Cifra ​palota (A Royal család 3.) 1247 csillagozás

Erin Watt: Cifra palota

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?

Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.

Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.

Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.

Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.

Talán igazuk van.

Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634579793 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634579809 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574866 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Elle Kennedy

51 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. december 26., 23:00 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Easton Royal · Reed Royal · Ella Harper · Valerie Carrington · Callum Royal · Sawyer Royal · Sebastian Royal · Wade Carlisle · Jordan Carrington · Steve O'Halloran


Kedvencelte 164

Most olvassa 77

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 266

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Erin Watt: Cifra palota

Ez a cím még mindig maga a tömény borzalom, népdalokkal beoltott furcsaság, de attól még természetesen nem von le a könyv értékéből és egy percig sem volt kérdéses, hogy elolvasom-e?
Gondolom mondanom sem kell, hogy imádtam ezt a regényt és minden sorát élvezet volt olvasni. :)
Nagyon gyorsan haladtam vele, mert állandóan történt valami izgalmas, valami érdekfeszítő.
Számomra megunhatatlan a Royal család története, mert annyira érdekes, annyira megosztó és annyira sokrétű karakterekről szól. Itt senki sem tökéletes, egyikük sem szent, mégis képesek a valódi, önzetlen szeretetre és ha kell, akkor igazi, rendes családként funkcionálnak.
Ella és Reed még mindig szimpatikus páros, hiszen a szemem láttára fejlődött a személyiségük. Látszik a szépen ívelt fejlődésük, számomra egyértelmű, hogy sokat változtak, pozitív irányba
Ráadásul nem csak ők, hanem Easton is, aki természetesen óriási kedvencem, hiszen imádom, hogy ennyire nyílt és szabad szájú.
Bővelkedett meglepő fordulatokban, nem mellesleg pedig, két, eddig általam nagyon utált mellékszereplővel is sikerült kicsit jobban megbarátkoznom. Az ő nevüket sem árulom el, de annyit azért leírok, hogy két női karakterről van szó.
Egyetértek azokkal, akik szerint a könyv egy igazi modern szappanopera és azokkal is, akik a Kegyetlen játékok filmekhez hasonlítják, de ezekben én most pozitív példákat látok és boldog mosollyal helyeselek. :)

Bővebben pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/10/konyvkritik…

DarknessAngel>!
Erin Watt: Cifra palota

Mondhat akárki akármit, én még mindig szeretem a hibáival együtt is.
A magyar cím kissé szerencsétlen, viszont a törénet szerintem csúcszuper, és ez a lényeg. Royalék végre egy összetartó család lettek, így a harmadik részre. Mindenki kiáll a másikért, nem megy az áskálódás, gonoszkodás… Reed és Ella nagyon aranyos páros, tetszik hogy ők is mennyit változtak a sorozat haladtával. Reméljük mostantól Reed már tényleg kordában tudja tartani az érzelmi kitöréseit :D
Az a „hiszti”, ami itt lement, szerintem egyáltalán nem meglepő, sőt. Az első két részt nézve, ez teljesen elvárt volt szerintem, így nincs is min meglepődni. Én nem igazán hasonlítnám szappanoperához a sorozatot, inkább egy kissé túlírt csajos tv-sorozathoz.
Azt mondjuk nem értem, Ella miért gyanusítgatta folyton Dinaht, holott teljesen nyilvánvaló, tényleg ő volt az egyetlen igaz barátja Brooknak. :D
Steve-höz csak annyit, neki direkt ellenszenvesnek kellett lennie. Én is utálom, mindenki utálja… az a jó. Mellesleg én az elején szintén próbáltam őt is megérteni, amikor elkezdett atyáskodni Ella felett. Valahol el kellett kezdenie, ha idegesítő, ha nem.
Remélem jön majd East könyve is magyarul, mert Royalékból sosem elég. :)

1 hozzászólás
Naiva P>!
Erin Watt: Cifra palota

Már majdnem elfelejtettem, milyen az igazi Royal dráma! De csak majdnem, mert a PP óta szeretem ezt az elcs*szett társaságot. Szerintem még mindig az egyig legjobb YA sorozat, amivel valaha találkoztam. Egy bekezdésnél sem éreztem azt, hogy unatkoznék. Ez a rész mintha egy kicsit átment volna krimibe, de még mindig hihetetlenül izgalmas volt. Ez a sorozat egyszerűen függőséget okoz és az a jó benne, hogy nem is akarsz róla leszokni. Meglehet, hogy eléggé telenovellába illő történet, (mivel Elle és Jen szándékosan klisé elemekre építette a sztorit) mégis úgy gondolom, hogy Ella és Reed története tökéletes lezárást kapott.

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Erin Watt: Cifra palota

Sokan jellemzik ezt a sorozatot szappanoperaként, amivel érintőlegesen egyet is értek, de bennem ez teljesen pozitív kicsengéssel jelenik meg, imádom a történet fordulatait, a főszereplő páros kavarását, az iskolai intrikákat, a családi drámákat, mindent. Úgy éltem meg az olvasást, mint egy gyerek, akit felültettek a hullámvasútra, és nem is akar leszállni, csak vidáman integet minden fordulónál.
Olyan sok jó karakter van a sorozatban, akik megérdemlik a méltatást, és jó lenne még többet megtudni róluk. Nem csak a Royal srácokra gondolok, például a Val és Wade közötti vívódás is izgalmas volt, összetört szívekben nincs hiány. Callum a másik kedvenc karakterem, nem volt könnyű szembesülnie a múlttal, olyan titkok derültek ki, ami valóban fájó.
De a legjobb az egészben természetesen Ella és Reed szerelme. Mindkettő karakter látványos fejlődésen ment keresztül a három rész alatt, és most kovácsolódtak igazán össze. A bizalom meghozta a gyümölcsét, a kapcsolatuk erős lett és érett. Reed sokat változott, kész lenne bármire, még éveket is börtönben tölteni, hogy védje a családját. Ella változtatta meg őt, ahogy hatással volt az egész családra. Ella a legjobbat tette a Royalokkal, ahogy Ella is előnyére változott, immár teljesen egyenrangú tagja lett a családnak.
Tudom, hogy vannak hibái a sorozatnak, de engem ez nem érdekel, várom a következő részeket. A szerzőpárosnak nem jöttem rá, mi a titka, de valami eszméletlen addiktív módon tudnak írni, amitől letehetetlenné válik a regény. Mivel ez egy eszméletlenül sikeres sorozat, remélem nem kell egy évet várni a folytatásra, és már tavasszal megjelenik Easton könyve. Türelmetlen vagyok.

ZitussKa>!
Erin Watt: Cifra palota

Az első két rész lendületéhez képest nekem ez most leheletnyit elnagyolt volt. Picit visszaidézte a matekórákat mert hiába próbáltam rájönni miként tesznek majd a részletek hozzá a teljes képhez egyszerűen nem láttam. Valójában most sem látom. Bizonyos mozzanatok egyáltalán nem tettek hozzá a történet előremozduláshoz ezáltal kicsit el is veszett ebben a kibogozásos labirintusban az izgatottságom.
A végkifejletet elnézve pedig irrelevánsnak érzem, hogy ekkora hangsúlyt kapott az a szál, aminek a rovására mindenki más háttérbe szorult. Reed és Ella kapcsolatát nagyon szerettem (már amennyire a részese lehettem.) Viszont hiányzott Val, East és a fiúk is. Nekem ez a fajta egység megbomlott.
Összességében jó volt és örülök, hogy belevágtam ebbe a sorozatba de itt először éreztem azt, hogy túlírták. Ez sajnos a könyv bezárása után is velem maradt hiába próbálok elnézni felette. Ha a lényegi dolgok nem váltak volna köddé, amiket a kezdetekkor szerettem bennük talán másképp éreznék.

Xoxoribizli>!
Erin Watt: Cifra palota

Visszaszívok mindent!
A csúcson kellett volna abbahagyni…
Nekem ez már mindenből túlzás volt.

Vegyük csak sorban:
➤Egy tini aki annyira meg akar felelni a soha nem ismert apjának, hogy az életben le nem állna vele vitatkozni (pedig egyébként, más körülmények között, ez a kedvec hobbija), akkor sem ha egy s*ggfej, vagy ha hülyeségeket magyaráz, neeeem, helyette inkább mosolyogva eszi a hamburgert amit apuci választott neki, és ül a bőnaciban amit az apja kényszerített rá. háttt… nem is tudom… Lehet hogy velem van a baj, pedig én már lassan 10 éve kinőttem ebből a korosztályból, de biztosan leüvölteném valakinek a haját, aki így beszél/ viselkedik velem, és az felőlem lehet akár a Csíksomlyói Szűz is, akkor se tenné zsebre, amit kap, hát ha még szeszélyes tini lennék… ajjajj…
➤Ez a "lefeküdni vagy nem lefeküdni Reeddel az itt a kérdés" mire a harmadik könyvig eljutottunk elvesztette a varázsát, engem meg pláne elvesztett, nagyon untam.
➤Az apa aki folyamatosan verseng önmagával és olyan szerepbe kényszeríti magát, amiben soha nem volt kompetens. Most komolyan egy hímsoviniszta paraszt akar komoly nővé nevelni egy leánygyermeket?! :'DD ne máár! Jaaa és ezt is már csak 17 éves korára szeretné elkezdeni, na gratulálok… :'D

Na mindegy, ez egy remek Sherlock Holmes történet lett volna két kanos tinivel, két dühös „apával” meg egy pár felkapaszkodott aranyásóval a borítón.
Ja, nem!

Pedig a sorozat olyan jól indult! Viszont ez kiszámítható volt és minden szempontból túl sok! :/

13 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Erin Watt: Cifra palota

Ez a rész is izgalmas volt, fordulatokkal és izgalmakkal teli, de a vége engem legalább annyira meghökkentett, mint a szereplőket.

11 hozzászólás
Milli88 P>!
Erin Watt: Cifra palota

Hisztis? Ó igen. Sok a felesleges kavarás és nyűglődés? De még mennyire. Én viszont pontosan ezek miatt szeretem ezt a sorozatot.
Nem kell közben világmegváltó dolgokra gondolni, nem kell olvasás közben bogozni a szálakat, egyszerűen csak olvasni kell, sodródni az árral, a történettel és a szereplőkkel. Tökéletes kikapcsolódás volt. :D
Az előző rész végén Steve felbukkanásakor már fenntartásokkal vártam, hogy milyen szerepe lesz ebben a kötetben. Hát mindent gondoltam, de ezt nem. Hogy ennyire meg lesz kavarva az a bizonyos spoiler. xD
Nekem összességében továbbra is nagyon tetszik a sorozat. Várom a folytatást. :)

vikcs>!
Erin Watt: Cifra palota

Úgy hiszem, nem csak én vagyok boldog, amiért végre a kezünkben tarthatjuk a folytatást. A sorozat második része, a Megtört herceg botrányos és falatkaparó függővége után fény derülhet a rengeteg titokra és válaszokat kaphatunk a kérdéseinkre. Sőt, talán ez az eddigi legidegfeszítőbb rész az összes közül.

Káosz a köbön. Ez jellemzi a legjobban ezt a kötetet. Továbbra is magával ragadó és letehetetlen fonal vezet minket végig a történeten. Rengeteg kérdés száll a levegőben a gyilkossággal kapcsolatban, és néha még mi is képesek vagyunk elkételkedni Reed ártatlanságán, vagy éppen mindenki másban keressük a lehetséges gyilkost. A történet végéig játszottam a gondolattal, hogy vajon ki lehetett az és milyen okból.

Kedvencem maradt Ella és Reed párosa, a vágy csak úgy szikrázik közöttük, és a tiltás ellenére csak még inkább vonzódnak egymáshoz és összetartanak. Ella mindent megtesz, hogy legalább pár percet, órát együtt tölthessen szerelmével, s egyre közelebb jutnak a nagybetűs elsőhöz, amin Ella még nem esett át senkivel, hiába hiszi ezt róla mindenki más. Imádom a párosukat, szerintem nagyon összepasszolnak.

A másik kedvenc párosom Val és Wade volt, szívesen olvastam volna róluk még többet, akár egy saját kötetet is. A Royalok továbbra is szerethetőek a maguk hibáival együtt, főleg Easton, akinek saját könyveit is (pontosítva kettőt) hamarosan olvashatjuk, hiszen már leszerződött rá a kiadó.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/12/erin-watt-c…

Deszy P>!
Erin Watt: Cifra palota

Ha engem kérdeztek, eddig ez a legjobb Royal család kötet, kifejezetten tetszett ez a lezárás, és őszintén mondom, túlteljesítette a várakozásaimat. És mindenki megnyugodhat: végre nem függővég.

Reed csinál marhaságokat ebben a részben? Naná.
Agresszívek a Royal fiúk? Naná.
Megy a gimis cicaharc Ella és Reed körül? Naná.

Mégis azzal, hogy magasabbak a tétek, valahogy minden sokkal indokoltabbá válik. Amikor Reed ökle előkerül, annak általában oka van, még ha verjük is a fejünket a falba, amiért ilyen forrófejű. És ez igaz mindenkire.

Bővebben:
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/10/erin-watt-cifra-palot…


Népszerű idézetek

Adri93>!

„- Erősítést kérek – üzen a rádión keresztül Cousins. – Öt Royal van itt, vérszomjas állapotban.”

Masni>!

– Anya mindig is akart egy lányt – dörzsöli meg Easton az állát. – Sokat beszélt róla. Szerinte egy lány megpuhított volna minket. De én nem hinném, hogy a lányoktól bármilyen értelemben puha lennék – rándul meg a szája széle.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Easton Royal
Fire_bird P>!

Azért harcolj, ami fontos.

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callum Royal
Vörös_Viktória IP>!

– Én Royal vagyok, bébi! Nem menekülök, hanem harcolok – jelenti ki acélos tekintettel. – Nem öltem meg senkit, és nem fogok börtönbe menni egy olyan dolog miatt, amit nem követtem el. Megígérem neked.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reed Royal
Sylvanas_Windrunner>!

– Hogy merészeled, Carrington? – kap a szívéhez Wade, mintha Val nyílvesszőt lőtt volna belé. – Én egy modern kori Rómeó vagyok!
– Rómeó meghal – replikázik Val.

236. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valerie Carrington · Wade Carlisle
kellyolvas P>!

– Új életet kezdhetnénk valahol – folytatom kétségbeesve. – Én majd elmegyek pincérnőnek, te pedig építőmunkásnak.
– És aztán? – kérdezi az érintéséhez hasonlóan gyengéden, miközben magához húz. – Egész hátralévő életünkben bujkálunk? Folyton hátranézünk a vállunk fölött, mert attól félünk, hogy a zsaruk megtalálnak minket és elvisznek?
Ráharapok az ajkamra. Erősen.
– Én Royal vagyok, bébi! Nem menekülök, hanem harcolok – jelenti ki acélos tekintettel. – Nem öltem meg senkit, és nem fogok börtönbe menni egy olyan dolog miatt, amit nem követtem el. Megígérem neked.

kellyolvas P>!

Néha még mindig nem tudom elhinni, hogy mindegyikükkel utáltuk egymást, amikor először idekerültem. Reed elhatározta, hogy tönkretesz, a testvérei pedig felváltva gúnyolódtak velem, vagy éppen levegőnek néztek. Napi szinten eszembe jutott, hogy elmeneküljek.
Most pedig már el sem tudnám képzelni a Royal-fiúk nélkül az életemet.

ap358 P>!

Miért érzi mindenki úgy, hogy ígéretet kell nekem tennie? Nem tudják, hogy azokat úgyis folyton megszegik?

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ella Harper
Sylvanas_Windrunner>!

– Jó a pulcsid – közlöm Easttel. – Melyik kukából halásztad ki?

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Easton Royal · Reed Royal
csfannie P>!

Néha olyan igazságtalan az élet!

123. oldal


A sorozat következő kötete

A Royal család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vakmerő
Vi Keeland: A beosztott
Kelly Oram: Cinder és Ella
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Sarah J. Maas: Föld és vér háza