The ​Ex Hex 18 csillagozás

Erin Sterling: The Ex Hex

Nine ​years ago, Vivienne Jones nursed her broken heart like any young witch would: vodka, weepy music, bubble baths…and a curse on the horrible boyfriend. Sure, Vivi knows she shouldn't use her magic this way, but with only an „orchard hayride” scented candle on hand, she isn't worried it will cause him anything more than a bad hair day or two.

That is until Rhys Penhallow, descendent of the town's ancestors, breaker of hearts, and annoyingly just as gorgeous as he always was, returns to Graves Glen, Georgia. What should be a quick trip to recharge the town's ley lines and make an appearance at the annual fall festival turns disastrously wrong. With one calamity after another striking Rhys, Vivi realizes her silly little Ex Hex may not have been so harmless after all.

Suddenly, Graves Glen is under attack from murderous wind-up toys, a pissed off ghost, and a talking cat with some interesting things to say. Vivi and Rhys have to ignore their off the charts… (tovább)

>!
HarperCollins, New York, 2021
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780063027473
>!
Avon, New York, 2021
318 oldal · ASIN: B08RZ56MF3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Sabinomi>!
Erin Sterling: The Ex Hex

CAWPILE: 7.00 / 10

Az ősszel a boszorkányos romantikusok voltak a menők, mert vagy 3 ilyen könyv megjelent szeptemberben és októberben. Nem ez a könyv kapta a legjobb értékeléseket (a legrosszabbakat sem), de valahogy ez lett a legpopulárisabb, gondolom a BOTM miatt. Ezért esett az én választásom is erre, bár A Payback's a Witch is érdekel még.

C – karakterek: 7 / 10
A karakterek nem voltak rosszak, de nem is nőttek túlzottan a szívemhez. A köztük levő kémia nem volt rossz, de mivel ők már korábbról ismerték egymást, úgy éreztem, hogy kihagytam pár dolgot. De erről bővebben majd az írásmódnál írok. Mellékszereplők semmilyenek voltak.

A – hangulat: 8 /10
Annyira adta magát a kisvárosi boszis légkör, olyan jól fel lehetett volna építeni az egész történetet a hangulat köré, de olyan semmilyen volt. Nem mondom, hogy rossz, de ezzel el tudta volna adni magát a könyv, ha jól megvan írva.

W – írásmód: 6 / 10
Szerintem a legnagyobb gond a könyvvel az írásmóddal volt. Jó pár dolog volt, ami olvasás közben zavart. Nem tudom, hogy mind eszembe jut majd, de a főbb dolgokat szeretném felsorolni azért. Kezdjük a párosunkkal, amit már megemlítettem. A karaktereinket jelen időben ismerjük meg, de már van múltjuk. Ilyen esetekben visszaemlékezések formájában megismerjük, hogy mi történt korábban, milyen volt a kapcsolatuk, de itt ez helyett csak néha utalunk egy-egy dologra, de nem kaptunk teljes képet. Például, amikor először csókolóznak ebben a könyvben, visszagondol a valódi első csókjukra. De ezzel csak pillanatokat kapunk az első kapcsolatukból, nem tudom, hogyan működtek, milyenek voltak együtt akkor, és ez engem kifejezetten zavart.
A másik dolog, ami nem tetszett, az a szexjelenetek voltak. Olyan érzésem volt végig, hogy az írónő beírja, mert a mai chick lit könyvek alapkellékei és úgymond már elvárt dolog, de igazából nem akar szex jelenetet írni, ezért elkezdi, de aztán rögtön abba is hagyja, mert úgy nézett ki az összes ilyen jelenet, hogy elkezdik a dolgot, aztán a következő mondat, hogy akkora orgazmusa volt, hogy na. Még poénkodtak is a főszereplőbel egy kihallgatott beszélgetés után, hogy az alak nem 2 percig bírja, és a leírások alapján egyezek is, mert 1 percig se tartott elolvasni. Ha nem szeret szexről írni az írónő, akkor ne tegye, de ez az adok valamit, de igazából csak megkezdem, sehogy sem tett jót a könyvnek.

P – történet: 7 / 10
Maga az alaptörténet az átokkal tök jó ötlet, de a megvalósítás nagyon gyenge lett. Több szál is olyan fölöslegesen volt behozva, mint például a beszélő macska vagy az apja, amikor elmegy a faluba, hogy találkozzon a főszereplőkkel és nem csinál ott semmit, hanem haza megy. Még mindig nem értem, hogy mi a francnak kellett ezt beleírni, mert telefonon nem lehetett volna először megbeszélni. Maga a vége is olyan erőltetettnek tűnt.

I – érdeklődés: 9 / 10
Nagyon rövid könyv volt, így kb. elunni sem tudtam, már vége volt. De amúgy nem untam, olvastatta magát a könyv.

L – logika: 6 / 10
Sok dolognak semmi értelmét nem láttam, de főleg az átok dolog zavart. Nekem nagyon erőltettett lett ez a megoldás, és valójában nem is lett rendesen megmagyarázva a számomra, én még mindig nem teljesen értem.

Enjoyment – 6 / 10
Először 4 csillagot adtam, de végül levettem 3.5-re mert az igazat megvallva annyira nem tetszett.

KAnita08 P>!
Erin Sterling: The Ex Hex

Ez egy aranyos, néhol vicces, izgalmas boszorkányos fantasy volt. Nekem tetszett, örülök, hogy elolvastam.

Amare>!
Erin Sterling: The Ex Hex

Ez egy nagyszerű könyv lett volna, ha az az utolsó miscommunication-t fogják és kiszedik belőle. Az utolsó 10-20 oldalig nem értettem, hogy az emberek miért húzzák ennyire le, aztán beütött a krakk. Még azt is eltűrtem volna, hogy a végére összeszaladt a cselekmény és nagyon gyorsan elkapkodták. Az az utolsó bonyodalom a kapcsolatba teljesen felesleges volt. Összességében azonban egy teljesen szerethető és kellemes őszi sztori, mindenképpen november körül érdemes elolvasni.

fantasy_is_my_mate>!
Erin Sterling: The Ex Hex

Nagyon vicces és szívmelengető volt, szerintem újra fogom olvasni (én nem szeretek könyveket újra olvasni).


Népszerű idézetek

Caedere>!

„Am I not a customer?”
„You're a pain in my arse is what you are,” Wells replied, then sighed, hands on his hips.

Caedere>!

Who knew getting momentarily possessed was so draining?

cap>!

“You were the Full Potter, right?”
Vivi screwed up her face as she turned the car down the narrow lane right off the highway, the one most people would miss completely. “The what?”
“The Full Potter,” he repeated. “Not finding out you’re a witch until you’re older, not growing up with it. ‘Yer a witch, Vivi,’ that sort of thing.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Deborah Harkness: Shadow of Night
Lisa Jane Smith: Spellbinder
Kresley Cole: Dark Needs at Night's Edge
Karen Chance: Hunt the Moon
Sarah J. Maas: Throne of Glass
Shea Ernshaw: The Wicked Deep
Ilona Andrews: Magic Burns
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Cassandra Clare: Lord of Shadows