Az ​évfolyam 42 csillagozás

Erich Segal: Az évfolyam Erich Segal: Az évfolyam Erich Segal: Az évfolyam

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Látványos karrierek és csendes tragédiák várnak arra az öt, rendkívül tehetséges fiatalemberre, akiknek Erich Segal – a Love Story világhírű szerzője – krónikásául szegődik. Az Egyesült Államok egyik legelőkelőbb egyetemén, a Harvardon ismerkednek meg a tudomány és a szerelem rejtelmeivel, hogy aztán a „való világban” gyümölcsöztessék olykor igencsak sok lemondás és áldozat árán megszerzett tudásukat. Házasságon, váláson, a vietnami háború és az amerikai belpolitika meg az izraeli-arab háborúk viszontagságain keresztül jut el a Harvard ’58-as évfolyama az 1983-ban megrendezett huszonötödik évfordulós találkozóig, s az első és utolsó olyan mérföldkőig, ahol még majdnem teljes létszámban számot vethetnek életükkel. Segal saját évfolyamának történetét írta meg ebben a fordulatos könyvében, melynek külön érdekessége, hogy egyik tragikus sorsú főszereplője magyar, akit 1956 forradalmi Budapestjéről repít egészen az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettesi székéig a történelem forgószele.

Eredeti megjelenés éve: 1985

>!
General Press, Budapest, 2009
588 oldal · ISBN: 9789636431266 · Fordította: Kada Júlia, Kiss Zsuzsa
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2000
510 oldal · ISBN: 9635471831 · Fordította: Kada Júlia, Kiss Zsuzsa
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1994
510 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635480156 · Fordította: Kada Júlia

Kedvencelte 8

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

dwistvan P>!
Erich Segal: Az évfolyam

Segal könyveit az Orvosok című könyvével kezdtem megismerni. Ez a könyv sem lett kevésbé hatásos és megrázó. Sorsok, egyéniségek, közben a történelem, amit ráadásul át is éltem, ma már mégis történelem. Nagyon Amerika, de sok olyan jellemvonásra, élethelyzetre mutat rá. ami bárhol érvényes lehet. Pont olyan, mint egy évfolyam, mint az élet. Sokszor nem volt könyörület az évfolyamtársak sorsát illetően, de az élet ugyanilyen. Ilyen mélyen és részletesen megmutatni az élet mozgatórugóinak belső világát, ez a mesteri.

Gelso>!
Erich Segal: Az évfolyam

nekem nagyon tetszett, általában elmondhatom, hogy az emberi sorsok ábrázolása, történetek különféle emberekről talán örökre az egyik, ha nem a legszerencsésebb írói vállalkozások közé tartozik – én is szeretek ilyen könyveket olvasni, és Az évfolyam ilyen: fiatalok sorsai, életük alakulása, boldogulásuk jelenik meg előttünk – nagyon érdekelt az ’56-ban elszökött magyar srác hogyan illeszkedik be Amerikában, hogyan sikerül neki megtanulnia a nyelvet, és mert magyar szál is van benne, olvasás közben még fontosabbnak tartottam elolvasni a könyvet, hogy megtudjam, mi lesz belőle…
nem tudom, miért, de akkor, amikor olvastam, úgy éreztem, csakis miatta olvasom a könyvet…

1 hozzászólás
Aquarius P>!
Erich Segal: Az évfolyam

Kissé közhelyes, de igaz: A legjobb sztorikat az élet írja. Segal regénye nagyon jó. Bár több szálon fut a cselekmény, egyszer sem éreztem törést a regényben. Valahogy úgy éreztem a végén: Semmit nem vennék el belőle, és fölösleges lenne bármit hozzátenni. Vétek lenne kihagyni.

Ancsibe>!
Erich Segal: Az évfolyam

Határozottan tetszett. Mindenki életét nyomon lehetett követni, nem cicomázta túl, rossz sorsok, amik az élet velejárói szintén jól meg lettek írva. A legjobban Jason élete érdekelt, meg érdekes módon a feleségeké. Őszintén bevallom, hogy nekem a love story filmen nem tetszett, de ezek után leheT,hogy könyvben az is tetszene.

matraimelinda>!
Erich Segal: Az évfolyam

Kár lett volna kihagyni. Fordulatokban gazdag regény karrierről, sikerről, kudarcról, politikai-és emberi nagyságról. Kit hogyan érintett meg a történelem forgószele az 1958-as harvardi évfolyam egykori diákjaira vonatkozóan.


Népszerű idézetek

Aquarius P>!

Az élet tele van csalódásokkal. Az apróbb kudarcokon csak úgy lehet úrrá az ember, hogy annál keményebben küzd.

96. oldal

Aquarius P>!

A válás mindig keserves. Állítólag a gyerekeknek a legrosszabb, de az én tapasztalatom szerint a legjobban az apa szenvedi meg. […] Szülőnek lenni nem részfoglalkozás. Inkább tornászmutatvány. Ha az ember elengedte a trapézt, lezuhan; soha többé nem kapaszkodhat vissza.

378. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
J. Lynn: Wait for You – Várok rád
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Rachel Van Dyken: Egyetlen
Caroline Kepnes: Te
Jamie McGuire: Az őrző
Tom Wolfe: Én, Charlotte Simmons
George R. R. Martin: Kardok vihara