsian várom a folytatást.

9 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly
Erin Watt: Megtört herceg

A Royal-család…… az Erin Watt néven alkotó szerzőpáros nem semmi, kérem szépen!
Megmaradt a könnyed, olvasmányos stílus, újra megvan az érzés, hogy olvastatja magát a történet – új elemként megjelent a váltott szemszög, nekem nagyon tetszett, hogy nemcsak Ella szemével, hanem Reed szemszögéből is látjuk a történéseket. Izgalom, fordulatok, dráma és hát a vége…..a függővég olyan dupla csavarral, amelyet hivatalból tiltani kellene!!
A sorozatok túlnyomó többségével ellentétben még magasabbra tette a lécet, most már tényleg nincs más hátra, mint előre: jöjjön a harmadik rész (angolul…)

28 hozzászólás
>!
Deziréé
Erin Watt: Megtört herceg

Nem tudom mi van velem, de nekem tetszett ez a rész is.
Volt benne egy olyan rész, amit nem akartam elhinni, hangosan tiltakoztam ez nem lehetséges, de úgy néz ki mégis. Mondjuk a Royal fiúktól már inkább az a furcsa ha valami hétköznapi dolgot művelnek pl. vacsora után elpakolják a hűtőbe a maradék ennivalót. Leginkább csak ámultam a könyv olvasás közben. Nagyon gyorsan haladtam az olvasással egy huzamban 290 oldalt simán elolvastam, csak sajnos utána dolgom akadt…
Néhányszor jókat derültem a beszólásokon, Ella hozta ismét a menő csajformáját. Nem csalódtam szerencsére a Royal fiúk történetében. Hozták a formájukat. Igazi nagymenő, gazdag alakok, akik mindig csinálnak valami botrányosat, de szerintem jó páran így szeretjük őket. Redd igazi tünemény olykor, de persze csinál néha nagy butaságokat, amit én nem néznék el így neki.
A befejezést sem akarom elhinni, ez nem lehet igaz. Megint várnom kell. Rettentően várom a folytatást, remélem hamar olvashatjuk.

>!
DarknessAngel P
Erin Watt: Megtört herceg

Azt a mindenit! Ez meg mi a fene volt?! :O Ez a Royal család még mindig 100%-osan meg tud lepni.
A könyv elején eléggé szétestek a dolgok, és nem csak az otthoni privát közegben, hanem a puccos iskolában, és még egymás között is, mivel a Royal tesók széthúztak. Tisztára olyan volt az egész, mintha valami túlírt sorozatot néznék, Gossip Girl, és én minden percét imádtam!♥
Sokat dobott a története, hogy most Reed gondolataiba is beleláthattunk. Először azt hittem, az egész könyv az ő szemszögéből lesz, végül kiderült, hogy még Ellának is van mondanivalója. ;)
Továbbra is nagy bírom a csajt, főleg azok után, hogy kiállt másokért is a suliban. Aki még nagyot nőtt a szememben, az Callum. Látni, hogy ő az a fajta férfi, aki tanul a hibáiból, végre aktívabban részt vesz fiai életében.
Dinaht és Brooke-ot legszívesebben egy lapáttal csaptam volna agyam. Jordan dettó.
Tényleg nagyon tetszik, merre halad a történet. Képes úgy lekötni, hogy észre se veszem, és egy-kettő a végére érek.
Szerintem megyek is folytatom angolul, mert képtelenség, hogy ezek után ne kapjak a folytatásért.


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

Hölgyeim és uraim, a Royal família szétesett.

>!
Sheila_7

– A való életben is van letiltás gomb? Csak mert jó hasznát venném.

>!
Sheila_7

A pasiknál viszont nem divat az érzékenység, ezért komolysággal, durvasággal vagy köcsögséggel leplezik az érzéseiket.

>!
Naiva P

Sohasem volt igazából szükségem semmire, mielőtt megismertem őt. Most már levegőt venni is nehéz úgy, hogy nincs mellettem.

36-37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reed Royal
>!
Naiva P

– Én végeztem a játszmákkal, Ella. Számomra nem létezik másik lány ezen a világon. Ha beszélni látsz az egyikkel, akkor tudd, hogy rólad beszélek. Ha sétálni látsz az egyik mellett, akkor tudd, hogy azt kívánom, bárcsak te lennél az – lép felém. – Te vagy nekem az egyetlen.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reed Royal
>!
fruzsi829

– Mióta vagy te ilyen romantikus?
– Amióta megismertelek.

>!
fruzsi829

– Hallom, nem megyünk suliba. Vagyis az ikrek igen, de ők is csak azért, mert hülyék. Ha kihagynak egy órát, máris megbuknak.
Az ikrek erre feltartják a középső ujjukat.
– Én átmegyek Valerie-hez.
– Remek. Bírom Valt. Jól fogjuk érezni magunkat.
– Nem hallottad az elejét. Azt mondtam, hogy én.
Az asztalnál mindenki a szóváltásunkat figyeli.
– De, hallottam – vigyorog lazán Easton, de közben mindenfelé jár a szeme. – Csak nem érdekel. Mikor indulunk?
– Figyelj Easton… – kezdtem, az asztalon dobolva az ujjaimmal, és megvárom, hogy megint rám nézzen. – Te itt maradsz. Vagy akár el is mehetsz, de az a lényeg, hogy nem jössz velem.
– Hallottam, hogy mondasz valamit, de semmi értelme a szavaidnak. Mikor találkozunk a kocsidnál?
(…)
– Oké, de a körmünket fogjuk lakkozni, és arról fogunk beszélni, hogy melyik betétnek jobb a nedvszívó képessége. Még tudományos kísérletek is lehetnek.
Eastonnak nem olvad le a képéről a vigyor, az ikrek viszont felmordulnak.

92-93. oldal

>!
Masni3 P

– Te szerezted vissza Ella állását – közli a szájából szivárgó füstfelhő mögül.
– Ezt meg ki mondta neked?
– Wade – nyújtja felém a cigit. – Átmentem hozzá suli után.
– Azt hittem, két csaj várja egy hármasra.
– Négyes lett belőle.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Easton Royal · Reed Royal
5 hozzászólás
>!
vikcs P

– Szar dolog, amikor összetörik az ember szívét.

114. oldal

>!
anikho

Miért nem jön már haza, hogy kiabáljon velem? Hallani akarom tőle, hogy egy seggfej vagyok, akire nem éri meg vesztegetni az idejét. Látni akarom magam előtt, ahogy tüzet okád rám. Azt akarom, hogy ordítson velem, belém rúgjon és behúzzon nekem egyet.
Kurvára akarom őt.


A sorozat következő kötete

A Royal család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Cookie O'Gorman: Nindzsalány
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Stephen King: Joyland
Nicholas Sparks: Üzenet a palackban
Karen Erickson: Játék a házassággal
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert