Megkopott ​korona (A Royal család 3,5) 593 csillagozás

Erin Watt: Megkopott korona

Gideon Royal két évvel ezelőtt, egyetlen hiba miatt elveszítette álmai szerelmét. Azóta megcsömörlött, közönyössé vált, és belekerült a zsarolás, a szívfájdalom és a veszteség végtelen spiráljába. Amikor egyetemre került, azt remélte, mindent újrakezdhet. Ám a sors másként tervez, és ismét az útjába sodorja Savannah Montgomeryt.

Savannah úgy hiszi, nincs már visszaút Gideon árulása után.

A fiú azt reméli, téved.

Megbocsátás. Remény. Megváltás. Gideon megfogadta, hogy visszaszerzi a lányt, aki elrabolta a szívét. És ha egy Royal elhatároz valamit, a végsőkig elmegy, hogy valóra váltsa.

A szédítően népszerű Royal családban mindig történik valami.

Hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
192 oldal · ISBN: 9789634579076 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
192 oldal · ISBN: 9789634579083 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577218 · Fordította: Benedek Dorottya

Kapcsolódó zóna

!

Elle Kennedy

35 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2021. június 18., 01:30 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Gideon Royal · Savannah Montgomery · Dinah O’Halloran


Kedvencelte 28

Most olvassa 18

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 263

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Erin Watt: Megkopott korona

A sorozat eddigi részeit imádtam. Ez nyilván kiegészítő kötet csak, de jócskán elmarad a többi mögött.
Elég régen olvastam már a Royal család szösszeneteit, azonban úgy gondoltam, idén pontot teszek a történetükre.
Gideon és Savannah szemszögéből ismerhetjük meg a szerelmüket, 2 idősíkon. A múltbeli jelenetek engem eléggé elszomorítottak, Gideon mindent próbált eltitkolni Sav elől.
A jelenben játszódó részek már jobbak voltak, itt már elkezdtem Gideont kicsit pozitívabban értékelni. Ugyan soha nem volt nekem túl szimptikus, azzal, hogy mindent megtett Sav visszaszerzéséért, nőtt a szememben.
A legnagyobb probléma tulajdonképpen az, hogy ez a könyv unalmas. A konfliktusok viszonylag hamar lezajlanak, nyilván azért, mert elég rövid. Lehet jobban díjaztam volna, ha dupla ennyi oldalból áll és jobban belemegyünk a részletekbe. Steve bácsit is belevonták, de úgy érzem totál feleslegesen, hisz az se oldódott meg.

Nikolett0907 P>!
Erin Watt: Megkopott korona

Továbbra is azt vallom, hogy ez a sorozat nem nekem íródott.
A mostani olvasásomat is barátnőm kérésének eleget téve tettem meg, mivel nem tudta eldönteni érdemes e megvenni.
Ő szerette az előző köteteket, de valószínű ez még neki is kevés lenne.
A rövidségével semmi problémám nincsen, elvégre ez egy mellék történet.
A két idősíkon mozgás, párhuzamot von a karakterek múltjának élesebb rálátására és e tekintetben olvashatónak tartanám.
De, a jelenben játszódó események, nekem egyenlők a semmivel.
Unalmas és elnyújtott.
Ez a dualitás a legtöbb esetben izgalmasan felhergeli az érdeklődésemet, ebben az esetben sajnos azt kell írjam elolvastam, tudomásul vettem a leírtakat, de ennyi.
Felejthető kategória.

Klodette >!
Erin Watt: Megkopott korona

Igazából egy kiegészítő kötetről beszélünk, amit kicsit lehúzásnak érzek, hiszen egy óriási sikereket elért sorozatról beszélünk, aminek az igazi rajongók természetesen meg fogják venni minden részét, de olyan világmegváltó újdonságokat nem tartalmaz, plusz élményt nem igazán nyújt.
Véleményem szerint önálló kötetként egyáltalán nem állja meg a helyét, ráadásul a két idősík miatt kicsit előzmény sztori és folytatás is, ami kettős érzéseket váltott ki belőlem.
Rengeteg utalás és spoiler van benne az eddig megjelent két részre, így mindenképpen csak azok olvassák, akik már sort kerítettek a Papír hercegnőre, Megtört hercegre és a Cifra palotára is.
Abból a szempontból viszont mindenképpen pozitívum, hogy egy olyan Royal fiúról szól, akivel eddig nem sokat találkozhattunk és akit csak mások elmondásából, hallomásból ismerhettünk meg, így teljes véleményt nem igazán formálhattunk róla, egészen mostanáig.
Az eddigi kötetekben inkább Reed és Easton duója kapott kiemelkedő szerepet, az ikrek pedig tényleg nagyon keveset szerepeltek, Gideon pedig csak egy-egy alkalommal tűnt fel vagy még annyira sem.
Most viszont végig ő volt a középpontban, ráadásul hála a váltott szemszögnek megismerhettük az ő és Savannah gondolatait, vágyait, álmait is.
Savannah nem volt túl szimpatikus, de persze megértettem, hogy miért lett ilyen megkeseredett, ilyen bosszantóan negatív és távolságtartó.
Gideont viszont minden elkövetett hibája ellenére egyből megsajnáltam és rögtön megbocsátottam neki, főleg miután olvastam, hogy a múltban az ő feladata volt összetartani a széteső Royal famíliát.
Kimondottan idegesítettek a becézések, mint a Gid, Sav, Giddy…Fogtam a fejem, amikor a karakterek ezeken a neveken emlegették egymást. Borzalom, de tényleg.
A többi karakter inkább csak kiegészítésként hatott, sok dolgot nem tudtunk meg róluk, így nem is kezdtem el kötődni hozzájuk. Igazából, szerintem csak szimpla töltelékként funkcionáltak, hogy nehogy csak erről a két emberről írjanak a szerzők.
Persze mindenképpen jó volt viszontlátni a testvéreket is, de a jól megszokott Hűha! érzés ezúttal jócskán elmaradt.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2019/12/konyvkritik…

Pandalány P>!
Erin Watt: Megkopott korona

A történet egy igazi érzelmi hullámvasút.

Az a világ, amit az Erin Watt néven publikáló szerzőpáros megteremtett, engem továbbra is lenyűgöz. Alapvetően túlzásnak érzem, ha egy történetben a pénz eluralkodik a szereplőkön és mindent megold, de Ella és a Royal-család története valahogy mégis teljesen levett a lábamról. Vannak benne túlkapások és erős túlzások, amik tudom, hogy sok olvasónál már az első kötetben eldöntötték a sorozat sorsát, de engem szórakoztat a fényűzés, a csillogás és valahogy most szükségem volt erre az olvasmányra.
Olyan érzésem van minden Royal-kötet olvasásakor, mintha a Gossip girl tv-sorozat valamilyen átirata lenne: semmi és senki nem az, aminek látszik és nem lehet tudni, kiben bízhatunk.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/11/blogturne-er…

4 hozzászólás
Milli88 P>!
Erin Watt: Megkopott korona

Sajnos eléggé megkopott, de nem csak a korona, hanem az egész sorozatnak is a fénye a szememben. Az első köteteket emlékeim szerint szerettem, de ez most valahogy nem volt az igazi. Persze jó volt többet megtudni Gideon és Savannah kapcsolatáról, de (ez valószínűleg az én hibám) eléggé érdektelen lettem a sorozattal kapcsolatban. Egyértelműen változott az ízlésem a könyvek terén az évek folyamán. Egy a szerencséje ezeknek a könyveknek mégpedig az, hogy gyönyörű a borítójuk.
Attól pedig már a gyomrom forog, hogy mindent, de mindent pénzzel oldanak meg.
A könyv egy délutáni kikapcsolódásnak jó, de tartalma nem sok volt számomra.

Xoxoribizli>!
Erin Watt: Megkopott korona

Két dolog jutott eszembe, amíg ezt a részt olvastam.
❶ Mikor lett ez a sorozat ilyen émelyítően nyálas? Savannah és Gideon mikor lett ennyire csöpögős? A jégszívű Savannah!!
❷ Ki a franc alszik pánt nélküli toppban?
Alváshoz pántnélküli felsőt felvenni, annak kb annyi értelme van, mint a testfestett ruhának esős időben…

2 hozzászólás
kellyolvas P>!
Erin Watt: Megkopott korona

Nagy örömömre szolgál, hogy a Royal fiúk sorozatban helyet kapott ez a kiegészítő novella is, melyet eredetileg fejezetenként tettek közre a szerzők a weboldalukon. A Könyvmolyképző Kiadó szerencsére kézzel fogható könyv formájában is beillesztette a sorozatba Gideon történetét.
Az első három részt olvasva is foglalkoztatott Gideon karaktere, mi az a titok, ami körbelengi, vajon miért szakított annak idején Savannah-val. Amikor feltűnt a korábbi részekben, valami mérhetetlen szomorúság áradt ebből a srácból, egy-két elejtett utalás alapján érezhette az olvasó, nagy bajban van a lelki világa. Ráadásul keveset láttuk, hiszen Reed és Ella történetében ő már főiskolára járt.
A szerzők ebben a történetben is követik a váltott szemszögű írásmódot, kiegészítve azzal, hogy váltogatják az idősíkokat, így a jelen mellett követhetjük a három évvel ezelőtti eseményeket is.
Amikor először találkoznak, a lány még alig több, mint 15 éves, de teljesen megbabonázza Gideont. A végzős Gid imád bulizni, kiengedni a gőzt, és a lány igyekszik a legelőnyösebb formáját mutatni, még ha az nem is teljesen önmaga. A srác nem tud betelni a lány szépségével, vele akar lenni minden szabad percében. De mindig közbejön valami, spoiler
Én a Royals fiúk hatása alatt vagyok a kezdetektől, és ez még mindig kitart. Tőlem mondhatja akárki, hogy ezek tuskók, magas lóról beszélnek, stb. de egy biztos, vannak szösszeneteik, amik kiemelik őket a könyves pasik közül. Gideon képes strázsálni a lánykolesz előtt a végtelenségig… Gideon négy virágboltból vásárolja fel a rózsákat egy bocsánatért.. Gideon felmászik a lányhoz az erkély felől, pedig bejöhetne az ajtón is…
Becsülöm a srácokban, hogy mennyit jelent nekik a család. Azonban ne menjünk el Savannah hülyesége mellett sem, mint egyik mondanivaló. spoiler
Tetszett, hogy megismerhettem mindkét fél régi és a mostani barátait, vicces helyzeteket produkáltak, a romantikus fővonal mellett sok hülyéskedés is belefért a történetbe.
Akik szeretik a sorozatot, nyilván ezt is magukénak akarják tudni, szépen mutat majd a polcon a többi mellett. Én szerettem olvasni, picit feltűntek a család többi tagjai is, felcsigázták az érdeklődésemet a többi rész iránt, bár ez nálam amúgy is meg volt. Bepillantást kaphattam a fiúk anyjukkal való kapcsolatába, amire eddig viszont nem sok példa volt.
Demostmáraztánnagyonnagyonváromazigazinegyedikrészt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KATARYNA>!
Erin Watt: Megkopott korona

Papír hercegnő
Megtört herceg
Cifra palota
Megkopott korona
Szaladj a budiba
https://moly.hu/karcok/1156554

Erőltetett 192. oldal.
Féltávnál meggondolandó, hogy most akkor miről is van szó. Szappanoperáról? A semmiről?

Ilyet azért nem írhatok. Sokminden történt ebben a kiegészítő kötetben. Pl. hogy a Savannaht lehet Sav-nak is folyamatosan hívni. Vagy bébinek..
Gideont G-nek, G-fiúnak, Gid-nek, Giddy-nek.
Vagy ezek az önmarcangolások, hogy most sima legyen a hajam, vagy göndör. Balról esetleg jobbról látszik jobban a s.gge a szelfin amit Giddykének küld.. mert ez nem mindegy.
Hogy régen mi történt, és hogy most mi fog. Nem számít.

Fordulatos kis olvasmány, érdemes elolvasni. Altatónak, unaloműzőnek esetleg ördögűzőnek a kórházban 5 csillagos!

8 hozzászólás
Dsheavenofbooks >!
Erin Watt: Megkopott korona

Kicsit csalódott vagyok, na meg dühös a szerzőpárosra.
Úgy gondolom, hogy Gideon és Sav történetében hatalmas potenciál rejlett, de ezt nagyon nem sikerült kiaknázni. Egyszerűen olvastam, és nekem olyan volt, mintha bizonyos részek hiányoznának a történetből. Gondolok itt arra, hogy spoiler

Nagyon dühítőnek tartom, hogy a szerzőpáros így elcseszte pont az ő történetüket, amely szerintem az összes Royal kötet közül a legígéretesebbnek ígérkezett. Hát, sajnos tényleg csak ígéret maradt.

Viszont pozitívum, hogy ebben a Royal kötetben volt számomra a legkevesebb idegesítő dolog. Aranyos volt, tetszett, de borzasztóan hiányos, rossz történetvezetés, rossz ötletek. Mintha egy amatőr író próbálkozna. Nekem ez kevés volt. (Tetszett, amit olvastam, de olyan semmilyen lett.)

Pedig milyen fantasztikus lehetett volna, ha ebből egy nagy regényt kapunk. Nem is tudom, hogy mit gondolt a szerzőpáros, mikor ezt így kiadták. Nekem senki ne mondja, hogy ők nem látták ezeket a hibákat, vagy senki nem szólt nekik. :(

2 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Erin Watt: Megkopott korona

Nem lett a kedvencem de tetszett!
Az elején kicsit kacifántos volt kiigazodni, hogy mikor melyik időben vagyunk, mert bár ki volt írva a fejezetekhez külön, hogy három évvel ezelőtt,valahogy nagyon egybefolytak a történések. Aztán ezek megszűntek, hiszen csak az volt a feladatuk, hogy az előzményeket elmeséljék, Nekünk, olvasóknak.
Egész szép kis cselekményt rittyentettek ide az írónők ~200 oldalra. Nem lehetett unatkozni és egy délutáni kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt.
Gideon már a trilógia során kíváncsiságot ébresztett bennem, kicsit titokzatos, kicsit egyedi volt, de mindenesetre én nagyon megszerettem őt a Twisted Palace végére és ez itt csak fokozódott. Nagyon édes volt, de emellett megjelent az az alfa féle énje is. Igazi Royal fiú.
Savannah számomra egy érdekes karakter, hiszen önvédelmi mechanizmusa a ridegség, ám már a Papír Hercegnőben megmutatta a kedves, segítőkész oldalát. Érthető a viselkedése egy ilyen szakítás után, de szerintem nem lett volna feltétlen szükséges, hogy az írónők ezt a személyiséget alakítsák ki neki. Főleg, hogy miután spoiler
Összegezve tehát nem tett rám túl mély benyomást a könyv, de spin-off-ként szerintem nem is erre hivatott. Gideon és Savannah pedig nekem nagyon tetszik együtt mint egy spoiler.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

Julie a szemét forgatja.
– Miért tennék ilyet?
– Azért, mert romantikus lélek vagy.
– Nem vagyok.
– Julie, folyton azt nyomatod, hogy a zoknijaidat csak a saját párjukkal lehet összetenni, mert összetartoznak, és nem köthetnek ki egy másik zokni mellett, mert az megbolygatná az univerzum egyensúlyát.

Pandalány P>!

Az őszinteség szívás, Sav, és nemcsak azért, mert az igazság általában fájdalmasabb, mint a hazugság, hanem mert sosem jár érte jutalom.

2 hozzászólás
csfannie P>!

Nem számít, mekkora távolság, hány ember húzódik közöttünk, akkor is vonzzuk egymást.

csfannie P>!

– Épp itt lazulok a medencénél, Gid kedvenc helyén, úgyhogy nyomassátok azt a szívességet!
– Az csak a második kedvenc helyem – pontosít Gideon. Megfogja a kezem, és a térdére húzza. – Az első Sav mellett van.

csfannie P>!

– Gid – háborog. – Miért nem húzol be egyet, amikor valami hasonló hülyeséget készülök mondani?
– Mert megfájdulna a kezem.
– Egy ütéstől?
– Nem, hanem mert egész nap hülyeségeket hordasz össze.

csfannie P>!

– El sem hiszem, hogy még van képed idejönni – sziszegi. – Ha lenne igazság a földön, agyoncsapott volna egy villám, amikor először megálltál a felhajtónkon.

BarbyMalik0112 P>!

– Sajnálom. – Létezik ennél haszontalanabb szó?

163. oldal

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!

– Hatásosabban is lehet fájdalmat okozni valakinek, mint hogy megütöd. Ez olyasmi, amit ti, Royal fiúk nem tanultatok meg. Isten a tanúm, én próbáltalak titeket megtanítani rá, de túlságosan is az apátokra ütöttetek.

Pandalány P>!

Sosem voltam az a lány, aki a telefonja mellett vár, azon reménykedve és imádkozva hogy üzenete érkezik.


A sorozat következő kötete

A Royal család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Szenzációs szerető
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
B. N. Toler: Lélekvesztők
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Maggie Stiefvater: The Raven Boys – A Hollófiúk
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Kollár Betti: A vonzás törvénye