Istenek ​stratégiája 4 csillagozás

A nyolcadik világcsoda
Erich von Däniken: Istenek stratégiája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Däniken ​mindig tud valami újat mondani. Ebben a kötetében Dél-Amerikába kalauzolja az olvasót, arra a kontinensre, amely szerinte az ősi istenek igazi otthona volt. Templomok érdekes történeteit írja le, többek között azét, amelyet valószínűleg az istenek vagy a földönkívüliek építettek.
Däniken meglepő hasonlóságot vél felfedezni a hajdani indián törzsek és az ókori keleti népek emlékei, vallásai és legendái között. Lehet, hogy valamikor kapcsolatban álltak egymással? Lehet, hogy az istenek adtak hasonló utasításokat a különböző népeknek? Talán nem is látomás volt Ezékiel próféta víziója az égből leszálló szerkezetekről, hanem az istenek üzenete? A tudomány a mai napig nem tudja a válaszokat, s mindezt csupán a fantázia termékének tekinti. A szerző azonban töprengésre késztető hipotéziseket állít fel, és látszólag bizonyítani is tudja ezeket.
Egy elveszett város felfedezése a dzsungelben.
Döbbenetes hasonlóság Salamon temploma és a dél-amerikai szentély… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Régi korok üzenete

>!
Édesvíz, Budapest, 1993
266 oldal · ISBN: 9637940901 · Fordította: Nagy Tamásné

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

eeszter P>!
Erich von Däniken: Istenek stratégiája

Régebben olvastam már az írótól, és akkor sokkolt, hogy ennyire mindenben a földönkívülieket látja. Nem mondom, hogy nem lehet igaza néhány dologban, de mindenben? Ezért aztán sokáig távol tartottam magam a könyveitől, most viszont kihívásra előkerült. Meglepően élveztem, nagyon izgalmas, kalandos. S annyira nem is sulykolja a földönkívülieket, persze minden mondat mögött ott vannak, de nem szájbarágósan.

nariagnuhtseab>!
Erich von Däniken: Istenek stratégiája

Az egyik legjobb amint Daniken-től olvastam. Üdítően friss volt ahogy ennyi helyre kalauzolt minket, minden fotókkal gazdagon illusztrálva. Olvastatja magát és tényleg vártam az új fejezeteket hogy ámulatba ejtsen.

>!
Édesvíz, Budapest, 1993
266 oldal · ISBN: 9637940901 · Fordította: Nagy Tamásné

Népszerű idézetek

eeszter P>!

– Ön svájci? – kérdezte Uri. – De hiszen akkor ismernie kellene Erich von Däniken könyveit. Ez az író olyan nézeteket vall, amelyekről nem tudom, hogy bolondságok-e vagy értelmesek.
Felelet helyett ajkamba haraptam.

45. oldal

eeszter P>!

Valaha az egyházak számítottak dogmatikusnak, a tudományok dinamikusnak. A tudomány oszlopai helyet változtattak. Manapság az egyház mondja, hogy lehetséges földön kívüli élet, sőt emberi élet… És ez nem botránkoztatja meg a hívőket. Az egyház már régen dinamikus lett, nem dogmatikus többé. A tudomány dogmatikus és türelmetlen lett, nem tűri az érvényes normától eltérő véleményt, legfeljebb, ha az már végképp elkerülhetetlen.

188. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Giacomo Filoramo: A gnoszticizmus története
F. D. E. Schleiermacher: A vallásról
Popper Péter: Peloni avagy Pilátus testamentuma
Boldizsár Ildikó: Mesepoétika
Daniel Kahneman: Gyors és lassú gondolkodás
Michio Kaku: Einstein kozmosza
John Lukacs: A történetírás jövője
Mikael Krogerus – Roman Tschäppeler: 52 változásmodell
Heller Ágnes: Az érzelmek elmélete
Nyikolaj Ohlopkov: A képzeletszerűségről