Istenek ​ivadékai vagyunk 41 csillagozás

Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Bizonyítja-e Sába királynőjének szőrös lába a titokzatos szépasszony földönkívüli származását? Óriás volt-e Éva ősanyánk? Mit üzent az emberiségnek a fatimai Szűz Mária? Erich von Däniken izgalmas utazásra hívja olvasóit térben és időben. Nem kevesebbre kíváncsi, mint az élet és elsősorban az értelmes élet eredetére a Földön. Távoli tájakon és távoli évszázadokban kalandozva jut el a Bibliától a génsebészetig, Szaúd-Arábiától Teneriféig, Áron sírjától az UFO-kig. A számos világsikert aratott és világraszóló vitát kiváltott kötet szerzőjének legújabb művét ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Ha a sírok beszélni tudnának címmel is megjelent.

Eredeti cím: Wir alle sind Kinder der Götter (Wenn Graber reden könnten)

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Háttér, Budapest, 1989
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 963740323X · Fordította: Horváth Sándor

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Az egyik barátom nézi mindig a History Channel csatornáján az Ősi idegenek című műsort és teljesen rápörgött erre a paleoasztronautikára, szóval ajánlotta, hogy olvassam el, mert érdekes meg minden.
Nem igazán hiszek az ilyesmikben, kicsit félek is tőle, akár milyen nevetségesen hangzik, de valóban vannak benne érdekes összefüggések. Néha kcisit belemagyarázós, mert már minden emberiség alkotta dologba az idegeneket látják, mintha mi, emberek, soha semmire sem lettünk volna képesek egyedül…
Az biztos, hogy egy dolog elgondolgodtatott: különböző népek, egymástól több ezer mérföldre, akkoriban nem is találkozhattak, mégis hasonló istenségeket tiszteltek, hasonló mítoszokkal, hasonló képességekkel, csak éppen más nevekkel. A csillagokból, az égből érkeztek, megosztották a tudásukat és a többi…
Ez azért valóban furcsa!

Szelén>!
Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Szerintem érdekes könyv volt, egy utazás a múltba és az időben is, nyomokat keresve, hogy mi igaz a Bibliából, más régi eposzokból, mitoszokból. Elgondolkodtató, még akkor is, ha az ember nem feltétlenül hiszi, hogy jártak itt a régmúltban idegen civilizációk. Gondolom ez a legfőbb oka annak, hogy alacsony százalékon áll ez a könyv, hogy sokakat visszatart az olvasásától, hogy Daniken elég megosztó ember, és féltudományos megközelítéssel rendelkezik.

Mukity>!
Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Ezek tények ,csak azt kell eldönteni elhiszed vagy sem. Sok dolog van amiről a tudósok ,a kormányok hallgatnak és a média hatalmával azt hitetnek el az emberiséggel amit akarnak.

metahari P>!
Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Régen olvastam. Akkor sem, most sem tudom eldönteni, vicc-e vagy versa…

2 hozzászólás
btunde P>!
Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Kellett küzdeni, hogy olvasni tudjam, mert a sorvégek elég nehezen hozzáférhetőek. Az én példányomban legalább is. A tartalom alapvetően érdekes volt, bár időnként nehezen tudtam követni.

Barbár >!
Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Däniken meghökkentő állításaival két alapvető kérdésre keresi a választ.
1. Hogyan jött létre az élet a Földön?
2. Hogyan jött létre az emberi értelem?
A kérdések kérdések maradtak mind a mai napig. Az ő hipotézise – mely szerint földönkívüli civilizációk avatkoztak bele az ember történetébe – sem rosszabb a többinél. Viszont sokkal érdekesebb. Jó kérdéseket tesz fel, amire a mainstream tudomány csak nyögvenyelősen tud válaszolni.
Däniken mellett szól az is, hogy nem ragad le az íróasztalnál, hanem a terepen, pl. Jemenben, Jordániában keres bizonyítékokat állításainak igazolására. A fotók meg gyönyörűek.

meseanyu P>!
Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Úgy emlékszem tetszett kamaszkoromban, ma is vevő vagyok az ilyenekre, még mindig megborzongatnak, csak ma már nem hiszem el. :-)

Péter_Szombati>!
Erich von Däniken: Istenek ivadékai vagyunk

Nem tartozik a legjobbak közé, nem elég érdekes a téma, és nincs benne semmi igazán megdöbbentő…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

MissWenut P>!

Semmire sem megyünk korán kelő európai ügybuzgalmunkkal. A mohamedánok estebédjüket a hosszú alvás alatt emésztik meg. Tizenegy óra körül megjelent egy turbános férfi, aki roppant udvarias modorban bérbe adott nekünk egy autót.

84. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Miskolci László: Magyar UFO akták
Chris H. Hardy: Az Anunnakik háborúi
Carl Gustav Jung: Titokzatos jelek az égen
Hedwig Falk: A Genezis idején
Vátz László – Dalia László (szerk.): És akkor jöttek az UFO-k…
Zecharia Sitchin: Anunnaki Krónikák
Millar Burrows: A Holt tengeri tekercsek
Nemere István: Új titkok könyve
Szentírás
Várkonyi Nándor: Sziriat oszlopai