Oliver ​története (Szerelmi történet 2.) 94 csillagozás

Erich Segal: Oliver története

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Oliver Barrett (e néven a negyedik) tragikus végű házassága után – amelyről a Szerelmi történet (Love Story) szól – nehezen talál magára. Barátai, apósa hiába próbálják kiragadni magányából, munkája leköti ugyan, de nem annyira, hogy feledné Jennyt, aki meghalt… Sporttal is próbálkozik, teniszezik, fut. És futás közben, egy borongós hajnalon megelőzi egy titokzatos szőke lány. És Oliver üldözőbe veszi – most már nemcsak a Central Park futóösvényein. A „Szerelmi történet” folytatódik, de Olivernek ezúttal sem jut osztályrészül tartós boldogság. Hogy benne van-e a hiba, vagy a lányban, vagy a világban, amelyben élnek – ki tudja? S hogy Oliver igazán boldog lesz-e valaha is, arról talán csak Erich Segal további regényeiből értesülünk majd…

Eredeti mű: Erich Segal: Oliver's story

Eredeti megjelenés éve: 1977

>!
Európa, Budapest, 1989
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 963074886X · Fordította: Kada Júlia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Holden Caulfield


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Bla I
Erich Segal: Oliver története

Azt hiszem egy ilyen tragédiát csak az tud megítélni, aki átéli. Oliver lassan tudta túltenni magát, munkába temette saját sorsát, s aztán egy véletlen billentette ki erről a pályáról, de mikor újra találkozott ősei vagyonépítésének jellemzőivel – a kis „libsi” – újra csak megundorodott ettől az iránytól. Méltó a folytatás szerintem a „Love story”-hoz. Kellőképp stílusos, szellemes, humoros – érdemes elolvasni!

>!
Sippancs P
Erich Segal: Oliver története

Nem lettem sem okosabb, sem boldogabb, egy kis részem mégis örült annak, hogy van folytatás. Kár, hogy nem érte el az első rész színvonalát.
Hiába, Jenny-ből csak egy volt…

3 hozzászólás
>!
Angele P
Erich Segal: Oliver története

Hát ugye fiatal tini lányként az első része volt a favorit, de jó volt olvasni a folytatást is.

>!
MariannaMJ
Erich Segal: Oliver története

Nagyon szkeptikus voltam, halogattam évek óta az olvasását – mivel nem annyira méltatott könyv a Love Story-hoz képest. Azonban nekem nagyon tetszett. Színvonalban és történetmesélésben is összemérhető az első résszel. Érzelmes regény (bár mostanában mindenen bőgök és minden történet mélyen érint). Philip, az após nagyon jó fej, laza fickó – mindenkinek ilyet! Marcie-t is kedveltem – kemény nő, izgalmas élettel, bár rém felszínes személyiséggel.
Élet-szagú történet. Bizotsan lesz újrázás pár év múlva.

>!
dokijano 
Erich Segal: Oliver története

Jó volt olvasni a Love Story folytatását. Hiányérzetem lenne, ha nem tettem volna meg. Ez a rész nem volt olyan feszesre szabva, mint az első rész, ezért fél csillag levonás. A másik fél abból jött össze, hogy a vége felé már idegesített Oliver töketlenkedése (már bocsánat!). Számomra kevéssé hihető, hogy egy egészséges fiatalember, már-már túlzott önbizalommal és nagy arccal ennyire nem tudja túl tenni magát a személyes tragédiáján. Most akkor melyik oldala az igazság? Ennek ellenére szeretni való figura, akárcsak Marcie.

>!
szmelus
Erich Segal: Oliver története

Szerintem méltó folytatása az előző résznek. Hogyan lehet feldolgozni egy tragédiát? Hogyan lehet túl jutni rajta, már ha egyáltalán lehet? Mikor jön el ideje az új szerelemnek? S milyen lehet, ha ő is ismert, gazdag? Van-e jövője?
Tetszett, hogy itt is rizsa nélkül, röviden dolgozta fel a történéséket, szerettem ahogy boncolgatta az életét, s mert segítséget kérni. Mindnekinek más idő kell a tovább lépéshez.

>!
esztokam P
Erich Segal: Oliver története

Imádtam a Love Storyt. Emlékszem, volt olyan, hogy egymás után kétszer is elolvastam.
De ez nem… Itt abszolút látszik, milyen beképzelt, önelégült fickó is Oliver. Persze ugyanakkor vannak értékei, aláírom, de nem szerethető alak.
Megértem, miért volt számára nehéz új kapcsolatot kialakítani. Imádtam Philipet ugyanúgy, ahogy az első részben. Valami mégis borzasztóan hiányzott. Gondolom Jenny. Bár Oliver minden cselekedetében, gondolatában megláttam és éreztem, ahogy Marcie is.
Remélem a végén egyszer sokára boldog lesz.

>!
Kyupirappa
Erich Segal: Oliver története

Az első kötetet csak rövidítve, angolul olvastam el, az nagyon tetszett, meg is örültem, mikor egy kirakatban láttam a folytatást kétszáz forintért. Az előzmény szintjét nem sikerült elérnie, de kikapcsolódásnak azért elment. spoiler
Azért jó tudni, mi lett Oliver sorsa az első kötet után. :)

>!
Petrus601
Erich Segal: Oliver története

Ezt sem szerettem meg túlzottan de tény, hogy jobban tetszett, mint az első része a történetnek. Itt a végével volt gondom, jól alakult minden aztán a vége meg..ahh…
3,5*

>!
Mingu
Erich Segal: Oliver története

Hála Istennek, figyelmen kívül hagytam a negatív kritikákat, melyekkel néhányan illették ezt a kis könyvet. Szinte a Love Story elolvasása utáni percekben bele is kezdtem Oliver történetébe, s így kerek egészként értelmeztem a két könyvet. Mondhatom, megértettem Olivert teljes mértékben. A küzdelmeit, fájdalmait, bizonytalanságait. Senkinek nem lenne ez olyan egyszerű…
Továbbá rengeteg szép helyet megismertem, sok új ismerettel gazdagodtam az igencsak olvasmányos történet alatt. Például megtudtam mi az az Ovaltine, vagy ki az az énekesnő: Joan Baez, akit szívesen hallgattak abban az időben. De mégis, ami a leginkább megfogott a történetben, hogy Jenny üzenete meghallgattatott. Az üzenet, melyet olyannyira súlykolt Oliverben, a család szeretete.


Népszerű idézetek

>!
Mingu

„ – Mióta Jenny meghalt, egyszerűen nincs bennem érzés. Persze néha megéhezem. De azt gyorsan el lehet ütni, csak bekapok valamit a tévé előtt. Egyébként viszont… tizennyolc hónapja… nem érzek a világon semmit.”

>!
Milli

Tartom a formámat. Minden este kocogok a Charles partján.
Ha öt mérföldet futok, feltűnnek a Harvard fényei a folyón túl. És látom a helyeket, ahol akkor jártam, mikor boldog voltam.
Sötétben futok haza, és időtöltésképpen emlékezem.
Néha megkérdezem magamtól, vajon mit csinálnék, ha Jenny élne.
És azt felelem rá:
Élnék.

280. oldal

>!
Szédültnapraforgó 

…állítólag minden férj arról ábrándozik, hogy agglegény. Én nem vagyok épeszű. Mert én folyton arról ábrándozom, hogy nős vagyok.

>!
aishareads

– Mondj valami kedveset, Oliver, kérlek szépen!
– Remélem, a gépen majd pulykát kaptok.

>!
Szédültnapraforgó 

– Mi lesz, ha nem tetszem majd nekik? – folytatta.
– Akkor karácsony után kicserélünk – közöltem.

>!
aishareads

– Addig nem jövök el hozzád, amíg el nem költözöl innen.

19. oldal

>!
MariannaMJ

Figyelemre méltó, ahogy az ember leélhet egy hosszú, boldog életet úgy, hogy sose beszélt másról, csak az időjárási viszonyokról.

227. oldal

>!
aishareads

Néha megkérdezem magamtól, vajon mit csinálnék most, ha Jenny élne.
És felelem rá:
Élnék.

>!
Szédültnapraforgó 

Azzal áltatod magad, hogy nagyon elfoglalt vagy, de valójában csak érzéstelenítőnek használod a munkát magány ellen.


A sorozat következő kötete

Szerelmi történet sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Nicholas Sparks: Hosszú utazás
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?