Megkopott ​korona (A Royal család 3,5) 26 csillagozás

Erin Watt: Megkopott korona

Gideon Royal két évvel ezelőtt, egyetlen hiba miatt elveszítette álmai szerelmét. Azóta megcsömörlött, közönyössé vált, és belekerült a zsarolás, a szívfájdalom és a veszteség végtelen spiráljába. Amikor egyetemre került, azt remélte, mindent újrakezdhet. Ám a sors másként tervez, és ismét az útjába sodorja Savannah Montgomeryt.

Savannah úgy hiszi, nincs már visszaút Gideon árulása után.

A fiú azt reméli, téved.

Megbocsátás. Remény. Megváltás. Gideon megfogadta, hogy visszaszerzi a lányt, aki elrabolta a szívét. És ha egy Royal elhatároz valamit, a végsőkig elmegy, hogy valóra váltsa.

A szédítően népszerű Royal családban mindig történik valami.

Hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577218 · Fordította: Benedek Dorottya

Kedvencelte 3

Most olvassa 8

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 207

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Erin Watt: Megkopott korona

Nagy örömömre szolgál, hogy a Royal fiúk sorozatban helyet kapott ez a kiegészítő novella is, melyet eredetileg fejezetenként tettek közre a szerzők a weboldalukon. A Könyvmolyképző Kiadó szerencsére kézzel fogható könyv formájában is beillesztette a sorozatba Gideon történetét.
Az első három részt olvasva is foglalkoztatott Gideon karaktere, mi az a titok, ami körbelengi, vajon miért szakított annak idején Savannah-val. Amikor feltűnt a korábbi részekben, valami mérhetetlen szomorúság áradt ebből a srácból, egy-két elejtett utalás alapján érezhette az olvasó, nagy bajban van a lelki világa. Ráadásul keveset láttuk, hiszen Reed és Ella történetében ő már főiskolára járt.
A szerzők ebben a történetben is követik a váltott szemszögű írásmódot, kiegészítve azzal, hogy váltogatják az idősíkokat, így a jelen mellett követhetjük a három évvel ezelőtti eseményeket is.
Amikor először találkoznak, a lány még alig több, mint 15 éves, de teljesen megbabonázza Gideont. A végzős Gid imád bulizni, kiengedni a gőzt, és a lány igyekszik a legelőnyösebb formáját mutatni, még ha az nem is teljesen önmaga. A srác nem tud betelni a lány szépségével, vele akar lenni minden szabad percében. De mindig közbejön valami, spoiler
Én a Royals fiúk hatása alatt vagyok a kezdetektől, és ez még mindig kitart. Tőlem mondhatja akárki, hogy ezek tuskók, magas lóról beszélnek, stb. de egy biztos, vannak szösszeneteik, amik kiemelik őket a könyves pasik közül. Gideon képes strázsálni a lánykolesz előtt a végtelenségig… Gideon négy virágboltból vásárolja fel a rózsákat egy bocsánatért.. Gideon felmászik a lányhoz az erkély felől, pedig bejöhetne az ajtón is…
Becsülöm a srácokban, hogy mennyit jelent nekik a család. Azonban ne menjünk el Savannah hülyesége mellett sem, mint egyik mondanivaló. spoiler
Tetszett, hogy megismerhettem mindkét fél régi és a mostani barátait, vicces helyzeteket produkáltak, a romantikus fővonal mellett sok hülyéskedés is belefért a történetbe.
Akik szeretik a sorozatot, nyilván ezt is magukénak akarják tudni, szépen mutat majd a polcon a többi mellett. Én szerettem olvasni, picit feltűntek a család többi tagjai is, felcsigázták az érdeklődésemet a többi rész iránt, bár ez nálam amúgy is meg volt. Bepillantást kaphattam a fiúk anyjukkal való kapcsolatába, amire eddig viszont nem sok példa volt.
Demostmáraztánnagyonnagyonváromazigazinegyedikrészt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>!
Pandalány P
Erin Watt: Megkopott korona

A történet egy igazi érzelmi hullámvasút.

Az a világ, amit az Erin Watt néven publikáló szerzőpáros megteremtett, engem továbbra is lenyűgöz. Alapvetően túlzásnak érzem, ha egy történetben a pénz eluralkodik a szereplőkön és mindent megold, de Ella és a Royal-család története valahogy mégis teljesen levett a lábamról. Vannak benne túlkapások és erős túlzások, amik tudom, hogy sok olvasónál már az első kötetben eldöntötték a sorozat sorsát, de engem szórakoztat a fényűzés, a csillogás és valahogy most szükségem volt erre az olvasmányra.
Olyan érzésem van minden Royal-kötet olvasásakor, mintha a Gossip girl tv-sorozat valamilyen átirata lenne: semmi és senki nem az, aminek látszik és nem lehet tudni, kiben bízhatunk.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/11/blogturne-er…

1 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P
Erin Watt: Megkopott korona

Nem lett a kedvencem de nagyon tetszett!
Az elején kicsit kacifántos volt kiigazodni, hogy mikor melyik időben vagyunk, mert bár ki volt írva a fejezetekhez külön, hogy három évvel ezelőtt,valahogy nagyon egybefolytak a történések. Aztán ezek megszűntek, hiszen csak az volt a feladatuk, hogy az előzményeket elmeséljék, Nekünk, olvasóknak.
Egész szép kis cselekményt rittyentettek ide az írónők ~200 oldalra. Nem lehetett unatkozni és egy délutáni kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt.
Gideon már a trilógia során kíváncsiságot ébresztett bennem, kicsit titokzatos, kicsit egyedi volt, de mindenesetre én nagyon megszerettem őt a Twisted Palace végére és ez itt csak fokozódott. Nagyon édes volt, de emellett megjelent az az alfa féle énje is. Igazi Royal fiú.
Savannah számomra egy érdekes karakter, hiszen önvédelmi mechanizmusa a ridegség, ám már a Papír Hercegnőben megmutatta a kedves, segítőkész oldalát. Érthető a viselkedése egy ilyen szakítás után, de szerintem nem lett volna feltétlen szükséges, hogy az írónők ezt a személyiséget alakítsák ki neki. Főleg, hogy miután spoiler
Összegezve tehát nem tett rám túl mély benyomást a könyv, de spin-off-ként szerintem nem is erre hivatott. Gideon és Savannah pedig nekem nagyon tetszik együtt mint egy spoiler.

11 hozzászólás
>!
csfannie P
Erin Watt: Megkopott korona

„Ez a sorozat már a kezdetektől magába szippantott annak ellenére, hogy sok negatív véleményt olvastam róla. A Papír hercegnő óta tűkön ülve várom a többi kötet megjelenését, és ez most sem volt másként. Annak ellenére, hogy ez nekem csak egy délutáni olvasmány volt a maga 190 oldalával, szerintem eseménydúsnak mondható. Igaz, megszerettem Ella és Reed párosát, viszont jólesett rajtuk kívül másról is olvasni. Habár eddig nem igazán foglalkoztatott Savannah és Gideon, a végére velük is teljesen megbarátkoztam, és örülök, hogy még ha csak egy ilyen rövid kötet erejéig is, de megismerhettem őket. Remélem, hamarosan Easton történetét is olvashatom, mert nálam ő az örök kedvenc a Royalok közül. :)”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/12/erin-watt-me…

>!
konyvmolyblog
Erin Watt: Megkopott korona

Már volt szerencsém angolul olvasni a kötetet még év elején, így nem okozott meglepetést, de továbbra is ez a kedvenc kötetem a sorozatból. *-*

Savannah hatalmas változáson ment át, ami nagyon jót tett neki. Végre megtalálta önmagát és elengedte a gátlásait, ezzel együtt azt is, hogy spoiler. A könyv végére teljesen megnyílt, aminek örültem, hiszen elsőre kevesen gondolnánk, hogy Sav valójában ilyen személyiséggel rendelkezik.
spoiler

Még mindig Gid a kedvenc Royal fiúm, mert közel sem drámázik annyit, mint a többiek. :D De azért a kitartása is figyelemreméltó. spoiler

Cal és Jules beszólásait most is nagyon bírtam, nem lehet rajtuk nem nevetni. :'D
Kíváncsian várom a következő kötetek is ilyen hatással lesznek-e rám. :)

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog 
Erin Watt: Megkopott korona

A fene hitte, hogy Gideon Royal ennyire kedvelhető pasi, és még humora is van. Maga a könyv igazi csemege volt a Royal fiúk fanoknak, a múltból rengeteg érdekességet láthattunk a saját szemünkön át, miközben a jelen fejezeteiben drukkolhattunk Gideon és Savannah párosának. Jó volt olvasni, de azért az eddigiekhez képest kevésbé sodort magával a könyv.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/12/konyvkritika-erin-watt-m…

>!
Faythe P
Erin Watt: Megkopott korona

Nem volt rossz, de annyira nem is nyűgözött le mint a 3.kötet.
Valahogy nem sikerült beleszeretnem Gideon és Savannah párosába, nem kaptunk rá elegendő időt.
Azért továbbra is várom Easton könyvét. :)

>!
Fire_bird
Erin Watt: Megkopott korona

Nem volt rossz, de valami hiányzott. Valami, ami miatt nem tudtam úgy szeretni, mint Ella és Reed történetét. Se Gideon, se Savannah nem igazán került hozzám közel. Kicsit olyan se eleje, se vége történet volt, kicsit kidolgozattlannak éreztem. Tudom, hogy ez csak kiegészítő rész, de nem azt kaptam, amit vártam, így most picit csalódott vagyok.

2 hozzászólás
>!
Alexandra_Kerepesi
Erin Watt: Megkopott korona

Meg több Royal fiút akarok… Légysziii… Nyugodtan tönkre tehetnek. :D

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577218 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
_janka_
Erin Watt: Megkopott korona

Gideon és Savannah történetére nem voltam annyira kíváncsi az eredeti trilógia olvasásakor, mint sokan mások, nem is tudtam, hogy van egy külön kiegészítő kötet róluk. Ennek ellenére nem voltak alacsony elvárásaim, és nagyon tetszett a könyv, mindenképp megéri elolvasni ezt is. Kellemes meglepetésként ért Savannah karaktere, a jellemfejlődéséről nagyon jó volt olvasni. Már nagyon várom Easton történetét.


Népszerű idézetek

>!
csfannie P

Julie a szemét forgatja.
– Miért tennék ilyet?
– Azért, mert romantikus lélek vagy.
– Nem vagyok.
– Julie, folyton azt nyomatod, hogy a zoknijaidat csak a saját párjukkal lehet összetenni, mert összetartoznak, és nem köthetnek ki egy másik zokni mellett, mert az megbolygatná az univerzum egyensúlyát.

>!
Pandalány P

Az őszinteség szívás, Sav, és nemcsak azért, mert az igazság általában fájdalmasabb, mint a hazugság, hanem mert sosem jár érte jutalom.

2 hozzászólás
>!
csfannie P

Nem számít, mekkora távolság, hány ember húzódik közöttünk, akkor is vonzzuk egymást.

>!
csfannie P

– El sem hiszem, hogy még van képed idejönni – sziszegi. – Ha lenne igazság a földön, agyoncsapott volna egy villám, amikor először megálltál a felhajtónkon.

>!
csfannie P

– Épp itt lazulok a medencénél, Gid kedvenc helyén, úgyhogy nyomassátok azt a szívességet!
– Az csak a második kedvenc helyem – pontosít Gideon. Megfogja a kezem, és a térdére húzza. – Az első Sav mellett van.

>!
csfannie P

– Gid – háborog. – Miért nem húzol be egyet, amikor valami hasonló hülyeséget készülök mondani?
– Mert megfájdulna a kezem.
– Egy ütéstől?
– Nem, hanem mert egész nap hülyeségeket hordasz össze.

>!
csfannie P

– Aggódom miattad, haver. – A szája elé emeli az üveget. Gondolom, azért, nehogy a sok szájról olvasni tudó rájöjjön, mit mond. – Az a hír járja, hogy már jó ideje nem mártottad bele a vödrödet egy kútba sem. Átmeneti zsugorodástól szenvedsz?
– Szólásra nyitom a számat, hogy megmagyarázzam Calnek, ilyesmi nem létezik, de aztán elvetem. Túl sok klórnak volt kitéve babakorában, ami kihatott az agyára. Ezt igazán nem róhatom fel neki.

>!
Pandalány P

Sosem voltam az a lány, aki a telefonja mellett vár, azon reménykedve és imádkozva hogy üzenete érkezik.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat
Veronica Roth: Négyes
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek
Kim Holden: Bright Side
Jay Crownover: Rule
Rachel Van Dyken: Egyetlen méreg
Cora Carmack: Szakítópróba
S. C. Stephens: Esztelen
Rainbow Rowell: Fangirl