Cifra ​palota (A Royal család 3.) 271 csillagozás

Erin Watt: Cifra palota

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?

Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.

Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.

Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.

Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.

Talán igazuk van.

Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj… (tovább)

Eredeti mű: Erin Watt: Twisted Palace

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574866 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Reed Royal · Easton Royal · Ella Harper · Valerie Carrington · Sawyer Royal · Sebastian Royal · Callum Royal · Wade Castle · Jordan Carrington · Steve O'Halloran


Kedvencelte 43

Most olvassa 60

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 217

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Erin Watt: Cifra palota

Ez a cím még mindig maga a tömény borzalom, népdalokkal beoltott furcsaság, de attól még természetesen nem von le a könyv értékéből és egy percig sem volt kérdéses, hogy elolvasom-e?
Gondolom mondanom sem kell, hogy imádtam ezt a regényt és minden sorát élvezet volt olvasni. :)
Nagyon gyorsan haladtam vele, mert állandóan történt valami izgalmas, valami érdekfeszítő.
Számomra megunhatatlan a Royal család története, mert annyira érdekes, annyira megosztó és annyira sokrétű karakterekről szól. Itt senki sem tökéletes, egyikük sem szent, mégis képesek a valódi, önzetlen szeretetre és ha kell, akkor igazi, rendes családként funkcionálnak.
Ella és Reed még mindig szimpatikus páros, hiszen a szemem láttára fejlődött a személyiségük. Látszik a szépen ívelt fejlődésük, számomra egyértelmű, hogy sokat változtak, pozitív irányba
Ráadásul nem csak ők, hanem Easton is, aki természetesen óriási kedvencem, hiszen imádom, hogy ennyire nyílt és szabad szájú.
Bővelkedett meglepő fordulatokban, nem mellesleg pedig, két, eddig általam nagyon utált mellékszereplővel is sikerült kicsit jobban megbarátkoznom. Az ő nevüket sem árulom el, de annyit azért leírok, hogy két női karakterről van szó.
Egyetértek azokkal, akik szerint a könyv egy igazi modern szappanopera és azokkal is, akik a Kegyetlen játékok filmekhez hasonlítják, de ezekben én most pozitív példákat látok és boldog mosollyal helyeslek. :)

Bővebben pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/10/konyvkritik…

>!
kellyolvas P
Erin Watt: Cifra palota

Sokan jellemzik ezt a sorozatot szappanoperaként, amivel érintőlegesen egyet is értek, de bennem ez teljesen pozitív kicsengéssel jelenik meg, imádom a történet fordulatait, a főszereplő páros kavarását, az iskolai intrikákat, a családi drámákat, mindent. Úgy éltem meg az olvasást, mint egy gyerek, akit felültettek a hullámvasútra, és nem is akar leszállni, csak vidáman integet minden fordulónál.
Olyan sok jó karakter van a sorozatban, akik megérdemlik a méltatást, és jó lenne még többet megtudni róluk. Nem csak a Royal srácokra gondolok, például a Val és Wade közötti vívódás is izgalmas volt, összetört szívekben nincs hiány. Callum a másik kedvenc karakterem, nem volt könnyű szembesülnie a múlttal, olyan titkok derültek ki, ami valóban fájó.
De a legjobb az egészben természetesen Ella és Reed szerelme. Mindkettő karakter látványos fejlődésen ment keresztül a három rész alatt, és most kovácsolódtak igazán össze. A bizalom meghozta a gyümölcsét, a kapcsolatuk erős lett és érett. Reed sokat változott, kész lenne bármire, még éveket is börtönben tölteni, hogy védje a családját. Ella változtatta meg őt, ahogy hatással volt az egész családra. Ella a legjobbat tette a Royalokkal, ahogy Ella is előnyére változott, immár teljesen egyenrangú tagja lett a családnak.
Tudom, hogy vannak hibái a sorozatnak, de engem ez nem érdekel, várom a következő részeket. A szerzőpárosnak nem jöttem rá, mi a titka, de valami eszméletlen addiktív módon tudnak írni, amitől letehetetlenné válik a regény. Mivel ez egy eszméletlenül sikeres sorozat, remélem nem kell egy évet várni a folytatásra, és már tavasszal megjelenik Easton könyve. Türelmetlen vagyok.

>!
Tünde_JLT IP
Erin Watt: Cifra palota

Ez a rész is izgalmas volt, fordulatokkal és izgalmakkal teli, de a vége engem legalább annyira meghökkentett, mint a szereplőket.

11 hozzászólás
>!
Finn_Hudson
Erin Watt: Cifra palota

Az egyik legnagyobb rejtély számomra az életben, hogy mégis hogyan tudják ennyien szeretni ezt a sorozatot. Kezdjük azzal, hogy a szereplők betegek, mindannyian, egytől-egyik pszichológiai esetek. Kiborító számomra, hogy manapság olyan karakterekért álmodoznak a lányok, akik itt ábrázolva vannak. Reed agresszív, dühkitörésekkel teli, Easton több szinten is függő, az ikrek rettentően perverzek és porba tiporják a lányok méltóságát. Gideonról viszonylag keveset tudni, de az ő múltja sem patyolattiszta. Mindezt fűszerezzük még meg egy idegesítő női főszereplővel és rengeteg mentálisan zavart mellékszereplővel. Az egész sorozat egy épp karaktert nem tudott bemutatni.
Ezután következzék a bámulatos cselekmény, amiért a mexikói szappanopera gyártók foghatják a fejüket, hogy nem nekik jutott eszükbe. Az egész történet el van nyújtva, hosszú oldalakon végig csak szenvedés, hogy sajnáljuk már szegény pszichopata Reedet. Erre az utolsó oldalakon jön a 'váratlan' fordulat, rettentő gyors lezárással. Hogy örüljünk, kapunk még egy egy héttel későbbi jelenetet, ahol már minden rózsaszín és szivárvány.
És akkor még tegyünk említést a gyönyörű, választékos nyelvezetről, amitől Kazinczyék könyörögnének egy nyelvújításért.
Célomat végül nem sikerült elérnem, vagyis hogy kiderítsem, miért szeretik ezt a könyvet annyian. Még mindig a feminizmus meggyalázásának tartom. Hogy valami pozitívat próbáljak írni róla így a végére, tetszik a kapu a borítón. Ennyit sikerült.

7 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly
Erin Watt: Cifra palota

A Royal-családot vagy imádja, vagy utálja az ember lánya. Középút nincs: valakit vagy elkap a gépszíj olvasás közben, vagy egyszerűen kínszenvedéssé és fizikai fájdalommá válik az egész sztori. (Igen, ez tényleg a szappanoperák sajátja… :)))
Én az előbbi kategóriába tartozom, nekem kifejezetten tetszett már az előző két rész is, ez a kötet pedig végre pontot (és koronát.. hehehehe) tett Ella és Reed történetére. Volt itt dráma rendesen, meglepő fordulatoknak sem volt hiánya, de valahol azért kiszámítható és borítékolható a spoiler vége…. ez mondjuk a könyv értékéből semmit nem von le, sőt! :)
Kíváncsian várom, hogy mit hoz ki a szerzőpáros Easton történetéből – ezek a Royal-fiúk mindig tudnak meglepetést okozni… :))

9 hozzászólás
>!
Deszy P
Erin Watt: Cifra palota

Ha engem kérdeztek, eddig ez a legjobb Royal család kötet, kifejezetten tetszett ez a lezárás, és őszintén mondom, túlteljesítette a várakozásaimat. És mindenki megnyugodhat: végre nem függővég.

Reed csinál marhaságokat ebben a részben? Naná.
Agresszívek a Royal fiúk? Naná.
Megy a gimis cicaharc Ella és Reed körül? Naná.

Mégis azzal, hogy magasabbak a tétek, valahogy minden sokkal indokoltabbá válik. Amikor Reed ökle előkerül, annak általában oka van, még ha verjük is a fejünket a falba, amiért ilyen forrófejű. És ez igaz mindenkire.

Bővebben:
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/10/erin-watt-cifra-palot…

>!
Magdi1017 P
Erin Watt: Cifra palota

Ezek a Royal fiúk tönkretesznek

És tényleg…. Annyira vártam már a folytatást, ilyen függővéggel meg pláne. Tini szappanopera a javából, van itt minden : intrika, szex, szerelem, keveredés – kavarodás, pletykák,dráma.
Ez a rész volt a legjobb, abszolút semmi üresjárat nem volt benne, izgalmas volt, tetszett benne, hogy nyomozás folyt a gyilkos után.
Kihagyom a spoilerezést, de annyira tudtam… :D
Sejtettem végig, hogy ki a hunyó.
Reed és Ella tökéletes karakterré fejlődte ki magát, nagyszerű párost alkotnak. Külön – külön is imádnivalóak.
Ella igazi tökös csaj, semmitől sem riad vissza, rafinált és igazán talpraesett.
A Royal-fiúk… Hát ők a Royal fiúk, nem is kell megmagyarázni különösebben… :)
A cím nekem is okozott egy kis fejfájást , de ez legyen az életben a legnagyobb problémám :D

>!
Hópárduc P
Erin Watt: Cifra palota

A negatív értékelések ellenére, nekem ez a rész is tetszett.
A címe nem, nem is értem, hogy lehet ez a cím. Mindegy!
Vártam, hogy olvashassam a befejező részt, aminek végre rendes vége lett és nem függővég. :)
A szereplők sokat fejlődtek pozitív irányba, és ez tetszett.
A történet itt már kicsit krimis is lett, ami jót tett a sorozatnak. Igaz, kiszámítható volt a tettes, de mégis kellemes olvasmány volt.

>!
reddemon P
Erin Watt: Cifra palota

Tudom, hogy sokan utálják ezt a sorozatot, de én belehaltam volna a kínba, ha nem rendelhetem elő és nem olvashatom el ennyire hamar! Egyébként én teljesen megértem azokat is, akik nem szeretik, sőt… néha még őszintén jókat tudok nevetni azokon a dolgokon, amik szerintük kiborítóak, mert valahol tényleg az lenne, de nekem akkor is tetszik!

Imádtam, hogy ebben a részben ott volt a krimis vonal és én is nyomozhattam fejben a tettes után! Sajnos annyira profi vagyok benne, hogy a könyv felénél már sejtettem, a végére pedig igazam is lett, de ez nem vett el az élményből. Nagyon aggódtam Reed miatt, mert a heves természete ellenére nem olyan rossz azért ő sem!
Ella pedig Ella! Nagyon szeretem a karakterét, és úgy aggódtam érte a könyv vége előtt, annál a bizonyos résznél.

Ide a következő résszel! Mindig várni kell a jó dolgokra! :(

Hamarosan bővebb értékelés a blogomon.
https://bookdemonkonyvesvilaga.blogspot.com/2018/11/cif…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
kellyolvas P

– Új életet kezdhetnénk valahol – folytatom kétségbeesve. – Én majd elmegyek pincérnőnek, te pedig építőmunkásnak.
– És aztán? – kérdezi az érintéséhez hasonlóan gyengéden, miközben magához húz. – Egész hátralévő életünkben bujkálunk? Folyton hátranézünk a vállunk fölött, mert attól félünk, hogy a zsaruk megtalálnak minket és elvisznek?
Ráharapok az ajkamra. Erősen.
– Én Royal vagyok, bébi! Nem menekülök, hanem harcolok – jelenti ki acélos tekintettel. – Nem öltem meg senkit, és nem fogok börtönbe menni egy olyan dolog miatt, amit nem követtem el. Megígérem neked.

>!
andicica1993

„- Erősítést kérek – üzen a rádión keresztül Cousins. – Öt Royal van itt, vérszomjas állapotban.”

>!
kellyolvas P

Néha még mindig nem tudom elhinni, hogy mindegyikükkel utáltuk egymást, amikor először idekerültem. Reed elhatározta, hogy tönkretesz, a testvérei pedig felváltva gúnyolódtak velem, vagy éppen levegőnek néztek. Napi szinten eszembe jutott, hogy elmeneküljek.
Most pedig már el sem tudnám képzelni a Royal-fiúk nélkül az életemet.

>!
Fire_bird

Azért harcolj, ami fontos.

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callum Royal
>!
Masni3 P

– Anya mindig is akart egy lányt – dörzsöli meg Easton az állát. – Sokat beszélt róla. Szerinte egy lány megpuhított volna minket. De én nem hinném, hogy a lányoktól bármilyen értelemben puha lennék – rándul meg a szája széle.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Easton Royal
>!
Masni3 P

– Hol tartózkodott ma este nyolc és tizenegy óra között?

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Reed Royal
>!
Vörös_Viktória

– Én Royal vagyok, bébi! Nem menekülök, hanem harcolok – jelenti ki acélos tekintettel. – Nem öltem meg senkit, és nem fogok börtönbe menni egy olyan dolog miatt, amit nem követtem el. Megígérem neked.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reed Royal
>!
ap358 P

Miért érzi mindenki úgy, hogy ígéretet kell nekem tennie? Nem tudják, hogy azokat úgyis folyton megszegik?

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ella Harper
>!
ap358 P

Meg kell engednem magamnak, hogy elhiggyem: most az egyszer tényleg rendben lesz minden az elcseszett életemben.

44. oldal

>!
csfannie P

Néha olyan igazságtalan az élet!

123. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cookie O'Gorman: Nindzsalány
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Stephen King: Joyland
Nicholas Sparks: Üzenet a palackban
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?
Joanna Trollope: Mostohák
Danielle Teller: És boldogan éltek…
Arnold Bennett: Ravengár