Bukott ​örökös (A Royal család 4.) 407 csillagozás

Erin Watt: Bukott örökös

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ezek a Royal fiúk tönkretesznek.

Easton Royalnak mindene megvan: vonzó külső, sok pénz, éles ész. Életének egyetlen célja, hogy a lehető legjobban szórakozzon. Sosem gondol a következményekre, mert nem kell miattuk aggódnia.

Egészen addig, amíg fel nem tűnik Hartley Wright, és fel nem forgatja egyszerű életét. Ő az egyetlen lány, aki nemet mond neki, hiába vonzódik a fiúhoz. Easton képtelen megfejteni, és ez csak még ellenállhatatlanabbá teszi a számára.

Hartley-nak nincs rá szüksége. Szerinte Eastonnak előbb fel kell nőnie.

Lehet, hogy igaza van.

Ellenségek. Szabályok. Megbánások. Eastonnak életében most először nem elég a Royal-korona. Kénytelen megtanulni, hogy minél magasabbról indul valaki, annál nagyobbat bukhat.

Erin Watt: Fallen Heir

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789635613205 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789635613212 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577447 · Fordította: Benedek Dorottya

Kapcsolódó zóna

!

Elle Kennedy

35 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2021. június 18., 01:30 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Easton Royal · Reed Royal · Ella Harper · Valerie Carrington · Hartley Wright


Kedvencelte 29

Most olvassa 21

Várólistára tette 171

Kívánságlistára tette 260

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Erin Watt: Bukott örökös

Easton mindig is szimpatikus karakter volt számomra, így külön boldogság az ő szemszöge. Eddig nehezebben értettem meg a helyzetét, amely valljuk be, egyáltalán nem könnyű.
Kissé ellentétes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban: tetszett is, meg nem is. Olvastatta magát, a humor a régi, váratlan dolgok történnek. Mégis olyan, mintha egy szappanoperát olvasnék, mindenki olyan rossz döntéseket hoz, illetve ez a folytonos hiszti. Hartley sem különb, amit ez a lány képes művelni, az is kemény. A mocskos kis titkok amik a felszínre törnek, azonban mégis tetszenek.
Easton nem hazudtolja meg magát ebben a könyvben sem. Nagy nőcsábász, jó humorral. Szerettem a szemszögét, de sokszor sajnáltam, mert magányosnak érzi magát. Har-Har pedig feladta a leckét neki.
Mindennek ellenére olyan brutális lett a függővég, hogy folytatnom kell.

Hddorka P>!
Erin Watt: Bukott örökös

Nagyon igaz és találó a borítón olvasható szöveg: „Ezek a Royal fiúk tönkretesznek”
Annyira vártam már Easton könyvét. És csak úgy szárnyaltam a boldogságtól, mikor végre elkezdtem olvasni. Aztán véletlenül megláttam az utolsó oldal utolsó szavát, és menthetetlenül beszippantott a könyv. Most meg itt szitkozódok, hogy befejeztem 1 nap alatt, és x hónapokat vagy éveket kell hogy várjak a folytatásra. És persze ott van az a függővég. Kegyetlen. Nem tudom, hogyan fogom kibírni addig, amíg kijön a folytatás. WTF többszörösen is!
A sorozat első 3 kötete sem volt semmi, de ez a rész felülmúlja őket. Eastont már az első rész óta nagyon szerettem és kíváncsian vártam, hogy többet tudjak meg róla. Mit gondol, miért olyan amilyen. Mert valljuk be, hogy vannak problémái rendesen.
spoiler . És így hogy ez a könyv az ő szemszögéből íródott sokkal jobban beleláthatunk önpusztító életmódja mögött bújkáló okokra. Annyira imádom őt ezek ellenére is, és most talán még jobban. Legszívesebben jól megölelgetném.
„Én vagyok a Royal család tervezési hibája, aki kilóg a többiek közül, aki sokszor lezuhan és kigyullad."
Aki azt gondolja, hogy Easton nőcsábász énje miatt tele lesz fűtött erotikával, az most nagyot fog csalódni. Fele annyi sincs benne, mint az első részben. Hartley személyében Easton talál valakit, akihez elkezd kötődni, talán életében először valaki hosszabb időre felkelti az érdeklődését. Ki gondolta volna, hogy Easton Royal egy lassan kibontakozó szerelem főszereplője lesz.♡
Na de mint mindegyik rész, itt sincs hiány a drámából, a titkokból. Mert Hartley múltja sem fenékig tejfel. Mindenkinek megvannak a maga mocskos kis titkai és rossz szokásai, amik lassan a felszínre törnek és csak fájdalmat és bánatot okoznak mindenkinek.

13 hozzászólás
Klodette>!
Erin Watt: Bukott örökös

Nem titok, hogy nekem ez az egyik kedvenc guilty pleasure sorozatom, hiába éri annyi negatív kritika, hogy olyan mint egy rossz szappanopera. Mindezek ellenére imádom vagy éppen főleg pont ezért, mert néha valóban kell egy kis bűnős élvezet. ;)
Ebben a részben viszont végre tényleg visszatértünk az alapokhoz és egyszerűen imádtam minden sorát.
Azt mindenképpen elismerem, hogy eddig az első rész volt a fő-fő kedvencem és azt valahogy eddig semmi sem tudta felülmúlni, főleg miután a második és főleg a harmadik rész, valamiféle negatív mélyrepülésbe kezdett.
Itt viszont úgy éreztem, visszajöttek a tipikus Royal család élmények, érzések és persze a hangulat, így nekem tényleg tetszett.
Easton mindig is kilógott valahogy ebből a családból, talán még Ellánál is jobban, pedig őt ugye befogadták. Ő a tipikus rossz fiú, az örök lázadó, akinek hatalmas a dumája, sosincs nyugta, mindig űzi a vére és a meggondolatlansága határtalan, valahol mélyen mégis arany szíve van, csak hát kellett mellé egy olyan lány, aki végre jól helyre teszi…
Hartley eleinte nem volt szimpatikus, túlságosan tartózkodónak találtam, karót nyeltnek, barátságtalannak, de aztán rájöttem, hogy a szertelen fiatal férfi mellé pont egy ilyen józan gondolkodású nő illik.
Szóval megszerettem a párosukat és ezerrel drukkoltam nekik. Nem is volt kérdés. :)
Azt is elismerem, hogy egy idő után idegesített már kicsit, hogy Easton ennyire önpusztító és látszólag tényleg nem tanul semmiből, de valahol a könyv felénél végre észhez tért és igyekezett felnőttként viselkedni, ami határozottan jól állt neki és még vonzóbbá tette.
Sokszor kicsit Pán Péter – szindrómásnak érzem őt, a fiú, aki nem akar, nem hajlandó felnőni, de egyszer úgy is muszáj lesz neki, a kötet vége felé pedig akkora csavar és függővég lett hagyva, hogy tátva maradt a szám és csak kapkodtam a levegőt. Ha ettől nem tér észhez, hát semmitől…-gondoltam.
Voltak persze elejtett utalások, gyanús jelek, sejthető volt sok minden, hiszen cseppet sem hibátlan a könyv, néha igazi kliséhalmaz, de a szívemhez nőtt, így olyan égbekiáltó hibát nem tudok találni benne.
Negatívumként éltem meg, hogy a családfő, Callum, szinte teljesen kiszorult a történetből, Sebastian és Sawyer párosát pedig tényleg nem tudom hova tenni. Egyszerű töltelékek ők és cseppet sem érdekesek. Róluk biztos nem olvasnék önélló kötetet, de még valamiféle feledik részt sem.
Totálisan érdektelenek a számomra, habár azért nem mondom, hogy nem esett meg rajtuk a szívem, amikor…Na, nem is mondok többet!!!
Összességében tehát: Gyorsan haladtam vele, olvastatta magát és hiányozni fognak a karakterek, jó lenne már most a kezemben tartani a befejezést, de tudom, hogy még jó sokat kell várni rá. :(
Royal-család fanoknak kihagyhatatlan, kötelező darab, csakúgy, mint azoknak akik mindig is kedvelték Easton karakterét, már az elejétől fogva.

Ennél is bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/08/konyvkritik…

Nikolett0907 P>!
Erin Watt: Bukott örökös

Valószínű nem kellene már olvasnom ezt a sorozatot. Az első könyvön kívül egyik sem tetszett igazán. Easton Royal a fülszöveg szerint maga a főnyeremény, és mint várható egyetlen nő áll neki ellen. Hartley kicsivel közelebb került hozzám, bár tőle sem ájultam el.
Valahogy ez a felesleges harc kettőjük között erőltetett érzést hagyott bennem és nem tudtam felengedni.
Ez tipikusan az a történet, amit egy – két évig még emlékeimben él, de egy idő után a jobbak elfeledtetik velem remélhetőleg.
Egy olvasásnak megfelelt.

Pati28 P>!
Erin Watt: Bukott örökös

Reed és Gideon története után már alig vártam, hogy Easton szemszögéből is olvassak, viszont azt kell, hogy mondjam, nem teljesen azt kaptam, amire számítottam.
Easton életében feltűnik egy fekete hajú, szürke szemű lány, aki felkelti az érdeklődését. Csakhogy ez a lány semmit sem akar tőle, próbál tudomást sem venni a létezéséről. Sokáig elutasító vele, de Easton kitartásának köszönhetően, és mert a Royalok mindig megszerzik amit akarnak, bekerülnek a barátság zónába. Ez a sok húza-vona kettejük között a végére teljesen felemésztette az idegeimet. Bepillantást nyerhettünk Easton függőségének kialakulására is, és egy kicsit már sajnáltam szegényt, hogy mennyire szeretetéhes.
Felicity végig nagyon idegesített, és a szemétkedéseit is utáltam.
Az utolsó oldalaknál kicsit felgyorsultak az események. Fény derül Hartley titkára, és Easton fejéhez is olyan információt vágnak, amitől megrökönyödik, bár szerintem lehetett ilyen jellegű dologra számítani. spoiler
És ez a függővég?! Ettől teljesen padlót fogtam. Nem szeretem a függővégeket, nagyon nem, ezért kíváncsian várom, miről fog szólni a következő rész.

Ezek a Royal fiúk tényleg tönkretesznek. :D

Milli88 P>!
Erin Watt: Bukott örökös

Erősen gondolkodtam rajta, hogy 3,5 vagy 4*-ot adjak. Ez a kötet egy icipicivel jobb volt, mint az előző, ezért foghúzva megadtam neki a 4*-ot.
Igazából nem szeretném szétoltani a könyvet, viszont nem tudok szó nélkül elmenni a mellett, hogy hiába lett több, mint 300 oldal a könyv, nem nagyon történt benne semmi. Easton számomra már túl idegesítő volt az állandó önsajnálatával, Hartley pedig ugyan nem volt unszimpatikus, de kimondottan a szívem csücske sem lett. Mindketten idegesítően kezelték a helyzeteket, egyáltalán nem a korukhoz méltóan. Persze Hartleyban megvolt a szándék, de a helyében én nem így cselekedtem volna. Az viszont dicséretet érdemel, hogy nem hunyt szemet szó nélkül spoiler.
Az utolsó részt már nagyon várom. Ha másért nem, akkor azért, hogy végre vége legyen a Royal sztorinak.
A történet lapossága ellenére a könyt gyorsan olvastatta magát és a nem túl sok cselekmény ellenére is lendületesen tudtam vele haladni.

Enikő_Darai_Enii>!
Erin Watt: Bukott örökös

Az előző kötetekben Easton majdhogynem kedvencemmé nőtte ki magát, ezért rettentően vártam a saját könyvét. Nem mondanám, hogy csalódtam, de maradt bennem egy pici hiányérzet – Hartley-t úgy érzem nem tudtam eléggé megismerni. Ezen kívül ugyan gyorsan haladtam vele, de az első fele nem kapott el annyira, mint előzőleg… ám szinte abban a pillanatban, hogy túlhaladtam a felén, alig bírtam letenni! A megszokott függővégről már nem is beszélek. *boom*
Easton hozta a szokásos, humoros, cuki énét, amit annyira szeretek, de beleláthattunk az önpusztító életmódjába is és annak miértjeibe. Örültem, hogy jobban megismerhettük a szemszögén át, hiszen végig erre vártam.
Hartley gyakorlatilag Easton szöges ellentéte, kerüli a túlzott figyelmet, viszont erős, független és stabilan tartja magát az elveihez. Mégis, ahogy már írtam, valami hiányzott belőle, Eastonnal ellentétben nem tudtam kötődni hozzá. Remélem ez orvoslára kerül a következő kötetben.
Az írópáros mindig egyedülálló könyveket alkot. Gyorsan olvashatóak, tele vannak humorral és drámával – ez itt sincs másképp. Igazából a pici negatívumok ellenére is csak ajánlani tudom a Royal család rajongóinak.

Cs_N_Kinga>!
Erin Watt: Bukott örökös

Végre Easton is sorra került. Hát kíváncsi voltam, milyen lány is fogja elkapni magának és nem is lepődtem meg nagyon. Vártam merre fog kifutni a dolog, hát egyáltalán nem erre számítottam, de azért olyan mintha az írónő kicsit megfáradt volna. Több fordulatot vártam, nagyobb mélységeket és magasságokat. Az iskoláról megvan a véleményem, én biztos nem tudnék ilyen helyen dolgozni, mert lehet sok a pénz, de a gyomorfekély is elkerülhetetlen így a megszerzett sok lóvét fel se tudnám használni:D, de vissza Hartley-hoz. Egyelőre kicsit kusza volt, de a következő részben tisztázódott.

Dsheavenofbooks>!
Erin Watt: Bukott örökös

"Azt hiszem, nem árulok el újdonságot, ha azt írom, A Royal-család sorozat eléggé megosztó: általában vagy szeretik vagy utálják az emberek, és őszintén, én mindkét oldal nézőpontját meg tudom érteni. Szerintem is elég vegyesre sikeredtek a kötetek, de ez a könyv számomra kiemelkedik a többi közül.

A Bukott örökös a sorozat 4. része, amely bár olvasható szerintem önállóan is, de mégis annyi minden történt az előzményekben, hogy az igazi élményt szerintem úgy fogja nyújtani, ha szépen sorban haladunk a regényekkel. Mielőtt azonban tovább mennék, mindenképpen szeretnék kitérni a borítóra, amely szerintem gyönyörű, bár ez az egész sorozatra jellemző. Tetszik, hogy mindegyik ízléses, minimalista, a színek is szépek, és nagyon jól visszaadják a Royal hangulatot."

A teljes értékelésem megtalálható erre a linkre kattintva: http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2020/09/konyverteke…

ap358 P>!
Erin Watt: Bukott örökös

Ez a rész kissé kilóg a sorozatból, nincs meg az a lendület, a Royal fiúk túlzóan nagy hatalma, központi szerepe, és sármja. A könyv nagyon haladós, és ha nem lennének ismerősek a mellékszereplők, akkor a sorozattól függetlenül is megállná a helyét, úgy talán nem lennének akkora elvárások a történettel szemben.
Easton karakterét mindig is kedveltem, laza típusú, a gondokat elnyomó fiúnak tűnt. Ez itt meg is volt. Habár néha eléggé hiperaktívra sikeredett, de a humort hozta. Sokat ivott, sokat problémázott, néha agresszívabb volt a kelleténél, és én ezt is vártam tőle. Sőt, azt hiszem, Royalhoz képest néha még elég normálisan is reagált a dolgokra. Amit viszont nem vártam, az az indokolatlan szenvedély, amit Hartley iránt táplált. Nem éreztem megalapozottnak.
Hartley karaktere az elejétől kezdve szimpatikus volt, szurkoltam neki, hogy sikerüljön meglátnia valami jót Eastonban, hogy történjen bármi, ami közelebb hozza őket. Nem volt könnyű dolguk. Ahogy a könyv végére Easton egyre inkább beérett (még akkor is, ha rossz döntéseket hozott), Hartley úgy csúszott lefelé. Számomra zavaros volt a családi háttere, logikátlan lépések és döntések sorozata, ami elképesztően valótlannak hatott, és csak drámafokozás céljából csűrték-csavarták a dolgokat. Tényleg kell oda egy Royal, hogy nyers őszinteséggel helyre tegye a dolgokat. Ám a kötet vége… Biztos olvasni fogom a következő részt is, mert egy ilyen vég után muszáj.


Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Nem vagyok alacsony.
– Tényleg? – nézek le rá felvont szemöldökkel.
– Tényleg – tart ki az állítása mellett. – Csak függőleges irányban hátrányos helyzetű.

csfannie P>!

– (…) Teljesen odáig vagy értem. Csak csettintenem kell, és ma este már ott smárolunk a kanapédon.
– Há! Inkább smárolnék azzal a lámpával – mutat az utcalámpára a sikátor végében.
– Fúj! Tudod hány mocskos kéz fogdosta már azt az oszlopot?
– Valószínűleg annyi, amennyi téged is – vigyorog elégedetten a visszavágástól.

kellyolvas P>!

– Mr. Royal, mit keres ezen az órán? – kérdezi a tanárnő.
Fogalmam sincs, ki ő. A homlokán látszódó ráncokból tippelve, amiket botoxszal igyekszik eltüntetni, a negyvenes éveiben járhat. Túl idős hozzám.
– Azért jöttem, hogy tanuljak. Nem ezért van itt mindenki?
– Ez a feminista gondolkodás óra.
Oldalra billentem a fejem.
– Akkor nem értem, miért akar diszkriminálni. Ha nagyobb egyenlőséget szeretnénk a nemek között, akkor nem kéne ezt az órát a fiúknak is kötelezővé tenni?

Kapcsolódó szócikkek: botox
csfannie P>!

Odafurakszom a pulthoz, és leteszem a kártyámat.
– Három jegyet kérek – mutatok még Ellára és Valra.
– És velem mi lesz? – rikoltja az álbarátnőm.
Hátrapillantok a vállam fölött.
– Az apádnak egész autógyára van. Ki tudod fizetni a sajátodat.

1 hozzászólás
csfannie P>!

Az egyik benzinkútnál lekanyarodom, és veszek egy doboz fagyit, pár üdítőt és pattogatott kukoricát. A kasszánál hozzádobok még két csokiszeletet is. Egy vödörben kitettek pár rózsaszálat, és azok közül is választok egyet.
– Magadra haragítottál valakit, nem igaz? – kérdezi a fickó a kasszánál, miközben lehúzza az árukat.
– Honnan tudja?
– Ez a „sajnálom” kezdő csomag – viccelődik.

konyvmolyblog>!

– A szüleink elvileg azért vannak, hogy segítsenek, nem azért, hogy fájdalmat okozzanak.

csfannie P>!

– Add fel, fiam! Tudod, hogy a nők úgyis mindig elérik, amit akarnak.

konyvmolyblog>!

Amikor fájdalmat okozol másoknak, akkor végül te is sérülsz.

Pati28 P>!

A zene teljesen kitölt, minden más zajt elcsendesít bennem, a szívem egyre nagyobbra duzzad, míg végül már semmi sem marad belőlem, csak a fülem és a lelkem."

114. oldal


A sorozat következő kötete

A Royal család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
L. J. Shen: Vakmerő
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Stephenie Meyer: Midnight Sun – Éjféli nap
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Kelly Oram: Cinder és Ella
Laurelin Paige: Hudson
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Jamie McGuire: Gyönyörű lángolás