House ​of Salt and Sorrows – Só és bánat háza 165 csillagozás

Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Gondold ​meg, kivel táncolsz…

Ahogy gyönyörű testvérei titokzatos körülmények közepette életüket vesztik a szigeten, ahol magányos birtokuk áll, Annaleigh kénytelen fényt deríteni a családját kísértő átokra.

Annaleigh burokban éli az életét Highmoorban a nővéreivel, az apjával és a mostohaanyjával. Egykor tizenketten voltak, de most, hogy négy lány élete hirtelen véget ért, magány kísérti a pompás termeket. Egyik haláleset tragikusabb a másiknál – egy járvány, egy esés, egy fulladás, egy zuhanás –, és a környező falvakban azt pletykálják, hogy a családot megátkozták az istenek.

Annaleigh-t kísérteties látomások kínozzák, és egyre erősebben él benne a gyanú, hogy a nővérei nem balesetet szenvedtek. A lányok minden éjjel kiszöknek otthonról, hogy fényűző bálokra látogassanak el, hajnalig táncoljanak selyemruhájukban és csillogó cipellőjükben, és Annaleigh nehezen jut dűlőre, megakadályozza-e őket ebben, vagy csatlakozzon hozzájuk a tiltott találkozókon. Kivel… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635970155 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
448 oldal · ISBN: 9789635970582 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
448 oldal · ISBN: 9789635970599 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Cassius Corum · Annaleigh Thaumas


Kedvencelte 18

Most olvassa 30

Várólistára tette 301

Kívánságlistára tette 383

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

bfanni P>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Mindig keresem az olyan könyveket, amelyeknek már a hangulata megfog, ami sokáig ott motoszkál a gondolataim között – na ez a könyv pont ilyen volt! Furcsa, váratlan, és ijesztő. Ismerem (és szeretem) is az eredeti mesét, amin alapul, de annyi plusz elem került még bele, hogy szinte el is felejtettem, hogy ez egy retelling. Egyedül a romantikát éreztem kicsit kidolgozatlannak, és egyes paranormális dolgokról hiányoltam bővebb kifejtést. Szívesen olvasnék egy második részt, de így is egy kerek, lezárt történet.

B_Kittina P>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Megmondom őszintén, hogy elsőre csak a borító miatt rendeltem volna meg a könyvet… Aztán a fülszöveget olvasva bizonyosodtam meg, hogy nekem KELL ez a könyv. ♥

Nagyon egyedi világban játszódik a történet,
nem is tudom, hogy olvastam- e olyat, ahol ennyire központi elem volt a só.
Itt-ott hiányosnak, kissé kidolgozatlannak érződött ugyan, de nem vont le az értékéből.

Igaz, hogy picit soknak éreztem a sok tragédiát, valamint vége egy picit hirtelen ért véget.
Remélem fogok tudni még az Írónőtől olvasni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635970155 · Fordította: Szabó Krisztina
bemese05 P>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Az én izlésemnek egy kicsit sok volt az őrület a könyvben! De azt nem mondhatnám,h nem volt érdekes! A leírás alapján nem tudtam, h melyik mese adaptációja lehet, de a könyv fele után végre leesett :D Még időben ;D
Kedveltem Annaleight! Olyan sok szörnyűség történt a családjukban, nagyon erősek voltak a testvéreivel! Nagyon kedveltem a többi lányt is, főleg Verityt :)
A vége fele már nagyon rossz volt olvasni, azt hittem, h helyettük is beleőrülök a történtekbe! Nem lehetett tudni, h mi igaz és mi nem! A végét egy kicsit meg is sirattam,úgyhogy nem mondhatom, h nem mozgatott meg bennem semmit se a könyv!

csfannie P>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

„Kicsit elhúztam ennek a könyvnek az olvasását, de bevallom, nem is mertem gyorsabban olvasni, mert beférkőzött az álmaimba és komolyan berezeltem tőle. Ennek ellenére a végéig rejtélyes és nyomasztó hangulatú a történet, néha-néha felbukkan benne egy rövidebb, nyugis rész, de ez mind azért van, hogy felkészítse az olvasót a további szörnyűségekre. Szerintem igazán érdekes és egyedülálló olvasmányélményt tud nyújtani már csak abból kifolyólag is, hogy a tizenkét táncoló hercegnő cselekményét dolgozta át az írónő.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2022/04/erin-craig-s…

noni55 P>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

A Salann-szigetek hercegének tizenkét lánya volt, de rejtélyes körülmények között a négy legnagyobb lány meghalt valamilyen szerencsétlen balesetben. Eulalie halála után Annaleigh elkezd kicsit kutatkodni, mert gyanúsnak találja nővére halálát. Apja is nemrég hozott haza egy új asszonyt, aki hamar teherbe esett. Annaleigh megismerkedik egy rokonszenves idegennel, aki gyengéd érzelmeket gyújt a szívében. A nyolc lánytestvér titokban éjszakánként bálokra jár, ahol széttáncolják a cipőjüket. A halálesetek tovább folytatódnak, de Annaleigh apja nem hisz lányának, hogy nem természetes halállal halnak meg. Annaleigh a végén olyan mélyre ássa magát a titok felfedésében, hogy már ő sem tudja, hogy mi igaz és mi illuzió csupán.
A történet izgalmas volt, kiváncsian olvastam, hogy ki áll a rejtélyes halálesetek elkövetése mögött. A sejtésem igaznak bizonyult, csupán az okok voltak ismeretlenek.

Levay_Luca>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Eredetileg egyáltalán nem terveztem elolvasni ezt a könyvet, de ha már ajándékozás miatt megvettem, és még a fülszövege is tetszett, hát belevágtam. Óriási hiba lett volna kihagyni, ugyanis új kedvencet avattam.
Az egész könyv igen misztikus hangulatú spoiler, végig rettegésben tartotta a főszereplő lányokat és engem is. Az pedig, hogy a lányok rejtélyes bálokra jártak és idegenekkel táncoltak éjszakánként, még egy lapáttal rátett a dologra. Mikor kiderült, hogy spoiler, rendesen sokkot kaptam. Pláne akkor, mikor már spoiler. Utólag a teljes cselekmény ismeretében teljesen logikus dolgok voltak ezek, de akkor, olvasás közben elég sokkolóan hatottak rám.
Annaleigh szimpatikus főszereplő volt, annak ellenére, hogy nem tudtunk meg róla kifejezetten sokat, tulajdonképpen még az életkorát se, ha jól emlékszem off. Folyton agyaló és aggódó természetében nem egyszer ismertem magamra. Testvéreit is megkedveltem, leginkább a hármas ikreket, de például Camille néha annyira furcsán viselkedett, hogy az már mondhatni zavaró volt.
A végső megoldás, ami magyarázatot adott mindenre, engem nem kicsit meglepett, de szerintem túl is volt komplikálva. Sajnos nincs most előttem a könyv off, és a neveket nem tudom felidézni, de felesleges komplikációnak tartom, hogy spoiler Én legalábbis így értettem, de lehet, hogy valamit nem jól gondolok.
A férfi karakterek közül Fischer és Cassius kapott több szerepet, és bár egyszer-kétszer mindkettőjüket meggyanúsítottam, hogy köze lehet a lányok halálához, reméltem, hogy nem így lesz, mert azt igencsak sajnáltam volna. spoiler végig kissé gyanús volt de inkább csak disney-s mostohaanya-figura beidegződés miatt, aki ugye nem egy jó karakter XD Igazából egyszer se merült fel bennem, hogy ő áll a dolgok mögött.
Utolsó gondolatom csupán ennyi: olvasd el, megéri!

Veronika_Ambrus P>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Általában a fantasy könyvekkel lassabban szoktam haladni, hiszen egy teljesen új világ megismerése nekem sok időbe szokott telni. Erin A. Craig pedig megírta ezt a könyvet úgy, hogy egy darab megszakítással csak egy helyben ülve kiolvastam a könyvet. Remélem, tudok még majd tőle olvasni. Rettentően gördülékenyen ír, az egész könyvet átszövi egy titokzatos érzés, ami miatt minden fejezet végére úgy érkeztem el, hogy nem tudtam abbahagyni az olvasást.

Úgy néz ki, hogy a Thaumas családot átok sújtja. Először az anyuka, majd a tizenkettőből 4 lány is egymást követő években veszítik el életüket. Annaleigh pedig szeretni bízni abban, hogy semmiféle átok nem ül a családjukon, hiszen az anyukájuk, és a három legidősebb nővér halála megmagyarázható. Viszont amikor Eulalie mindenféle épeszű magyarázat nélkül szintén távozik az élők közül Annaleigh nyomozni kezd az ügyben. A nyomozása pedig éjszakai titkos bálokhoz, kishúga szellemekkel való társalgásához és rémálmokhoz fog vezetni.

Annaleigh-t nagyon megkedveltem, hiszen elképesztően bátornak mutatkozott végig az egész regényben. Nagyon tetszett, hogy az írónő nem ahhoz a szokásos kliséhez fordult, hogy a főszereplő mindent egyedül akar megoldani. Annaleigh rengetegszer próbált segítséget kérni az apjától vagy a nővéreitől, az más kérdés, hogy mennyien vették komolyan őt. A segítséget Cassiusban találja meg, akivel épphogy csak megismerkedett, mégis ő lesz a legnagyobb támasza egész végig. Annaleigh-ban még azt is nagyon csodáltam, hogy milyen jószívűen bánt apja új feleségével. Megszokhattuk már, hogy ilyenkor a gyerekek nem kérnek semmit a szülők új párjából, bár spoiler.

Általában mindig jelen volt az összes nővér, de azért a kis Verityt kiemelném. Amilyen hátborzongató dolgai voltak a könyv elején, annyira aranyos kislány volt az egész könyvben.

Szinte az egész könyvben teljes homályban ültem és olvastam, csak a vége felé kezdtem sejteni, vajon hogyan fognak ebből a pokoli eseménysorozatból kiszabadulni és mégis ki áll minden mögött. A könyvnek keserédes lett kicsit a vége, hiszen persze kaptunk egy spoiler, de tekintve, hogy mennyi haláleset történt a könyvben az nekem kicsit elvesz az előbbinek a súlyából.

duro_bernadett>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Nehezen találom a szavakat ezután a könyv után, ugyanis nagyon nem erre számítottam. Szerintem sosem olvastam még olyan vörös pöttyös kategóriába sorolt könyvet, amiben annyi haláleset és horrorisztikus esemény van, mint ebben. Mindez egy szürke, tengerparti, halászatból élő birtokon játszódik. Volt itt minden, sok-sok haláleset, titkok, szellemek, őrület. És ez nekem nagyon is bejött. Olyan volt, mintha egy rémálomba csöppentem volna, amiből ha éppen felébredtem, akkor egy újabb álomban találtam magam. Sosem tudtam éppen mi fog történni, itt semmi sem az, aminek látszik. Néhány helyen igencsak kidolgozatlan volt, lehetett volna azért több jellemfejlődés és magyarázat, de az egyedi hangulat kárpótolt.

jjsbooks P>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Nagyon régen olvastam már fantasy-t, így idejének láttam már, hogy kezembe vegyek egyet. A Só & Bánat Háza könyv már a megjelenéskor felkeltette a figyelmemet, mivel a fülszöveg alapján nekem nagyon hasonlított a 12 táncoló hercegnőre (igen, a Barbie mesére gondolok és nem a Grimm testvérek által írt könyvre lol). Nem gondoltam volna, hogy ezt a 400+ oldalt három nap alatt kivégzem, de be kell vallanom, hogy a történet teljesen magába szippantott.

Szerettem, ahogyan indult a történet és ahogy előre haladtunk. Az írónő nagyon lassan adagolta nekünk a fontos információkat, semmit se sietett el. Nem egy olyan pillanat volt, amikor azt se tudtam, hogy merre vagyok arccal, arról nem is beszélve, hogy a végén nagyon oda kellett figyelnem, hogy minden kirakós darab a helyére kerüljön. Mivel nem vagyok bazi nagy fantasy rajongó, így megint csak azért vontam le egy csillagot, mert néha soknak (és egyben unalmasnak, bocsika) éreztem a táj/épület leírást.

Szerethetőek voltak a karakterek is, Annaleigh igazán menő női karakter volt és sajnáltam, hogy kb senki se hallgatta meg vagy, ha igen, akkor nem hittek neki. A többi testvért is kedveltem, főleg a gráciákat és a hármas ikreket. Verity néha olyan furán viselkedett off, de nem mindig éreztem azt, hogy ő hat éves lenne, hanem idősebb. Camille, huh, na őt nem kedveltem, mivel sokat nyafogott és p*csáskodott, amitől a falra másztam.
Nagyon örültem annak, hogy az írónő egy ilyen sötét történetbe beleszőtt egy romantikus szálat is, ami a szívemig hatolt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen körülmények között Annaleigh & Cassius megtalálja a szerelmet. Imádtam Cassius-t az elejétől kezdve, holott néha kételkedtem benne spoiler.

A könyv vége egy igazi hullámvasút volt számomra, mivel itt már igazán begyorsultak az események. Lebilincselő volt, ahogy végre minden a helyére került és csak ámultam, hogy mi vagy ki miatt történnek ezek a dolgok. A könnyeimet tartottam vissza a nővérek, Fisher – aki szintén a szívemhez nőtt spoiler és Cassius miatt.spoiler

Fantasztikus könyv, amit minél több embernek kellene olvasni!

whisperingwithwolves>!
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

A Só és bánat háza egy nagyon különleges retelling, ami A széttáncolt cipellőket dolgozza fel. Sok helyen olvastam, hogy ijesztő, kicsit creepy, de én imádtam, és nagyon gyorsan befaltam az oldalakat. Számomra egy fantasztikus utazás volt, igazi gótikus fantasy, ami a rejtélyessége mellett sötét és lebilincselő is. Már bánom, hogy ennyit vártam a kötet olvasásával, mivel ez a sötétebb vonal nagyon bejött és sajnálom hogy standalone kötet. Nagyon szívesen olvastam volna még tovább.

A Só és bánat házára már korábban felfigyeltem, ugyanakkor nem tudtam, hogy fog jönni magyarul is. A Grimm meséket már gyerekként is nagyon szerettem, viszont A széttáncolt cipellők (The Twelve Dancing Princesses) újdonság számomra. Érdekes volt utána olvasni, hogy mit is tartalmaz a mese, és aztán megnézni, hogy hogyan is ültette át az írónő a könyvébe. Azt kell, hogy mondjam, nagyon jól sikerült. Csak úgy ontja magából a különlegességet ez a kötet, és azt hiszem egy új kedvencet is avattam. A kötet főszereplője, Annaleigh már az elején szimpatikus volt, de az első néhány fejezet annyira fura volt, hogy nem tudtam, mire is számítsak. Az biztos, hogy arra még a legvadabb álmaimban sem mertem volna fogadni, hogy majd ennyire szeretni fogom. Nem az a tipikus fantasy, amiket eddig olvastam. Sötét, tele van megoldandó rejtélyekkel, kellő mennyiségű fantáziával, egy jó nagy adag sötét hangulattal és nem utolsó sorban érdekes karakterekkel és egy lenyűgöző cselekménnyel. Az írónő megvett magának, és kicsivel több mint 24 óra alatt a Só és bánat házának a rabja lettem. Utoljára talán a Wicked Deep tetszett ennyire. A gyász, a halál és a tragikus balesetek mindennaposak a történetben, emiatt borongós, nem éppen vidám a kötet, ugyanakkor annyira élvezetes olvasni, hogy szinte el is felejted, hogy a House of Salt and Sorrow nem horror, hanem egy mese átdolgozás, amit az írónő egy sötétebb köntösbe csomagolt, és milyen jól is tette.

A hangulata végig hátborzongató, sosem lehet tudni, hogy mikor fog újra lecsapni, mikor történik újra haláleset, és úgy nagyjából a kötet kétharmada érthető is, míg az utolsó harmada mindent összekuszál, és amit eddig értettél azt nemcsak megkérdőjelezi, hanem a feje tetejére is állítja. Nemcsak játszadozik veled, de arra is rá akar venni, hogy a kuszaságból kibogozd a cselekményt, és megtaláld a választ a kérdésre, hogy miért is halnak meg a Thaumas testvérek. Itt zárójelben megjegyezném, hogy emiatt tényleg ijesztő volt a regény, de nem annyira, hogy a horror műfajába soroljam.

A kötet felépítése nemcsak bravúros, hanem káprázatos is. Nemcsak egy sziget lakóinak életébe enged betekintést, hanem egy teljesen új világéba is, amit jó lett volna térképen látni. Ezt egy kicsit hiányolom, de ami a többit illeti nagyon is elégedett vagyok. Nemcsak összhangban vannak a fejezetek egymással, hanem ahogy haladunk előre úgy lesz egyre sötétebb és sötétebb. Halálesetek, tragikus balesetek és megmagyarázhatatlan események vezetnek végig minket a Só és bánat házán. Ezek az események legtöbbször még sötétebb hangulatot árasztanak, de azért egy-egy fejezet erejéig a boldogság és a szerelem is tiszteletét teszi.

Maga a cselekmény 100%-on pörög, nincs megállás, mindig történik valami, ami vagy hozzáad a történethez, vagy teljesen elbizonytalanít, és már semmit sem látsz világosan. Egy bizonyos pontig azt hittem, hogy mindent értek, aztán hozott egy olyan csavart az írónő, ami miatt már azt is megkérdőjeleztem, amit biztosnak véltem. Nemcsak Annaleigh-vel játszik ez a történet, hanem velünk is. Kicsit tébolydás, megbolondulsz tőle, de közbe meg nem bánod, mert kísértetiesen remek, és ha be is paráztat a végére, akkor sem lesznek álmatlan éjszakáid tőle.

A történet egészét tekintve gyönyörű, ugyanakkor tragikus is. Azt hiszem, én még ennyi fordulattal és talánnyal nem találkoztam egyetlen olvasmányom alatt sem. Tele van mágikus elemekkel, továbbá paranormálisnak tűnő eseményekkel is. Highmoor nemcsak egy kastély, ahol a lányok élnek, annál jóval több. Itt történik a varázslat, az álom és e hely falain belül bontakozik ki A széttáncolt cipellők Erin A. Craig változata is, amit mellesleg imádtam, és ez a nyakatekert verzió valami ZSENIÁLIS!!

A karakterek, Annaleigh-en kívül is érdekesek és értékesek, nemcsak egy idegen kap nagyobb falatot a történetből, hanem a jóképű Cassius is. Annaleigh testvérei fűszerezik meg igazán a történetet, hiszen mindegyikük egyedi, miattuk lesz csak igazán szerethető a kötet, és miattuk is szorul össze a szívünk, hiszen nem tudhatjuk, hogy ki lesz a következő, aki meghal. A halál fogalomköre többször is előkerül, kérdéseket vet fel, és még egy átok eshetőségét is elveti. Ebből következik az, hogy vajon tényleg megvannak átkozva a testvérek vagy valami más van a háttérben, ami miatt egyre kevesebben és kevesebben vannak?

A Só és bánat háza nemcsak az olvasóit babonázza meg, hanem a karaktereit is. A kötet utolsó harmada mindent a feje tetejére állít, és olyan szinten megbolygatja az eseményeket, hogy csak pislogtam. Az egy dolog, hogy az istenek is megjelennek, de a kötet igazi mozgatórúgója az a sötétben tapogatózás, és az, hogy bármi megtörténhet. Az utolsó fejezeteknél nem győztem felszedni az államat a padlóról, és nem akartam elhinni, amit olvastam. Hátborzongató és félelmetes. Ez igaz, de inkább volt meghökkentő, mint nagyon para. A végére minden a helyére került, és az egész cselekményre más szemmel tekinthetünk.

A szerelmi szál, mert bizony ez is van benne, nagyon édes volt, ugyanakkor kicsit fájdalmas is. Úgy érzem, hogy a semmiből tört elő, levett a lábamról, de azért jól a földbe is döngölt, és megmutatta, hogy az nem is úgy van, ahogy mi azt gondoljuk. Megvan a boldog befejezésre az esély, de az írónő inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy minél sötétebb és titokzatosabb legyen a kötet. A szerelmesek léte pedig egy amolyan kiengesztelés, ha éppen valaki emiatt a könyv miatt nem fog tudni majd éjszaka aludni, és emiatt lesznek álmatlan éjszakái.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Egész életemet holdfény és csillagok közt éltem. A terem másik feléből is érzem az ereidből áradó napfényt. Napfény, meleg és só. Mindig csak a só.

Könyvmolyképző KU>!

A főtengerész azt mondja, Pontusz teremtette a szigeteinket és a rajta élő embereket. Sót vett az óceáni áramlatokból az erőért. Ebbe gyúrta a bikacápa ravaszságát és a fülesmedúza szépségét. Hozzáadta a csikóhal hűségét és a barna delfin kíváncsiságát. Amikor a teremtménye összeállt, volt már két karja, két lába, feje és szíve, Pontusz a saját életerejének egy részét lehelte belé, és megteremtette a só népének első emberét. Úgyhogy amikor meghalunk, nem temethetnek minket a földbe. Visszakerülünk a vízbe, és révbe érünk.

Könyvmolyképző KU>!

– Mindig ilyenek a szertartások? – kérdezte Morella, kiterítve a szoknyáját a sötétkék bársony ülőpárnán. – Ilyen komolyak és fagyosak?
Képtelen voltam palástolni zavarodott pillantásomat.
– Hát, mégiscsak egy temetés volt.

Könyvmolyképző KU>!

– A-a-a! Hiszen egy ilyen estének pont az a bája, hogy önmagunk lehetünk egy vadidegen társaságában, nem gondolja? Kimondhatjuk a legőszintébb gondolatainkat, azokat, amelyek túl sötétek és mélyek ahhoz, hogy a nap fényében akár csak megemlítsük őket, meggyónhatjuk a vágy és az élvezet bűneit, talán még azt is, ha rakoncátlankodtunk, és nem számít, mert úgysem tudjuk, kivel játszadozunk, így hát mi baj lehet belőle? – Karja végigsiklott kipirult, fedetlen hátamon, magához rántott. – Mesélje csak el a legsötétebb titkait, gyönyörű hölgy!

csfannie P>!

– Mind sóból lettünk, a só szerint élünk és végül sóvá leszünk – folytatta a főtengerész.
– Sóvá leszünk – ismételtük fásultan.

csfannie P>!

– De Cassius – vette vissza a szót Ligeia. – Cassiusban bizony van potenciál!
Rosalie elfintorodott.
– Nekem ugyan nem kell. Én olyan férfit akarok, akinek nagy, sűrű bajsza van, mint annak a matróznak, aki Bashemk kapitánnyal jött! Na, ő igazán szemrevaló! Nekem olyan férfi kell, aki otthon érzi magát a tengeren. Olyan, aki tudja, mihez kezdjen a hullámok ívével, görbületével! – Végigsimított a csípője ívén, színpadiasan mozdult, hangja bujává vált. – Egy olyan, aki bármilyen kikötőbe képes bekormányozni a hajóját, nem számít, milyen viharosak a körülmények.
Ligeia felhorkant, eltakarta a száját.
– Óriási, vastag, kemény… árbóccal.
A hármasikrek vihogásban törtek ki, én pedig a szememet forgattam.
– Ha apu meghallja, hogy ilyesmiket mondtok, elveszi az összes romantikus regényeteket, és elégeti őket.

csfannie P>!

– Te jelented számomra az egész világot – jelentette ki Cassius nagy komolyan, egy pillanatig sem habozott.
– Ahogy te is számomra – visszhangoztam.

Kapcsolódó szócikkek: Annaleigh Thaumas · Cassius Corum
whisperingwithwolves>!

– Ha csak egy baráttal beszélgetnék, akkor azt mondanám neki„ hogy ha vágyik valamire, akkor adjon bele mindent, és szerezze meg!

whisperingwithwolves>!

– Éveken át ábrándoztam rólad – mormolta, végigcsókolva az arcomat –, mégis annyival több vagy, mint amiről valaha is álmodhattam… Napfényillatod van – suttogta a számra.

whisperingwithwolves>!

– Te jelented számomra az egész világot – jelentette ki Cassius nagy komolyan, egy pillanatig sem habozott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Garber: Caraval
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Tea Stilton: Az álom királynője