The ​Invasion of the Tearling (The Queen of the Tearling 2.) 7 csillagozás

Erika Johansen: The Invasion of the Tearling Erika Johansen: The Invasion of the Tearling Erika Johansen: The Invasion of the Tearling

With each passing day, Kelsea Glynn is growing into her new responsibilities as Queen of the Tearling. By stopping the shipments of slaves to the neighboring kingdom of Mortmesne, she crossed the Red Queen, a brutal ruler whose power derives from dark magic, who is sending her fearsome army into the Tearling to take what is hers. And nothing can stop the invasion.

But as the Mort army draws ever closer, Kelsea develops a mysterious connection to a time before the Crossing, and she finds herself relying on a strange and possibly dangerous ally: a woman named Lily, fighting for her life in a world where being female can feel like a crime. The fate of the Tearling —and that of Kelsea’s own soul—may rest with Lily and her story, but Kelsea may not have enough time to find out.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2016
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062290410
>!
HarperCollins, London, 2015
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062290397 · ASIN: 0062290398
>!
HarperCollins, London, 2015
480 oldal · ASIN: B00PFX5S3G

2 további kiadás


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Ashriver
Erika Johansen: The Invasion of the Tearling

Méltó folytatás, nem csalódtam. Ez a rész nem csak a jelenről szól, hanem a múltról is. Lényegében arra fókuszál, a kezdetekre, a nagy átkelésre, beavat minket a részletekbe. Először nem értettem, hogy miért ismerjük meg Lily-t, de a végére minden értelmet nyert. De még milyen értelmet, erre nem igen számítottam, hogy ez lesz, hogy így történt. Ez… hűha, ez igen. Ezt nem kalkuláltam bele. És van még több is… a Vörös királynő eredete, hogy ki is ő… mondjuk ez kissé szánalmas volt, az ok, hogy miért teszi azt, amit tesz. Már nem tartom félelmetesnek, csak szimplán szánalmasnak. Ami levesz a könyv szintjéből, de Kelsea tartja a szintet és nem ad alább. És, ami leginkább számít megtudunk valamit az apjáról, nem a kilétét, de egy apró részletet belőle, ami csak még izgalmasabbá teszi a rejtélyt körülötte.
Jöhetne gyorsan a fordítás, mert magyarul csak még izgalmasabb lesz elolvasni.

5 hozzászólás
>!
luthienlovemagic IP
Erika Johansen: The Invasion of the Tearling

Egy sorozat folytatásokról sosem könnyű írni, így nem csoda, hogy eddig halogattam ezt az értékelést. Holott a könyv egyáltalán nem volt kínszenvedés, sőt, sok szempontból jobb, mint az elődje, de ennek ellenére sem tudtam eddig rávenni magam arra, hogy írjak róla. Egyrészt időhiány, másrészt ülepednie kellett, ami nem vált hátrányára, így nem foghatom rá, hogy hirtelen felindulásból éreztem jobbnak, mint az első könyvet.

De mitől jobb ez a rész?

Az első, ami szembetűnt nekem, hogy míg az első rész a világalapozásával volt elfoglalva, bemutatta a főbb viszonyokat, helyeket, szereplőket, konfliktusokat, rejtélyeket, addig a második rész elmélyíti azt, jobban belelátunk Tear és Mortmesne múltjába, abba, hogy Kelsea és a Vörös Királynő miért az aki, miből gyökerezik a két ország ellentéte, a Vörös királynő Tear iránti gyűlölete. Néhány rejtélyjel, főleg Kelsea apjának kilétével, kapcsolatban is kiderülnek plusz információk, ahogy néhány szereplő múltjáról is. Elkezdte a szálak továbbépítését, de néhányat el is varr, hogy ne a befejező kötetre maradjon. Jól építkezik tovább a saját világában a szerző.

Bővebben:
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.hu/2017/09/osszekap…

>!
lafayette P
Erika Johansen: The Invasion of the Tearling

Az előző kötethez képest kicsit visszalépésnek éreztem. Eleinte fogalmam sem volt, hogy most mi ez a Lily szál, mert nekem ez a modern világ valahogy nem illett a középkori fantasy kategóriába, de végül minden értelmet nyer. Kelsea továbbra is az egyik kedvenc karakterem, nagyon tetszik, hogy annyira emberi, de mégis badass. Az nem tetszett mondjuk spoiler A vége nagyon epic, kíváncsi vagyok mi lesz itt a folytatásban. :D

>!
kai 
Erika Johansen: The Invasion of the Tearling

A végére érve egy dolog járt e fejemben – What have you done, Kelsea Raleigh Glynn?
Amúgy tömören – jó volt olvassátok :)


A sorozat következő kötete

The Queen of the Tearling sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
Kristin Cashore: Bitterblue
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Laura Sebastian: Ash Princess
Marie Lu: The Young Elites
Victoria Aveyard: King’s Cage
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Trudi Canavan: The Magicians' Guild
Cinda Williams Chima: Flamecaster
Morgan Rhodes: Gathering Darkness