The ​Fate of the Tearling (The Queen of the Tearling 3.) 3 csillagozás

Erika Johansen: The Fate of the Tearling Erika Johansen: The Fate of the Tearling

In less than a year, Kelsea Glynn has transformed from a gawky teenager into a powerful monarch. As she has come into her own as the Queen of the Tearling, the headstrong, visionary leader has also transformed her realm. In her quest to end corruption and restore justice, she has made many enemies – including the evil Red Queen, her fiercest rival, who has set her armies against the Tear. To protect her people from a devastating invasion, Kelsea did the unthinkable – she surrendered herself and her magical sapphires to her enemy, and named the Mace, the trusted head of her personal guards, Regent in her place. But the Mace will not rest until he and his men rescue their sovereign from her prison in Mortmesne. Now the endgame begins and the fate of Queen Kelsea – and the Tearling itself – will finally be revealed…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2016
416 oldal · ASIN: B015CXRP9S
>!
HarperCollins, London, 2016
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062290427 · ASIN: 0062290428

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Erika Johansen: The Fate of the Tearling

Nem is tudom, hogy mit mondjak…..
Hihetetlenül jó volt és mégis az egész el lett rontva.
Az írónő erős karaktereket alkotott, akik körül rejtély és misztikum van, akik miatt érdemes volt elolvasni a könyveket. Aztán szépen, részről részre darabokra tépte őket; helyükre gyenge, néhol már szánalmas személyeket tett, akik egy kicsit sem emlékeztetnek minket azokra a karakterekre, akikre felfigyeltünk, akiknek a titkaik miatt izgultunk és éjjeleken át fennmaradtunk, csak hogy fény derüljön az igazságra. Aztán, amikor ez megtörténik csak csalódottság marad. Mint például Kelsea apja; akkora csalódás volt a személye, s olyan gyorsan el lett rendezve az egész. Voltak más dolgok is, de azok már túl spoileresek lennének.
És ami a végét illeti az volt a legnagyobb döbbenet. Ezzel mindent visszavont az írónő, mindent eltörölt… olyan mintha az egész egy nagy hazugság lett volna, az egész történet, minden. Mintha az írónő elvette volna tőlünk a könyveket s a szemünk láttára radírozta volna ki a benne lévő szavakat. S mégsem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni, mert épp a vége miatt lett hihetetlen. Bár nem tetszett, de meghajolok az írónő előtt.

2 hozzászólás
lafayette>!
Erika Johansen: The Fate of the Tearling

Dühös vagyok. De nagyon.
Annyira szerettem ezt a sorozatot, benne a társadalomkritikát, a karakterek mélységét, mindent, és az egész el lett rontva a végével. Eddig még nem volt olyan, hogy egy könyvet ne tudtam volna csillagokkal értékelni, de most ilyen helyzetbe kerültem.
A vége a könyvnek egyszerűen olcsó, nincs kidolgozva, hatalmas csalódás, ha viszont a könyv első 90%-át nézem, az meg tartotta a színvonalat és zseniális. Miért, miért kellett ez a vég? :(
spoiler Hatalmas csalódás. :(

5 hozzászólás
kai>!
Erika Johansen: The Fate of the Tearling

Ez a könyv padlóhoz vágott rendesen. Most fejeztem be néhány perce, és még mindig szinte forog körülöttem a világ. Azt kell mondjam, hogy ez a trilógia egy mestermű. Zseniális. Annyi minden benne volt,és mégis hihető és logikus maradt végig. Nem tudok róla többet mondani spoilerek nélkül, ezt egyszerűen el kell olvasni. Többször is. Ez emberek, kérem szépen társadalomkritika a javából, így ahogy van az egész sorozat. A zsenialitáshoz sokat hozzátesz számomra a vége, a tanulság és mégis van egy de, ami ugyanakkor nem másítja meg amit eddig írtam.

spoiler

4 hozzászólás
newsroommate>!
Erika Johansen: The Fate of the Tearling

A sorozatzáró köteteket általában nem önmagukban értékelem, inkább úgy, mint ahogy az utolsó darab puzzle-ra tekint az ember: milyen lett a teljes kép? A Fate of the Tearling egyszerre oldotta meg a feladatot – és hagyott cserben.

Kezdjük a végén: az a megoldás, ahogy az egész trilógia fő konfliktusát lezárta az írónő, borzasztó olcsó. Kínosan gyenge. Az a baj azzal, ha bedobja a deus ex machinát, hogy értéktelenné teszi a szereplők összes addigi szenvedését és küzdelmeit, mindent, amit elértek, mert a konfliktust nem ők oldják meg, hanem az író.

De ha már Erika Johansen bedobta ezt a megoldást, el kell ismernem, legalább jól vitte véghez. Mert végső soron mégis megérintett, adott valamit. (Itt azért meg kell jegyeznem, hogy a Johnatan halálát [ez ugye nem spoiler? az elejétől tudtuk, hogy Johnatan meghal] közvetlenül követő események szerintem inkább nevetségesek voltak, mint ijesztőek, azon a ponton önmaga paródiájába csapott át a történet.)

Tetszett a lezárásban a végkifejlet nyitottsága, kettős értelmezhetősége. Mert egyfelől lehet, hogy minden úgy történt, ahogy láttuk, de mi van, ha épp ellenkezőleg, semmi nem történt meg? Ez viszont egy másik olcsó narratív trükk lenne… (Bobby igazából nem halt meg a Dallasban.)

A teljes trilógia magával ragadó élmény volt, nagyszerű volt felfedezni, hogy a valóság néha pontosan az ellenkezője annak, amit gondoltunk, ügyesen megkoreografált ütemben fedték fel magukat a rejtélyek. Kár ezért a befejezésért.


Népszerű idézetek

newsroommate>!

Hatred is easy, and lazy to boot. It's love that demands effort, love that exacts a price from each of us. Love costs; this is its value.

81. oldal

newsroommate>!

Yours is a low-risk bravery. It always was, and I deserve better than that.

127. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Maria V. Snyder: Magic Study
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Victoria Aveyard: King’s Cage
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Rebecca Ross: The Queen's Rising
Sherry Thomas: The Burning Sky
Cassandra Rose Clarke: Assassin's Curse
Rae Carson: Crown of Embers
Susan Dennard: Truthwitch
Elise Kova: Fire Falling