Megtört ​herceg (A Royal család 2.) 1852 csillagozás

Erin Watt: Megtört herceg

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa.
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást.
Talán igaza van.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572466 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572466 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789635611720 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Elle Kennedy

82 tag · 7 karc · Utolsó karc: 2023. október 13., 21:59 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Easton Royal · Reed Royal · Ella Harper · Valerie Carrington · Callum Royal · Gideon Royal · Sawyer Royal · Sebastian Royal · Wade Carlisle · Dinah O’Halloran · Brooke Davidson · Jordan Carrington


Kedvencelte 306

Most olvassa 59

Várólistára tette 158

Kívánságlistára tette 311

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Klodette >!
Erin Watt: Megtört herceg

Még csak egy kicsivel jártam túl a könyv felén, amikor már gyorsan kedvencként jelöltem be a Molyon az egész sorozatot, a szereplőket, az írókat és mindent.
Az első résznél már sejtettem, hogy végül ez lesz, hiszen a sorozat eszméletlen, de most, hogy ténylegesen a végére értem… nem tudom, hogy mit mondjak, persze kimondottan jó értelemben. :)
Még mindig a hatása alatt vagyok és teljes sokkhatás ért. Többször is újra kellett magamat indítanom. Komolyan.
A második kötet többek között abban különbözik az elsőtől, hogy – ha lehet ilyet mondani – még jobb, nem mellesleg pedig, egyszerre két szálon fut, hiszen Ella gondolatai mellett, most már Reed piszkos fantáziáját is megismerhetjük. Ami persze – szerintem – kimondottan jót tesz a sztorinak, mert általa gördülékenyebb, stílusában még megosztóbb, pirulásra határozottan okot adó, emellett pedig árnyaltabb és szórakoztatóbb. Ugyan már, csajok! Ti sosem gondoltátok még, hogy a férfiak teljesen és pontosan olyanok, mint Reed? Ne már!
Szinte biztos vagyok benne, hogy a legtöbb pasi pontosan így gondolkodik mint ő, így is fogalmaz és így látja a világot. Szomorú? Egy kicsit. Meglepő? Egy cseppet sem! :)
Sok helyen olvastam, hogy mások azt írták: Reed már nem olyan lehengerlő, mert visszafogottabb és papucsként viselkedik, ráadásul meghazudtolja önmagát. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de én ezzel nem értek egyet. Egy kicsit sem.
Szerintem még mindig szívdöglesztően bunkó és igaz, hogy vannak érzelmes megnyilvánulásai, de szerelmes és ezért nem ítélhetjük el.
Ha engem kérdeztek, bátran állítom, hogy mi nők egyszerűen oda meg vissza vagyunk az ilyen rossz fiúnak tűnő jó fiúkért. Egyszerűen így vagyunk kódolva. Erre nincs más magyarázat. Persze mindig vannak kivételek, de ez az igazság.
Ezért is ilyen sikeres és megosztó ez a sorozat. Ja, meg azért mert korszakalkotó, nagyszájú, provokatív, egyedi karakterekkel, hatalmas fordulatokkal és túlságosan is kifejező, őszinte fogalmazásmóddal ami engem itt kivételesen nem zavart, mert egyszerűen hiszem és tudom, hogy illet hozzá.
Teljesen lekötött, jól tudtam vele haladni, mert olvastatta magát. Minden oldalon történt valami izgalmas és döbbenetes.
Ella még mindig szimpatikus főhős, akivel könnyű azonosulni. Egyszerűen szerethető és nagyon bátor. Kedvelem.
A Royal család meg annyira elcseszett, (már bocsánat!) hogy az már szívmelengető és cuki. Egy kicsit sem hibátlanok ezek a fiúk, sőt… Ám soha, senki sem állította, akár még csak egy perc erejéig sem, hogy azok lennének. Romlottak, mocskosul gazdagok, mindent megengednek maguknak, mégis ott rejlik bennük valami plusz, ami kiemeli őket a sok önző, aljas és beképzelt ficsúr közül.
Ellán és Reed-en kívül még mindig Easton a kedvencem, habár ebben a részben Callum-ot is nagyon megkedveltem. Kiderült róla, nem is annyira vak és kívülálló ebben a családban…
Aztán persze ott vannak még a kedvelhető mellékszereplők, mint a kelekótya Val, Ella legjobb barátnője vagy éppen a nőcsábász Wade. Ebben a sorozatban az is szuper, hogy itt még az olyan alakok, mint Wade is tudnak meglepetést okozni. Amiket ő csinált, na arról inkább nem is írok bővebben, mert nem férne bele a 18-as karikába… :)
Ez a könyv: szenvedéllyel túlfűtött, titkokkal és hazugságokkal teli, mocskos, intrikákkal teli, mégis romantikus, vicces, könnyed és megismételhetetlen. Ha elolvasod, meglátod majd, hogy a Royal fiúk Téged is teljesen és visszavonhatatlanul tönkretesznek…

Bővebben pedig: http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/11/konyvkritika-…

9 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Erin Watt: Megtört herceg

Te jó ég! Ebben több dráma volt, mint a Lear királyban. A gonosz nyugati boszorkány szerepéért pedig Jordan, Brooke és Dinah megkapná az oscart. Maga a történet ott folytatódik, ahol a Papír hercegnő véget ért. Miután Ella meglóg, természetesen Callum megkeresteti. Reednek nagyon sokat kell pedálozni, de ez a dráma nem zavart. Inkább az egész elkényeztetett Astor gimi, ahol a gazdag hülegyerekek feljogosítva érzik magukat mások bántalmazására, megalázásra.
A vége pedig újabb függővég és óriási meglepetés egyben.

3 hozzászólás
kellyolvas P>!
Erin Watt: Megtört herceg

Éppúgy imádtam, mint az első részt! Egy pillanatig sem éreztem, hogy amolyan töltelék második részt olvasnék a nagy egymásra találás előtt, zajlottak az események, izgultam a titkokon, drukkoltam a testvéreknek, hogy jöjjön helyre a kapcsolatuk, mert ez az egyik legrosszabb dolog, ha a testvérek összetűznek egymással. A szomorúbb pillanatok mellett persze bőven kap az olvasó romantikus, szexi jeleneteket, és véres verekedéseket is. Ellát ugyanúgy kedveltem, mint korábban is, keményen a sarkára áll. Reednek megvannak a magyarázatai, de ez nem jelenti azt, hogy helyesek a lépései, főleg a korábbiakat illetően. Mondanom sem kell, hogy imádtam az összes közös jelenetüket, spoiler. Easton továbbra is kedvenc, egy újabb sorozatot lehetne ráépíteni.
Tetszett, ahogy a szerzőpáros a sorok között olvasva megmutatja, mennyire megváltozik a család, ha nincs nő, aki összefogja. Korábban az anyuka volt az összetartó erő, és Ella érkezése után újra összekovácsolódott a család. Vissza kellett őt hozniuk, ezt minden családtag egyaránt érezte, ezért is voltak kiakadva Reedre, főleg Easton. Amint elcsodálkoztam, az Callum erősödése, határozottan többet is szerepelt, és bizony okozott meglepetéseket, utólag persze könnyű okosnak lenni.
Intenzív olvasásélmény a regény, újra alig tudtam letenni a könyvet. A bennem maradt kérdések pedig tovább izgatnak! Sajnos nem tudom a következő rész megjelenési dátumát. De ezek után nehogy hónapokig kelljen várni! A szerzőktől pedig kérem szépen minden egyes szereplő saját történetét!
Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2017/11/erin-watt-megtort…

1 hozzászólás
Mulán>!
Erin Watt: Megtört herceg

Na még mindig nem az igazi a történet de már sokkal jobb már két szemszögből kapunk infokat ami sokat segít, de még mindig hiányolom Callumot mert annyira penge senkivel nem foglakozik kellőképp mégis mindent tud mindenkiről, nagyon bírom az ilyen karaktereket. És ha kell oda teszi magát hogy megmutassa mindenkinek hogy ő még mindig az a nagy hatalmú ember aki mindig is volt. Ella meglepő de az összes Royal közül ő gondolkozik egyedül ami kicsit vicces hogy beszél ezzel azzal és akkor jönnek rá hogy lehet igaza is a csajnak de maguktól bele se gondoltak. A vége na az vitt mindent.

Naiva>!
Erin Watt: Megtört herceg

Az eszem megáll(t). Nem hittem volna, hogy ez lehetséges, de minden olvasásnál egyre jobban beleszeretek a Royal fiúkba. Ellába is. Mindenféle ferde hajlam nélkül. Annyira belevaló, vagány csaj. A hozzá hasonló hősnőket szeretem a legjobban. Most is nagyon bírtam. Az is, ahogy Reed-nek meg kellett érte küzdenie. Újból elnyerni a bizalmát. A Papír hercegnőben megismert karaktereknek egy újabb oldalát ismerhettem meg. Callum volt a legpozitívabb meglepetés.
Kész őrület, amilyen élet zajlik a Royal villában és az Astor gimiben. Az ikrekből szeretnék, vagyis szerettem volna sokkal többet. spoiler
Tehát, dráma, romantika, fordulatok és meglepetések. Mindez megannyi érzelemmel! Oh, a szívem! Egy nagyon addiktív, hihetetlenül gyorsan lapozható könyvről van szó ha ilyen gyorsan olvastam volna ki anno a kötelezőket…., amely minimum annyi csillagot ér, ahány tagból állnak a Royal testvérek.

Tünde_JLT I>!
Erin Watt: Megtört herceg

Kicsit döcögősen indult, de a kezdeti nehézségek után abszolút letehetetlen volt a könyv.
Imádtam Reed kitartását, Easton beszólásait és azt, hogy Callum végre összeszedte magát apaként.
Nagyon szeretem a váltott szemszögű könyveket, most különösen jó volt Reed gondolatait olvasni.
A Royal fiúk külön-külön is megérdemelnének egy-egy könyvet.
Kíváncsian várom a folytatást.

9 hozzászólás
DarknessAngel>!
Erin Watt: Megtört herceg

Azt a mindenit! Ez meg mi a fene volt?! :O Ez a Royal család még mindig 100%-osan meg tud lepni.
A könyv elején eléggé szétestek a dolgok, és nem csak az otthoni privát közegben, hanem a puccos iskolában, és még egymás között is, mivel a Royal tesók széthúztak. Tisztára olyan volt az egész, mintha valami túlírt sorozatot néznék, Gossip Girl, és én minden percét imádtam!♥
Sokat dobott a története, hogy most Reed gondolataiba is beleláthattunk. Először azt hittem, az egész könyv az ő szemszögéből lesz, végül kiderült, hogy még Ellának is van mondanivalója. ;)
Továbbra is nagy bírom a csajt, főleg azok után, hogy kiállt másokért is a suliban. Aki még nagyot nőtt a szememben, az Callum. Látni, hogy ő az a fajta férfi, aki tanul a hibáiból, végre aktívabban részt vesz fiai életében.
Dinaht és Brooke-ot legszívesebben egy lapáttal csaptam volna agyam. Jordan dettó.
Tényleg nagyon tetszik, merre halad a történet. Képes úgy lekötni, hogy észre se veszem, és egy-kettő a végére érek.
Szerintem megyek is folytatom angolul, mert képtelenség, hogy ezek után ne kapjak a folytatásért.

Madama_Butterfly>!
Erin Watt: Megtört herceg

A Royal-család…… az Erin Watt néven alkotó szerzőpáros nem semmi, kérem szépen!
Megmaradt a könnyed, olvasmányos stílus, újra megvan az érzés, hogy olvastatja magát a történet – új elemként megjelent a váltott szemszög, nekem nagyon tetszett, hogy nemcsak Ella szemével, hanem Reed szemszögéből is látjuk a történéseket. Izgalom, fordulatok, dráma és hát a vége…..a függővég olyan dupla csavarral, amelyet hivatalból tiltani kellene!!
A sorozatok túlnyomó többségével ellentétben még magasabbra tette a lécet, most már tényleg nincs más hátra, mint előre: jöjjön a harmadik rész (angolul…)

28 hozzászólás
ZitussKa>!
Erin Watt: Megtört herceg

Számomra ennek a kötetnek a fellelhető hibáinak száma mindösszesen egy: már a legelső lapon azzal kell szembesülni az ember lányának, hogy a történet és a szereplők is a képzelet szüleményei :)) Kár, nagy kár.
Viszont másfelől úgy tűnik ismét fiktív karakterekkel van tele a fejem és a szívem. Szerencsére hagytam, hogy ez a sorozat megfelelő időben találjon meg. A történet továbbra is pörgős, izgalmas és olyan Royalos. Ez a szó mindent elmond.
Minden centet megér ez a sorozat de vigyázzatok ezekkel a fiúkkal. Vagy sikeres támadást indítanak a szívetek ellen, aminek következményeképp beszerzitek az egész sorozatot, netán elengeditek a kezüket idő előtt. Velem az előbbi történt, ki hitte volna, hogy már január első hetében a teljes anyagi csőd szintje alatt leszek kettővel.? De kimerem jelenteni MEGÉRTE.
Olvassátok :)

Deziréé>!
Erin Watt: Megtört herceg

Nem tudom mi van velem, de nekem tetszett ez a rész is.
Volt benne egy olyan rész, amit nem akartam elhinni, hangosan tiltakoztam ez nem lehetséges, de úgy néz ki mégis. Mondjuk a Royal fiúktól már inkább az a furcsa ha valami hétköznapi dolgot művelnek pl. vacsora után elpakolják a hűtőbe a maradék ennivalót. Leginkább csak ámultam a könyv olvasás közben. Nagyon gyorsan haladtam az olvasással egy huzamban 290 oldalt simán elolvastam, csak sajnos utána dolgom akadt…
Néhányszor jókat derültem a beszólásokon, Ella hozta ismét a menő csajformáját. Nem csalódtam szerencsére a Royal fiúk történetében. Hozták a formájukat. Igazi nagymenő, gazdag alakok, akik mindig csinálnak valami botrányosat, de szerintem jó páran így szeretjük őket. Redd igazi tünemény olykor, de persze csinál néha nagy butaságokat, amit én nem néznék el így neki.
A befejezést sem akarom elhinni, ez nem lehet igaz. Megint várnom kell. Rettentően várom a folytatást, remélem hamar olvashatjuk.


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

Hölgyeim és uraim, a Royal família szétesett.

Sheila_7 I>!

– A való életben is van letiltás gomb? Csak mert jó hasznát venném.

Naiva>!

Sohasem volt igazából szükségem semmire, mielőtt megismertem őt. Most már levegőt venni is nehéz úgy, hogy nincs mellettem.

36-37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reed Royal
Sheila_7 I>!

A pasiknál viszont nem divat az érzékenység, ezért komolysággal, durvasággal vagy köcsögséggel leplezik az érzéseiket.

Naiva>!

– Én végeztem a játszmákkal, Ella. Számomra nem létezik másik lány ezen a világon. Ha beszélni látsz az egyikkel, akkor tudd, hogy rólad beszélek. Ha sétálni látsz az egyik mellett, akkor tudd, hogy azt kívánom, bárcsak te lennél az – lép felém. – Te vagy nekem az egyetlen.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reed Royal
Masni>!

– Te szerezted vissza Ella állását – közli a szájából szivárgó füstfelhő mögül.
– Ezt meg ki mondta neked?
– Wade – nyújtja felém a cigit. – Átmentem hozzá suli után.
– Azt hittem, két csaj várja egy hármasra.
– Négyes lett belőle.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Easton Royal · Reed Royal
5 hozzászólás
fruzsi829>!

– Mióta vagy te ilyen romantikus?
– Amióta megismertelek.

vikcs>!

– Szar dolog, amikor összetörik az ember szívét.

114. oldal

fruzsi829>!

– Hallom, nem megyünk suliba. Vagyis az ikrek igen, de ők is csak azért, mert hülyék. Ha kihagynak egy órát, máris megbuknak.
Az ikrek erre feltartják a középső ujjukat.
– Én átmegyek Valerie-hez.
– Remek. Bírom Valt. Jól fogjuk érezni magunkat.
– Nem hallottad az elejét. Azt mondtam, hogy én.
Az asztalnál mindenki a szóváltásunkat figyeli.
– De, hallottam – vigyorog lazán Easton, de közben mindenfelé jár a szeme. – Csak nem érdekel. Mikor indulunk?
– Figyelj Easton… – kezdtem, az asztalon dobolva az ujjaimmal, és megvárom, hogy megint rám nézzen. – Te itt maradsz. Vagy akár el is mehetsz, de az a lényeg, hogy nem jössz velem.
– Hallottam, hogy mondasz valamit, de semmi értelme a szavaidnak. Mikor találkozunk a kocsidnál?
[…]
– Oké, de a körmünket fogjuk lakkozni, és arról fogunk beszélni, hogy melyik betétnek jobb a nedvszívó képessége. Még tudományos kísérletek is lehetnek.
Eastonnak nem olvad le a képéről a vigyor, az ikrek viszont felmordulnak.

92-93. oldal

anikho>!

Miért nem jön már haza, hogy kiabáljon velem? Hallani akarom tőle, hogy egy seggfej vagyok, akire nem éri meg vesztegetni az idejét. Látni akarom magam előtt, ahogy tüzet okád rám. Azt akarom, hogy ordítson velem, belém rúgjon és behúzzon nekem egyet.
Kurvára akarom őt.


A sorozat következő kötete

A Royal család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder és Ella
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Leiner Laura: Higgy nekem
Lynn Painter: Jobb mint a filmeken
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Kasie West: P.S. I like You
John Green: Alaska nyomában