Bourne-átverés (Fantom/Bourne 5.) 10 csillagozás

Eric Van Lustbader: Bourne-átverés Eric Van Lustbader: Bourne-átverés Eric Van Lustbader: Bourne-átverés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​felesége elvesztését gyászoló Bourne-t villámcsapásként éri a hír, hogy Martin Lindros, az utolsó ember, aki ismeri a múltját, és akit barátjának nevezhet – eltűnt. A CIA igazgatóhelyettesének egy Etiópiában végrehajtott művelet során veszett nyoma, ahol is csapatával gyanús, atombomba előállításához szükséges anyagok és urániumszállítmányok után nyomoztak.
Bourne nem engedheti, hogy egyetlen barátja, aki révén az emberiséghez kötődik, mindörökre eltűnjön az életéből. Így – bármennyire is gyűlöli a CIA-t és munkamódszereit – elhatározza, hogy megmenti Lindrost és bevégzi a munkáját; anyagi forrásaik elapasztásával felszámolja a terrorista hálózatot, amely nukleáris arzenál kiépítésére készül. Ám nem számol vele, hogy ez az iszlám fundamentalisták által vezetett, hihetetlenül veszélyes, a legkorszerűbb technikai eszközökkel felszerelt csoport befolyással bír nemcsak Afrikában és a Közép-Keleten, de még Kelet-Európában és Oroszországban is. Nem csupán tudomással vannak, de a… (tovább)

Eredeti mű: Robert Ludlum – Eric Van Lustbader: The Bourne Betrayal

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
I.P.C., Budapest, 2017
616 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355692 · Fordította: Szántó András
>!
I.P.C., Budapest, 2008
612 oldal · ISBN: 9789636353476 · Fordította: Szántó András
>!
I.P.C., Budapest, 2008
612 oldal · ISBN: 9789636353476 · Fordította: Szántó András

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Eric Van Lustbader: Bourne-átverés

Bár nekem az előző rész jobban tetszett, de Eric Van Lustbader eme könyve is rendkívül magas fordulatszámon pörög az első oldalaktól egészen a végéig. Jason Bourne ismét a CIA segítségére siet miután legjobb barátját elrabolja egy új terrorszervezet, akik hatalmas csapást készülnek mérni az ügynökségre és Washingtonra. Ráadásul Bourne-nak nemcsak az ellenséggel kell szembe szállnia hanem a felesége elvesztése után maradt érzelmeivel és rég elfeledett emlékeivel. Bár látszólag sikerül megmentenie Martin Lindrost, azonban azt ő sem sejti, hogy az ellenség már beépült a CIA-ba, amely dolga elvégeztével Bourne-t ismét likvidálni szeretné. A szálak Odesszába vezetnek ahol is évekkel ezelőtt egy küldetésen olyan dolgot indított el Jason, amelynek a jelen eseményeire is hatással vannak, ám amnéziája miatt nem tudja felidézni a fontos emlékeket, miközben ismét az életére törnek, majd megindul az országhatárokon való hajsza és az idővel való rohanás, hogy a merényleteket megakadályozzák. Nagyon jó akció-thriller ez a könyv tele feszültséggel, bár néhol már-már szuperhőshöz hasonlóan menekül meg Jason a veszélyek elől, ettől ettől eltekintve nagyon jó szórakozást nyújtott az olvasás, újabb remek darabja a sorozatnak.

>!
bokrichard
Eric Van Lustbader: Bourne-átverés

A történet ismét nagyon frappáns lett, néha egy kicsit túlzottan is, de a sok terroristáról szóló résztől eltekintve nagyon izgalmas lett. Én még ugyan nem láttam a film adaptációt, de lehet 1x meg kellene néznem majd.

>!
Mina_Martin
Eric Van Lustbader: Bourne-átverés

Nem tagadom, előbb láttam a filmet mint a könyvet olvastam és nagyon megragadott a Bourne világ. Valósággal beszippantott.
Elkövettem azt a hibát, hogy először ezt a kötetet olvastam el. Legelőször. Azzal tisztában voltam, hogy ugyebár a könyv szereplője amnéziás és volt még pár ismert részlet, de a többiről sejtelmem sem volt.
Nem tudom miért, de talán ez volt az a Bourne könyv, ami a legkevésbé fog tetszeni.
A terrorizmus és a hozzá kapcsolódó témák, nem a kedvenc témáim egy könyvben. Talán túl bonyolultak nekem. A könyv megfogalmazása és a karakter szeretete azonban egyensúlyozta valamennyire a történetet.


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

A biztonságot nem adják ingyen. Ám a hűség megfizethetetlen.

>!
PRicsmond

Ha félautomatát fognak az emberre, az olyan fenyegetés, amit komolyan kell venni.

>!
PRicsmond

Manapság nagyon nehéz úgy beosztani a pénzt, hogy mindenre jusson…

>!
PRicsmond

Rövid és hosszú lövéssorozatokat hallott, mintha morzejelekkel betűzték volna a ki a halált a harcosoknak.

>!
PRicsmond

A pap nem tévedett: a Halál már a szobában volt, bűzlött tőle a helyiség.

>!
PRicsmond

Szélsőséges idők szélsőséges intézkedéseket követelnek.


A sorozat következő kötete

Fantom/Bourne sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Stephenie Meyer: A Vegyész
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Robert Ludlum: Parsifal mozaik
Robert Ludlum: A Chancellor kézirat
Robert Ludlum: Janson küldetése
Anthony Horowitz: Mély vízben
Jason Matthews: Az árulás palotája