Értékelések 46

Mrs_Curran_Lennart P>!
Erika Johansen: Tear végzete

Parkolópályára tettem a sorozat befejező kötetét egy időre, mert itt is és a goodreadsen is elég sok alacsony értékelést kapott. A könyv eleje ugyanolyan izgalmas, mint az előző részek, és ott folytatódik, ahol a 2.rész abbamaradt. Aztán belép egy múltbeli szál, kb. 20 évvel az Átkelés után, egy fiatal lány, Katie szemszöge. Az ő szemén keresztül nézhetjük, hogyan süllyed el William Tear álma. Az emberek önzőek, irigyek és megvezethetőek, elég egy megnyerő figura és mennek utána mind a birkák. Mitán a szerző néhány szálat elvarr, a titkokra fényt derít és mindent lángbaborít, egy nagyon kényelmes huszárvágással oldja meg a problémákat. spoiler
Csakhogy az ilyen megoldásoknak megvan az a veszélye, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy az ember számít rá, amit Kelsey megtapasztalhat a saját bőrén.

Váczi_Fanni>!
Erika Johansen: Tear végzete

Nem is értem miért van ez a rész lepontozva. Na jó egy icipicit talán még is, de a lezárástól eltekintve ez volt a legjobb rész a trilógiából.
A karakterek, a cselekmény és a visszaemlékezés is nagyon jól ki volt dolgozva. Kelsea most már egy érett felnőtté vált, aki szinte bármit feláldozna az országáért és a szeretteiért. A lezárással nekem csak annyi bajom volt, hogy keveset mutatott (mondjuk ez kicsit zagyván hangzik, de na). Azért a végén megesett a szívem Kelsean.
Szóval nekem tetszett, nem mondom azt hogy a lezárás száz százalékos lett de nem volt rossz.

Demise P>!
Erika Johansen: Tear végzete

Szerintem valahol tanítják az íróknak, hogy kell rosszul lezárni egy trilógiát. Rettenetesen csalódott vagyok.
spoiler