The ​Night Circus 58 csillagozás

Erin Morgenstern: The Night Circus Erin Morgenstern: The Night Circus Erin Morgenstern: The Night Circus Erin Morgenstern: The Night Circus Erin Morgenstern: The Night Circus Erin Morgenstern: The Night Circus Erin Morgenstern: The Night Circus Erin Morgenstern: The Night Circus Erin Morgenstern: The Night Circus

The ​circus arrives without warning. No announcements precede it. It is simply there, when yesterday it was not. Within the black-and-white striped canvas tents is an utterly unique experience full of breathtaking amazements. It is called Le Cirque des Rêves, and it is only open at night.
But behind the scenes, a fierce competition is underway—a duel between two young magicians, Celia and Marco, who have been trained since childhood expressly for this purpose by their mercurial instructors. Unbeknownst to them, this is a game in which only one can be left standing, and the circus is but the stage for a remarkable battle of imagination and will. Despite themselves, however, Celia and Marco tumble headfirst into love—a deep, magical love that makes the lights flicker and the room grow warm whenever they so much as brush hands.

True love or not, the game must play out, and the fates of everyone involved, from the cast of extraordinary circus per­formers to the patrons,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vintage Children's Classics Vintage angol

>!
Harvill Secker, London, 2021
410 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781787303287
>!
Harvill Secker, London, 2019
406 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781787302266
>!
Vintage, London, 2016
660 oldal · ASIN: B01IASKCJ2

10 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Celia Bowen · Marco Alisdair · Isobel Martin · Madame Padva


Kedvencelte 10

Most olvassa 6

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

Évek óta halogattam ennek a könyvnek az elolvasását, mert nem voltam biztos benne, hogy tetszene-e, de örülök, hogy most végre sort kerítettem rá.
Igaz kellett egy kis idő, mire belerázódtam a történetbe és megszoktam a hangulatát, de miután ez megtörtént egyre nagyobb kedvvel és lelkesedéssel olvastam a könyvet.
Az alapötlet különleges, akárcsak a könyv hangulata és cselekménye, és szerintem a befejezés is nagyon szép lett, még ha egy kicsit szomorú is vagyok miatta. A szereplők közül leginkább Marco és Celia párosát, a Murray ikreket és Bailey-t szerettem a legjobban.
Élmény volt elolvasni.

>!
Vintage, London, 2012
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780099570295
martuus_p>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

“The past stays on you the way powdered sugar stays on your fingers. Some people can get rid of it but it’s still there, the events and things that pushed you to where you are now.”

Először is nagyon sok idő kellett mire rászedtem magam, hogy ezt mostmár elkell olvasnom. Az angolját picit nehéznek találtam, és nagyon lassan haladtam vele, viszont egyre jobban belejöttem. Nagyon örülök, hogy sikerült befejeznem.
A könyv varázslatos volt, valami hihetetlen jó hangulata van, ami be tudja az embert szippantani. A cselekmény és a szerelmi szál is nagyon jól ki van dolgozva, bár bevallom sokszor nehezen értettem úgy az egészet. Talán megérne egy újraolvasást a közeljövőben. Oda vagyok az ilyen világfelépítésért.
Egyértelműen Celia es Marco párosa volt a kedvencem.
A könyv valami csodaszép, nagyon jó érzés, hogy a polcomon tudhatom.

BorkaReads>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

Mindenképpen tudom ajánlani elolvasásra a kötetet. Gyönyörűen van megírva, és a történet is különleges. Én egy csillagot vontam le, mert néha kicsit untam a cselekményt, de ettől eltekintve szerintem megéri elolvasni.

brigi11 P>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

„A cirkusz váratlanul érkezik „

És teljesen elvarázsol, magába szippant, lehengerel. Engem kevés dolog nyűgőz le annyira, mint a mágia, a varázslát és az illúzió.
Igen, vannak a történetnek hibái, engem se kötött le mindenhol, voltak részek, amik olvasás közben feleslegesnek tűntek, de a végére szépen összeállt a kép. De ha van történet amit első sorból akartam nézni, ahol a szereplők mellett akartam lenni, ahol mindent látni akartam, akkor ez az a történet. Nem is tudom, hogy ki volt a kedvenc szereplőm, egyszerűen nem lehet kiemelni ebből a történetből senkit, mert ez így kerek.
És akarok egy ilyen órát, akarok egy ilyen esernyőt, de ha más nem piros sálam tuti lesz, és életemben először kérdezem: ennek nincs még folytatása???

hpatrik97>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

Érdekes és tényleg varázslatos volt, de nekem valami hiányzott belőle. Valami magyarázat, bár valószínűleg ez a regény úgy tökéletes, ahogy van, csak én vagyok túl kíváncsi. Mindenesetre szerintem ez egy olyan regény, amit csak többszöri újraolvasással ért meg igazán az ember.

polite_menace >!
Erin Morgenstern: The Night Circus

Hogy mondhattam valaha, hogy ez a könyv nem tökéletes? később bővebben

bookworm1227>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

Megértem, hogy sokaknak miért nem tetszik ez a könyv, de én úgy érzem, mintha személy szerint nekem írták volna. Tisztában vagyok a hibáival, de nekem ezek olvasás közben annyira elhomályosodtak, hogy úgy tűnt, mintha soha ott sem lettek volna.

Nagyon egyszerű oka van annak, hogy én ezt a könyvet miért imádom teljes szívemből-lelkemből. És ez nem a főszereplők (őszintén a könyv második felétől kezdve nagyrészt hidegen hagytak), nem a mellékszereplők (bár az ikreket nagyon megszerettem), nem is a románc (ami valljuk be, elképesztően gyenge lábakon állt) vagy a cselekmény (amiből nincs túl sok, ez nem egy akciódús izgalmakra épülő történet). Az ok egyes-egyedül az Éjszakai Cirkusz, és annak varázslatos, mesebeli hangulata. A leírások számomra olyan atmoszférát teremtettek, hogy konkrétan minden apró részleten úgy ámultam, mint egy kisgyerek, aki épp a kedvenc esti meséjét hallgatja. És ez az intenzív érzés, amit kiváltott belőlem már önmagában feljogosítja arra, hogy a kedvencemnek tituláljam.

Annyira elevenen él bennem a cirkusz képe, annyira elbűvölt, hogy azt kívánom, bárcsak tényleg ott lehetnék. És ha kinyitom a könyvet, ott is vagyok. „The circus arrives without warning”.

akos96>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

Huuuh. Nem tudom mi ment félre, de nagyon nem tudtam kapcsolódni ezzel a könyvvel. Nagyon szeretem a fantasyt, de ez valahogy túl sok volt… Ugyanakkor volt egy sajátos hangulata a történetnek, annyira szerettem volna hogyha jobban elkapott volna, de valahogy nem. Az alapötlet amúgy nagyon jó, de a kivitelezés, az egésznek az átadása, a túl sok árnyalat, tisztázatlan részlet miatt olyan érzésem lett mint amikor off. Szóval csak így olvasok, de fogalmam sincs mit olvasok. Na mindegy ")

4 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

Cirkusz az egész világ, és előadó benne minden férfi és nő.
Tényleg igaz az, amit már mások is írtak a könyvvel kapcsolatban: itt a könyvbeli cirkusz a főszereplő, mely egyszerre erőssége és gyengesége a regények. Ugyanis itt egy közel sem átlagos cirkuszról van szó, mely váratlanul tűnik fel és el, mindig máshol, és minden sátra mást és mást tartogat a nézők számára. Hogy valójában mi bújik meg a karamellillat, a máglya melege, az almabor íze mögött? Azt csak kevesen tudják, és számunkra is csak a történet végén derül ki.
És hogy miért baj az, hogy egy ilyen különleges cirkusz áll a reflektorfényben, a porond közepén? Mert így a szereplőink elsikkadnak, és hiába vannak ott, megfoghatatlanok lesznek, és még a végén sem igazán tudjuk meg, milyen személyiségek ők, egy-két kivétellel, így nem is igazán tudunk közel kerülni hozzájuk.
Vagyis van varázslat, csak kevesebb, mint amit vártam. Ennek ellenére sokan fogják szerintem szeretni a könyvet, és részben engem is a bűvkörébe tudott vonni. Alig várom, hogy Morgenstern tollából valami mást is olvashassak.

tamaa_ra>!
Erin Morgenstern: The Night Circus

Nagyon vártam, hogy olvashassam a könyvet. A fülszövege ígéretes volt, a borítója pedig kétségkívül gyönyörű lett.
Magával az olvasással viszont a könyv kezdetétől „szenvedtem”. Nem tudtam belerázódni a végére sem a történetbe, inkább csak untatott. Alapjáraton szeretem a váltott szemszöget a könyvekben, de most valahogy, csak összezavart és folyamatosan elvesztettem a fonalat. Mondjuk az is lehet, hogy velem volt a baj, nem a könyvvel… Talán jövőre megér még egy próbát, hátha… A szereplőkről nem sok mindent tudok elmondani, mert hogy gyakorlatilag csak voltak, a nagy részük teljes tudatlanságban, a többiekről pedig gyakorlatilag semmi nem derült ki számomra, ami érdekes lett volna. Marco és Celia kapcsolatát sem éreztem igazán odaillőnek, vagy igazinak.
A következő párbeszéddel szerintem le tudom írni a könyvet:
– Miért veszünk részt ebben a kihívásban?
– Nem tudom.
– Mit kellene csinálnunk, hogy megnyerjük?
– Nem tudom?
– Mikor lesz vége?
– Nem tudom.
– Ki akarok szállni.
– Szökjünk el.
– Nem lehet.
– Miért nem?
– Nem tudom. Mi van, ha ott is folytatnunk kell?
… és így tovább.

Ami miatt 3 csillagot megkapta az annak köszönhető, hogy maga az író stílusa tetszik és gördülékenyen olvasható. Leszámítva a fent említetteket.


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

“Life takes us to unexpected places sometimes.”

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isobel Martin
Nymeria96>!

“You and I together, we could do anything.”

335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Alisdair
Nymeria96>!

“But what’s the use in seeing the future if I can’t do anything to stop it?”
“You cannot stop things,” Celia says. “You can only be prepared for them to happen.”

415. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen
Nymeria96>!

“The past stays on you the way powdered sugar stays on your fingers. Some people can get rid of it but it’s still there, the events and things that pushed you to where you are now.”

251. oldal

Nymeria96>!

“Do you remember all of your audiences?” Marco asks.
“Not all of them,” Celia says. “But I remember the people who look at me the way you do.”
“What way might that be?”
“As though they cannot decide if they are afraid of me or they want to kiss me.”
“I am not afraid of you,” Marco says.

263-264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Marco Alisdair
Nymeria96>!

“A lady cannot reveal all of her secrets,”

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen
Életveszélyes_és_Tilos>!

I am tired of trying to hold things together that cannot be held. Trying to control what cannot be controlled. I am tired of denying myself what I want for fear of breaking things I cannot fix. They will break no matter what we do.

mockerybird>!

Gates Open at Nightfall & Close at Dawn
in swirly lettering, and under that, in tiny plain letters:
Trespassers Will Be Exsanguinated

mockerybird>!

“Follow your dreams, Bailey,” she says. “Be they Harvard or something else entirely. No matter what that father of yours says, or how loudly he might say it. He forgets that he was someone’s dream once, himself.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lord of Shadows
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Holly Black: The Cruel Prince
Maggie Stiefvater: The Raven King
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never 2.
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Kerstin Gier: Ruby Red
Rainbow Rowell: Carry On
Charlie N. Holmberg: The Glass Magician
Rick Riordan: The Blood of Olympus